返回列表 發帖
中文歌曲龍虎榜 本周精選
冒險島 (07) / 最冷的一天 (08) / 紅白 (10) / Getaway (NE) / 別愛我 (NE)

一人之境Verse唱得好咗 首歌本身都幾好聽
然後想讚佢既時候就整個勁難聽既扭音

我知係佢signature 但係可 ...
JasOh103 發表於 2020-5-5 00:31

可能我一開始expect佢個verse會有呢啲signature扭音
點知冇
去到chorus後面聽到反而幾surprised

周柏豪同hana唱再出發大聯盟主題曲, 9月係咪會落埋場幫建制助選
最愛林家謙❤️

周柏豪而家真係乜都做

由維穩組織「香港再出發大聯盟」推出的新歌,據報由周柏豪、菊梓喬、鄭俊弘、胡鴻鈞、泳兒、許靖韻合唱。

「主題曲《再出發》首播。雖然歌就未有得聽,但該條預告已經有歌曲班底、歌手、歌詞等資料,理所當然地見到自己友,包括撐警鍾鎮濤負責作曲、簡嘉明填詞、葉澍暉編曲。

預告亦有鳴謝英皇娛樂及星夢娛樂,所以主唱歌手方面都熟口熟面,包括周柏豪、菊梓喬、無綫兩將鄭俊弘及胡鴻鈞,英皇方面就派出泳兒及許靖韻做代表。」

來源/蘋果日報
Fiona is back;)

由維穩組織「香港再出發大聯盟」推出的新歌,據報由周柏豪、菊梓喬、鄭俊弘、胡鴻鈞、泳兒、許靖韻合唱。

...
fifty1205 發表於 2020-5-5 00:51

藍色音樂圈
如果我擁有海

林家謙首歌未派已經有jingle? 我有無聽錯

yinjai 發表於 2020-5-5 01:06

我都聽到
梁詠琪《Preludio》Eye Fung x 林若寧 x Eric Kwok 合力打造「說書人」三部曲《一百層樓的家》
2018梁詠琪好時辰世界巡迴演唱會http://www.cmusichart.com/discuz ... &extra=page%3D1

yinjai 發表於 2020-5-5 01:06

冇聽錯
洗唔洗咁thirsty呀 歌都未首播就被剪做jingle
Weekly Pick(s):
王菀之 - 碧玉

謙b新歌係邊個作詞
利申無joox
最愛林家謙❤️

...

做咩拉埋泳兒落水
最愛林家謙❤️

謙b新歌係邊個作詞
利申無joox
路易 發表於 2020-5-5 01:13

曲詞編監都係佢自己

周柏豪......好失望

周柏豪......好失望
hello12324 發表於 2020-5-5 01:37

收皮啦叫佢唔好又賴係被迫
貪錢就貪錢

人地英皇幾醒
派 D 二三線 又唔係偶像派既歌手

星夢真係蠢到

...

可以唔洗聽垃圾歌
山  。    下     。   見。

做咩拉埋泳兒落水
路易 發表於 2020-5-5 01:15

應該容祖兒先嘛
如果我擁有海

如果我擁有海

翻唱???
kenneth 發表於 2020-5-5 02:08

難聽到
dixitque Deus fiat lux et facta est lux

翻唱???

Twins嘅歌好神奇 交俾其他人唱總係覺得好奇怪
Fiona is back;)

Vincy needs to join 星夢 to relaunch her career

做咩拉埋泳兒落水
路易 發表於 2020-5-5 01:15

吾知係米firm, 可能最後又吾同。

Twins嘅歌好神奇 交俾其他人唱總係覺得好奇怪
fifty1205 發表於 2020-5-5 02:28

先入為主
如果我擁有海

難聽到
hehehaha 發表於 2020-5-5 02:15

認同,同埋mv 美馬 近年個妝真係好吾掂。有d 似transgender, 佢歲月如歌果時覺得吾錯,真係似空姐。

吾知係米firm, 可能最後又吾同。
hkbaby 發表於 2020-5-5 03:17

hello12324 發表於 2020-5-5 03:23

仲有青年合唱團

Jill new song 分手第二天 5/5
leongl 發表於 2020-5-4 09:18 PM

正到呢
入華納後最正系呢首
詞填得超正
不過好似系抄歌?
一種永遠 19>X>05>02>01 AP73
Pretty Crazy 10>4>2 AP65*

呢首歌都幾失敗
見到個歌名個腦就淨係浮現明荃嗰句"在我轉身的以後 再出發"
成班歪星點維穩呀 起碼要有明荃咁嘅級數壓場先得啦

翻唱???

想聽曾樂彤同gladys合唱
最愛林家謙❤️

...

下,想春春集中火力打佢自己隻solo多D
讓我以樂觀擊倒最慘的戲碼 華麗地前往火化

下個月
on07111 發表於 2020-5-4 23:00

跳過了邊界 以少女姿態  跳進了叱咤十大
讓我以樂觀擊倒最慘的戲碼 華麗地前往火化

今年啲十大好好聽
除咗phillam全部首奪
好勁

零分
Getaway
孤獨的對岸
我說不可以
低半度
我們很帥 ...
hehehaha 發表於 2020-5-4 20:26

1月1可以唔洗睇

一人之境Verse唱得好咗 首歌本身都幾好聽
然後想讚佢既時候就整個勁難聽既扭音

我知係佢signature 但係可 ...
JasOh103 發表於 2020-5-5 00:31

我接受到首歌真心正
一個人原來都可以盡興
多了人卻還沒多高興

我謙真係好靚仔
新歌聽日派台
kio0909 發表於 2020-5-4 21:35

又可以睇我家謙玩手指

btw kaho新歌幾好loop

正到呢
入華納後最正系呢首  
詞填得超正
不過好似系抄歌?{:4_1 ...
Qmen 發表於 2020-5-5 04:30

你小心 一吻便顛倒眾生

媽啊李靖X唱歌真係好L難聽
新生代黎講佢真係世界級
叱咤樂壇女歌手銀獎 - 鄧小巧 !

SUNDAY MUSIC CHART WEEK 23
1. 銀河修理員 2. 呼吸有害 3. 無力感

哇 呢個真係接受唔到
過咗底線
周柏豪......胡鴻鈞.....

謙B新歌真係好正
但點解得JOOX有
未聽到一半我已經想準備聽第二次
可 ...
jason 發表於 2020-5-5 00:12

咦 又真係幾好聽喎
可以loop果款
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

咦 又真係幾好聽喎  
可以loop果款
liebe 發表於 2020-5-5 10:14

我等緊KKBOX上架先loop
一個人原來都可以盡興
多了人卻還沒多高興

中文歌曲龍虎榜 本周精選
冒險島 (07) / 最冷的一天 (08) / 紅白 (10) / Getaway (NE) / 別愛我 (NE) ...
peter722 發表於 2020-5-5 00:33

7同8係咪準備首冠咁噴
WYTV Music Award 2019(完整名單)
2020.01.05 (SUN)

7同8係咪準備首冠咁噴
kevinlai1621 發表於 2020-5-5 10:44

冠紅白啦903已經bye bye
一個人原來都可以盡興
多了人卻還沒多高興

謙b新歌係邊個作詞
利申無joox
路易 發表於 2020-5-5 01:13

唔係自己填咩
叱咤樂壇女歌手銀獎 - 鄧小巧 !

SUNDAY MUSIC CHART WEEK 23
1. 銀河修理員 2. 呼吸有害 3. 無力感

唔係自己填咩
帥小寶` 發表於 2020-5-5 10:58

yes 好似just carry on咁曲詞編監全包
謙謙公子叻叻豬
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

周柏豪同hana唱再出發大聯盟主題曲, 9月係咪會落埋場幫建制助選
路易 發表於 2020-5-5 00:43

聽左。 果然美菊係大家姐第一個唱。美泳同美馬只係二打六唱第二段。講真,真係稔估吾到美泳都唱。。。雖然份詞還算正常

泳泳留喺英皇有乜用
建議佢走人啦
山  。    下     。   見。

泳泳留喺英皇有乜用
建議佢走人啦
kaman921 發表於 2020-5-5 11:57

有個專訪話果時佢媽咪入左醫院,佢公司幫左佢好多,點走?

Jill同謙b首歌好正

Jill同謙b首歌好正
艾石仔 發表於 2020-5-5 12:15

謙B真係好叻
一個人原來都可以盡興
多了人卻還沒多高興

謙B真係好叻
KU5249 發表於 2020-5-5 12:16

除左眼鏡仲好睇

又係廢禮做訪問
講講下去左講jingle
一個人原來都可以盡興