返回列表 發帖

各大流行榜@2020/05/02

903 專業推介@2020/05/02
RK  LW  Songs           Singers
01  05  孤獨的對岸       林奕匡
02  NE  Ripboy             Eric Kwok
03  04  我們很帥        ERROR
04  16  無力感         許廷鏗
05  11  紅白          Robynn & Kendy
06  13  Getaway         李靖筠
07  03  銀河修理員       Dear Jane
08  10  低半度         衛蘭
09  15  別為我好        許靖韻
10  06  衰喺個掣度       ToNick
11  07  再度          謝安琪
12  09  愚公          Michael C
13  RE  兜路          林一峰
14  12  秋去冬來        Fiester
15  08  進擊的生命       DJ King
16  NE  我的片單          Zpecial
17  18  I go to School by Bus  未能接通
18  NE  Break It Down      Dusty Bottle
19  NE  前進號           Pandora
20  NE  呼吸有害        莫文蔚

中文歌曲龍虎榜@2020/05/02
RK LW  Songs    Singers
01 06 我們很帥   ERROR
02 18 別為我好   許靖韻
03 10 衰喺個掣度  ToNick
04 01 銀河修理員  Dear Jane
05 02 一切正常   吳浩康
06 13 這位蠢才   吳若希
07 07 冒險島    BOP天堂鳥
08 15 最冷的一天  謝東閔
09 NE 呼吸有害   莫文蔚
10 NE 紅白     Robynn & Kendy
11 16 愚公     Michael C
12 05 進擊的生命  DJ King
13 19 橋下十三郎  陳柏宇
14 NE 無力感    許廷鏗
15 NE 日出彩虹   涂毓麟
16 12 喘一口氣   布志綸
17 11 致有夢想的人 何雁詩
18 NE 前進號    Pandora
19 20 秋去冬來   Fiester
20 NE 碧玉     王菀之

新城勁爆流行榜@2020/05/02
RK LW  Songs     Singers
01 09 孤獨的對岸   林奕匡
02 18 如果你明白   HANA菊梓喬
03 06 喘一口氣    布志綸
04 13 黑鏡      黎曉陽
05 08 鹿角少年    馬天佑
06 12 我們很帥    ERROR
07 07 寂寞的怪獸   One Promise
08 15 碧玉      王菀之
09 10 一切正常    吳浩康
10 11 敢       Gin Lee
11 14 銀河修理員   Dear Jane
12 20 進擊的生命   DJ King
13 16 別為我好    許靖韻
14 17 橋下十三郎   陳柏宇
15 19 最冷的一天   謝東閔
16 NE 無力感     許廷鏗
17 NE 我最想     蘇慧恩
18 NE   Getaway     李靖筠
19 NE 日出彩虹    涂毓麟
20 NE 愚公      Michael C

KKBOX本地單曲週榜@2020/05/01
RK LW  Songs         Singers
01 01 銀河修理員       Dear Jane
02 02 別為我好        許靖韻
03 03 山下見         Retroll Hip Hop 重操嘻哈
04 05 讓愛高飛        周柏豪
05 06 Mad          AGA
06 08 零分          JUDE
07 ne 無他          洪卓立
08 04 敢           李幸倪
09 13 我們都是這樣長大的   鄭秀文
10 12 假使世界原來不像你預期 方皓玟

MOOV本地熱播TOP100@2020/04/29
RK  LW Songs        Singers
01 01 銀河修理員      Dear Jane
02 05 別為我好       許靖韻
03 02 讓愛高飛       周柏豪
04 04 Mad         AGA
05 03 再度         謝安琪
06 06 我不是她       HANA
07 08 如果你明白      HANA
08 09 我們都是這樣長大的  鄭秀文
09 11 低半度        衛蘭
10 10 圓謊         側田

JOOX本地熱播榜@2020/05/01
RK  LW Songs        Singers
01 01 銀河修理員      Dear Jane
02 02 別為我好       許靖韻
03 13 無力感        許廷鏗
04 04 敢          李幸倪
05 ne 呼吸有害       莫文蔚
06 ne 物之哀        林奕匡
07 03 碧玉         王菀之
08 07 Mad         AGA
09 08 拼命無恙       林家謙
10 ne 凡人不懂愛      胡鴻鈞

勁歌金榜@2020/05/02

RK  LW  Songs      Singers
01 03 最冷的一天    謝東閔
02 04 找到一個人    曾樂彤
03 05 無得比      余香凝
04 07 這位蠢才     吳若希
05 06 一切正常     吳浩康
06 08 如果你明白    HANA菊梓喬
07 09 血淚的磨練    鄭俊弘
08 10 別為我好     許靖韻
09 NE 致有夢想的人   何雁詩
10 NE 分分鐘需要你   戴祖儀

新城斷左MAD 同低半度 3台冠
若然亂世還有甜品 即刻去叫一份 =D

steph123 發表於 2020-5-4 17:04

唔知會會上MAD remix版
低半度宜家都未知903有無冠,我們很帥追到好貼,可能最後華納同大國價高者得

steph123 發表於 2020-5-4 17:04

仲有零分
一個人原來都可以盡興
多了人卻還沒多高興

低半度>>>>>>>>>>>>>>>孤獨的對x
叱咤樂壇女歌手銀獎 - 鄧小巧 !

SUNDAY MUSIC CHART WEEK 22
1. 紅白 2. 與人同行 3. 一人之境

點樣啊 Error係咪又要十大

新城好似唔係好支持女歌手既歌 lol

Shiga套新劇 6月播
係咪唱埋劇集歌
山  。    下     。   見。

整首我不懂撒嬌或者手中沙咁嘅畀shiga唱下啦

Shiga套新劇 6月播
係咪唱埋劇集歌
kaman921 發表於 2020-5-4 17:26

今日拍MV

個曲又係似到此一遊個類囉

kaman921 發表於 2020-5-4 18:05

到此一遊好聽d
一個人原來都可以盡興
多了人卻還沒多高興

嘩 突然間咁多歌嘅佢
>>>二〇一九年度全女班音樂流行榜頒獎典禮<<<
完滿結束,多謝支持,女歌手金獎:謝安琪

唔知會會上MAD remix版
低半度宜家都未知903有無冠,我們很帥追到好貼,可能最後華納同大國價高者得 ...
lu12 發表於 2020-5-4 17:09

下低半度仲唔冠 都成150次

嘩 突然間咁多歌嘅佢
616.1314 發表於 2020-5-4 19:31

好似仲有一首未出

嘩 突然間咁多歌嘅佢

雪完咪有歌
佢應該仲有首非劇歌
阿道做監製
一個人原來都可以盡興
多了人卻還沒多高興

到此一遊好聽d
KU5249 發表於 2020-5-4 18:36

但到此一遊抄姐卵
好嘔心

下低半度仲唔冠 都成150次
eggsteven 發表於 2020-5-4 19:51

等十大穩d
成班垃圾打手俾人BAM極都仲有面死出黎柒

今年啲十大好好聽
除咗phillam全部首奪
好勁

零分
Getaway
孤獨的對岸
我說不可以
低半度
我們很帥
恭賀唱作小天后陳蕾榮獲兩屆叱咤唱作人銅獎!
2020唱作人金獎/女金指數: 125*-1
喜歡蕾兒! 事不宜遲!

嘩 突然間咁多歌嘅佢

咁都幾明顯上年雪佢同埋出負面新聞造佢,係想迫佢續約
續左就繼續出歌同可以出一首非劇歌
睇怕吳若希隻碟唔續約分分鐘冇得出,拖左兩年幾都未出到
唔怪之得可以出到非劇歌,睇黎係為左留佢
好似何硬屍走之前都出到首非劇歌班底《包庇》一樣
最愛 :

周國賢.迪子.蔣雅文.Yukilovey.HANA.鄒文正.黃馨.賈立怡.歐倩怡

咁都幾明顯上年雪佢同埋出負面新聞造佢,係想迫佢續約
續左就繼續出歌同可以出一首非劇歌
睇怕吳若希隻碟 ...
Hoyin 發表於 2020-5-4 20:57

KFC 真係積咗好多首歌都無碟出
好似有成廿首?
非劇歌記憶中仲有麻醉同埋一首 Wyman 填詞
唔知幾時先可以面世
麻醉其實仲好聽過這位蠢才
>>>二〇一九年度全女班音樂流行榜頒獎典禮<<<
完滿結束,多謝支持,女歌手金獎:謝安琪

今年啲十大好好聽
好勁

零分
Getaway
孤獨的對岸
我說不可以
低半度
我們很帥 ...
hehehaha 發表於 2020-5-4 20:26

正式開始呢

KFC 真係積咗好多首歌都無碟出
好似有成廿首?
非劇歌記憶中仲有麻醉同埋一首 Wyman 填詞
唔知幾時先可以 ...
616.1314 發表於 2020-5-4 21:05

閨密...

Jill new song 分手第二天 5/5

但到此一遊抄姐卵
好嘔心
JayantL 發表於 2020-5-4 19:59

之前仲有一首抄王菲

我謙真係好靚仔
新歌聽日派台

我謙真係好靚仔
新歌聽日派台
kio0909 發表於 2020-5-4 21:35

聽日好多派台 支持謙B!!

到此一遊好聽d
KU5249 發表於 2020-5-4 18:36

到此一遊+為愛冒險feel

我謙真係好靚仔
新歌聽日派台

謙B!!!
一個人原來都可以盡興
多了人卻還沒多高興

到此一遊+為愛冒險feel
kaman921 發表於 2020-5-4 21:45

張家誠不了
到此一遊係難得正
一個人原來都可以盡興
多了人卻還沒多高興

我謙真係好靚仔
新歌聽日派台

愛謙
JIM’S MUSIC SELECTION 2020
WK22: 低半度 / 孤獨的對岸 / 金都

華納咁多歌手派歌,真佩服...
I talk a lot of BS.

我謙真係好靚仔
新歌聽日派台

好靚仔呀我謙,唔知有無望爭唱作人獎
最愛林家謙❤️

今年啲十大好好聽
好勁

零分
Getaway
孤獨的對岸
我說不可以
低半度
我們很帥 ...

有埋不想回家就好
李靜儀世界第一!!!

angelicdestiny 發表於 2020-5-4 22:24

Plug完Janice到Jill
新歌推介
前進號 - Pandora
一人之境 - 林家謙

我謙真係好靚仔
新歌聽日派台

可以一戰
讓我以樂觀擊倒最慘的戲碼 華麗地前往火化

今年啲十大好好聽
好勁

零分
Getaway
孤獨的對岸
我說不可以
低半度
我們很帥 ...
getaway幾時變咗十大

個樣就好似去過好多地方遊過咁,肯定唔止一遊

getaway幾時變咗十大
SugarFree 發表於 2020-5-4 22:53

下個月

angelicdestiny 發表於 2020-5-4 22:24

呢啲先至係真正嘅唱片公司
真正做到百花齊放

我謙真係好靚仔
新歌聽日派台

痴線勁靚仔 !!!!!!

痴線勁靚仔 !!!!!!
帥小寶` 發表於 2020-5-4 23:16

終於除咗眼鏡
唔戴眼鏡靚仔好多好多!

今年啲十大好好聽
好勁

零分
Getaway
孤獨的對岸
我說不可以
低半度
我們很帥 ...

睇好仲有銀河修理員

呢啲先至係真正嘅唱片公司
真正做到百花齊放
森姆@結論 發表於 2020-5-4 23:01

Take notes, 環球。
I talk a lot of BS.

謙B新歌真係好正
但點解得JOOX有
未聽到一半我已經想準備聽第二次
可唔可以喺上面果個十大List加埋呢首

Take notes, 環球。
angelicdestiny 發表於 2020-5-4 23:49

環球其實都好多人派歌
不過比較華納播得一般/bam / 少冠

Eric Kwok - Ripboy
Gin Lee - 敢
Oscar Tao - 日出彩虹
One Promise - 寂寞的怪獸
劉美君 - 親密距離
盧冠廷 - 果子
AGA - Mad remix / Mad
Dusty Bottle - Break it Down
Gi Gi - 平安夜打打氣版
R&K - 紅白
恭賀唱作小天后陳蕾榮獲兩屆叱咤唱作人銅獎!
2020唱作人金獎/女金指數: 125*-1
喜歡蕾兒! 事不宜遲!

一人之境係咪其實寂寞d friend
我祈求美雅拎女銅一定要發生

一人之境係咪其實寂寞d friend
787491313 發表於 2020-5-5 00:16

無人之境啲fd

環球其實都好多人派歌
不過比較華納播得一般/bam / 少冠

Eric Kwok - Ripboy
Gin Lee - 敢
Oscar Tao -  ...
hehehaha 發表於 2020-5-5 00:14

成堆勁多娘歌 參差不齊到一個點係咪 EASON 搞唔成演唱會 冇 BUDGET LA?

一人之境Verse唱得好咗 首歌本身都幾好聽
然後想讚佢既時候就整個勁難聽既扭音

我知係佢signature 但係可唔可以正常咁唱返次
Jason Playlist 2020 Week 21
#1 銀河修理員 | Dear Jane