返回列表 發帖
Key有5.5首都算係有交代 不過冇一首係心姐年代
bextra 發表於 2020-4-19 21:20

原諒我懷舊 無奈新的 不如舊

未來見
你是你
假使世
青春頌
願榮光
獨家村
最後的
(?)
(?)
(?)
kwanie 發表於 2020-4-19 21:22

宇宙無得輸!!
◣二〇二一年度全女班音樂流行榜頒獎典禮 賽果
歌手 泳兒 歌曲 先哭為敬 唱片 薛丁格的貓

如果呢幾年佢仲係謝安琪 佢到底會唔會仲多過5.5首
foreverkontinue 發表於 2020-4-19 21:21

仲係謝安琪嘅話 我覺得都係5.5首 因為佢未必會出返黎唱

未來見
你是你
假使世
青春頌
願榮光
獨家村
最後的
(?)
(?)
(?)
kwanie 發表於 2020-4-19 21:22

我知道其中一首(?)
因為係我寫

我知道其中一首(?)
因為係我寫
CunninG 發表於 19/4/2020 21:24
琪袋
我諗用個厚字都唔足以形容架啦

原諒我懷舊 無奈新的 不如舊
on07111 發表於 2020-4-19 21:23

不會恨,受了苦不會恨

其實冇諗到Kay得一首入十大,咁睇黎大家都集中左票源,好清晰,fight唔fight得贏未來見呢?

嚟緊十大係逐首公佈啦!!!

其實冇諗到Kay得一首入十大,咁睇黎大家都集中左票源,好清晰,fight唔fight得贏未來見呢? ...
powerful 發表於 2020-4-19 21:24

難d喎
成班垃圾打手俾人BAM極都仲有面死出黎柒

omg 好緊張

二零一零年代百大單曲

Let Us Go Then You and I
[2017]

唱  Serrini
曲  Serrini
詞  Serrini
編  Ron Cheung
監  Ron Cheung

在相對富裕安定的環境下,卻同時又因為種種不確定性,伴隨著一份
不安感成長或者就是我們這一代的特點。在前路茫茫之時,比起那些
叫大家不問因由的正面的說話,我們更需要的是像〈Let Us Go Then
You And I〉這種默默的支持,堅定地告訴我們「放心去吧,你有我
在這裏」,讓我們學會面對不安與失敗。或者正正因為Serrini對這個
世代的某種情緒觀察入微,唱出年輕樂迷心中的困惑跟憂鬱,才讓她
成為那眾人的Mami,支持我們去開發屬於我們的新秩序。

延伸聆聽
〈放棄治療〉Serrini [2017]
另一首關於成長的歌曲,獻給每個對自己的成長疑惑過的你。

特別鳴謝:CunninG、just11256

個人覺得你們的幸福值頭五
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 32
1. 世界以痛吻我而我歌唱 2. 夏之風物詩 3. 老派約會之必要

ed8671ed 發表於 2020-4-19 21:25

會唔會有tag

MAMI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

!!!!

今晚好想好想打俾你

其實冇諗到Kay得一首入十大,咁睇黎大家都集中左票源,好清晰,fight唔fight得贏未來見呢? ...
[size={"x":0,"y":25,"w":217,"h":16,"abs_x":80,"abs_y":348}]powerful 發表於 2020-4-19 21:24

難啲 頭3已經好好了
Kay x Endy
88 Juno (aka 幻國)

Serrini!!!!!

OMGGGG SERRINI
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 32
1. 世界以痛吻我而我歌唱 2. 夏之風物詩 3. 老派約會之必要

明明大家鍾意你們的幸福同獨家村多d
但係就畀人鬧演唱會唔唱家明同雞蛋
chanching 發表於 2020-4-19 21:23

因為佢唱左前面兩首 啲人想聽埋另外兩首

難d喎
abcxyz302006 發表於 2020-4-19 21:25

希望唔好好似14年咁比7字歌逆襲

黎緊十大,希望D歌名比較長既可以出先

果然長字,不過係 MAMI

Omggggg好感動

sad DTH 百大不入
不過金毛玲同 LUGTYAI 都好GQ

Mami
Mami
Mami

會唔會有tag
maksiuhong 發表於 2020-4-19 21:25

冇啦
結果都幾明顯

CHI SINNNNNNN

樹媽

陀地歌姬!

恭喜 mami !

恭喜 Serrini

大家要飲多啲水
食多啲健康食品

i have learnt a lot from mami!!

DTH
不過我最愛係金毛玲,都入左

LUGTYAI !!!!!!!!

(?) 仲有兩首, 超緊張

留名睇10強大熱最後一半百大都冇

我收到嘅時候估到LUGTYAI係top50
但無諗過會係 top10 咁CRAZY

616.1314 發表於 2020-4-19 21:26

延伸冇DTH,會唔會打孖!?

但真係冇位喇噃...

CM真係好愛Kay lol
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

等你頒獎好似仲慢過JUNO出MV

二零一零年代百大單曲

Let Us Go Then You and I [2017]

唱  Serrini
曲  Serrini
詞  Serrini
編  ...

呢首歌贏你們的幸福?
他不懂我的內心入面 藏着最有個性小小姐數十年 他講的情話盡顯偽善 潛藏着怨我串我分開

What a talent!

希望大家一齊飲多啲水!

OMG!第十位!恭喜mami!開發你新的秩序

個人覺得你們的幸福值頭五
帥小寶` 發表於 2020-4-19 21:25

當然
他不懂我的內心入面 藏着最有個性小小姐數十年 他講的情話盡顯偽善 潛藏着怨我串我分開

因為佢唱左前面兩首 啲人想聽埋另外兩首
bextra 發表於 2020-4-19 21:26

如果佢係怕就連呢兩首都唔會唱

但d人就........怨婦咁

616.1314 發表於 2020-4-19 21:26

延伸冇DTH,會唔會打孖!?

但真係冇位喇噃...

Serrini 有wo

係咪可以out好不容易遇見愛