返回列表 發帖
山河故人

二汶一log兩首

一百首裡面最冷門嘅出現了?

二汶

RB、Ellen、AGA、Phil到依家都未閃爍登場
DM多仔多到覆唔哂

愛情是一種法國甜品 仲 高位過 陀飛輪 到此為止 羅生門?

RB、Ellen、AGA、Phil到依家都未閃爍登場
mosesming 發表於 2020-4-12 14:12

唔講唔記得左Phil Phil

年少無知
2001 Cantopop Journey Week 51
1.怪我只敢做好人 2.一了百了 3.正義病患者

二汶
kwanie 發表於 2020-4-12 14:12

仲要都幾肯定佢仲有1.5首未出

艾石仔 發表於 2020-4-12 14:13

可能百大不入
DM多仔多到覆唔哂

最好的債先43
睇嚟千千真係流失好多忠粉
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

二汶終於出場
Steven's Top 20 Collections Week 28
01  到時見 - 張蔓莎 feat. Lewsz
02  So Deep! - The Hertz
03  Not too close - Kayan9896

到時公佈分數嗰時可唔可以分開榜主同普通會員個分?
想睇睇兩者分歧有幾大

最好的債先43
JayantL 發表於 2020-4-12 14:16

根據cm慣例
以為會有頭20位

根據cm慣例
以為會有頭20位
kayzzz 發表於 2020-4-12 14:18

暫時兩首千千都比我想像中低咗20-30位
DM多仔多到覆唔哂

Eman!!!

可能百大不入
mosesming 發表於 2020-4-12 14:14

I think at least 高山低谷. But I am hoping for 頌讚詩 also, even though top 40 seems unlikely.

大愛法國甜品 其實鍾意呢首多過信仰

好驚別來無恙入唔到 唔係得返好多個位...
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

其實當羅生門都出咗場既時候 高山低谷同別來無恙未出場都幾奇怪

要向一眾投到粉紅A拎41位嘅美會員致敬
DM多仔多到覆唔哂

艾石仔 發表於 2020-4-12 14:13

高山低谷一定有。正如aga的一都一定有吧。

要向一眾投到粉紅A拎41位嘅美會員致敬
mosesming 發表於 2020-4-12 14:25

我有瘋狂投呢首
This is my fav song of 2019!

大愛法國甜品 其實鍾意呢首多過信仰

好驚別來無恙入唔到 唔係得返好多個位...  ...
JasOh103 發表於 2020-4-12 14:22

jason janice真係唔穩

二汶
kwanie 發表於 2020-4-12 14:12

yes, its pinkA!

最好的債先43
JayantL 發表於 2020-4-12 14:16

懷疑得翻千粉先會投
如果200首投1首 最好的債會贏到

山河故人... 延伸聆聽代表冇份入選?年少無知以為會高D
Kay x Endy
88 Juno (aka 幻國)

jason janice真係唔穩
on07111 發表於 2020-4-12 14:28

完全唔覺得今次janice會入到

jason就...我已經好盡力咁推

其實當羅生門都出咗場既時候 高山低谷同別來無恙未出場都幾奇怪
maksiuhong 發表於 2020-4-12 14:24

而家咁睇兩首都可能入唔到
有啲歌就係咁 隨著時間流逝而慢慢被遺忘
當然 演唱者呢幾年一直行緊下坡路都係一個原因
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

好感動粉紅A入到 聽到而家都仲未厭

42,43,45

懷疑得翻千粉先會投
bagfgfcde 發表於 2020-4-12 14:29

一直以為債會係三首之中最高
原來係好不容易遇見愛

恭喜粉紅A! 其實呢首比想像中多會員投
不過咁高位可能都有 recency bias

其實我覺得羅生門呢個位出都幾意料之內
一來我覺得呢首因為thealbum而令到大家對Kay/Juno審美疲勞
二來係謝安琪呢十年有唔少歌都好過呢首 應該搶左唔少票

完全唔覺得今次janice會入到

jason就...我已經好盡力咁推
JasOh103 發表於 2020-4-12 14:31

Janice Jason本身預佢地有fans票可以推到入中位
依家愈嚟愈渺茫
DM多仔多到覆唔哂

Janice Jason本身預佢地有fans票可以推到入中位
依家愈嚟愈渺茫
mosesming 發表於 2020-4-12 14:34

街客可能會投佢地
呢到真係難講啲

懷疑得翻千粉先會投
bagfgfcde 發表於 2020-4-12 14:29

如果200首投1首 贏既係好不容易遇見愛

好似係

依家再聽無忘花
真係好好聽
DM多仔多到覆唔哂

如果200首投1首 贏既係好不容易遇見愛

好似係
kayzzz 發表於 2020-4-12 14:46

FYI
2014 CM 共和我最喜愛歌曲大獎
楊千嬅 - 好不容易遇見愛 (22)

我有信心呢首排名會高過獨家村、家明、雞蛋與羔羊同高山低谷

好多首我當年既至尊歌係呢個位置出現

粉紅A比想像中高,而年少比預期低

二汶似乎好得到鍾愛,甜品係呢個位都幾誇張

大家唔駛咁擔心高山同別來啦,相信佢地會有一席位

另外林一峰既紅河村係2008而唔係2012呢

FYI
2014 CM 共和我最喜愛歌曲大獎
楊千嬅 - 好不容易遇見愛 (22)

我有信心呢首排名會高過獨家村、家 ...
bagfgfcde 發表於 2020-4-12 14:54

支持千嬅

會唔會好不容易遇見愛根本入唔到

yes, its pinkA!
CunninG 發表於 12/4/2020 14:29
哦咁都唔係好冷門啫

會唔會好不容易遇見愛根本入唔到
victor1991415 發表於 2020-4-12 15:05

我有咁諗過
因為我本來估最好的債11-20
火烏21-40
好不容易遇見愛41-60
依家前兩者已經出咗
仲要低過我預期好多

哦咁都唔係好冷門啫
kwanie 發表於 2020-4-12 15:06

估會有更冷門嘅賽果
例如Serrini有第二首
或者火炭麗淇top 30

其實MLA仲未出
粉紅A都有41
佢地冇理由冇
DM多仔多到覆唔哂

哦咁都唔係好冷門啫
kwanie 發表於 2020-4-12 15:06

估唔到你都識唱呢首
睇黎呢幾年大家咁努力推薦小眾音樂係有成果

不過我幾鍾意呢首都好
我真係講唔出呢首係經典或者big hit

我有咁諗過
火烏21-40
依家前兩者已經出咗
仲要 ...
mosesming 發表於 2020-4-12 15:11

岩呀 ...
最大機會拎高位個兩首已經出曬 ...

估唔到你都識唱呢首
睇黎呢幾年大家咁努力推薦小眾音樂係有成果

不過我幾鍾意呢首都好
我真係講唔出呢首 ...
-Prince- 發表於 2020-4-12 15:12

等睇大碟榜為藝術犧牲top 10
DM多仔多到覆唔哂

恭喜粉紅A! 其實呢首比想像中多會員投
不過咁高位可能都有 recency bias

其實我覺得羅生門呢個位出都幾意 ...
-Prince- 發表於 2020-4-12 14:34

我想講
如果唔係 撤回限制各歌手入圍歌曲數量的做法
羅生門根本百大不入 (我當琪琪之後仲有四首)

41 唱票未
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

我有咁諗過
火烏21-40
依家前兩者已經出咗
仲要 ...
mosesming 發表於 2020-4-12 15:11

MLA要有呀

41  唱票未
b01091018 發表於 2020-4-12 15:20

年年 97票(定79票?
DM多仔多到覆唔哂

我想講
如果唔係 撤回限制各歌手入圍歌曲數量的做法
羅生門根本百大不入 (我當琪琪之後仲有四首) ...
JasOh103 發表於 2020-4-12 15:19

如果 羅生門 百大不入 個結果未免會太假
首歌對過去十年既樂壇既意義 最少係流行度方面 佔百大一席位都好合理

如果 羅生門 百大不入 個結果未免會太假
首歌對過去十年既樂壇既意義 最少係流行度方面 佔百大一 ...
kayzzz 發表於 2020-4-12 15:24

大把hit歌都入唔到百大
DM多仔多到覆唔哂