返回列表 發帖
會唔會係IG/FB宣傳再tag歌手
或係Youtube整個Medley比人聽

Eason咁早出現...
不過應該唔止一首掛..

林夕5首

告別我的戀人們入到! A組有投!
呢首係我2010年代最愛嘅廣東歌
放空 發表於 2020-4-3 15:18

最好的債/好不容易遇見愛 呢

Wow..Falling

但估唔到《今天終於一人回家》有人投到佢入

留名睇Gin Lee入得多過美祖
cm真天后
hihi 發表於 2020-4-4 22:26

唔會..
祖祖應該5首罷佔前段班

我都對祖祖無乜信心
616.1314 發表於 2020-4-5 01:30

祖有10首歌夠票入決賽..好多人投

慣了與你一起 才明白一起 偏偏阻礙我更遠見地
海鷗只跟海鷗一起 怎麼服氣

期待下次紅館唱

覺得60-100名首首分數都唔會相差太遠
但多幾分就可能跳前好多名 @@

TOP 1會唔會係未來見..CM人好中意

火鳥
Melody神級

希望潛水就算無百大,最少都延伸出現
on07111 發表於 2020-4-11 21:53

演唱會版好好聽哦..

好得很 - 麥家瑜
靈魂獨舞 - 符致逸

無得入..SAD...

好不容易遇見愛有眾多嬅粉加持入硬
Sammi/人話得23位令我覺得2019堆big Hits最後唔會太高
謝安琪如果真係入 ...
mosesming 發表於 2020-4-16 16:26

好似少咗好多嬅粉投票

2012 - 睜開眼 星塵 留白 到此為止 為執著乾杯 忘川 Good Night 生命之花 今天終於一人回家 Falling

告別我的戀人們 只有一事不成全你 人非草木 Better Me

2012年果年叱咤十大
只係記得果年全年既末日氣氛,有點懷念

Gin Lee入場
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

二零一零年代百大單曲

任我行 [2013]

唱  陳奕迅
曲  澤日生
詞  林夕
編  Gary Tong
監  Alvin Le ...
ed8671ed 發表於 2020-4-19 21:55

YEAH!

食咩宵夜好

男女比例係咪差唔多@@

講真 作為一個零零年代出道女歌手
    謝安琪夠交代有餘 係 08 年上缐
    面對對手排山倒海攻擊  ...
洗衣王國130 發表於 2020-4-19 23:04

係咪JUDE?

二零一零年代百大單曲

感謝各位過去大半個月的支持,以下為百大單曲於各個串流平台的Playlist:

Spotify
...
ed8671ed 發表於 2020-4-20 14:41

聽緊
可能要分幾次先聽完100首

香港人 險勝 方皓玟

WA...一黎就大卡士

喜歡倪倪

Live in the Moment - Gin Lee [2017]

Live 這詞彙帶有一語雙關,意指「活著」和「現場」。將兩者結合,
便衍生出一張以 live-recording 模式錄製去探討何謂「活在當下」的
流行專輯。在繁忙急促的城市裡生活好幾年,Gin Lee 深刻體會到都
市人在埋頭苦幹期間,仍抱住要過好每刻的內心呼喊。於是她挑戰和
樂手們一起進行錄音,為求增添作品的質感與整體性,同時想藉此捕
捉到眾人投入玩音樂時所擦出的燦爛火花。舞台一直是 Gin 最釋放和
享受表演的氛圍,是次在澎湃節奏中滲透出多變的聲線,時而跳脫,
時而慵懶;揮灑自如地遊走於柔情與激昂之間,乃是她駕馭能力極高
和深厚唱功的鐵證。一氣呵成的灌錄方式不但貼切主題,亦賦予生命
力給每首歌曲,最終感染到聽眾全因這份隨性和盡興的態度。(撰
文:CM會員JasOh103)

原來都有堆人投

但就後悔無投beGin 3分 發覺更耐聽

8首歌都唔同曲風,無重複,中意快歌部份《隨風而來隨風而去》《今朝有酒》《曌》

大家都笑千千

我識嘅歌5首都冇
kaiav 發表於 2020-6-30 00:37

你幾歲