返回列表 發帖
美煎最高位會唔會係侘寂

人瑞未出場
佢火鳥、好不容易遇見愛同最好的債應該都幾穩陣。

其餘4 首可以同蓮母一齊公佈真係好榮幸。

估最大機會其實係Gin Lee ,只係4首都未必過top50
sunnyay1231 發表於 2020-4-7 15:42

侘寂應該有機入頭五十掛

手持3首或以上候選歌但未開齋嘅歌手:
5.5 - RubberBand、Supper Moment、方皓玟、謝安琪
5 - 連詩雅、盧凱 ...
mosesming 發表於 2020-4-8 14:13

呢堆人都似會係高位出現

有d surprise 火鳥咁快出 ...
係我心目中,呢首應該仲高過好不容易遇見愛同最好的債。

會唔會好不容易遇見愛根本入唔到

我有咁諗過
因為我本來估最好的債11-20
火烏21-40
好不容易遇見愛41-60
依家前兩者已經出咗
仲要 ...
mosesming 發表於 2020-4-12 15:11

岩呀 ...
最大機會拎高位個兩首已經出曬 ...

點睇都應該係out 好不容易遇見愛掛...
maksiuhong 發表於 2020-4-19 21:48

我都覺
但當日好不容易入左延,伸都冇出好不容易遇見愛
仲諗住有機入 ...
呢首其實唔似有咁高位啦

希望大中嬅唔會入五強
foreverkontinue 發表於 2020-4-19 21:59

無可能啦
真心好不容易遇見愛就算係美千歌庫入面都唔算係d 咩big hit

近十年既903最女:楊千嬅、何韻詩、謝安琪、鄭欣宜、方皓玟、衞蘭

得janice冇歌入百大 ...
Hanson 發表於 2020-4-19 22:21

我覺得係睇邊個年代,Janice 始終10年後跑出既歌唔算大,不過我都覺得《天敵》係值百大。
早十年既話成個picture 又會唔同曬,都幾肯定競爭會大好多,至少千、祖、Mi、Kelly 呢d 會爭到死。

如果早一年投票應該有。
但今年。。。入到最好的債同火鳥算係咁
on07111 發表於 2020-4-19 22:32

早一年既話,應該連斗零踭都可能有份。
最好的債同火鳥至少高十位。

00-09爭得仲癲
abcxyz302006 發表於 2020-4-19 22:26

00-09 都未計00-05 個陣,
每年都有好幾首hit 既which is 唔係一線唱,但就係好多人心目中keep 住loop。

夜遊杜拜 發奮  戒男  你唔愛我啦  相對濕度 呢d?
on07111 發表於 2020-4-19 22:46

夜遊杜拜堅正
係衰在唱果個

夜遊杜拜 發奮  戒男  你唔愛我啦  相對濕度 呢d?
on07111 發表於 2020-4-19 22:46

我仲諗到殘忍、司機、還你門匙、時光中飛舞呢d 老餅K 歌。

00-09搞百大嘅話
我諗第100位已經會好似10-19 top20咁緊張
mosesming 發表於 2020-4-19 22:55

00-09 攪百大既話
應該海量遺珠 ...特別係06, 07前講緊一年可以hit 到5,6 首真big hit

想投聽話同如果想我哭,宜家應該唔會再出呢類歌,唯有聽零分代替 ...
on07111 發表於 2020-4-19 23:05

其實小明第一首叫有人識既歌係咪如果想我哭定拖字闕?

喜歡柏芝
mosesming 發表於 2020-4-19 23:08

賭愛超正

不過睇返 ... 原來小明都出左道18年

stephy同theresa關係係咪等同今日aga gin lee
on07111 發表於 2020-4-19 23:17

分別係一pair 唱歌好聽,一pair 唱到pat 屎咁。

衛蘭同謝安琪都係05 出道
又咁講,Janice 當年一出係勁到直接威脅到仲係當紅既千祖詩
Kay 應該當年人氣連周麗淇都不如?
係之後愁人節同節外生枝之後慢慢多人識,鍾無豔hit 左,緊接嚟喜帖街song of the year 之後就爆左上嚟。
Janice 係紅得快,但就last 得唔長,之但係基本上冇咩人係會dislike 佢唱歌咁。
側田有少少似佢呢個case。

佢本身都係有唱功之人
所以會keep 到一定fan base
上次ig 開live 擺番上youtube 都好快有廿萬views

唔 ...
放空 發表於 2020-4-20 01:43

人瑞其實係咪唔了解佢賣點係咩
佢上年直頭係狠狠地係自己最大賣點度劏一刀
講真 呢下等同係推倒曬佢歷年建立既品牌形象
咩勇、烈女呢d concept 全部冇曬
最好的債仲有top 50 真係算係咁

《0》呢張就算選全華語樂壇五十大都應該入

真心想知邊5 隻可以fight 贏蓋亞 ...