返回列表 發帖
Rb出場未

Kay 5.5首入哂不是夢
RB係咪準備淨係一首未來見拎第一就收工
DM多仔多到覆唔哂

好不容易遇見愛
放空 發表於 2020-4-11 13:31

最好的債呢

好不容易遇見愛
放空 發表於 2020-4-11 13:31

定係火炭麗淇
DM多仔多到覆唔哂

延伸聆聽係侘寂
好彩冇上榜

截至第四十六位

2010 - 五首 (052, 056, 057, 075, 092)
2011 - 五首 (054, 060, 068, 070, 077)
2012 - 十二首 (050, 053, 062, 071, 073, 081, 083, 084, 087, 088, 095, 100)
2013 - 三首 (066, 069, 072)
2014 - 六首 (058, 067, 082, 090, 094, 098)
2015 - 五首 (046, 047, 059, 080, 089)
2016 - 六首 (049, 055, 064, 065, 079, 097)
2017 - 三首 (048, 061, 096)
2018 - 八首 (074, 076, 078, 085, 086, 091, 093, 099)
2019 - 兩首 (051, 063)

CM好多假霏粉
個個吹奏CWM先得#48

CM好多假霏粉
-Prince- 發表於 2020-4-11 14:12

lm等睇霏霏仲有歌上榜
DM多仔多到覆唔哂

CM好多假霏粉

可能留比一千個假想結果。我當年都覺得應該呢首拎十大,而唔係個首自戀歌

羅生門 矛盾一生 咁低位既

呢一log啲歌幾正
有主流有偏鋒但係無諗過come with me 咁高排名
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

CM好多假霏粉
排名仲要低過兩首MK歌
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

排名仲要低過兩首MK歌
cymusic 發表於 2020-4-11 14:17

IMO
48/49/50 >>>> 46 >>>>>> 47

霏!

估唔到CWM咁低
估唔到會有琪粉係一位歌手三首既情況之下竟然唔係投三首Kontinue

留白deserves better
JW入到就心滿意足 雖然冇投到
Serrini既懸念係Don’t Text Him 睇下有冇機會追平霏姐堅姐
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

呢一log啲歌幾正
有主流有偏鋒但係無諗過come with me 咁高排名
hehemamama 發表於 11/4/2020 14:16
但喺CM角度五首其實都好熱門

Gin Lee mola mola

仲以為留白會高少少

RubberBand除咗未來見 應該仲有睜開眼有機會
其它入選歌:心照一生、挾持、終於好天氣、SimpleLoveSong

矛盾一生高過48-50
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

估唔到會有琪粉係一位歌手三首既情況之下竟然唔係投三首Kontinue
JasOh103 發表於 2020-4-11 14:20

淨係投左兩首Kontinue

不過
山林道 < 羅生門 < 家明 / 你們的幸福 / 雞蛋與羔羊 / 獨家村
依個順序好合理,投左後面4首其中3首

反而冇諗過CWM咁快出,愛霏力去晒邊
冇告白揀底下,我係投左CWM 3分

搞錯啊 !!!! CWM咁低 !!!!!!!
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

Kay 5.5首入哂不是夢
RB係咪準備淨係一首未來見拎第一就收工
mosesming 發表於 2020-4-11 14:07

大家都遺忘咗at17兩個都未出場

ed8671ed 發表於 2020-4-11 14:29

好希望囂張有十大
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

好感動 最鍾意50同埋49

佢地兩個一定要有

羅生門咁低
又諗起當年最歌輸比條垃圾
Kay x Endy
88 Juno (aka 幻國)

係wor.JW有,咁坤哥應該都有機會

係wor.JW有,咁坤哥應該都有機會
on07111 發表於 2020-4-11 14:45

無可能!
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

希望at17都有

今日呢五首好高質
恭喜 Ivana 同 Serrini 終於都開齋
希望兩個都陸續有嚟
二〇二三年度全女班投票

好想坐上霏姐

希望Don’t Text謙可以強搶十大
DM多仔多到覆唔哂

無可能!
616.1314 發表於 2020-4-11 14:53

真 當年羅生門輸CM嬲到癲

估唔到CWM咁低

留白deserves better
JW入 ...
JasOh103 發表於 2020-4-11 14:20

其實 羅生門 對琪粉既意義絕對唔少過kontinue既歌
首歌將琪琪係俾人瘋狂攻擊既低谷拉番上黎 證明琪琪仍然有市場價值
亦間接促成之後同juno進一步既合作 成為女金琪
羅生門 亦算係演唱會中大合唱最大聲果首歌(當然要補番一句 我係指琪琪演唱會大合唱level 所以係同鄭四萬個類流行經典20年K歌大合唱演唱會係無得比既

定係火炭麗淇
mosesming 發表於 2020-4-11 14:10

冇呢首我2030年罷投

首歌將琪琪係俾人瘋狂攻擊既低谷拉番上黎 證明琪琪仍然 ...
kayzzz 發表於 2020-4-11 15:05

你咋 首歌對我冇乜意義架
啫係咁講

你咋 首歌對我冇乜意義架
啫係咁講
HOTMAN 發表於 2020-4-11 15:11

Ok 我只代表部分key粉

支持謝安琪
我估錯這個世界得到教訓

冇呢首我2030年罷投
amok 發表於 2020-4-11 15:08

喜歡麗淇

希望真爆冷係粉紅A
DM多仔多到覆唔哂

Let Us Go Then You and I - Serrini
希望有呢首但係又唔似可以去到咁高

希望末日霏姐都有份

Let Us Go Then You and I - Serrini
希望有呢首但係又唔似可以去到咁高
小伙子. 發表於 2020-4-11 15:22

呢首我都投咗
希望會出現
46-50 全部高質
Steven's Top 20 Collections Week 28
01  到時見 - 張蔓莎 feat. Lewsz
02  So Deep! - The Hertz
03  Not too close - Kayan9896

48-50 一齊出好型

如果根據CM留言出現次數排,CWM 一定有十大

二零一零年代百大單曲

留白 [2012]

唱  王菀之
曲  常石磊
詞  林夕
編  馮翰銘
監  馮翰銘

〈留 ...
ed8671ed 發表於 2020-4-11 14:00

呢段高質到癲

首歌將琪琪係俾人瘋狂攻擊既低谷拉番上黎 證明琪琪仍然 ...
kayzzz 發表於 2020-4-11 15:05

上年Kay isn’t me 演唱會 只係尾場先唱呢首歌
     其實我覺得一般琪粉會感動佢唱獨家村多話羅生門
       但羅生門令街客重新認識 謝安琪
        佢career 有4.5首  big hit 咁岩三個字:

1. 鍾無艷 : 第一首大hit 歌  , 雖然無咩獎 , 不過令街客認識佢 唱k 必點
         2. 喜帖街 : 呢首唔使講 4 台至尊金曲 最後一首廣東歌hit 到全亞洲都識
                            YUI 和 蔡依琳 黎香港都唱
           3. 獨家村 : 事業低潮後 真正帶返Kay 重奪叱吒我最喜愛女歌手+ 全球華人至尊歌
                              再有歌打入叱吒我最喜愛歌曲五強
               4. 羅生門:  承接2014 年 KONTINUE , 出一首big hit , 網上瘋狂洗板
                                   蟬聯洗台至尊金曲 、 cash 最佳歌曲、intunes 廣東歌銷量三甲
                  5. 山林道 : 十周年單曲 , 連美軍都係迪士尼獻唱 , 2016 叱吒最歌五強

仲未計年度之歌 、 你們的幸福 、 一個女人和浴室 、 其實寂寞 呢啲中hit 歌
            如果佢做返主流演唱會 , 理應紅館開 八 、九場都無難度
講個笑話比你聽: 泳兒攞女金

唔知Kay最高會拎咩位呢

我覺得羅生門其實偏低wo
不過好大程度係因為一個歌手每一組只可以投一首 連1.5首都唔得
變相令羅生門既競爭比其他kay歌更大
如果唔係以羅生門呢首可以話係呢十年最hit既歌無可能咁低

唔知Kay最高會拎咩位呢
musiccc 發表於 2020-4-11 15:47

頭兩位應該係獨家村鬥未來見

上年Kay isn’t me 演唱會 只係尾場先唱呢首歌
     其實我覺得一般琪粉會感動佢唱獨家村多話羅生門 ...
洗衣王國130 發表於 2020-4-11 15:35

KINM 四場三面台都賣得咁差 , 仲點八場九場啊 baby
唔好用主流非主流做藉口啦,(一)賣飛之前都無講到明會係「四不」/(二)街客係有興趣想睇自自然就會買飛邊會留意咁多啊講真
二〇二三年度全女班投票

KINM 四場三面台都賣得咁差 , 仲點八場九場啊 baby
唔好用主流非主流做藉口啦,(一)賣飛之前都 ...
616.1314 發表於 2020-4-11 15:53

佢上年做宣傳 已經講明唔會唱hit 歌   

何況 十年前佢開過七場 三面台
           我唔信 今時今日 謝安琪開八場 三面台好難
講個笑話比你聽: 泳兒攞女金

48-50 一齊出好型

如果根據CM留言出現次數排,CWM 一定有十大
powerful 發表於 2020-4-11 15:24

如果用過去派台歌留言數量,十四大係1.羅生門
2.色惑
3. 心之科學
4.獨家村
5.剛剛好
6.山林道
7.根
8.最好的債