返回列表 發帖
好慳皮
無錢請嘉賓索性冠咗IGNITED佢再攞7月尾果次黎播
下星期唔駛講應該冠幸福門再重播月頭果次

估唔到磨咗咁耐比ignited冠,特登比機會佢地講第6首團歌就嚟出?

柳應廷@Chill Club
水刑物語/迴光物語/IGNITED/海嘯/男生圍

柳應廷@Chill Club
水刑物語/迴光物語/IGNITED/海嘯/男生圍
losyes 發表於 2020-9-1 14:49

水刑物語 好好聽 好想聽多D jer 嘅live

水刑物語 好好聽 好想聽多D jer 嘅live
mic9090 發表於 2020-9-1 14:57

請多幾次阿JER!

家謙好紅
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 15
1. 無答案 2. 念 3. 現任榮譽顧問

Let Us Go Then You And I

Let Us Go Then You And I
chachacharlie 發表於 2020-9-6 21:49

個合唱好尷尬......

帥小寶` 發表於 2020-9-6 21:54

而婆個key完全唔啱唱呢首,Serrini完美solo演繹

連家父都話Mami唱歌好聽
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

而婆個key完全唔啱唱呢首,Serrini完美solo演繹
Serendipity 發表於 2020-9-6 21:56

呢首solo好過啦.

Sir really D live好清
更顯得佢錄音支咪好濛

Yes, gawd! Serrini slays so hard.

連家父都話Mami唱歌好聽
cymusic 發表於 2020-9-6 21:57

Mami d live 真係好掂!佢連啲off key style 都唱到同cd一樣。

今集都幾正

當年金曲榜真係cut咗喇?

今集咁少mimi 好失望

Mimi唱快歌真係冇得輸
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

Serrini 同 viutv 主持或歌手都冇乜chemistry, 芳華絕代而家完全兩個level各自表現咁。佢自己solo 好好多,網絡安全隱患真係極度精彩 diva performance (仲要換戰衣!)

今晚jam得最有火花竟然係volar,d懷舊舞曲好啱Joey tang發揮

Serrini 同 viutv 主持或歌手都冇乜chemistry, 芳華絕代而家完全兩個level各自表現咁。佢自己solo 好好多, ...
powerful 發表於 2020-9-6 22:30

網絡安全隱患真係全晚最正!!

希望Serrini快啲上多次
想聽放棄治療 越活越惹禍 離原 日月無光 青春荒廢 同 靜謐神林

今集好好睇 咩事

希望Serrini快啲上多次
想聽放棄治療 越活越惹禍 離原 日月無光 青春荒廢 同 靜謐神林 ...
bagfgfcde 發表於 2020-9-6 22:58

唔知有冇錄起咗未播?話說近期佢live 好少揀返邪童謠嘅歌

Serrini 同 viutv 主持或歌手都冇乜chemistry, 芳華絕代而家完全兩個level各自表現咁。佢自己solo 好好多, ...
powerful 發表於 2020-9-6 22:30

因為網絡安全隱患好耐之前已經錄影咗
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 16 冠軍歌:謝雅兒 - 填詞魂 (2 Weeks No.1)

帥小寶` 發表於 2020-9-6 21:54

佢自己都話想聽佢唱多過自己唱,放過而婆啦

今集正到我睇咗幾次
好耐冇咁鍾意一個女歌手了 Serrini

今晚有 Kendy

有kay老公
生命之花 木紋live期待
再將我相信的如煙火般綻放

藍絲張繼聰不了
決定只係睇第三節

藍絲張繼聰不了
決定只係睇第三節
michael344 發表於 2020-9-13 19:31

佢阿爸阿媽係藍啫,細佬係黑警咋喎
再將我相信的如煙火般綻放

Where is mimi

Where is mimi
edwardngwy 發表於 2020-9-13 21:35
係咪轉咗做輪更制 每集兩個主持?

完全唔記得而婆曾經都係唱作人
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

第一 shift 就係羅小姐 day off
其實係咪指緊呢邊嘅 comment
47. Bring Him Home
week17
1 . Pandora        緊急應變逃生法

下集應該冇阿Thor

希望下集有廢學!

藍絲張繼聰不了
決定只係睇第三節
michael344 發表於 2020-9-13 19:31

佢做過d咩會變左藍絲?

二汶遲d會做嘉賓主持

今晚有c half star

lmml4 發表於 2020-9-14 14:13

其實聽error唱就知viu修音好勁難為仲有班真心膠覺得佢哋唱live有料到(mirror都係)

祖粉冒起
47. Bring Him Home
week17
1 . Pandora        緊急應變逃生法

Chill club 推介榜公信正式破產,out 地球、三甲Casada、冠Thor????   真係chill club 不了

仲以為終於有一集可以見唔到阿科
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 16 冠軍歌:謝雅兒 - 填詞魂 (2 Weeks No.1)

下個星期仲要係Jay Fung 上去,it’s so humiliating...

落榜都算,比幸福門冠可接受,但咁樣真係極失望

Chill club 推介榜公信正式破產,out 地球、三甲Casada、冠Thor????   真係chill club 不了 ...
powerful 發表於 2020-9-20 22:08

之前一直冇上 Serrini 已經冇對呢個榜抱有咩期望

其實係咪同903冠艾粒一樣道理...
呢度咪又係咁熱衷去討論

之前一直冇上 Serrini 已經冇對呢個榜抱有咩期望
bagfgfcde 發表於 2020-9-20 22:41

叫做有個正常音樂節目睇吓,今集嘉賓都係正嘅,但個榜真係越嚟越離譜又冇方向,結果都係要淪為同其他既有榜冇分別,香港電子傳媒要出個有音樂taste/direction嘅流行音樂榜真係咁難,永遠避不過關係/利益衝突,今次真係跌穿咗我忍耐嘅底線

其實係咪同903冠艾粒一樣道理...
呢度咪又係咁熱衷去討論
uraniumrocks 發表於 2020-9-20 23:05

I thought of this example too, but iLub didn't get a #1 song until their year 6. I think it's too early for Viu to ignore outside standards and give #1 to their own artists.

認真討論
其實只要係商業機構設立既流行榜 就一定會有「商業」考量
尤其樂壇咁多風氣或者潛規則進行咗咁多年 單單一個流行榜好難擺脫到
如果真係要做到質素行先既 咁就要每個禮拜由樂評人去選頭十/二十個位(做法類似依家cm榜,或者你想像台灣金曲獎既評審制但用黎排每個禮拜既流行榜 lol)
which is 太唔cost-effective 而且環顧世界都無類似既官方流行榜(可能只係我唔知)

其實當初Chill Club榜成立 我只望佢可以取代到CCTVB
做到四大之前勁歌金榜既作用
暫時黎講都叫做到既 甚至間唔中有啲獨立歌手上到榜(雖然唔算真係好indie 數量亦唔多)

利申:頭先一見到冠軍歌即刻delete tab 無再睇今集

其實thor果首歌有咁差咩?
我覺得好過mirror error果堆歌喎 (除左水刑物語)