返回列表 發帖

橋下十三郎 - 陳柏宇

單選投票, 共有 39 人參與投票
25.64% (10)
2.56% (1)
12.82% (5)
2.56% (1)
56.41% (22)
您所在的用戶組沒有投票權限
歌曲宣傳人員: ~love1314~

派台日期: 02/04/2020

收錄大碟: Anyone but Jason

曲: Michael C
詞: 林寶
編: 鄺梓喬@emp / Michael C
監: Edward Chan / Ariel Lai@emp / 鄺梓喬@emp

對面馬路 哪個理會我習慣在馬路過
繼續舞蹈 偶爾發覺踢中我沒有不可
櫥窗兩旁的軟床
我也試過放心躺
誰都高興不會嫌多

節日禮物 店內有售 棄掉了便會贈我
廢物再舊 我亦接受 你是哪類我都可
囤積所有分手照
記載有過那風光
隨便哼過幾句情歌

樂於清理垃圾 未必得你盛讚 對吧
若果不夠礙眼 又怎足以令你 驚訝
或者當個路霸 尚可得個念掛
有沒冷淡 有沒冷飯 我亦接納
可以自製光環 照樣快樂 回家

我若態度惡劣 也未惡劣到願你像我
你若報導 我便禮貌介紹我住過的窩
如果擁抱可取暖
我會掛上個叮噹
連家貓也給你模仿

樂於清理垃圾 未必得你盛讚 對吧
若果不夠礙眼 又怎足以令你 驚訝
或者當個路霸 尚可得個念掛
有沒笑話 有沒唾罵 我沒理它
走遍鬧市奢華 卻又發現 無家

剩低幾里垃圾 問清洗那代價 算吧
學識處理邋遢 自尊不怕沒有 花灑
或香檳有特價 亦需睇我造化
有沒喝下 有沒廢話 你別理它
當鐵路也關門
哪用過問 哪個會 去帶我 回家
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 念 - 陳蕾

ig story成日見到呢首同細眼林廣告
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

""值得留意的是歌曲旋律由 Sony Music 旗下唱作新人Michael C 創作。"""
SONY究竟今年想點捧佢??

個旋律都幾難聽下
1分

side track格
不過個人覺得呢首同本能寺都好聽過頭三plug

其實佢嘅問題真係Edward Chan
成也EC,敗也EC
呢家見到陳伯 X Edward Chan
好多時都已經唔想聽
因為已經EXPECT到個PRODUCT係點

不過呢首可能有多幾個單位
所以好少少
但真係少少ONLY

廢物再舊 我亦接受 你是哪類我都可
樂於清理垃圾 未必得你盛讚

聽陳柏宇又似陳柏宇
聽林奕匡又似陳柏宇
聽陳卓賢又似陳柏宇

咪又係EDWARD

主題有意思,但chorus有D失望,冇乜高潮位
I dig my fingers in expecting more than just the skin~

曲 同 詞 好似唔係好啱feel咁...
唱果個不過不失
3 fun la~
一息間 多洶湧的人群
花火過後散落像微塵
獨個上路再做 撇脫的自由人

咁難唱我覺得陳生嘅演繹已經好好
首歌都係為捧新人
究竟幾時先有好曲好詞比到佢,幾時先肯換監制

睇完mv最開心係知道陳生會參予fuerza bruta香港版演出
喺澳門睇過都幾精彩
有呢啲新嘗試咪幾好
唔使再追逐903啲獎啦
條船都已經沉緊

呢首好過金草霉同七折啦雖然side track格
去到最後一Plug都唔派快歌...
明明收費亭 plug得過
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

好難聽1分

Great song!!

明明收費亭 plug得過 ...
dongbb2332 發表於 2020-4-5 17:10
還掂陳伯而家都唔係靠派歌搵食
都唔明點解唔派首upbeat d既
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

一般
stitch

湊女湊到d歌跌哂Watt

好一般

呢個曲風比較難接受...

聽陳柏宇又似陳柏宇
聽林奕匡又似陳柏宇
聽陳卓賢又似陳柏宇

咪又係EDWARD  ...
kwanie 發表於 2020-4-4 01:15

Edward做既歌真係好悶

段verse有啲似最後派對
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

JayantL 發表於 2020-4-16 14:37

ㄧ早覺得頭兩句真係好似, 原來你都有同感
任我行 失憶蝴蝶

ㄧ早覺得頭兩句真係好似, 原來你都有同感
remus 發表於 2020-4-16 14:53

我聽聽下接咗去 跳過跌過試過錯過更唱活歲月如歌
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

完全唔掂,七折同本能寺都唔錯,其他不了

JayantL 發表於 2020-4-16 14:37

小小似啦 但overall都係唔掂

View 160k
Like 346
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

淨係記得呢句:
樂於清理垃圾~

View 160k
Like 346
b01091018 發表於 2020-4-22 11:30

用左幾錢

明明收費亭 plug得過 ...
dongbb2332 發表於 2020-4-5 17:10

我覺得金草莓同七折好好多
香港人,只聽廣東歌

Micheael C作曲