返回列表 發帖

傳與AGA爭做一姐鬧不和 Gin Lee:人哋畀嘅稱呼

疫情嚴重,歌手們都被迫取消演唱會及公開演出,洐生不少網上演唱會出現,李幸倪(Gin Lee)和師弟ONE PROMISE樂隊,今晚在觀塘舉行網上直播音樂會。Gin Lee在音樂會只唱5首歌曲,當中包括新歌,Gin Lee以露腰裝束出現,ONE PROMISE稱害羞不敢直視。ONE PROMISE笑言跟師姐合作感到壓力,主音文廸更指為今次演出練了一年。

盛傳江海迦(AGA)與Gin Lee在同一公司不和更爭做一姐地位,二人更於同日推出新歌MV,Gin Lee說:「同一日出MV唔代表啲乜,我冇諗呢啲,一姐唔係自己講,係人哋畀嘅稱呼,我只做自己的本份,我哋都有默契,唔會因為呢啲影響感情。」AGA被困澳洲,Gin Lee表示有與她聯絡,但不知對方仍未返港。

Gin Lee表示會向公司反映,避免再與同公司歌手於同日推出作品,以免引起誤會,但今次能達宣傳效果,在旁的ONE PROMISE為師姐即笑言,可跟Gin Lee互撼及鬧不和,相信能收宣傳之效。同公司的關淑怡宣布退出樂壇,Gin Lee表示與她不熟絡,但相信公司同事會有好好溝通。

蘋果日報:https://hk.appledaily.com/entert ... AMTFVAFAQTZAIOOV2M/
————————————————————————————————————————————————————————
都幾肯定就算Gin唔鐘意,環球未來仍然會靠「不和」嚟做話題

想睇Gin Gin噴飯

AGA被困澳洲,Gin Lee表示有與她聯絡,但不知對方仍未返港。

AGA被困澳洲,Gin Lee表示有與她聯絡,但不知對方仍未返港。
放空 發表於 2020-4-19 14:52

我都將重點focus咗落呢句
私下好fd

就算無聯絡都要講有聯絡啦
好姊妹嘛
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 15
1. 無答案 2. 念 3. 現任榮譽顧問

冇所謂啦 都冇爭獎一哥 咪一齊坐一號位囉
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

老老豆豆
冇聯絡咪冇聯絡囉
DM多仔多到覆唔哂

係咪因為敢mv大幅落後所以不和
Weekly Pick(s):
陳健安 - 之後的一天

疫情嚴重,歌手們都被迫取消演唱會及公開演出,洐生不少網上演唱會出現,李幸倪(Gin Lee)和師弟ONE PROMI ...
sunnyay1231 發表於 2020-4-19 14:42

「環球一姐」之名,GIN LEE敢當唔敢當?
GIN LEE: 敢!

放空 發表於 2020-4-19 14:52

呢句放大個矛盾點 又傾但又唔知 咁傾咗啲乜
陳健安 - 之後的一天

認冇聯絡咪算囉 同事唔fd好正常

睇完段片 ginlee應該真心覺得自己係一姐

Gin份人好假。。。

"一姐唔係自己講,係人哋畀嘅稱呼"
可能係暗示緊自己已經係大眾眼中公認環球一姐

呢句放大個矛盾點 又傾但又唔知 咁傾咗啲乜
敗犬女王 發表於 2020-4-19 15:43

有咩問題
佢話前排同AGA有傾,話佢係澳洲有D悶,但慶幸佢同屋企人一齊
又唔係要日日傾

爭咩呀
邊個最快攞到女金咪一姐囉

kary仲係咪環球?
如果仲係,好難叫Gin lee一姐wor

想食Gun Gun噴出黎嘅飯
人大了珍惜今次不可有下次

kary仲係咪環球?
如果仲係,好難叫Gin lee一姐wor
on07111 發表於 2020-4-19 17:23

Kary過氣就咪提

條片兩年前啦wor,果時aga仲未拎到女歌手獎

爭咩呀
邊個最快攞到女金咪一姐囉
hehehaha 發於 2020-4-19 17:04

都係呀 話晒都差唔多20年未攞過女金喇如果攞到就名正言順超越kary穩坐一姐之位

同一日出MV唔代表啲乜,我冇諗呢啲,一姐唔係自己講,係人哋畀嘅稱呼,我只做自己的本份,
我哋都有默契
,唔會因為呢啲影響感情。」AGA被困澳洲,Gin Lee表示有與她聯絡,但不知對方仍未返港。

gin lee比903打壓緊,新歌都上唔到榜

睇完段片 ginlee應該真心覺得自己係一姐
-Prince- 發表於 2020-4-19 16:26
佢當林憶蓮劉美君死架
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

gin lee比903打壓緊,新歌都上唔到榜
on07111 發表於 2020-4-19 18:37

打咩壓啫 黎緊都有得上第十八/十九位啦
陳健安 - 之後的一天

想食Gun Gun噴出黎嘅飯
alexleung 發表於 2020-4-19 18:01

咁重口味

打咩壓啫 黎緊都有得上第十八/十九位啦
敗犬女王 發表於 2020-4-19 19:37

無啦。Gin lee又唔係愛將,邊有jude咁狂加比佢上榜

佢當林憶蓮劉美君死架
cymusic 發表於 2020-4-19 19:15

環球一姐:林憶蓮 劉美君 陳慧嫻
二姐:陳慧琳 梁泳琪
三姐:Gin AGA
親親愛的親親我 輕輕抱擁輕撫我
真命是你出現 終等到你飛過

Gin份人好假。。。
kk8733 發表於 2020-4-19 16:40

人前人後兩個樣

同一日出MV唔代表啲乜,我冇諗呢啲,一姐唔係自己講,係人哋畀嘅稱呼,我只做自己的本份,
我哋都有默契
, ...
samxdxd 發表於 2020-4-19 18:36

佢地d 聯絡內容會係d咩? 連對方係唔係喺香港都唔知
gin lee 個人好有心計
睇嚟佢真係「自我感覺還好」
希望aga 可以打敗佢 等佢連少少喘息空間都無
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

希 ...
hehemamama 發表於 2020-4-19 23:15

聯絡內容可能係 bixch 你首MAD好難聽呀

希 ...
hehemamama 發表於 2020-4-19 23:15

Gin真人好NICE 。。你地知咩。。

聯絡內容可能係 bixch 你首MAD好難聽呀
samxdxd 發表於 2020-4-19 23:22

咁AGA係咪要覆
你首敢好娘好老土呀

環球一姐:林憶蓮 劉美君 陳慧嫻
二姐:陳慧琳 梁泳琪
三姐:Gin AGA
LoveMirkay520 發表於 2020-4-19 22:56

咁樂壇本身有四大天王,譚伯都要點名新四大天王啦
環球新一代一姐。。。不如由返Alan揀啦

其實兩個都唔係好friend,唔好扮哂friend就得了

GIN LEE 已是歷史

btw aga返咗嚟香港啦,而家自我隔離緊
最愛林家謙❤️

多點音樂 少點是非 兩個都係好歌手

Gin:自問自己只不過第二
       更了解沒理據爭取你這位置
Aga:我恨我諸多猜疑 幼嫩如此        
        矛盾也許太過類似 誰人羞恥 Oh…no…
Gin:問二人處決誰更易 苦況何其相似
Gin+Aga:和你這種尷尬狀態何時開始 Oh…no no no

Gin:自問自己只不過第二
       更了解沒理據爭取你這位置
Aga:我恨我諸多猜疑 幼嫩如此        
         ...
on07111 發表於 2020-4-20 13:07

獨一無二原來唔係講爭仔
係爭一姐個位
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

九成九AGA同Gin根本係friend底
俾環球唱話佢哋又鬧不和又搶一姐
爲咗攞新聞關注耐唔耐就出一篇
(橫掂環球冇真一哥,雙一姐唔錯吖
小企鵝推介流行榜.2023Q1季度推介.敬請期待

(橫掂環球 ...
PenguinMusic 發表於 2020-4-20 16:00
其實唔唱都好難覺得佢地係friend底
平時d訪問對話都不和到出哂面
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

其實唔唱都好難覺得佢地係friend底
平時d訪問對話都不和到出哂面
cymusic 發表於 2020-4-20 16:02

有冇例子先我準備好花生
陳健安 - 之後的一天

有冇例子先我準備好花生
敗犬女王 發表於 2020-4-20 17:16

如果真fd
Gin Lee第一次拎叱吒奬
應該要多謝Aga
同佢合唱舖路入環球
而Aga又冇多謝過Gin Lee
你話一次唔記得ok
但係一晚上三次台多謝哂全公司都冇多謝Gin Lee!
點解?
不和囉

利申:分化撚

個case好似 joey,vincy
或者當年jade同niki咁

Gin Lee好勝係人都知,好難想像佢係樂壇會有咩知心好友。

喜歡倪兒,支持敢

(橫掂環球 ...
PenguinMusic 發表於 2020-4-20 16:00

如果真係不和,唔只Gin,Aga都好假

估無不和,但Friend都分Level既

2個人都唔熱情主動
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

個case好似 joey,vincy
或者當年jade同niki咁

Gin Lee好勝係人都知,好難想像佢係樂壇會有咩知心好友。

...
on07111 發表於 2020-4-20 17:55

外來人難埋堆架啦..加上佢個人好宅又唔Social
Alfred+Mag+Joyce+JW
Terrence+Siu Hau+Panther+Pong Pong
圈中10年代歌手好多自成一角

Gin既好好朋友係佢果幾個女同事

外來人難埋堆架啦..加上佢個人好宅又唔Social
Alfred+Mag+Joyce+JW
Terrence+Siu Hau+Panther+Pong Pong
...
Garfield 發表於 2020-4-21 16:43

我要多謝sian
陳健安 - 之後的一天

如果真係不和,唔只Gin,Aga都好假

估無不和,但Friend都分Level既

2個人都唔熱情主動 ...
Nathan 發表於 2020-4-21 16:29

AGA 個@ 特登tag唔到gin gin
好bitch
2024年最幸運,最幸福嘅,幸定就是李~!

AGA 個@ 特登tag唔到gin gin
好bitch
cathay1996 發表於 2020-4-21 20:30

gingin都半斤百兩啦 見依排有人報所以連續兩個aga post都cm
果然係好姊妹大家鬥bxh
陳健安 - 之後的一天