返回列表 發帖
好高質

大中嬅火鳥呢隻碟

為校長集氣,希望有型人道加持的欣賞入到。
或者音樂大本型/夏令型

Don‘t text him唔知有無呢

另外如果random出,宜家一隻都無的敢想敢唱一線女歌手究竟得一隻定一隻都無

我有投 但係唔知入唔入到
好似話beGin耐聽啲 Gin Lee有Falling+今天終於
不過我最後都係投咗私心 ...
JasOh103 發表於 2020-4-28 09:14

順利入到,可喜可賀

kary最好同最後一張唱片應該係best of kary
josey 發表於 2020-5-6 14:37

呢隻真高質,可惜無收錄逆轉,就有就有同the present

希望生於斯都入到。。。

之前好似有會員suggest top 5
Kontinue
J pop
如果大家都擁有海
kayzzz 發表於 2020-5-8 14:54

仲有我本人
BeGin

中梗

教院最女終於出現

繼續買五強
Kountinue
J pop
如果大家都擁有海
BeGin
我本人

Eason仲有 taste the atmosphere, stranger under my skin,3mm, time flies,準備中,L.O.V.E  未入圍

即係最少有一隻落選。

點解大家對千fa咁有信心
嗰時都俾你地呃咗以為會有好不容易遇見愛

應該多數人都覺得火鳥高質啲掛 ...
maksiuhong 發表於 2020-5-9 23:04

eason作曲剛剛好,大熱作品來生舞,wyman最好的債, 港台冠軍歌天橋愛在旁若無人的天空。

同埋中嬅今次無界票因素

話曬有兩首CM最歌加持
可能甚至會擊敗埋KONTINUE問鼎唱片No.1
616.1314 發表於 2020-5-9 23:17

2014年中嬅903女金已win左次,仲斷埋美祖女金n連霸
仲有呢次
CM我最喜愛的歌曲大獎紀錄
同年度入圍總選歌曲數量最多的歌手:
謝安琪,4首
2014年:家明、勢不兩立、獨家村、雞蛋與羔羊(無一獲獎

以cm重女輕男的傳統,始終覺得三/四大天后拎五強。

50個位咁多
應該正常一線歌手都會有至少一隻入選
mosesming 發表於 2020-4-28 10:42

暫時好似真係一線全部都有,連衝蘭都有

收到風麟伯今晚會帶一班dancers嚟跳唱大碟五強
mosesming 發表於 2020-5-10 14:18

咁撐Gin Lee

Kary後台準備中

Kary包辦頭尾

美祖雖然4隻侯選,但又無嚴重分票,反而Eason

C Allstar

CAS fans 應該a組放Cantopopsibility b組放預言書/生於斯?
咁嘅話 我睇淡生於斯入五強 ...
josey 發表於 2020-5-10 21:03

A組生於斯。B組 Cantopopsibility.

千嬅三甲,嬅粉太勁了

Kontinue分票下輸比千嬅?

我開始懷疑gin lee唔只一隻...
josey 發表於 2020-5-10 21:41

仲要一首百大選歌都無的live in the moment...

二零一零年代精選五十唱片

Don’t Text Him - Serrini [2017]

Serrini 的音樂可分成三個階段:《Don ...
ed8671ed 發表於 2020-5-10 21:42

金毛玲

究竟第一係J Pop,如果大家都擁有海定Kontinue

祖粉好似有夾投邊隻碟
路易 發表於 2020-5-10 21:44

棄左Moment,推J Pop上高位

千嬅終於拎到

可以開始估51位係邊隻
我估風起
maksiuhong 發表於 2020-5-10 21:51

Moment

不如估下第一會唔會好似未來見咁win一個double

二零一零年代精選五十唱片

KONTINUE - 謝安琪 [2014]

《Kontinue》通過曲風、唱腔、詞作的多樣化,表 ...
ed8671ed 發表於 2020-5-10 21:54

竟然唔係千嬅祖兒。。。如果大家都擁有海五十甲不入

如果大家都擁有海
My January
AGA
Gin Lee
J Pop

過多陣會公佈埋投票分數
ed8671ed 發表於 2020-5-10 22:04

期待50位同51位

龍虎榜
3 - C AllStar、RubberBand
2.5 - 謝安琪、麥浚龍
2 - Serrini、陳奕迅、林憶蓮、王嘉儀、方大同、 ...
mosesming 發表於 2020-5-10 21:57

呢個排法好似有分到排名?

辛苦各位!

作為祖粉 睇唔到j pop 拎第一係有d失望
不過見到嬅嬸得火鳥有獎,都好開心 ...
hehemamama 發表於 2020-5-10 22:08

2014年千嬅用三隻歌拎女金的一幕依然瀝瀝在目
係估唔到當年神曲好不容易遇見愛係單曲專輯都gg

安仔第六

坤坤點解零分,唔係有個鐵粉咩

睇返原來我都放左教大最女落 B組。。。不過當減我1.5分仲要50名

Alfred都比人打壓得好慘  
希望大家都支持下
cymusic 發表於 2020-5-10 22:37

比左1A1B.雖然A離入圍差一半分

今日會幾點公布?

個人估計兩個位係 CM 女王,兩個位係男歌手(其中一個可以當樂團計),一個位係天團 ...
powerful 發表於 2020-5-10 11:38

中哂

我都無投票
hkwilliamsiu 發表於 2020-5-12 18:10

以為你棄暗投明,大義滅親唔投坤坤投第二個

著名音樂人陳詠謙與Sunny Idea合作推出......
100首歌由多個音樂單位包括歌手許廷鏗、衛蘭、AGA、 ...
boy4dudes 發表於 2021-5-22 17:43

專業樂評人林家謙呢
Woo~Tell me how you feel it
Woo~ Gonna let you know, Imma let you go
It's hard to follow me, but it's good to walk with me

想知專業評審點睇煎兒,希望問下迦迦選左好姐妹邊首歌

Ps.好似開新post好d
Woo~ Gonna let you know, Imma let you go
It's hard to follow me, but it's good to walk with me

其實係另外一個團體揀嘅另一樣嘢
kenneth 發表於 2021-5-23 06:38

原來她不夠愛我終於拎到百大
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

不要太認真, Kay無公司又無以獨立人身份出歌, 陳詠謙與Sunny Idea應該當Kay退左休無選佢d歌, 亦無邀請佢自 ...
boy4dudes 發表於 2021-5-24 16:51

又一實例證明gin gin朋友得alan tam,譚校長同麟伯