返回列表 發帖
**截止2020年5月8日**
2010年:2張 — 無念/Connected
2011年:4張 — 你們的幸福/Joey & Joey/15/新預言書
2012年:5張 — 告別我的戀人們/火鳥/Easy/林二汶 Eman Lam/蓋亞
2013年:4張 — A Tragedy Your Majesty/CANTOPOPSIBILITY/優與美/The Key
2014年:1張 — 世界變了樣
2015年:4張 — Escape/404 Not Found/艷羨/Addendum
2016年:6張 — Sophrology/23:59 Before Tomorrow/A Little Louder/The Strength of Weakness/你的完美有點難懂並不代表世界不能包容/JTW 西遊記
2017年:4張 — Live in the Moment/Quarter/Much Feeling Little Thinking/剎那的烏托邦
2018年:5張 — Hours/0/the album part one/睡前服/Senses Inherited
2019年:5張 — 邪童謠/拾/本原/為藝術犧牲/Matt Force
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

睡前服
見hours 已經出左 以為係connected 入五強
好啦 只係剩返10個位 到底除左KONTINUE 之外仲 ...
hehemamama 發表於 2020-5-8 14:05

Don't Text Him? L.O.V.E.? 生於斯?
二〇二三年度全女班投票

JOEY!! 小日子好正
二〇二三年度全女班投票

**截止2020年5月9日**
2011年:4張 — 你們的幸福/Joey & Joey/15/新預言書
2012年:5張 — 告別我的戀人們/火鳥/Easy/林二汶 Eman Lam/蓋亞
2013年:5張 — A Tragedy Your Majesty/CANTOPOPSIBILITY/優與美/The Key/小日子
2014年:2張 — 世界變了樣/適婚的年齡
2015年:5張 — Escape/404 Not Found/艷羨/Addendum/上上下下左右左右B A Start
2016年:6張 — Sophrology/23:59 Before Tomorrow/A Little Louder/The Strength of Weakness/你的完美有點難懂並不代表世界不能包容/JTW 西遊記
2017年:5張 — Live in the Moment/Quarter/Much Feeling Little Thinking/剎那的烏托邦/Love and Other Things
2018年:6張 — Hours/0/the album part one/睡前服/Senses Inherited/[dal segno]
2019年:5張 — 邪童謠/拾/本原/為藝術犧牲/Matt Force

暫時由2016同2018年領先
二〇二三年度全女班投票

掀起>>>>>你的完美有點難懂並不代表世界不能包容
我本人>>>>>豔羨

隔得耐真系無乜優勢 ...
787491313 發表於 2020-5-9 14:08

我本人點會好過艷羨
咪玩啦
頂多係多啲 Hit 歌
二〇二三年度全女班投票

咪搞笑啦
講到以前搞掀起會入到五十強咁
就算係五年前搞都好大機會唔會入到(或者係你安安靜靜地躲起來  
bagfgfcde 發表於 2020-5-9 14:24

支持你安安靜靜地躲起來!
有神曲你根本不是我的誰
二〇二三年度全女班投票

第一名係Moment
一齊唱 有人心疼說我委屈了點
JayantL 發表於 2020-5-9 19:53

可惜答案之書入唔到圍
嬌嬌無得幸福不急
二〇二三年度全女班投票

點知CM預備錯咗加大力度嘅MMO
mosesming 發表於 2020-5-9 21:05

嬌嬌:希希射我好不好
二〇二三年度全女班投票

兩組 兩隻碟
Group A 放如果大家都擁有海
Group B 放火鳥
真係剛剛好呀  ...
bagfgfcde 發表於 2020-5-9 23:14

話曬有兩首CM最歌加持
可能甚至會擊敗埋KONTINUE問鼎唱片No.1
二〇二三年度全女班投票

前者已經變咗十大爛歌手之一
後者一早已經跌到音樂上既十八線
好彩某薛粉好似唔睇呢個po ...
bagfgfcde 發表於 2020-5-10 13:29

#三千萬大宅
二〇二三年度全女班投票

嘩 呢三隻都好GQ
如果大家都擁有海 大戰 KONTINUE 霏常刺激
二〇二三年度全女班投票

進10年叱咤至尊碟邊隻無?
787491313 發表於 2020-5-10 21:52

Time Flies / Frank / J-POP / the album and the rest of it...
二〇二三年度全女班投票

congrats 心姐
二〇二三年度全女班投票

二零一零年代精選五十唱片
按年份劃分
2012年:6張 — 告別我的戀人們/火鳥/Easy/林二汶 Eman Lam/蓋亞/Live A Life
2013年:5張 — A Tragedy Your Majesty/CANTOPOPSIBILITY/優與美/The Key/小日子
2014年:3張 — 世界變了樣/適婚的年齡/Kontinue
2015年:6張 — Escape/404 Not Found/艷羨/Addendum/上上下下左右左右B A Start/生於斯
2017年:6張 — Live in the Moment/Quarter/Much Feeling Little Thinking/剎那的烏托邦/Love and Other Things/Don't Text Him
2018年:7張 — Hours/0/the album part one/睡前服/Senses Inherited/[dal segno]/L.O.V.E.
二〇二三年度全女班投票

麥浚龍 男金
kayzzz 發表於 2020-5-10 21:58

男金董折 女金浦銘心
二〇二三年度全女班投票

心姐頭先現場唱我可以被這世界淘汰走哂音
喺後台哭
hehemamama 發表於 2020-5-10 21:58

謝安琪可以被這個世界淘汰,浦銘心不可以被世界擊敗
二〇二三年度全女班投票

過多陣會公佈埋投票分數
ed8671ed 發表於 2020-5-10 22:04

終於都大功告成!辛苦曬 ed 同 chanchan
二〇二三年度全女班投票

投Much Feeling Little Thinking嘅朋友係咪好鍾意星空跳去星空(鋼琴版)嗰種好似聽緊細碟嘅感覺?{ ...
mosesming 發表於 2020-5-10 22:53

雖然我同意曲目編排真係好差
但係無可否認 single collection 係一零年代嘅一個趨勢
而 Much Feeling Little Thinking 都算係一隻 GQ 嘅 single collection
呢點我覺得都值得入嘅
二〇二三年度全女班投票

啲初稿好正
不過都仲係河蟹咗我串 the album 嗰句嘢
二〇二三年度全女班投票

百姓咁高質大碟都祗能取得171位, 祗能說CM會員都是以貌取人多過真心評論大碟 ...
hkwilliamsiu 發表於 2020-5-12 18:13

你點解唔投
坤坤對你好失望
二〇二三年度全女班投票

另外,想講少少個人感想
雖然呢個活動所有post都係我開
但最大功勞嘅一定係另一位專員chanchan0909
...
ed8671ed 發表於 2020-5-12 22:49

好大粒閃光彈
辛苦曬 chanchan 同 Ed
二〇二三年度全女班投票

加入呢個團隊既最大感想得一句
就係不停比兩位閃到盲咗
cymusic 發表於 2020-5-12 23:18

wow 有無多啲料爆
二〇二三年度全女班投票

琪琪10s好歌全線失蹤
獨家村 山林道 羅生門 你們的幸福全數唔入
foreverkontinue 發表於 2021-5-24 16:19

JOOX 有份搞
點可以違反國安法畀呢啲政治不正確嘅歌入圍
二〇二三年度全女班投票