返回列表 發帖

本港增32宗確診 尖沙咀Red MR聚會現小型爆發

其中有一個小型爆發群組:687、702、704、705與早前確診找不到源頭的622號個案,曾在3月24日到RED MR卡拉OK,另外兩個同行者,進入檢疫中心。最早一人發病時間是3月24日當晚,相信互相傳染的機會大,未知有無職員感染,另外四人27、28日有病徵。不知道他們與卡拉OK職員有無接觸,通常房間中職員未必有緊密接觸,要與卡拉OK管理層了解,相信他們在房間中的話,其他未必有緊密接觸。保持社交距離的措施已經實施,應該盡量避免,因為唱歌、喝東西未必戴口罩。記者問是否要禁止卡拉OK營業,張竹君並無證明回答

https://news.now.com/home/local/player?newsId=386240
https://www.hk01.com/%E7%A4%BE%E6%9C%83%E6%96%B0%E8%81%9E/454721/%E6%96%B0%E5%86%A0%E8%82%BA%E7%82%8E-%E7%9B%B4%E6%92%AD-%E5%B0%96%E6%B2%99%E5%92%80red-mr%E5%8D%A1%E6%8B%89ok%E4%BA%94%E4%BA%BA%E5%B0%8F%E5%9E%8B%E7%88%86%E7%99%BC-%E7%B4%AF%E8%A8%88%E7%A0%B4700

感想:
《Mad》同《敢》呢幾日出咗MV
肯定有更多人去咗唱K
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

好想同卡拉OK職員接觸傳染
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

John 發表於 2020-3-31 17:21

唔係馬
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

仲有? 全線red mr封得
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 念 - 陳蕾

仲有? 全線red mr封得
kevinlai1621 發表於 2020-3-31 17:36

大家仲可以去neway唱祖兒新歌

環球連唯一宣傳渠道都冇埋

red mr

環球連唯一宣傳渠道都冇埋
Thomas 發表於 2020-3-31 17:41

m記仲有無

m記仲有無
on07111 發表於 2020-3-31 17:46

藍嘅不了

m記仲有無

M記6點後都冇堂食,難得K場豁免

m記仲有無

M記都無得堂食, 仲有幾多coverage

藍嘅不了
Wing1211 發表於 2020-3-31 17:52

係紅

大家仲可以去neway唱祖兒新歌
bagfgfcde 發表於 2020-3-31 17:40

neway都無祖兒

m記仲有無

仲食?

話唔封K場即刻出事

麻雀館 thx
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

仲食?
chachacharlie 發表於 2020-3-31 17:54

以前食住巨無霸聽gin lee苜本名曲一加一幾正架

明荃表示show照開
因為冇人買飛
5米一個觀眾一定冇問題
DM多仔多到覆唔哂

Red mr bye
邊有人仲敢去唱k

四條友去唱好
唔好超過四個
再將我相信的如煙火般綻放

以前食住巨無霸聽gin lee苜本名曲一加一幾正架
on07111 發表於 2020-3-31 18:04

John 發表於 2020-3-31 17:21

同果到D 阿姐 _ 接觸?

自從武漢肺炎出現就已經冇唱過, 好想唱

馬場thx
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

仲有邊度可以唱 敢 同 mad?

究竟依家仲去唱K嘅人係咩心態

如無必要 盡量唔好喺街同他人有太多接觸
唱K既話 一時興起 唔小心唱到口水飛咗出嚟
或者拎錯老友個嘴掂到過既咪
仲要唱果陣一早除埋口罩 真係好容易交叉感染㗎喎
一息間 多洶湧的人群
花火過後散落像微塵
獨個上路再做 撇脫的自由人

仲唱咩K呀

好驚驚。。

留在家中唱K。。

好彩我去開Green Box

根本就應該封7曬D K場,
禁party room gym room,但係唔禁K場馬場,
根本有財有勢就有得豁免,無錢無權禁到你仆街
FIGHT for 陳柏宇

禁party room gym room,但係唔禁K場馬場,
根本有財有勢就有得豁免,無錢無權禁到你仆 ...
~蛋撻~ 發表於 2020-3-31 23:18

柒婆做賤野。。

kenny1102 發表於 2020-3-31 22:42

Green box 執曬啦
講個笑話比你聽: 泳兒攞女金

仲有邊度可以唱 敢 同 mad?
kayzzz 發表於 2020-3-31 18:48

my place
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

my place
JasOh103 發表於 2020-4-1 12:30

公然示愛

根本有財有勢就有得豁免,無錢無權禁到你仆 ...
~蛋撻~ 發表於 2020-3-31 23:18

因為除左Neway Redmr
仲有好多卡拉OK夜總會
呢d係政權一份子
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

咁以後仲有咩地方可以唱我偶像嘅歌?
DM多仔多到覆唔哂

其實唔使正式禁,
識諗的人都唔會去K 場, 打牌, 打機, 酒吧啦
有的香港人, 真係幫唔落

其實唔使正式禁,
識諗的人都唔會去K 場, 打牌, 打機, 酒吧啦
有的香港人, 真係幫唔落 ...
gordon0807 發表於 2020-4-1 14:34

真係唔明有D 人個腦諗乜..

Gay sauna係咪都收曬皮?
此壇應該有唔少會員去開

Gin lee新歌生不逢時,如果上年出肯定K場第一

kenny1102 發表於 2020-3-31 22:42

去馬拉探馬拉堅?

話唔封K場即刻出事
stopzi 發表於 2020-3-31 17:54

呢排回力鏢好勁

去馬拉探馬拉堅?
Frankiekiekie 發表於 2020-4-1 19:26

唔洗。。香港有馬拉堅

呢排回力鏢好勁
Frankiekiekie 發表於 2020-4-1 19:28

幾時到柒婆。。

仲有邊度可以聽到環記洗腦式播歌

星夢情真 發表於 2020-4-1 19:55

M記

人造的蠢衛星...

viutv?
I dig my fingers in expecting more than just the skin~

https://www.youtube.com/channel/UCKqBvJ2JeSbWku68S0gqSMgin gin lee we listen