返回列表 發帖
夕連續兩首
kwanie 發表於 2020-4-19 21:56

係夕生配連續兩首,仲要都tag獨家村,兩首其實主題有D扣連

獨家村接任我行

獨家村真係得第六 吒咤又係咁
bextra 發表於 2020-4-19 21:51

比人暗中調低咗 跟住祖祖胸港就會以樂觀姿態榮登第四
Weekly Pick(s):
Cloud - 願望之翼
泳兒 - 早上37.2度

Kay 專輯肯定第一啦
歌曲第一可以留俾 Miriam 拎
bagfgfcde 發表於 2020-4-19 21:55

Kontinue真係冇得輸嘅 我聽左6年都未厭

假使世界原來不像你預期
青春頌
願榮光歸香港
未來見

比人暗中調低咗 跟住祖祖胸港就會以樂觀姿態榮登第四
敗犬女王 發表於 2020-4-19 21:57
唔係啩

食宵夜啦仲Miriam
dongbb2332 發表於 2020-4-19 21:55

支持色惑!

五首爭4個位?

願榮
未來
假使
好不
青春頌
他不懂我的內心入面 藏着最有個性小小姐數十年 他講的情話盡顯偽善 潛藏着怨我串我分開

任我行tag同獨L村tag對應

咁岩兩首連住都有既
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 32
1. 世界以痛吻我而我歌唱 2. 夏之風物詩 3. 老派約會之必要

CM 00有未?
PenguinMusic 發表於 2020-4-19 21:54

超級歌詞庫算唔算?

我00年加入CM,不過好低詞。

任我行
2001 Cantopop Journey Week 34
1.小心地滑 2.Just a... 3.賽勒斯之愛 4.GOT U 5.飛
IG:2001CantopopJourney

個人覺得其實青春頌top5嘅話都好overrated...
sunnyay1231 發表於 2020-4-19 21:56

睇下佢個music profile先啦
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

kay 5.5首

powerful 發表於 19/4/2020 21:57
但係任我行係似講自身多好多
Hanson Cath Kenneth 一律通通不理。

提名容祖兒李克勤世界巡迴演唱會
mamakin 發表於 2020-4-19 21:56

我提名Kary Ng The Present Concert

而加只係希望未來見第一
1. 世界以痛吻我而我歌唱 2. 夏之風物詩 3. 老派約會之必要

二零一零年代百大單曲

任我行 [2013]

唱  陳奕迅
曲  澤日生
詞  林夕
編  Gary Tong
監  Alvin Le ...
ed8671ed 發表於 2020-4-19 21:55

YEAH!

支持搞年代十大選演唱會 / 音樂會!

咁美祖有望了
賴爽 發表於 2020-4-19 21:55

N6 MSL PC 都值得入
◣二〇二一年度全女班音樂流行榜頒獎典禮 賽果
歌手 泳兒 歌曲 先哭為敬 唱片 薛丁格的貓

榮光
未來見
假使
青春?
成班垃圾打手俾人BAM極都仲有面死出黎柒

超級歌詞庫算唔算?
kenny1102 發表於 2020-4-19 21:57
算嘅話點計

獨家村再任我行 perfect match
而家個tag又互相緊扣 好有心思

提名容祖兒李克勤世界巡迴演唱會
mamakin 發表於 2020-4-19 21:56

N6 / PRETTY CRAZY / MSL heheh

第九位overrated,其實首歌分分鐘過幾年就唔得左。

我估下首青春頌

powerful 發表於 2020-4-19 21:57

yes!!! 呢兩首幕後團隊原本諗住唔出延伸 仲要兩首痴埋一齊 haha

任我行 獨家村 包辦第五和第六 位 果然姊妹作
洗衣王國130 發表於 2020-4-19 21:56

這麼多好去處 漫遊到獨家村去探誰

第九位overrated,其實首歌分分鐘過幾年就唔得左。
tonycheung1986 發表於 2020-4-19 21:58
recency bias

好想未來見第一

好恐怖 假使如果咁都top 3

希望大中嬅唔會入五強

我估下首榮光

青春頌好快啲出了

從何時開始怕遙望星 _
Hanson Cath Kenneth 一律通通不理。

我提名Kary Ng The Present Concert
josey 發表於 2020-4-19 21:58

應該排第二
輸俾我敢愛音樂會

從何時開始怕遙望星勤

明荃就嚟訓著
今晚好想好想打俾你

從何時開始怕遙望星勤
hehehaha 發表於 2020-4-19 21:59

近望 OK?

我估下首未來見
2001 Cantopop Journey Week 34
1.小心地滑 2.Just a... 3.賽勒斯之愛 4.GOT U 5.飛
IG:2001CantopopJourney

dodo姐已睡

支持色惑!
jasonng 發表於 2020-4-19 21:57

你要唔要跳舞

明荃就嚟訓著
mosesming 發表於 2020-4-19 22:00

少女的祈禱 (live) is coming!

但係任我行係似講自身多好多
kwanie 發表於 2020-4-19 21:57

Christopher Chak 林夕合作既其實基本上都係個人同大世界角力為題

富士山下、披星戴月、搜神記、你們的幸福、任我行、獨家村其實可以當一個series咁聽,環環緊扣

我估下首未來見
Mic2001 發表於 2020-4-19 22:00

第一啦好嘛

近望 OK?
mamakin 發表於 2020-4-19 22:00

會訓唔著

好恐怖 假使如果咁都top 3
eggsteven 發表於 2020-4-19 21:59

假使其實 kkbox 仲係 top 30

第一啦好嘛
艾石仔 發表於 2020-4-19 22:00
冇第一都三甲啦

從何時開始怕遙望星勤
hehehaha 發表於 2020-4-19 21:59

你經咩平台遙望?CM?FB?TWITTER?

1.未來見
2.榮光
3.假使
4.青春
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)