返回列表 發帖
2012 同2013 都係用FI 嚟截擊美祖架嘛
kwanie 發表於 2020-4-14 17:21

結果N年後睇2012個賽果就R哂頭
DM多仔多到覆唔哂

其實30個位話多唔多
話少唔少
都仲有一定喘息空間俾啲CM愛將上台
DM多仔多到覆唔哂

為Gin Lee第4-5首習氣
DM多仔多到覆唔哂

RB終於上水
周爸終於上哂
DM多仔多到覆唔哂

2019咁多首入 top 20?
永遠是軒 發表於 2020-4-15 14:06

好驚
雖然話新歌記憶近有著數
但冇諗過著數到咁
DM多仔多到覆唔哂

CM年代百大選

5 - 周國賢 (27, 34, 36, 79, 86)
3.5 - 王菀之 (31, 35, 50, 81*)
3 - 盧凱彤 (26, 29, 37)吳雨霏 (48, 70, 95)陳奕迅 (52, 74, 92)藍奕邦 (62, 66, 72)Gin Lee (76, 83, 84)
2.5 - 謝安琪 (33, 46*, 55)
2 - AGA (30, 39)麥浚龍 (38*, 46*, 93)林二汶 (42, 45)楊千嬅 (43, 60)方大同 (54, 97)張敬軒 (56, 90)Supper Moment (57, 59)C AllStar (69, 89)容祖兒 (77, 78)
1 - RubberBand (28)My Little Airport (32)陳柏宇 (40)粉紅A (41)JW (47)Serrini (49)CLS Express (51)連詩雅 (53)方皓玟 (58)王嘉儀 (61)馮允謙 (63)林宥嘉 (64)鄭欣宜 (65)黎曉陽 (67)林憶蓮 (68)陳僖儀 (71)觸執毛 (73)何韻詩 (75)Kolor (80)群星 (82)陳蕾 (85)古巨基 (87)周柏豪 (88)MastaMic (91)林欣彤 (94)鄧小巧 (96)許廷鏗 (99)薛凱琪 (100)
0.5 - 莫文蔚 (38*)張繼聰 (81*)鍾舒漫 (98*)鍾舒祺 (98*)
0.33 - 陳豪 (44*)林保怡 (44*)黃德斌 (44*)

*合唱

假設第100位1分,第99位2分,如此類推,各歌手嘅總分(只列出有2首或以上上榜嘅歌手):
周國賢 - 243 (5首, 最高27位)
盧凱彤 - 211 (3首, 最高26位)
王菀之 - 197 (3.5首, 最高31位)
謝安琪 - 141.5 (2.5首, 最高33位)
AGA - 133 (2首, 最高30位)
林二汶 - 115 (2首, 最高42位)
藍奕邦 - 103 (3首, 最高62位)
楊千嬅 - 99 (2首, 最高43位)
吳雨霏 - 90 (3首, 最高48位)
Supper Moment - 86 (2首, 最高57位)
陳奕迅 - 85 (3首, 最高52位)
麥浚龍 - 67 (2首, 最高38位)
Gin Lee - 60 (3首, 最高76位)
張敬軒 - 56 (2首, 最高56位)
方大同 - 51 (2首, 最高54位)
容祖兒 - 47 (2首, 最高77位)
C AllStar - 44 (2首, 最高69位)

CM百大中每年頭三位
(截至第26位)
CM百大共和至尊歌、第二位、第三位CM百大共和最喜愛的歌曲CM百大
2010有時
無忘花
陀飛輪
一絲不掛
陀飛輪
鋼鐵是怎樣煉成的
--
2011末日
水百合
年少無知
你們的幸福
好不容易
末日
?
--
2012睜開眼
星塵
留白
All You Need Is Me
倒刺
告別我的戀人們
200+
200+
--
2013囂張
離開拉斯維加斯
薄情歌
青春頌
任我行
無盡
?
?
?
青春頌?
美麗新香港
家明
獨家村
高山低谷
?
?
好不容易遇見愛?
2015Children Song
瑕疵
別來無恙
羅生門
最好的債
別來無恙
最好的債43
2016還不夠遠
油尖旺金毛玲
山林道
山林道
女神
四季
200+
山林道55
20173AM
Come With Me
美麗新世界
3AM
說再見了吧
200+
假使世界原來不像你預期?
2018荒原
愛情是一種法國甜品
海裡睡人
未來見
愛情是一種法國甜品
沉默的士高
?
200+
未來見?
2019若世界在明日結束
肥媽有話兒
山旮旯
最後的信仰
我們都是這樣長大的
山旮旯
?
?
在錯誤的宇宙尋找愛?

叱吒至尊歌、第二位、第三位CM百大叱吒我最喜愛的歌曲、第二位、第三位(如有)CM百大
2010SimpleLoveSong
黑色狂迷
脆弱
?
600+
600+
陀飛輪
斗零踭
鋼鐵是怎樣煉成的
200+
2011好不容易
那些年
六月飛霜
N/A
?
那些年
那誰
苦瓜
N/A
?
200+
2012重口味
睡火山
留白
200+
600+
年少無知
重口味
人非草本
200+
2013任我行
情人甲
青春頌
?
600+
?
任我行
青春頌
無盡
?
?
?
2014流淚行勝利道
青春常駐
200+
撐起雨傘
青春常駐
2015無條件
世界真細小
最好的債
200+
600+
原來他不夠愛我
羅生門
找對的人
?
200+
2016四季
羅賓
女神
200+
200+
女神
你是你本身的傳奇
?
2017失魂記
神奇之旅
靈感床
200+
200+
200+
長相廝守
假使世界原來不像你預期
霸氣情歌
?
?
200+
2018心之科學
一個女人和浴室
未來見
200+
?
百年樹木
(一個男人)一個女人和浴室
未來見
?
600+
?
2019我們都是這樣長大的
最後的信仰
致旅途中的我
?
?
?
人話
未來見
?
?

全球華人至尊歌曲CM百大勁歌金曲金CM百大勁爆XYZ歌曲大獎CM百大
2010陀飛輪52男人信什麼200+男人信什麼200+
2011那誰?Chok200+苦瓜200+
2012重口味200+留白50Someday I'll Fly200+
2013任我行?天窗200+任我行?
2014獨家村?越難越愛200+流淚行勝利道200+
2015羅生門46眼淚的秘密200+找對的人200+
2016四季200+一個都不能少200+女神65
2017誰來剪月光200+失魂記200+失魂記200+
2018橙海200+百年樹木?天才兒童1985200+
2019我們都是這樣長大的?讓愛高飛600+我們都是這樣長大的?
DM多仔多到覆唔哂

就快頒20大
希望到時有重量級嘉賓頒獎同演出
DM多仔多到覆唔哂

600+ Laugh die
b01091018 發表於 2020-4-15 14:42

連初選都冇嗰啲600+真係要諗下首歌當年因咩事喺四台有獎
DM多仔多到覆唔哂

喺反送中加成下 人話既支持度真係好難預計
高過其他兩首我一啲都唔會驚訝 ...
maksiuhong 發表於 2020-4-15 14:44

如果人話最後拎第一
即係佢只係用咗一個月時間就成為大家呢十年嘅至愛
DM多仔多到覆唔哂

睇呢個名單就知啦
男:Eason>周爸>邦
女:Kay>ivana>ellen
組:RB/Supper>CAS
maksiuhong 發表於 2020-4-15 15:30

可以參考住我上面個表先雖然我覺得投人同投歌係兩回事
DM多仔多到覆唔哂

Not eligible. If it were, I think it is actually worthy of consideration as it is a very hit song  ...
kin888 發表於 2020-4-15 15:36

係
佢冇得入只係因為佢唔係廣東歌+主唱唔係香港人
如果有得選應該會top 50
DM多仔多到覆唔哂

為火炭麗淇集氣
DM多仔多到覆唔哂

2019年10月之前幾好
之後祖兒花式自殺,無了
616.1314 發表於 2020-4-15 18:40

其實真係有殺得咁勁咩
鍾意得Joey唔係應該聽唱功多過睇政治咩
DM多仔多到覆唔哂

joey作為天后本身應該好多街客票
就算唔係A組 都應該好多non-fans 會投 B C組
但係而加無晒lu Hins都應該 ...
maksiuhong 發表於 2020-4-15 19:06

我明
但聽joey嘅人會expect Joey講啲好啱聽嘅政治嘢咩
DM多仔多到覆唔哂

作為曾經喜歡祖兒既會員 我都冇投到佢
但其實就算冇上年既事 呢五首除咗黃昏都唔太投得落手  ...
bagfgfcde 發表於 2020-4-15 19:20

Joey呢五首候選歌真係唔太理想
特別係入咗百大嗰兩首
如果換破相 牆紙會啱啲
DM多仔多到覆唔哂

天梯當年聽係好正好感動
但依家已經冇哂feel仲覺得有啲娘
DM多仔多到覆唔哂

應該有頭十?
放空 發表於 2020-4-15 20:13

榮光似係嗰啲一係會放落A組谷到盡
一係就連B/C都唔會放直接out
我估10-15
DM多仔多到覆唔哂

前排聽翻
原來都唱得幾難頂
首歌又冇乜亮點咁
bagfgfcde 發表於 2020-4-15 20:24

天梯我想像到換林峯把聲落去應該都夾
DM多仔多到覆唔哂

CM年代百大選

5 - 周國賢 (27, 34, 36, 79, 86)
4 - 陳奕迅 (21, 52, 74, 92)
3.5 - 王菀之 (31, 35, 50, 81*)
3 - C AllStar (25, 69, 89)盧凱彤 (26, 29, 37)吳雨霏 (48, 70, 95)藍奕邦 (62, 66, 72)Gin Lee (76, 83, 84)
2.5 - 謝安琪 (33, 46*, 55)
2 - 方皓玟 (24, 58)AGA (30, 39)麥浚龍 (38*, 46*, 93)林二汶 (42, 45)楊千嬅 (43, 60)方大同 (54, 97)張敬軒 (56, 90)Supper Moment (57, 59)容祖兒 (77, 78)
1 - 鄭秀文 (23)RubberBand (28)My Little Airport (32)陳柏宇 (40)粉紅A (41)JW (47)Serrini (49)CLS Express (51)連詩雅 (53)王嘉儀 (61)馮允謙 (63)林宥嘉 (64)鄭欣宜 (65)黎曉陽 (67)林憶蓮 (68)陳僖儀 (71)觸執毛 (73)何韻詩 (75)Kolor (80)群星 (82)陳蕾 (85)古巨基 (87)周柏豪 (88)MastaMic (91)林欣彤 (94)鄧小巧 (96)許廷鏗 (99)薛凱琪 (100)
0.5 - 黃淑蔓 (22*)英仁合唱團 (22*)莫文蔚 (38*)張繼聰 (81*)鍾舒漫 (98*)鍾舒祺 (98*)
0.33 - 陳豪 (44*)林保怡 (44*)黃德斌 (44*)

*合唱

假設第100位1分,第99位2分,如此類推,各歌手嘅總分(只列出有2首或以上上榜嘅歌手):
周國賢 - 243 (5首, 最高27位)
盧凱彤 - 211 (3首, 最高26位)
王菀之 - 197 (3.5首, 最高31位)
陳奕迅 - 165 (4首, 最高21位)
謝安琪 - 141.5 (2.5首, 最高33位)
AGA - 133 (2首, 最高30位)
C AllStar - 120 (3首, 最高25位)
方皓玟 - 120 (2首, 最高24位)
林二汶 - 115 (2首, 最高42位)
藍奕邦 - 103 (3首, 最高62位)
楊千嬅 - 99 (2首, 最高43位)
吳雨霏 - 90 (3首, 最高48位)
Supper Moment - 86 (2首, 最高57位)
麥浚龍 - 67 (2首, 最高38位)
Gin Lee - 60 (3首, 最高76位)
張敬軒 - 56 (2首, 最高56位)
方大同 - 51 (2首, 最高54位)
容祖兒 - 47 (2首, 最高77位)

CM百大中每年頭三位
(截至第21位)
CM百大共和至尊歌、第二位、第三位CM百大共和最喜愛的歌曲CM百大
2010天梯
有時
無忘花
一絲不掛
陀飛輪
鋼鐵是怎樣煉成的
--
2011六月飛霜
末日
水百合
你們的幸福
好不容易
末日
?
--
2012睜開眼
星塵
留白
倒刺
告別我的戀人們
200+
200+
--
2013囂張
離開拉斯維加斯
薄情歌
青春頌
任我行
無盡
?
?
?
青春頌?
美麗新香港
家明
獨家村
高山低谷
?
?
好不容易遇見愛?
2015差一點我們會飛
Children Song
瑕疵
羅生門
最好的債
別來無恙
最好的債43
2016還不夠遠
油尖旺金毛玲
山林道
山林道
女神
四季
200+
山林道55
20173AM
美麗新世界
3AM
說再見了吧
200+
假使世界原來不像你預期?
2018荒原
愛情是一種法國甜品
海裡睡人
未來見
愛情是一種法國甜品
沉默的士高
?
200+
未來見?
人話
若世界在明日結束
最後的信仰
我們都是這樣長大的
山旮旯
?
在錯誤的宇宙尋找愛?

叱吒至尊歌、第二位、第三位CM百大叱吒我最喜愛的歌曲、第二位、第三位(如有)CM百大
黑色狂迷
脆弱
?
600+
600+
陀飛輪
斗零踭
鋼鐵是怎樣煉成的
200+
2011好不容易
那些年
六月飛霜
N/A
那些年
那誰
苦瓜
N/A
?
200+
2012重口味
睡火山
留白
200+
600+
年少無知
重口味
人非草本
200+
2013任我行
情人甲
青春頌
?
600+
?
任我行
青春頌
無盡
?
?
?
2014流淚行勝利道
青春常駐
200+
撐起雨傘
青春常駐
2015無條件
世界真細小
最好的債
200+
600+
原來他不夠愛我
羅生門
找對的人
?
200+
2016四季
羅賓
女神
200+
200+
女神
你是你本身的傳奇
?
2017失魂記
神奇之旅
靈感床
200+
200+
200+
長相廝守
假使世界原來不像你預期
霸氣情歌
?
?
200+
2018心之科學
一個女人和浴室
未來見
200+
?
百年樹木
未來見
?
600+
?
最後的信仰
致旅途中的我
?
?
人話
未來見
?

全球華人至尊歌曲CM百大勁歌金曲金CM百大勁爆XYZ歌曲大獎CM百大
2011那誰?Chok200+苦瓜200+
2012重口味200+留白50Someday I'll Fly200+
2013任我行?天窗200+任我行?
2014獨家村?越難越愛200+流淚行勝利道200+
2018橙海200+百年樹木?天才兒童1985200+
2019我們都是這樣長大的23讓愛高飛600+我們都是這樣長大的23
DM多仔多到覆唔哂

23, 24我以為會入廿大甚至十大
DM多仔多到覆唔哂

暫時四台歌曲大獎最高汁係港台, 跟住係903
連勁爆都好過勁歌
DM多仔多到覆唔哂

人話仲低過你是你 / 假使世

22 爭 20
雖不中但都不遠矣
kwanie 發表於 2020-4-16 14:48

老屍又中
DM多仔多到覆唔哂

為華麗轉身嘅姊妹作銀髮白集氣!
想聽70歲嘅明荃唱出銀髮嘅感受
DM多仔多到覆唔哂

好不容易遇見愛有眾多嬅粉加持入硬
Sammi/人話得23位令我覺得2019堆big Hits最後唔會太高
謝安琪如果真係入哂三首我會好奇入廿大其實幾多分就入到
高山低谷估唔到會咁勁
唔敢話未來見第一硬,但我又嗡唔出邊首有威脅
DM多仔多到覆唔哂

個提示好有用噃,2010 選擇有限,我預測空港入到又增強左信心

難道空港會係百大選度成為2010既s ...
powerful 發表於 2020-4-16 18:15

2010應該係彳亍
DM多仔多到覆唔哂

其實原來她不夠愛我都可以話係過去十年樂壇幾有意義既一首歌
不過我冇投 ...
John 發表於 2020-4-16 17:46

其實華麗轉身都可以話係過去十年樂壇幾有意義嘅一首歌
不過大家冇提名
DM多仔多到覆唔哂

預測當晚特別嘉賓會獻唱廿大金曲(注意靚聲位):

等↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑不到想等愛侶
很想抱月光↑↑↑↑↑↑ 很想鑽漩渦↑↑↑↑↑↑
似看破生死 靈魂共↑↑↑↑↑↑振↑↑↑↑↑↑似↑↑↑↑↑↑碰↑↑↑↑↑↑到↑↑↑↑↑↑太驚喜
我幾乎奉勸你離開↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑
假使世界原來不↑↑↑↑↑↑像↑↑↑↑↑↑你↑↑↑↑↑↑預期
人↑↑↑↑↑↑生↑↑↑↑↑↑夢↑↑↑↑↑↑一↑↑↑↑↑↑場↑↑↑↑↑↑革↑↑↑↑↑↑命↑↑↑↑↑↑至↑↑↑↑↑↑蒼↑↑↑↑↑↑老↑↑↑↑↑↑
無巨DICK↑↑↑↑↑↑ 可↑↑↑↑↑↑做我
DM多仔多到覆唔哂

2010 - 彳亍
2011 - 你們的倖福、那邊見
2012 - 青春頌
2013 - 任我行、無盡
2014 - 好不容姨遇見愛、雞蛋雨羔羊、高山低菊、獨家荃
2015 - 你是你本身的傳奇、榴槤乜乜乜
2016 - 銀髮白
2017 - Don't Text謙、假使世界原來不像你預期
2018 - 未來見
2019 - 在錯誤的宇宙尋找愛、願榮光歸香港、最後的信仰、二零一九
DM多仔多到覆唔哂

相信毛老師雖不中亦不遠矣
powerful 發表於 2020-4-17 11:45

是老朋友給的面子。

LUGTYAI 應該大機會過 Don't Text Him
bagfgfcde 發表於 2020-4-17 11:51

其實我想估邪童謠啲歌
不過都係舊碟啲歌大眾少少
DM多仔多到覆唔哂

聽講明荃同家英聽晚會坐第一排正中間
唔通賽果有驚喜?
DM多仔多到覆唔哂

支持謝安琪
喜歡梁安琪
DM多仔多到覆唔哂

已經買咗100張太空卡荃投原來她不夠愛我
DM多仔多到覆唔哂

希望下個10年
我既歌曲都可以佔一席位
hehehaha 發表於 2020-4-19 16:53

我個統計表已經預備咗陳以誠同蓋世寶有0.5
DM多仔多到覆唔哂

收到風謝安琪今晚又唔舒服
已經安排好明荃、紫昕、家燕代唱得獎歌曲
DM多仔多到覆唔哂

想睇李麗蕊頒獎
DM多仔多到覆唔哂

明荃性感出場
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
DM多仔多到覆唔哂

明荃 - 雞蛋
紫昕 - 你們的幸福
家燕 - 獨家村
Nicolas Jaar 撐場
amok 發表於 2020-4-19 18:59

Nicolás Jaar表示有新碟出但冇show開
悶悶地唯有睇頒獎禮
DM多仔多到覆唔哂

明荃偷情的禮儀
WZA111 發表於 2020-4-19 19:29

一身紅色嘅裝扮
擺明陣間會唱勇敢的中國人
同榮光抗衡到底
DM多仔多到覆唔哂

仲有一個鐘就開始啦!
率先放送Spotify版playlist比各位入場觀眾聽住等

其他platform會完結之後 ...
ed8671ed 發表於 2020-4-19 19:30

肥媽係metal版
DM多仔多到覆唔哂

CM年代百大選

5.5 - 謝安琪 (6, 11, 14, 33, 46*, 55)
5 - 陳奕迅 (5, 21, 52, 74, 92)周國賢 (27, 34, 36, 79, 86)
4 - 方皓玟 (3, 8, 24, 58)
3.5 - 林二汶 (7, 13*, 42, 45)王菀之 (31, 35, 50, 81*)
3 - Supper Moment (15, 57, 59)麥浚龍 (16, 38*, 46*, 93)C AllStar (25, 69, 89)盧凱彤 (26, 29, 37)吳雨霏 (48, 70, 95)藍奕邦 (62, 66, 72)Gin Lee (76, 83, 84)
2 - RubberBand (1, 28)許廷鏗 (4, 99)Serrini (10, 49)AGA (30, 39)楊千嬅 (43, 60)方大同 (54, 97)張敬軒 (56, 90)容祖兒 (77, 78)
1.5 - 岑寧兒 (12, 13*)
1 - 香港人 (2)陳健安 (9)林奕匡 (17)LMF (18)Swing (19)雞蛋蒸肉餅 (20)鄭秀文 (23)My Little Airport (32)陳柏宇 (40)粉紅A (41)JW (47)CLS Express (51)連詩雅 (53)王嘉儀 (61)馮允謙 (63)林宥嘉 (64)鄭欣宜 (65)黎曉陽 (67)林憶蓮 (68)陳僖儀 (71)觸執毛 (73)何韻詩 (75)Kolor (80)群星 (82)陳蕾 (85)古巨基 (87)周柏豪 (88)MastaMic (91)林欣彤 (94)鄧小巧 (96)薛凱琪 (100)
0.5 - 黃淑蔓 (22*)英仁合唱團 (22*)莫文蔚 (38*)張繼聰 (81*)鍾舒漫 (98*)鍾舒祺 (98*)

*合唱

謝安琪 - 413.5 (5.5首, 最高第6位)
方皓玟 - 311 (4首, 最高第3位)
陳奕迅 - 261 (5首, 最高第5位)
林二汶 - 253 (3.5首, 最高第7位)
周國賢 - 243 (5首, 最高第27位)
盧凱彤 - 211 (3首, 最高第26位)
王菀之 - 197 (3.5首, 最高第31位)
RubberBand - 173 (2首, 最高第1位)
Supper Moment - 172 (3首, 最高第15位)
麥浚龍 - 152 (3首, 最高第16位)
Serrini - 143 (2首, 最高第10位)
AGA - 133 (2首, 最高第30位)
C AllStar - 120 (3首, 最高第25位)
藍奕邦 - 103 (3首, 最高第62位)
許廷鏗 - 99 (2首, 最高第4位)
楊千嬅 - 99 (2首, 最高第43位)
吳雨霏 - 90 (3首, 最高第48位)
Gin Lee - 60 (3首, 最高第76位)

張敬軒 - 56 (2首, 最高第56位)
方大同 - 51 (2首, 最高第54位)

容祖兒 - 47 (2首, 最高第77位)

CM百大中每年頭三位
(截至第21位)
2010彳亍
天梯
有時
一絲不掛
陀飛輪
鋼鐵是怎樣煉成的
--
2011你們的幸福
那邊見
六月飛霜
你們的幸福
好不容易
末日
--
2012青春頌
睜開眼
星塵
倒刺
告別我的戀人們
200+
200+
--
2013任我行
無盡
囂張
青春頌
任我行
無盡
青春頌4
2014獨家村
雞蛋與羔羊
高山低谷
獨家村
高山低谷
好不容易遇見愛100+
2015你是你本身的傳奇
榴槤乜乜乜
差一點我們會飛
羅生門
最好的債
別來無恙
最好的債43
2016銀髮白
還不夠遠
油尖旺金毛玲
山林道
女神
四季
200+
山林道55
2017假使世界原來不像你預期
Let Us Go Then You and I
剎那的烏托邦
3AM
說再見了吧
200+
假使世界原來不像你預期3
2018未來見
荒原
愛情是一種法國甜品
未來見
愛情是一種法國甜品
沉默的士高
200+
未來見1
2019願榮光歸香港
最後的信仰
在錯誤的宇宙尋找愛
最後的信仰
我們都是這樣長大的
山旮旯
在錯誤的宇宙尋找愛9

黑色狂迷
脆弱
100+
600+
600+
陀飛輪
斗零踭
鋼鐵是怎樣煉成的
200+
2011好不容易
那些年
六月飛霜
N/A
那些年
那誰
苦瓜
N/A
100+
200+
2012重口味
睡火山
留白
200+
600+
年少無知
重口味
人非草木
200+
2013任我行
情人甲
青春頌
600+
任我行
青春頌
無盡
2014流淚行勝利道
青春常駐
200+
撐起雨傘
青春常駐
2015無條件
世界真細小
最好的債
200+
600+
原來他不夠愛我
羅生門
找對的人
100+
200+
2016四季
羅賓
女神
200+
200+
女神
你是你本身的傳奇
2017失魂記
神奇之旅
靈感床
200+
200+
200+
長相廝守
假使世界原來不像你預期
霸氣情歌
100+
200+
2018心之科學
一個女人和浴室
未來見
200+
百年樹木
未來見
100+
600+
最後的信仰
致旅途中的我
100+
人話
未來見

2011那誰100+Chok200+苦瓜200+
2013任我行5天窗200+任我行5
2014獨家村6越難越愛200+流淚行勝利道200+
2018橙海200+百年樹木100+天才兒童1985200+
2019我們都是這樣長大的23讓愛高飛600+我們都是這樣長大的23
DM多仔多到覆唔哂

收到風明荃會opening唱dance medley
人話 x 空港 x 色惑 x 香女人
DM多仔多到覆唔哂

咁未來見應該得20
帥小寶` 發表於 2020-4-19 20:05

傻豬嚟嘅
未來見肯定百大不入
DM多仔多到覆唔哂

後台見到好多煙花
唔通至尊歌係快歌?!
DM多仔多到覆唔哂

Serrini已經準備好鋼琴同大家合唱Don't Text Him
DM多仔多到覆唔哂

霧裏看花+十二月二十MMO準備好未?
DM多仔多到覆唔哂

我見到李麗蕊
DM多仔多到覆唔哂

關心妍同關菊英都嚟咗
DM多仔多到覆唔哂

2010 - 彳亍
2011 - 你們的倖福、那邊見
2012 - 青春頌
2013 - 任我行、無盡
2014 - 好不容姨遇見愛、雞蛋 ...
mosesming 發表於 2020-4-17 11:24

老屍又中
DM多仔多到覆唔哂

明荃表示新歌要搵Swing同GDJYB做
DM多仔多到覆唔哂

#又中
DM多仔多到覆唔哂