返回列表 發帖
天關顧大家好不容易遇見愛

Kontinue分票下輸比千嬅?

我有投L.O.V.E

周爸 mami 冇懸念

大家都笑千千

似係live a life and serrini之間二選一
CunninG 發表於 2020-5-10 21:37

我接受唔到
點解 CM 啲會員質素差咗咁多!

我開始懷疑gin lee唔只一隻...

Thanks everyone for creating tension I guess.

Joey 仲未出
J-POP 第三?

josey 發表於 2020-5-10 21:41

認真?
我祈求美雅拎女銅一定要發生

josey 發表於 2020-5-10 21:41

仲要一首百大選歌都無的live in the moment...

二零一零年代精選五十唱片

Don’t Text Him - Serrini [2017]

Serrini 的音樂可分成三個階段:《Don’t Text Him》前、《Don’t Text
Him》、《Don’t Text Him》後。《Don’t Text Him》見證她首次走入
錄音室、首次配以豐富的樂器演唱、首次跨進電音等各種未知領域探
索,往日的小女生搖身一變,成為具強烈個人風格的專業音樂人。
《Don’t Text Him》乃 Serrini 自身成長的紀錄,從菖蒲到粉紅、從掙
扎到自信、從享樂到沉思,歌者隨一連串的自我敲問解構內心、逐漸
蛻變,沉澱後所結的果可見於完場曲與後來的《邪童謠》專輯之中。
《Don’t Text Him》或沒《邪童謠》來得成熟,然而沒有前者的磨練
與多元曲風嘗試,又何來後者的精而準 ? 今天的稚嫩是明日的養分,
音樂如是,人生也如是。(撰文:CM會員bagfgfcde)

收到風環球俾咗錢
浮世繪第一

頒獎嘉賓:牙嬌
DM多仔多到覆唔哂

Don’t Text Him - Serrini [2017]

Serrini 的音樂可分成三個階段:《Don ...
ed8671ed 發表於 2020-5-10 21:42

金毛玲

Mami slay!!!!!!!
我們的總和

係時候要見證藍色音樂圈嘅力量了!

頒獎嘉賓:牙嬌
mosesming 發表於 2020-5-10 21:42

Don’t text 馮允謙

抗議褒邪貶謙,don’t text him 絕對依然係樹妮目前最佳大碟

究竟第一係J Pop,如果大家都擁有海定Kontinue

我覺得大家因為警嫂所以棄咗Kontinue
真係會冇千嬅咩?
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

美祖雖然4隻侯選,但又無嚴重分票,反而Eason
on07111 發表於 2020-5-10 21:05

祖粉好似有夾投邊隻碟
最愛林家謙❤️

Hail mami

色惑single 出場未

麟伯同明荃準備好一齊拎頭兩位
DM多仔多到覆唔哂

祖粉好似有夾投邊隻碟
路易 發表於 2020-5-10 21:44

棄左Moment,推J Pop上高位

抗議褒邪貶謙,don’t text him 絕對依然係樹妮目前最佳大碟
powerful 發表於 2020-5-10 21:44

我同意呀
3 for Don’t Text Him, 1.5 for 邪童謠
成熟係指心態同音樂上所選擇既路向
同質素高低未必有關

祖粉好似有夾投邊隻碟
路易 發表於 2020-5-10 21:44

又話祖粉無咁得閒配票既?

棄左Moment,推J Pop上高位
on07111 發表於 2020-5-10 21:45

聽講祖粉投哂 JPOP 去 A
大家都好愛無人知道雙子座!

阿嬌唱Don't Text Him唱得好有感情
DM多仔多到覆唔哂

恭喜Mami每次考試前都會聽下DTH壯膽

6至10係咪top10??
WZA111 發表於 2020-5-10 21:35

唔係6-50名都唔分名次咩 lol
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

Live A Life - 周國賢 [2012]

2012 年「末日」前夕,周國賢交出《Live A Life》這份命題廣泛的成
長自白。〈小國英雄〉熱血、〈灰人〉憤懣,〈退化論〉輕佻、〈我
是個地球人〉坦誠,不論是 grunge rock 或是 funky,都細膩刻劃這
時代裏的情緒。輕搖滾〈Go With The Flow〉一除浮躁的氣焰,重新
認識自己,重拾為愛人譜曲那份純真。〈從前我已共你相好〉、〈回
去哪要時光機器〉寫給前世和今世情人,「樂與怒的歌今天給你在明
日你便明」,甜蜜摻雜絲絲苦澀,正是周氏情歌有血有肉之處。回顧
了三十餘年的過去,訴說完當下的心境,開始對末日的想像。〈離魂
記〉假設自己比愛人先離開人世,〈雪國〉細訴災禍後的頹垣敗瓦,
太空浪漫三部曲終章〈星塵〉在宇宙盡頭回首萬物的緣起緣滅,氣勢
磅礡的編曲比歌詞說得更多。〈永遠太遠〉將時空拉回到現在尚未終
結的世界,反問此刻的我們,還能改變人類的共業嗎?
(撰文:endy.fans.jai)

究竟第一係J Pop,如果大家都擁有海定Kontinue
on07111 發表於 2020-5-10 21:44

有呢三隻碟鬥緊 dont text him都唔係咁值三甲

腎仔!!!!!!!!!!!!!

嘩 呢三隻都好GQ
如果大家都擁有海 大戰 KONTINUE 霏常刺激
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

麟伯準備好同Gin Lee出嚟唱型人道
DM多仔多到覆唔哂

回復 3883# ed8671ed

恭喜 高質碟

係咪要恭喜定kontinue?

CM真係好愛Mami
周仔

Diu 唔係冇如果我們都有海吓嘛..

可以提早恭喜定Key喇

希望第一係j pop!
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

各祖粉可以瘋狂恥笑千嬋了

恭喜mami !

謝安琪啲 fans 配到 Kontinue 五十強不入!

收到風第一位係我自在
DM多仔多到覆唔哂

第一係千嬅?

現場有位紫色頭髮女士離場

現場有位紫色頭髮女士離場
WZA111 發表於 2020-5-10 21:50

李紫昕?
DM多仔多到覆唔哂