返回列表 發帖
全民投票係唔同啲,唔單止無噴歌仲有好多意想不到嘅入圍

Gin呢兩首比我想像中低,因為已經係佢最高質嘅歌
希望侘寂有得令佢上多次台

覺得侘寂應該好快就會出現,
因為應該四首高質歌分薄哂Gin啲票

可以答你有人係做到
ed8671ed 發表於 2020-4-7 14:49

估最大機會其實係Gin Lee ,只係4首都未必過top50

手持3首或以上候選歌但未開齋嘅歌手:
5.5 - RubberBand、Supper Moment、方皓玟、謝安琪
5 - 連詩雅、盧凱 ...
mosesming 發表於 2020-4-8 14:13

覺得有啲會爆冷得一至兩首入圍,因為大家A組都壓注落同一首歌

RB、Ellen、AGA、Phil到依家都未閃爍登場
mosesming 發表於 2020-4-12 14:12

估AGA同Phil最後係3am同高山低谷一注獨中,應該可以撐到2X位先出
(希望唔好燈到下一log就出

點解我睇原來的評論都是好多新樂迷聽完留言,而羅生門view數還是增長不多,對比原來view數還是上緊 ...
hkwilliamsiu 發表於 2020-4-12 17:24

FYI
2019年6月
吳業坤 - 原來她不夠愛我        13,006,256
麥浚龍 / 謝安琪 - 羅生門        7,143,809

2020年3月
吳業坤 - 原來她不夠愛我        13,565,860
麥浚龍 / 謝安琪 - 羅生門        8,311,965

講到底都係睇大家點投
一首歌再hit 但如果說服唔到投票嗰個
咁佢都係唔會投俾首歌  

如果真係咁 ...
bagfgfcde 發表於 2020-4-12 18:07

金句,講明年代百大選,每個人投每首歌都有佢地嘅原因,結果出咗嚟就應該要尊重
你可以投哂30首“BIG HIT”,可以投30首「冷門歌」搏上榜等多啲人識
一兩句對排名偏低偏高嘅質疑都無乜所謂正常討論,但死咬住唔放嗰啲不如你自己整個個人百大選算
利申到今日都仲嬲緊大家唔識華麗轉身呢首靚貨

估AGA同Phil最後係3am同高山低谷一注獨中,應該可以撐到2X位先出
(希望唔好燈到下一log就出)
sunnyay1231 發表於 2020-4-12 17:49

唯有寄望一可以幫啊迦拎多首

投票嘅時候唔覺眼,但而家突然發現有淚多好原來無入到二百大
無記錯嘅話當年呢首歌CM五週冠平高山低谷記錄仲幫佢拎埋男金

mosesming 發表於 2020-4-14 11:22

wow好有心機
勁歌7到 估唔到係港台最正常
如果唔係因為SM太多好歌,橙海都係200大嘅料嚟

GEM喺澳門坐緊直昇機過嚟
Yan 發表於 2020-4-19 19:25

收到風GEM知自己無機會拎廿大所以改為去會展場外派曲奇餅俾粉絲,以行動杯葛頒獎禮

AGA居家隔離中啊
weiquan 發表於 2020-4-19 19:47

收到風Gin Lee知自己無機會拎廿大所以改為去AGA屋企一齊隔離並開心自拍

歌手開始入席
第一行:RubberBand 方皓玟 林二汶 汪明荃 謝安琪 麥浚龍
第二行:Supper Moment 鄧小巧 岑寧兒 陳健安 許廷鏗 林奕匡
後台:容祖兒 Gin Lee

頭兩個位都好震撼
之前好似好少人提過呢兩首歌

高山低谷成就達成
pop song又無政治意味嚟講17位已經好勁

我估無上年嘅話,無盡隨時入到頭十

你們的幸福拎埋11/12
獨家村直衝三甲

收到風陳健安已經喊到抖唔到氣

JANICE 同 HANA 都係17-19年拎過四台女歌手大獎
喺呢度居然連林二汶、岑寧兒、Serrini呢啲冇乜叫座力既歌 ...
Hanson 發表於 2020-4-19 21:42

有一刻我分唔到曲定直。。。

信仰真係意外地低,以為同未來見獨家村一齊進攻頭三。。。

收到風後台工作人員準備咗侘寂MMO

獨家村真係俾其餘兩首廿大分咗票

個人覺得其實青春頌top5嘅話都好overrated...

得96,我都以為佢實有歌高D位,點知地位跌到陳蕾都不如
powerful 發表於 2020-4-19 22:02

我以為強弱都有機會執到個低位。。。

三甲

1. 原來他不夠愛我
2. 不許你注定一人
3. 那誰
powerful 發表於 2020-4-19 22:04

新城啲煙火都廢事噴

不如搞多個2010-2019百大金草莓投票
mosesming 發表於 2020-4-19 22:06

驚星夢霸一半,樂壇班霸

1 Chok
2 越難越愛
3 但願人長久

希望未來見唔好再做千年老二

好想睇第二係NEITHER 願榮光同未來見
kwanie 發表於 2020-4-19 22:18

相信一切是最好的安排

投榮光會投埋未來見
但投未來見嘅未必會將榮光當做一個「百大選嘅作品」
利申兩首都有投A組

做唔到Song of the YEAR唔緊要,做到Song of the DECADE就夠

啱啱見到rb 四子唱唱下 個台升起左
仲放埋煙花
嚇到6號走音
hehemamama 發表於 2020-4-19 22:28

唔怪得啱啱聽到「在寬〜〜〜〜廣的未來」
不過全場大合唱遮咗一遮

24/30
強弱 + 一千零一次人生無低位小意外
個人覺得停止繁殖都可以值100大低位,不過高山有17已經執到了

好明顯係衛蘭
今晚最觸目
616.1314 發表於 2020-4-19 22:31

教大搞百大選可能有份
利申一直都好欣賞佢

辛苦哂咁多位專員搞呢個活動

竟然無 SONG OF THE YEAR 心之科學