返回列表 發帖
鏗啲歌個 range 好闊,夾硬變男女合唱歌
低八同高八都會有其中一個唱得好尷尬 ...
星勤 發表於 2020-7-26 22:21
頭半首都好尷尬 好彩Alfred出名和音勁
2nd chorus開始好聽好多
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

期待 !!
淨係預告果句 "不敢錯過 假裝很快樂才孤獨過" 我都j咗幾日
cymusic 發表於 2020-7-26 16:45

今集超好睇。睇完我再playback左一次。

唉!好想Alfred 快啲再開紅館,真係唔夠喉
森姆@結論 發表於 2020-7-26 22:15

Me too, 佢今次live實在太好聽

頭半首都好尷尬 好彩Alfred出名和音勁
2nd chorus開始好聽好多
cymusic 發表於 2020-7-26 22:58

啲 高八低八 夾硬嚟到 連和音都係 within 個 夾硬嚟 range,好難聽
當發現夾 key 夾到咁災難性時,係咪索性每人唱一段好過每人唱一句?
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

不過 停半分鐘、將心比己、自我修養 三首真係好好
啲 live 穩定到,唔駛成日實習住,幾時上台話嚟就嚟
比起以前 成日有得上台唱住,其實而家勁過以前好多
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

不過 停半分鐘、將心比己、自我修養 三首真係好好
啲 live 穩定到,唔駛成日實習住,幾時上台話嚟就嚟
比起 ...
Bluejays 發表於 2020-7-27 04:57

Alfred開完紅館之後的Live確實勁左好多。上次一場唔夠喉,期待疫情後再開紅館。

Gary 可唔可以彈首幸福門
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

今晚冠邊首呢
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

今晚冠邊首呢
帥小寶` 發表於 2020-8-2 21:59

希望係幸福門

當年金曲榜個當年會唔會太新
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

而婆都幾鍾意唱小明啲歌
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

羅小姐啲低音會唔會嚇人咗少少
佢打算強姦幾多首歌先收手
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

每星期最期待就係 mimi solo 嘅部分
集集有驚喜
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

有天后Jace!
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

今集《Chill Club》邀請到音樂大師盧冠廷唱出他的經典創作《陪著你走》、《快樂老實人》等等金曲。故此,今集主題為「盧冠廷作品展」。新歌推介方面,今集有Gin Lee為大家帶來《幸福門》。同時亦「Chill Club推介榜」,與樂迷公佈本週第一至十位推介歌曲!至於今集「當年金曲榜」,將會重溫歷年的「電影金曲榜」,與觀眾重溫經典!

今集《Chill Club》邀請到音樂大師盧冠廷唱出他的經典創作《陪著你走》、《快樂老實人》等等金曲。故此,今 ...
JayantL 發表於 2020-8-6 00:46

幸福門
寧願佢冠咗先唱

幾時先到 mami,錄左兩次都未出街
https://www.facebook.com/stupidmusichk
論盡樂迷,敢愛敢恨

今集幫Gin Lee set echo果個係咪迦粉黎
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

分手要狠好正

分手要狠好正
RVHOCPC 發表於 2020-8-9 22:18

當年情最正
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

Kb打鼓個樣係咪次次都咁攰
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

mimi 一出聲成個 mood 轉哂,舞台皇者
連 lolo 都唔夠佢個感覺咁舊
論盡樂迷,敢愛敢恨

當年情最正
JasOh103 發表於 2020-8-9 22:22

serrini最正

幸福門個鼓聲打得超大力 KB 好波

原來張繼聰錄咗chill club
唔知幾時到Kay呢

原來張繼聰錄咗chill club
唔知幾時到Kay呢
JayantL 發表於 2020-8-12 01:56

Kay好似未試過上viu tv節目唔計之前客串拍劇同訪問
好似最多得個特輯
成班垃圾打手俾人BAM極都仲有面死出黎柒

Kay好似未試過上viu tv節目唔計之前客串拍劇同訪問
好似最多得個特輯 ...
abcxyz302006 發表於 2020-8-12 02:07

做過造星2評判

MIRROR最近出歌ge成員好似錄咗chill club
期待Jer唱迴光物語
達明一派聖誕節要開騷呀~

MIRROR最近出歌ge成員好似錄咗chill club
期待Jer唱迴光物語
Swamp 發表於 2020-8-15 15:20

期待+1(好似仲有同主持合唱環節...其實情願佢獨唱多首)

Chill club 好睇過tvb 流行經典

Chill club 好睇過tvb 流行經典
Leekaka88 發表於 2020-8-16 01:33

yes of course

未來見真係好能難唱

mimi 好黃!

今集要比like Mimi
香港人加油 !

香港人加油 !
cymusic 發表於 2020-8-16 21:45

黃到發金

香港人加油 !
cymusic 發表於 2020-8-16 21:45

一句簡單說話
不過相比前主持湯xx好太多

一句簡單說話
不過相比前主持湯xx好太多
kenneth 發表於 2020-8-16 21:48
如果係隔離台講應該會比人cut咗

如果係隔離台講應該會比人cut咗
cymusic 發表於 2020-8-16 21:49

咁又係!!!

@kenneth 你愛將出場啦
(希望我的片單RE, Negative雙週冠)

而婆 Bossa《夢中天使》接 Mimi《命運我操縱》
感覺好似響 Cafe 一野跳左入慶回歸群組咁
論盡樂迷,敢愛敢恨

On仔冠!

究竟 Phil 幾時先冠
究竟 Serrini 幾時先播
論盡樂迷,敢愛敢恨

今日chill club 好黃wo

@kenneth 你愛將出場啦
(希望我的片單RE, Negative雙週冠)
cymusic 發表於 2020-8-16 22:03

片單簡直就係曠世鉅作 點解可以咁好聽? 世界級!
Negative so deep! 唱入心坎!
Zpecial同安仔都唱得好chill好鬼馬!

星勤 發表於 2020-8-16 22:12
原來廢學都已經5 weeks
反而Phil只係4 weeks
Phil應該下星期冠啦掛

星勤 發表於 2020-8-16 22:12

Should be next week? 但重未上榜

嘩係VANI 好耐都無播過嘅一人有一個理想呀!!!!!!!!!!!!!!

下一集熄電視了

終於要公器私用
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: Diff. - Gin Lee

明明四子都有錄Chill Club點解預告淨係播兩個既
唔通分開咗做兩集 ?