返回列表 發帖
小日子都為joey 扳回一城既
add 發表於 2020-4-20 00:29

真心覺得呢10年 小日子算係祖兒嘅代表作之一
連候選名單都冇入圍
希望小日子可以喺唱片度有一個較好的名次啦

其實是有種人差d乜 100大都冇

其實是有種人差d乜 100大都冇
小伙子. 發表於 2020-4-20 01:11

唔知有冇人可以解答下
真心想知 都係社會題材嘅歌 點解差咁多
就算而家聽返親愛的黑色 都覺得好啱聽
C兒

未來見真係贏到開巷
小明輸願榮光輸個馬鼻 0.04分
小伙子真係差小小咋
而家睇完全部結果之後 有d後悔冇投票但係當時覺得要喺200首歌入面揀30首歌出黎 真係好好好難所以放棄左投票

好不容兒169
JayantL 發表於 2020-4-20 20:07

仲衰過 只知要飛

願榮光好似係唯一一首歌決選分數高過初選分數
小明兩首十大 傳奇初選分數高過假使 但係決選分數假使高過傳奇唔少
證明決選投票假使>>>傳奇最後決定all in假使? 傳奇決選分數有d低

鏗首青春頌決選第三高分 都證明佢真係冇其他歌搶票 青春頌係鏗嘅絕對首選
其他歌手都有兩三首歌搶票

同埋cm好嘔心
一邊喺RK收皮post話上年碟underrated
但荷光明明年度級但得148
Frankiekiekie 發表於 2020-4-20 21:03

R&K Was Robbed

觸執毛 good night 都係決選分高過初選分

銀髮白同剎那的烏托邦好姊妹到初選同分  ...
powerful 發表於 2020-4-20 21:17

你唔講都唔知
呢兩首都真係幾癲大家都係連住投 兩首歌最後應該都唔會差幾票

睇到Phil嘅ig留言 先知道原來佢曾經都係CM會員
CM真係人才輩出

咁又太誇 無可能低過山林道
可能我自己鍾意你們的幸福多啲 所以無擔心過

突然發覺周爸三首歌決選配票重勁 ...
maksiuhong 發表於 2020-4-20 22:58

證明周仔d歌喺歌迷心目中地位都差唔多

愛Colin
多謝Colin

佢會唔會播埋1同2
chachacharlie 發表於 2020-4-21 21:46

Colin係咪抽水假使輸畀長相廝守

佢講左d咩?
gapgipgap 發表於 2020-4-22 00:59

「當而家望返轉頭就會知道 當年選擇嘅長相廝守 但當經歷左咁多之後 可以同自己長相廝守嘅一種價值 可能就係呢幾隻字——假使世界原來不像你預期」

Tim Lui都係CM會員

CM唔係冇晒祖粉咩
破相 可能係俾祖兒自己唱到爛所以冇人想投

講真 美祖10年代出左
《Joey Ten》、《空港》、《Joey & Joey》、《Moment》、《小日子》、《Me, Re-Do》、 ...
hehemamama 發表於 2020-5-2 11:25

我投左小日子嘅
祖兒近年少有的概念大碟 希望入到

呢五隻都好正

喜歡汶兒
Eman Lam呢隻碟係好好聽

小日子

入場

C Allstar啲大碟真係好有水準

我有投L.O.V.E

CM真係好愛Mami
周仔

恭喜KAY
C allstar同RB呢10年真係做左唔少好出色嘅大碟

投初音嘅朋友係咪好鍾意隻碟由初音跳去Yeah嗰下喜感?
mosesming 發表於 2020-5-10 22:45

喂呀

投Much Feeling Little Thinking嘅朋友係咪好鍾意星空跳去星空(鋼琴版)嗰種好似聽緊細碟嘅感覺?{ ...
mosesming 發表於 2020-5-10 22:53

我真係投左呢隻碟