返回列表 發帖

【獨家有片】港男黎振燁背大肚妻偷食 車廂幽會朱智賢斷正

【獨家有片】港男黎振燁背大肚妻偷食 車廂幽會朱智賢斷正

今年34歲、有翻版古天樂之稱的大台上位小生黎振燁(Jackson),在新劇《機場特警》中備受力捧。2016年參選香港先生奪冠的他,當時表明已婚,和初戀情人L小姐於2015年結婚,早前《蘋果》收到消息,黎太已懷有8個月身孕,隨時生得。太太臨盆在即,正需要丈夫照顧之際,黎振燁身邊卻突然出現第三者。而此人正是謝東閔女友、有大台「新一代姣精」之稱的朱智賢(Ashley)。據知黎振燁和朱智賢上月拍新劇《食腦喪B》時撻着。而二人早在拍《食》前,去年在劇集《愛美麗狂想曲》中已首度合作,由於當時他們較少對手戲,因此未算太熟絡,直至拍《食》劇後,他們在劇中飾演情侶關係,經常同場,在拍攝期間,已表現得親暱曖昧,經常在片場中出雙入對,男方即使拍完自己戲份,亦會等埋女方收工。二人更試過在外景場地雙雙離奇失蹤近兩小時,要工作人員發散尋人,當時已有人私底下懷疑二人關係。

今日下午1時,《蘋果》收到風,得知黎振燁駕駛其白色寶馬,飛車到屯門市中心朱智賢寓所,接載女方上車密會。接朱智賢前,他先到附近買了兩個半磅裝蛋糕,其中一個更是粉紅色心形蛋糕。二人乘男方座駕到屯門附近的半山上,在人跡罕至的山邊掘頭路停低,跟着他們熟練地在車廂動身轉到後排位置坐。二人正準備在心形蛋糕上插蠟燭之際,《蘋果》上前拍照,二人見記者舉機,即慌忙地烏低身雙手遮面,含着一口蛋糕的黎振燁,將餘下的蛋糕擲在車廂座椅上,蠟燭散落一地,記者問黎振燁是否背妻偷食朱智賢?及太太是否知情時?黎振燁沒有回答,並迅速落車坐上駕駛座上,同時不斷說:「你哋唔好誤會呀,我哋……準備開工,我哋唔關事,我哋唔係一齊,大家唔好誤會!」說時口震震並支吾以對。而現場亦未有發現劇本的蹤影。

上了駕駛座的黎振燁,極速將車駛往屯門方向,然後在屯門市中心放低朱智賢,再以高速駛往屯門公路,向着將軍澳電視城方向駛去,其間還試過衝紅燈,到下午約5時到達電視城,估計是因東窗事發,黎振燁要返公司向高層自首和商量如何拆局。

至於被男方抛下在路邊的朱智賢,在寓所停車場被記者追問為何會在偏僻地方和黎振燁切蛋糕時,她語無倫次地說:「如果喺嗰度食蛋糕……如果唔喺嗰度食蛋糕,就唔會俾你哋影到。」問到知否黎振燁有老婆時?她對着鏡頭忽然啞口無言、瞪大雙眼神情呆滯,然後吞吞吐吐說:「我知佢有老婆。」問到和謝東閔關係,她說:「係……朋友!我哋一向都係好朋友,好朋友,唔係男朋友。」問她是否已經分了手?她不斷說:「我哋一向都係好朋友」然後匆匆上樓。被踢爆偷食後,記者發現二人IG已變為私人賬號。原本黎振燁今日下午要出席《機場特警》的宣傳活動,就臨時缺席。據知,黎振燁和朱智賢打算明天開記者會解畫。

其實在2016年,黎振燁在選港男時,太太亦有到場為他打氣,當他獲得冠軍獎項時,二人更在鏡頭前深情擁吻。之後,黎振燁做訪問時經常將太太掛在口邊,又指太太在他事業低潮時,依然對他不離不棄,營造「愛妻號」表現。想不到事隔幾年,黎振燁正當受大台力捧之時,卻背着大肚老婆偷食,狠心地將昔日恩情拋卻得一乾二淨。

採訪、攝影:孔志豪、朱志聰、吳耀輝、梁繼光

採訪、攝影:孔志豪、朱志聰、吳耀輝、梁繼光

記者影相一刻,朱智賢極度驚慌。
(蘋果日報)

(蘋果日報)

心形蛋糕被遺棄在座椅上。
(蘋果日報)

被記者不斷舉機拍照時,朱智賢變得呆若木雞一臉無奈。
(蘋果日報)

黎振燁驚慌地坐回駕駛座。
(蘋果日報)

不斷說:「我哋唔係一齊!」
(蘋果日報)

(蘋果日報)

黎振燁又表示和朱智賢在車廂準備開工。
(蘋果日報)

朱智賢返回屯門寓所,問到和謝東閔關係,她說一直是好朋友。
(蘋果日報)

黎振燁2016年選港男時,太太亦有到場打氣。

黎振燁奪港男冠軍一刻,和老婆深情擁吻。

https://hk.appledaily.com/entertainment/20200427/2INIQC3QCHRWZ7YAZRR5D42OQQ/

真係偷食 偷食蛋榚

心形蛋糕

簽名被屏蔽

閔大人ig直接開名鬧男方講大話
花生價格直線上升

Alfred當年都無認,點解今次tvb會叫佢地認
on07111 發表於 2020-4-30 13:38

無腦   。。。

Alfred當年都無認,點解今次tvb會叫佢地認

因乜兩個要一齊開呢
閔大人又有嘢要交代咩
kaman921 發表於 2020-4-29 17:32

佢個真係好似on9仔

唔出新聞真係唔識個男
女淨係知謝東閔GF..
帶起音樂 Music Onair
一個推廣本地獨立音樂的平台
https://www.facebook.com/hkmusiconair
IG:music.onair

全部人唔識 。。只想睇片。。

女人有第二個都當無事發生
覺得謝東閔好On居
之前唔係話一直都係朋友關係咩
宜家又要同佢一齊開埋記招
朱智 ...
kaman921 發表於 2020-4-29 20:07

謝東閔先至假,佢地都冇認過一齊
人地開記招佢又黎7,博同情?

女人有第二個都當無事發生
覺得謝東閔好On居
之前唔係話一直都係朋友關係咩
宜家又要同佢一齊開埋記招
朱智賢都幾假喎

【偷食東海堂蛋糕】朱智賢殘爆見人 謝東閔竟不計前嫌力撐!

TVB藝人朱智賢背着「不承認男朋友的男朋友」謝東閔偷食人夫黎振燁。在車廂偷食東海堂蛋糕事件曝光後,朱受盡千夫所指,據知朱曾哭求男友原諒,「戴綠帽」的謝東閔心軟,承諾「我會陪你走過呢一關」。
再將我相信的如煙火般綻放

因乜兩個要一齊開呢
閔大人又有嘢要交代咩
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

春天係發情期哦…4月特別多呢啲新聞
stephybest 發表於 2020-4-28 21:47

2021會唔會有荃荃偷情實錄

覺得佢哋借落封口令 唔再提
畢竟影唔到爆炸性畫面

有人鍾意喺車食爆炸糖
估唔到有人鍾意食蛋糕 ...
liebe 發表於 2020-4-28 23:59

原來醉翁之意不在蛋糕
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

謝東閔昨日受訪,首度開腔回應:「多謝大家關心,希望畀啲空間我哋兩個,謝謝。」至於星夢娛樂CEO何哲圖指,謝東閔的新歌《最冷的一天》已宣傳完畢,6月中才推出另一首新歌。至於朱智賢和黎振燁繼續潛水,拒接聽電話,暫未有回應。

咪咁多野講
有得j你j唔j先?
Hanson 發表於 2020-4-28 16:31

J 個港男? 咪搞我 ! 要 J 都 J 我嘅 鏗鏗啦 !
講個笑話比你聽: 泳兒攞女金

嘩咁賤嘅
老婆有咗賤男嗌離婚

其實果陣佢地兩個出道果陣,已經覺得似...
Sita真係..慘
jaytang 發表於 2020-4-28 23:29

佢選港姐我都覺佢勁似SITA....

不過估唔到朱智賢原來住屯門
成班垃圾打手俾人BAM極都仲有面死出黎柒

覺得佢哋借落封口令 唔再提
畢竟影唔到爆炸性畫面

有人鍾意喺車食爆炸糖
估唔到有人鍾意食蛋糕
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

黎振燁 - 朱智賢埋黎震阿燁

btw, LI單野, 做FD, 食蛋糕姐......
太平公主

閔大人都係垃圾黎成日扮大牌
不過呢條女真係好似SITA個樣..
eggsteven 發表於 2020-4-28 03:19 PM

其實果陣佢地兩個出道果陣,已經覺得似...
Sita真係..慘

太平公主

回復 38# Frankiekiekie

好似係富二代
舞來舞去 不日內開始錄音。

thanks for introducing

eggsteven 發表於 2020-4-28 15:19

其實呢條友非一般樣衰望落重好似ON9仔
真心憑咩

呢單太普通
講咗咁多日我都記唔到事主咩樣
mosesming 發表於 2020-4-28 21:48

小豬單嘢仲爆啦
唔見呢度有人講?

好地地點會去山旮旯食蛋糕, 仲要心形, 無得拗ga la...
食腦喪B未拍完已經變倉底 sosad

BTW 上年sumwing又 ...
星夢情真 發表於 2020-4-28 20:53

呢單太普通
講咗咁多日我都記唔到事主咩樣
DM多仔多到覆唔哂

好地地點會去山旮旯食蛋糕, 仲要心形, 無得拗ga la...

BTW 上年sumwing又 ...
星夢情真 發表於 2020-4-28 20:53

春天係發情期哦…4月特別多呢啲新聞

BTW 上年sumwing又係4月俾人爆料, 一年一單...

都無拎過最女。。
kk8733 發表於 2020-4-28 16:52

教大 = 903 ok?

簽名被屏蔽

衛蘭 都被譽為 903 最女

呢條友邊度做到古天樂接班人
放空 發表於 2020-4-28 14:35

都無拎過最女。。

who.
47. Bring Him Home
week16
1 . 林芊瑩 Let Go

條仔木木獨獨咁
2024年最幸運,最幸福嘅,幸定就是李~!

eggsteven 發表於 2020-4-28 15:19

sita 都唔似呢條姣精啦

真定假。。想睇片。。

簽名被屏蔽

IED 最女

反OT : 呢件港男好樣衰 仲學人紥辮 戥閔大人慘 比同事帽 ...
洗衣王國130 發表於 2020-4-28 15:17

教大最女都勉強叫做903頒出嚟嘅獎吖
   呢個人我點睇都接唔到古天樂班囉

放空 發表於 2020-4-28 14:35

IED 最女

反OT : 呢件港男好樣衰 仲學人紥辮 戥閔大人慘 比同事帽

黎生 被譽為 古天樂 接班人
Hanson 發表於 2020-4-28 12:54

大小姐:Shut up
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 14 冠軍歌:留香瓊 - 半空

點樣睇得出個蛋糕係心形

Errrrr

佢老婆都唔係普通咁醜 hehe
賴爽 發表於 2020-4-28 09:56

有d似林欣彤
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

明明好想去 怎可以再等
山旮旯 多關卡 也與你同行
等一等我怕 長城會崩

好啱用

簽名被屏蔽

TVB執未?

食東海堂吖嗱
你快樂過生活 我著襪浸溫泉