返回列表 發帖
原來我最後一輪有投羅生門

2019年初選就揀左2019、肥媽、Pretty Crazy、最後的信仰
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

CM幾時可以整個block人功能 好煩

我覺得on仔高過CAS機會好大
一嚟兩邊票源好重疊 二嚟CAS有其他歌 ...
maksiuhong 發表於 2020-4-15 20:05

我最後一輪揀左天梯
覺得隻歌真係好有2010年代既代表性
開啟左好多野
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

唔知榮光入唔入到
其實隻歌真係幾感動

其實都係 天梯好似維持咗好長一段時間係youtube最多view數既香港歌
的確好符合年代百大選呢個topic

不過 ...
maksiuhong 發表於 2020-4-15 20:10

C AllStar我好得意
我鍾意 第一隻碟已經有買
但真係要數代表作 都仲係會數返80後時代曲同天梯

有候選?
唔太認同呢首歌要出現/ 可以出現係個list度
根本兩件事黎
hehehaha 發表於 2020-4-15 20:15

有候選呀

我覺得呢首歌係投票上面會好極端

原來入唔到就預咗, 因為是歌手的問題,你看CM新歌評論, 坤gor 無論首歌好唔好, 都是1分佔絶大多數, 公 ...
hkwilliamsiu 發表於 2020-4-16 15:34

其實原來她不夠愛我都可以話係過去十年樂壇幾有意義既一首歌
不過我冇投

呀!呀!

純分享

天梯 - C AllStar
別來無恙 - 陳柏宇
我本人 - 吳雨霏
留白 - 王菀之
高山低谷 - 林奕匡
肥媽有話兒 - Maria Cordero
假使世界原來不像你預期 - 方皓玟
睜開眼 - RubberBand
榴槤乜乜乜 - 雞蛋蒸肉餅
撐起雨傘 - 群星
羅生門 - 麥浚龍 / 謝安琪
願榮光歸香港 - 香港人

講真 美祖10年代出左
《Joey Ten》、《空港》、《Joey & Joey》、《Moment》、《小日子》、《Me, Re-Do》、 ...
hehemamama 發表於 2020-5-2 11:25

私心鍾意j pop

@mosesming 唔識用 CM 個表格 lol 都係交翻畀你
616.1314 發表於 2020-5-6 15:29

但願人長久!