返回列表 發帖

《Chill Club》討論區

節目每個星期邀請不同嘉賓,唱盡不同年代流行曲,重溫不同年代金曲。節目亦會請來隱世歌手,為素人提供歌唱平台,一圓唱歌夢,亦會設立實驗室環節,碰撞出不一樣的音樂火花。
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 18 冠軍歌:陳慧敏 - 拯救我自己

有阿茲與海默

下個禮拜係GiGi + AGA
[已結束] Jayant Replay Awards 2023

遲d有HotCha
利申:唔係鏡粉

有阿茲與海默

JayantL 發表於 2020-4-26 22:32

等左兩個多月
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

支持趙學而嘅大懶堂

有Error

支持趙學而嘅大懶堂
RVHOCPC 發表於 2020-4-26 23:32

我有睇,女仔唱大懶堂又真係幾特別!
那些年嘅粗口樂隊LMF
唔知而家去咗邊?

那些年嘅粗口樂隊LMF
唔知而家去咗邊? ...
森姆@結論 發表於 2020-4-27 01:14

Errrrrr 舊年先出完碟。。。。。

呢個節目唔錯 好睇過cctvb五十年

那些年嘅粗口樂隊LMF
唔知而家去咗邊? ...
森姆@結論 發表於 2020-4-27 01:14

上年咪出碟同開show
仲有CM十大同年代廿大

其實阿THOR都唱得唔差

琪待GiGi首度跟Aga合唱

有阿茲與海默

JayantL 發表於 2020-4-26 22:32

宜家做喇

Chill Club - 梁詠琪之夜 (21:30-22:30)
一天一天/ 灰姑娘/ 再見灰姑娘/ 娛樂大家(羅敏莊)/ 許願 (with 駱振偉)/ 平安夜/ 限期 (with Aga)/ 天下無雙 x 天亮(黃劍文/ Sam)/ 校園Medley: 最佳損友/ 友共情/ 女校男生/ 青春頌/ Today

Confirmed

宜家做喇

Chill Club - 梁詠琪之夜
一天一天/ 灰姑娘/ 再見灰姑娘/ 娛樂大家(羅敏莊)/ 許願 ...
l00540 發表於 2020-5-3 21:28

平安夜 係咪冇唱過live

平安夜 係咪冇唱過live
JayantL 發表於 2020-5-3 21:58

好似在海外唱過一次

今次第二次~~~

梁詠琪再踏舞台好歌連場力撐廣東歌今年出新碟

今晚在ViuTV《Chill Club》節目有久違了的Gigi梁詠琪,多年後再踏舞台風采依然,靚聲愈唱愈有!Gigi首先唱了第二張唱片的主打歌兼人生中第一首電台冠軍歌《一天一天》,以及當年膾炙人口的《灰姑娘》;然後再送上去年推出的全新作品《再見灰姑娘》及《平安夜》。Gigi表示這是首次現場演繹新歌,也很久沒有在現場音樂節目中亮相,倍覺興奮!後來她更與主持之一的駱振偉合唱了當年與古巨基合唱的國語作品《許願》。

到了中場,特別嘉賓AGA江海迦驚喜登場!AGA自己相當喜愛Gigi的歌曲,從前參加歌唱比賽時曾選唱Gigi的《他喜歡的是你》;還有《花火》及《限期》都是她最愛。偶像當前,AGA當然不放過好機會,即場與Gigi合唱了《限期》,全場熱爆!到了最後,Gigi以1999年的大熱之作《Today》壓軸,勾起了大家很多美好回憶!Gigi表示今年會全力製作新廣東歌,並會推出全新唱片。忠粉們要拭目以待!

羅敏莊唱歌真係好難聽

原唱摧毀者
佢一開口就成陣廟街味出晒黎

羅敏莊唱歌真係好難聽

原唱摧毀者
佢一開口就成陣廟街味出晒黎
釘釘 發表於 2020-5-4 08:36

上一集蘇永康讚佢唱得好

上一集蘇永康讚佢唱得好
l00540 發表於 2020-5-4 13:54

首娛樂大家聽到我反白眼

I talk a lot of BS.

首娛樂大家聽到我反白眼
釘釘 發表於 2020-5-4 19:32

宇宙級難聽
羅敏莊唱歌真係好恐怖
把老牛聲死都嚇返生
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

而婆唱Dream My Dreams
都跟得幾貼下

好聽 !!!

好唔自然 怪怪地咁唱到
再將我相信的如煙火般綻放

好唔自然 怪怪地咁唱到
kaman921 發表於 2020-5-12 22:10

Live arrangement幾好,不過佢唱歌同咬字真係零分。

好唔自然 怪怪地咁唱到

唔計佢痴脷根....應該係最好果次live

*唔知後面執咗幾多呢

你地都未聽Jude唱I Miss You ,係災難級呀
Infinity & Eternity

好唔自然 怪怪地咁唱到

已經係最好嗰次

好唔自然 怪怪地咁唱到

根本唔係現場唱。個口形完全唔岩。。。

支持ERROR

已經係最好嗰次
hello12324 發表於 2020-5-17 05:26

睇到佢唱自己都緊張埋
再將我相信的如煙火般綻放

你地都未聽Jude唱I Miss You ,係災難級呀
pooh1460 發表於 2020-5-15 12:39

唔係呀 相比之下I miss you啱佢唱多好多

下集有HotCha
終於播啦

原來尋日兩台同時段音樂節目都有一峰

原來尋日兩台同時段音樂節目都有一峰
chanchan0909 發表於 2020-5-18 22:05

之前都有同步鄭融

HOTMAN 發表於 2020-5-17 22:16

Jason, I'm so sorry.

HotCha <3

Qui同煎真係好唔妥Winkie咁
今晚有四首真係好滿足
等多兩年希望真係會再開Show

HOTMAN 發表於 2020-5-17 22:16

Wa..難聽到打冷震..如果唔係live band d 鼓咁勁遮到少少

Wa..難聽到打冷震..如果唔係live band d 鼓咁勁遮到少少
快劍俠 發表於 2020-5-24 22:07

呢條女真係好垃圾
有時間Social media剩係識follow for follow
歌又唔練

黎美言企中間啵

為咗下星期開始追榜第一次睇
今晚三位主持都唱得唔錯
之前睇羅敏莊唱一雙手真係嚇親 今晚幾首都比較有年代感又確係幾啱佢
另外我想講 Thor唱功好過Terrible Lam百幾倍 竟然係後者出碟仲唔係樂壇已死
Jason's Playlist 2024
Week 19 靈魂有路 - 雷同二友

愛喝茶 唱得比想像中多
本身以為淨係唱一首對我有感覺

愛喝茶 唱得比想像中多
本身以為淨係唱一首對我有感覺
tom 發表於 2020-5-24 23:25

但快歌竟然唱得一首屈尾十唔夠喉情愛現代事故唔計=.=

呢條女真係好垃圾
有時間Social media剩係識follow for follow
歌又唔練
hehehaha 發表於 2020-5-24 22:24

佢早兩年冇歌出嗰排連我都有follow
不過我冇follow返佢

女子組合嚟講HotCha live都幾唔錯
以前都冇點留意佢哋啲live

Qui同煎真係好唔妥Winkie咁
今晚有四首真係好滿足
等多兩年希望真係會再開Show ...
eemia 發表於 2020-5-24 21:55

會再開咩?不和成咁

但快歌竟然唱得一首屈尾十唔夠喉情愛現代事故唔計=.=
stephybest 發表於 2020-5-25 00:16

想聽不要防曬

之前都有同步鄭融
jun518 發表於 2020-5-19 10:38

融融果次live超正 好鍾意果集
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

會再開咩?不和成咁
hello12324 發表於 2020-5-25 03:04

都係講錢姐係節目都講明有Sponsor就唔洗等15週年