返回列表 發帖
不過依家先留意到香港啲碟名好多英文
mosesming 發表於 2020-5-7 12:30

一向係咁,所以好欣賞 C Allstar 碟名既心思

龍虎榜
2.5 - 麥浚龍
2 - 林憶蓮、C AllStar、王嘉儀、RubberBand
1.5 - 謝安琪
1 - 陳柏宇、觸執毛、容祖 ...
mosesming 發表於 2020-5-7 14:25

Sophy 可以同憶蓮一齊係女歌手領先,真係好正

認真,我有投 Janice 不過係 In His Name

希望唔會界刂票令 Love and other things 飲恨

另外側田都好危,但Drug Called Music值得一席

我都估Michael仔應該入到。

黃衍仁仲未出都打定輸數,MLA 百大選一首都冇,碟應該冇top 5?  仍然希望聽日有佢地。

另外周爸都想佢入埋風起,呢隻碟係我心中地位不下於new age時期既專輯。

美麗新香港入到百大歌(第三十二位)
bagfgfcde 發表於 2020-5-8 18:18

係噃,唔記得左呢件事   咁就繼續集氣啦

識玩,五強前最後一round 先出Janice,華麗登場

今日會幾點公布?

個人估計兩個位係 CM 女王,兩個位係男歌手(其中一個可以當樂團計),一個位係天團

Serrini top 3 跪拜

周爸 mami 冇懸念

二零一零年代精選五十唱片

Don’t Text Him - Serrini [2017]

Serrini 的音樂可分成三個階段:《Don ...
ed8671ed 發表於 2020-5-10 21:42

抗議褒邪貶謙,don’t text him 絕對依然係樹妮目前最佳大碟

Endy票太集中,風起壯烈犧牲

榮幸寫到壓軸一篇,一直都想認真重訪kontinue,趁今次有個機會,心表感激

竟然係江逸天只差一點點,寧願小塵埃入唔到

寧願衛蘭入唔到
賴爽 發表於 2020-5-10 22:19

原來in his name 都係差好少就入到

我都已經出哂力投榜主票+A組
不過都係五十強止步

如果多一個其他人肯俾分佢已經入到
唔洗而家先黎可惜
...
-Prince- 發表於 2020-5-10 22:30

我好似冇比到分佢,咁但我真係有其他更愛要推,好似香港有個大商場,我都谷盡,好彩有另一隻入到

另外鍾氏兄弟都係差啲

我嘅十大專輯(本身冇投)
1. Kontinue
2. 優與美
3. 飛蛾光顧
4. Matt Force
5. Don't Text Him
6. 邪童謠 ...
mosesming 發表於 2020-5-10 22:36

如果你有投,加多一個人支持極就保送到

mosesming 發表於 2020-5-10 22:15

如果你睇埋樂評選,會發現年度專輯全部入晒20大,係得Evil is a point of view 五十名外