返回列表 發帖
Sita!!!!!!!!!! Cried

hocc
sita
2001 Cantopop Journey Week 51
1.怪我只敢做好人 2.一了百了 3.正義病患者

3 - Gin Lee (76, 83, 84)
2 - 陳奕迅 (74, 92)容祖兒 (77, 78)周國賢 (79, 86)
1 - 陳僖儀 (71)藍奕邦 (72)觸執毛 (73)何韻詩 (75)Kolor (80)群星 (82)陳蕾 (85)古巨基 (87)周柏豪 (88)C AllStar (89)張敬軒 (90)MastaMic (91)麥浚龍 (93)林欣彤 (94)吳雨霏 (95)鄧小巧 (96)方大同 (97)許廷鏗 (99)薛凱琪 (100)
0.5 - 張繼聰 (81)王菀之 (81)鍾舒漫 (98)鍾舒淇 (98)

-----------------------
各歌手候選歌曲數量(不包括featuring)
5.5 - RubberBand、Supper Moment、方皓玟、王菀之、謝安琪
5 - C AllStar、Gin Lee、周國賢、容祖兒、連詩雅、麥浚龍、陳奕迅、盧凱彤
4.5 - 林二汶
4 - AGA、Serrini、古巨基、吳雨霏、林欣彤、林奕匡、許廷鏗、張敬軒、楊千嬅
3.5 - 岑寧兒
3 - Robynn & Kendy、王嘉儀、何韻詩、周柏豪、鄧小巧、藍奕邦、陳健安
2.5 - 鍾舒漫
2 - Dear Jane、JW、Kolor、My Little Airport、小肥、陳蕾、衛蘭、小塵埃、方大同、林憶蓮、馮允謙、薛凱琪、鄭秀文、陳柏宇
1.5 - 黃淑蔓、莫文蔚
1 - at17、Jude、Fabel、G.E.M.、The Hertz、LMF、MastaMic、Nowhere Boys、Swing、ToNick、泳兒、肥媽、逆流、鄭融、群星、林宥嘉、吳業坤、李克勤、香港人、粉紅A、符致逸、梁詠琪、黎曉陽、蘇永康、麥家瑜、關楚耀、鄭欣宜、盧巧音、觸執毛、火炭麗琪、雞蛋蒸肉餅
0.5 - Survive Said The Prophet、張繼聰、鍾舒祺、英仁合唱團
0.33 - 陳豪、林保怡、黃德斌
DM多仔多到覆唔哂

Wow hocc不過可能會係唯一一首
Sita

如果還有時間

Ellen...
Sita...

每一log冥冥中有所聯繫咁
好喜歡 074 既文字,不過要改返「結合」

Ellen...
Sita...

每一log冥冥中有所聯繫咁
好喜歡 074 既文字,不過要改返「結合」 ...
powerful 發表於 2020-4-6 14:19

改好 thanks

改好 thanks
ed8671ed 發表於 2020-4-6 14:27

仲有下一句

071 075
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

Sita!!!!!
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

截至第七十一位

2010 - 兩首 (075, 092)
2011 - 一首 (077)
2012 - 九首 (071, 073, 081, 083, 084, 087, 088, 095, 100)
2013 - 一首 (072)
2014 - 四首 (082, 090, 094, 098)
2015 - 兩首 (080, 089)
2016 - 兩首 (079, 097)
2017 - 一首 (096)
2018 - 八首 (074, 076, 078, 085, 086, 091, 093, 099)
2019 - 零首

開心寫到hocc嘅鋼鐵是怎樣煉成的!真係好正!今日五首都值得支持

如果還有時間
賴爽 發表於 2020-4-6 14:15

揀呢首延伸真係揀得好好

截至第七十一位

2010 - 兩首 (075, 092)
2011 - 一首 (077)
2012 - 九首 (071, 073, 081, 083, 084, 087,  ...
bagfgfcde 發表於 2020-4-6 14:43

12同18咁多
成班垃圾打手俾人BAM極都仲有面死出黎柒

12同18咁多
abcxyz302006 發表於 2020-4-6 14:54

18年好歌係好多

鋼鐵是怎樣煉成的+有淚多好. Oh the feels.

Pong's transition out of his emo state is definitely worth rewarding. Though I still wish that 又燦爛又糜爛 received more love. But all three songs are wonderful.

12同18咁多
abcxyz302006 發表於 2020-4-6 14:54

I think we will end up close to 10 per year, but the ones from '19 all comes near the top?

暫時未見謝安琪 王菀之 衛蘭
DM多仔多到覆唔哂

mosesming 發表於 2020-4-6 15:35

頭兩個單位都應該可以拎哂5隻

有sita都係驚喜

eggsteven 發表於 2020-4-6 15:36

我以為會有啲低位
再有一兩首衝到好高
好似eason咁
依家睇嚟會首首都衝哂上去
DM多仔多到覆唔哂

eggsteven 發表於 2020-4-6 15:36

突然一生人出現咗係延伸 該死的快樂都好似弱啲
琪琪三首Kontinue應該穩 一人投三首既情況下就...我希望幸福入到多過山林
Jason's Playlist 2024
Week 09 一個眼神 - my little airport

海裡睡人 然後Good Night
希望邦邦三首都入到 hocc呢首到而家都咁愛

Sita
Jason's Playlist 2024
Week 09 一個眼神 - my little airport

突然一生人出現咗係延伸 該死的快樂都好似弱啲
琪琪三首Kontinue應該穩 一人投三首既情況下就...我希望幸 ...
JasOh103 發表於 2020-4-6 15:46

係WO 延伸有一首
幸福好聽過山林道好多~_~

係WO 延伸有一首
幸福好聽過山林道好多~_~
eggsteven 發表於 2020-4-6 15:51

希望出現喺延伸唔等於落選
DM多仔多到覆唔哂

好驚喜觸執毛入到 仲以為會低位少少

恭喜Sita

暫時我嘅A組一首都未出現

希望出現喺延伸唔等於落選
mosesming 發表於 2020-4-6 15:55

我以為延伸即落選...

Janice 埋單可能一首都冇,Ivana至少有水百合+留白吧,生命之花其實已經計埋合唱版?

恭喜Sita

暫時我嘅A組一首都未出現 ...
weiquan 發表於 2020-4-6 16:02

我既A組剛剛出現左一首

係咪一日具爭議之後一日極高質咁落去
當守口同今生不回家都入到既時候 都幾肯定有時同星塵都會入選 重會幾高位
joey K歌反而鍾意花千樹多過心之科學 而破相更加比呢兩首值得入
完全估唔到海裡睡人會高過一絲不掛

恭喜Sita

暫時我嘅A組一首都未出現 ...
weiquan 發表於 2020-4-6 16:02

我A組出現咗兩首,就係我負責寫嗰兩首

係咪一日具爭議之後一日極高質咁落去
當守口同今生不回家都入到既時候 都幾肯定有時同星塵都會入選  ...
maksiuhong 發表於 2020-4-6 16:46

海裏睡人仲要係以非派台歌之姿入選,好強

分分鐘五首大滿貫入晒既係周爸,feat. 既雷克雅未克就比較忟水

海裏睡人仲要係以非派台歌之姿入選,好強
powerful 發表於 2020-4-6 16:56

可能所有同 ellen 有關嘅作品都會上榜

呢 5 首都好高質,私心想鋼鐵高啲

小明終於出現

改好 thanks
ed8671ed 發表於 2020-4-6 14:27

改錯字的話,83 「不憤」應該係不忿

mosesming 發表於 2020-4-6 15:35

我以為會有啲低位
再有一兩首衝到好高
好似eason咁
依家睇嚟會首首都衝哂上去 ...
mosesming 發表於 2020-4-6 15:44

阿key似係有一兩首特別標青上高位吸晒d票 令到自己其他歌詐糊喎

改錯字的話,83 「不憤」應該係不忿
just11256 發表於 2020-4-6 17:36

唔該晒

kay擺明會入晒5.5首
希望係你們的幸福跑出最高

kay擺明會入晒5.5首
希望係你們的幸福跑出最高
hihi 發表於 2020-4-6 18:42

Keep dreaming!

Gin Lee - 3 (76, 83, 84)
陳奕迅 - 2 (74, 92)
容祖兒 - 2 (77, 78)
周國賢 - 2 (79, 86)
陳禧儀 - 1 (71 ...
mosesming 發表於 2020-4-6 14:11

可唔可以加埋每位歌手有幾多首歌候選
Kay x Endy
88 Juno (aka 幻國)

Wow hocc不過可能會係唯一一首
Sita
小伙子. 發表於 2020-4-6 14:12

有投是有種人
出嗰時覺得普通
之後越聽越鍾意
睇嚟入唔到

阿key似係有一兩首特別標青上高位吸晒d票 令到自己其他歌詐糊喎
kayzzz 發表於 2020-4-6 17:59

獨家村應該贏九條街
雖然我投咗另一首kay

人瑞未出場
佢火鳥、好不容易遇見愛同最好的債應該都幾穩陣。

人瑞未出場
佢火鳥、好不容易遇見愛同最好的債應該都幾穩陣。
victor1991415 發表於 2020-4-6 20:59

從來冇諗過美麗嬅會低位
只係爭在夠唔夠上十大
DM多仔多到覆唔哂

Sita
咁就七年

期待shiga/ivana出場,但希望唔好咁快出
你快樂過生活 我著襪浸溫泉

如果 SHIGA 一首都無,我會退出 CM

如果 SHIGA 一首都無,我會退出 CM
賴爽 發表於 2020-4-7 11:26

I will be missing u
Btw 50%機會有

I will be missing u
Btw 50%機會有
stopzi 發表於 2020-4-7 11:28

如果有又會係邊首,本身覺得 COME ON 入硬,點知原來 200 大不入

如果有又會係邊首,本身覺得 COME ON 入硬,點知原來 200 大不入
賴爽 發表於 2020-4-7 11:30

到此為止應該最大機會

update埋歌手候選歌曲數量
最多候選歌嘅RB/19/小明/Kay都未出場
DM多仔多到覆唔哂

update埋歌手候選歌曲數量
最多候選歌嘅RB/19/小明/Kay都未出場
mosesming 發表於 2020-4-7 11:43

王菀之應該係5.5,因為投票果陣講明係連合唱版投。所以而家係中左0.5.