返回列表 發帖

關淑怡宣布退出娛樂圈:從未獲得尊重!

歌手關淑怡(Shirley)現為環球唱片旗下藝人,今日凌晨忽然在社交網宣布決定退出事業,以多篇英文留言表明離去,言語間多次指自己相當失望,見識到行業最醜陋的一面,自己更是從未有獲得過尊重!

早在上月,Shirley曾在社交網宣洩不滿,指不再相信唱片公司:「了結自己,一了百了!」情況令人擔心!直到今日凌晨,Shirley在社交網不斷發文留言,表示經過深思熟慮後,決定退出事業:「我唔會責怪誰,亦唔想毀掉自己名聲,我與唱片公司已完成合約,多年來對音樂事業相當認真!」

她續指自己係被迫作出此決定,自己在沒有選擇下退出,佢強調:「我不是一件貨品,每次做音樂都全心全意去做!我係一個人!唔係扯線公仔,唔係受害者,問心無愧,有自己獨立思想!」佢又透露有人做錯從不道歉,對藝人未有互相尊重等指控。Shirley最後一個留言引用自己舊作《地盡頭》寫下玄奧之詞:「在世界各地的盡頭找到我。。地盡量頭再嚟見!SK」未知佢口中嘅盡頭是指甚麼。
東網就關淑怡發文向環球唱片查詢,公司方面表示沒有回應。

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/ente ... 0405_00862_001.html

球記人事問題真係越嚟越嚴重
捧新人又廢
記得軒仔都係好不滿球記先走去英皇

環球出嚟嘅人都無乜邊個對環球有歸屬感
我估錯這個世界得到教訓

paco個樣好正東!
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

係唔係環球逼佢不斷翻唱舊歌?
尊重佢既決定,聽佢既舊碟已經夠。
好擔心遲幾日出既boxset,買唔到

退出係好事 佢唔洗諗埋一邊
諗唔開又想做傻事
再將我相信的如煙火般綻放

環球又走寶 佢上年翻唱自己舊歌只碟 賣得幾好
講個笑話比你聽: 泳兒攞女金

喜歡淑怡
睇過佢一次紅館
好_正!

希望淑怡姐姐健康快樂

環球咁大間公司完全留唔到 D 非天王既人

希望佢有一個新GE生活~~~
想唱歌先再搵機會唱LA~~

希望佢開心過日子。。

佢已經為香港樂壇貢獻咗幾張名留青史嘅碟
祝生活愉快

佢同關心妍都係不斷退出不斷復出...
舞來舞去 不日內開始錄音。

環球對佢做咗d咩?
擔心Gigi

關淑E加油!!
不嬲都麻麻環記間公司 但幾鐘意旗下嘅人

不嬲都話環球係一間大細超公司來架啦,唔識捧新人又浪費人才,我諗遲的Yan Ting都走,講左出碟成幾年,影都冇。
I talk a lot of BS.

喜歡淑怡 x2
The diva we don’t deserve

連股份都可以賣畀盜版比正版好嘅公司,唔走點對得住老祖宗
不過佢以前寶麗金啲歌嘅版權全部屬於環球
其實走唔走佢都係蝕

咦?!

菜10同單春都係環球喎
唔怪得知要合唱英文歌啦!

其實點解佢唔簽明哥嘅 "人山人海", 間唔中出啲indie野

期待過幾日出嘅e-zone完整版!

支持關姐姐

其實點解佢唔簽明哥嘅 "人山人海", 間唔中出啲indie野

期待過幾日出嘅e-zone完整版! ...
30rock 發表於 2020-4-6 09:34

記得99年開拉闊嗰陣,明哥話簽唔起佢因為佢太貴

其實幻國好啱佢

連股份都可以賣畀盜版比正版好嘅公司,唔走點對得住老祖宗
不過佢以前寶麗金啲歌嘅版權全部屬於環球
其實走 ...
fancycar 發表於 2020-4-6 04:26

蔡依林好似係Sony music 啩喎
可唔可以做好research先串嘴
如果唔係真係好能7

其實幻國好啱佢 ...
amok 發表於 2020-4-6 10:36

我都覺得係咁,反正同Juno合作過鎖骨,Juno應該幾欣賞佢

who cares?
stitch

who cares?
alicestitch 發表於 2020-4-6 12:55

我仍然好喜歡Shirley 的歌曲

不嬲都話環球係一間大細超公司來架啦,唔識捧新人又浪費人才,我諗遲的Yan Ting都走,講左出碟成幾年,影都 ...
angelicdestiny 發表於 2020-4-5 23:44

一路以嚟都無咩由0開始捧紅嘅新人
賓妹唔係全權畀球記唔算啦

一路以嚟都無咩由0開始捧紅嘅新人
賓妹唔係全權畀球記唔算啦
Frankiekiekie 發表於 2020-4-6 22:52

賓妹好彩有舒文做後盾加上佢D歌hit得起,如果冇左呢因素賓妹被環球管一早就flop到爆啦,真係唔明點解四大唱片公司裡環球可以咁廢。
I talk a lot of BS.

一個不能取代的Diva
等佢復出
【This is MC】澳門見

我都覺得係咁,反正同Juno合作過鎖骨,Juno應該幾欣賞佢
Thomas 發表於 2020-4-6 12:23

自由度應該幾大
叫銘心瓜咗之後佢做主角咪得

搶埋女金

佢同關心妍都係不斷退出不斷復出...
黃家正 發表於 2020-4-5 20:40

家下心妍唔係全退啦咩?
之前重話c12計劃新project

去明哥度。。

有無人買左套boxset?Ezone歌詞內頁係唔係重新design?

有無人買左套boxset?Ezone歌詞內頁係唔係重新design?
我等我在 發表於 2020-4-10 17:13

似係, (FB偷圖,pic not mine)

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊