返回列表 發帖
希望蕾兒今年攞到十大+一個唱作金+女三甲
打做女版方大同
hehehaha 發表於 2020-5-5 23:38

但方大同之後收晒皮
讓我以樂觀擊倒最慘的戲碼 華麗地前往火化

銀河有冇咁勁啊 十大低位有機 好歌在後頭 銀河至尊歌overrated 個人覺得唔值十大 十大都幾overrated  ...
chachacharlie 發表於 2020-5-5 23:31

至尊getaway都有機,不過要睇埋陳蕾下plug有咩殺手鐧

點解登記做選民就唔可以維穩?民建聯都幫好多人登記做選民
jasonbloom 發表於 2020-5-6 02:01

春春做大台一線小生和大台最男做得挺樂的,被迫的說法不存在唄

低半度已經超過孤獨的對岸暫列第一

低半度已經超過孤獨的對岸暫列第一
lu12 發表於 2020-5-6 08:53

本帖隱藏的內容需要積分高於 70 才可瀏覽

**** 本內容被作者隱藏 ****
chachacharlie 發表於 2020-5-6 09:16

Finally
From 2005 to 2020,  Janice has stuck through the thick and thin. Hope this year will be the year.  This shows how hard and prestigious 903 awards are

MOOV本地熱播TOP100@2020/05/06
RK  LW Songs        Singers
01 01 銀河修理員      Dear Jane
02 02 別為我好       許靖韻
03 03 讓愛高飛       周柏豪
04 04 Mad         AGA
05 07 如果你明白      HANA
06 05 再度         謝安琪
07 06 我不是她       HANA
08 08 我們都是這樣長大的  鄭秀文
09 15 呼吸有害       莫文蔚
10 09 低半度        衛蘭

評分人數

金都播成八次都上唔到榜?

stephybest 發表於 2020-5-6 10:32

應該20喎,但MAD

903 播再出發仲乜撚?
山下見又唔見上榜diu!
怪唔得細so要走啦
FB 仲要洗板留言還我細so
咪駛旨意細so再番903
山  。    下     。   見。

春春做大台一線小生和大台最男做得挺樂的,被迫的說法不存在唄
SugarFree 發表於 2020-5-6 08:44

呢個世界本來就冇"被迫",又唔係拎支鎗指住個頭,
點樣迫?
唔通公司要你拍三級片你就拍?要你殺老豆老母你又去殺?
你可以選擇唔做。
只不過睇你個人肯唔肯犧牲一啲嘢(錢)去守護你其他嘢(尊嚴/人性)

果六個星唔肯犧牲,無論係自願定公司叫,都係將人性放係其他嘢之下,冇得拗

**** 本內容被作者隱藏 ****
chachacharlie 發表於 2020-5-6 09:16

如果keep住week week 頭5都播到18次以上,十大線又點止150
A Powerpick年度大清算 2019
click here

stephybest 發表於 2020-5-6 10:32

第二十位喎?

反而影后就55波
梁詠琪《Preludio》Eye Fung x 林若寧 x Eric Kwok 合力打造「說書人」三部曲《一百層樓的家》
2018梁詠琪好時辰世界巡迴演唱會http://www.cmusichart.com/discuz ... &extra=page%3D1

但方大同之後收晒皮
SugarFree 發表於 2020-5-6 08:37

吓 方大同係主動唔玩香港
之後再宣布唔再出碟 同埋隔年拎埋金曲獎歌王

再度出場

再度Week 20有得留 唔會係其真寂寞2.0啦

其實家下香港係咪已經一個月都唔會有歌手出到一隻碟?

二月好似無出過碟

可能五月都係 ...
kenneth 發表於 2020-5-6 04:09

疫症+將會發生既社會事件,競爭仲細過上年
Limerence 有機會拎至尊碟
the album  今次會delay到2021掛

the album  今次會delay到2021掛{:1_ ...
PEACH 發表於 2020-5-6 12:28

DJ首奪有睇頭
一個人原來都可以盡興
多了人卻還沒多高興

呢個世界本來就冇"被迫",又唔係拎支鎗指住個頭,
點樣迫?
唔通公司要你拍三級片你就拍?要你殺老豆老母 ...
jasonbloom 發表於 2020-5-6 11:37

你講就輕鬆,你話犧牲小小錢,嗰小小係幾多你知唔知
等軒仔新歌 等到頸都長

你講就輕鬆,你話犧牲小小錢,嗰小小係幾多你知唔知
mrshadowll 發表於 2020-5-6 12:37

我稔緊講話冇被迫果個人反過工未?

我稔緊講話冇被迫果個人反過工未?
hkbaby 發表於 2020-5-6 12:40

返過工就會知咩叫返工一個人, 放工另一個人同埋跟膠層指示
有時平知的貨有問題, 膠層決定出, 都要出
之後用唔同美麗的說話扼個客

社會就是這樣的了

二月好似無出過碟

可能五月都係 ...

今日 The Hertz 出同名專輯
聽日謝雅兒出首張 EP
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

返過工就會知咩叫返工一個人, 放工另一個人同埋跟膠層指示
有時平知的貨有問題, 膠層決定出, 都要出
...
gordon0807 發表於 2020-5-6 12:44

但果位會員只係講緊若要堅持原則就要作出犧牲,呢個犧牲就係指對上司say no之後嘅後果,不管大小都要由自己承擔,呢個理論同有冇返過工有咩衝突?
而且作為artist,作為公眾人物,係咪可以唱完維穩歌之後話自己其實係黃絲,係迫不得已唱呢D歌,既然唔可以,就唔存在一般市民返放工兩個人嘅分別

吓 方大同係主動唔玩香港
之後再宣布唔再出碟 同埋隔年拎埋金曲獎歌王 ...
-Prince- 發表於 2020-5-6 12:19

我知,只係想帶出做女版方大同之後條路會點行

敢(live)(Gin Lee)

想點

但果位會員只係講緊若要堅持原則就要作出犧牲,呢個犧牲就係指對上司say no之後嘅後果,不管大小都要由自 ...
SugarFree 發表於 2020-5-6 13:33

岩ah,  但點解話有冇反工,係因為吾係好佢講到甘輕鬆,單單賺錢。 但假如屋企人有負擔,(美泳都正正係有家人長期住院) 。 你可吾可以同公司講吾唱然後辭職? 但分分鐘鐘,吾只係le 一刻冇得再唱,賺少左。而係通行都可能吾再受你玩。 甘住院d救命錢邊個俾? 所以吾係話上面講嘢吾岩,但吾係個個人有能力去做le 種決定lor

敢(live)(Gin Lee)

想點
Garfield 發表於 2020-5-6 13:48

播在家音樂會版本都唔播派台版本
一個人原來都可以盡興
多了人卻還沒多高興

岩ah,  但點解話有冇反工,係因為吾係好佢講到甘輕鬆,單單賺錢。 但假如屋企人有負擔,(美泳都正正係有 ...
hkbaby 發表於 2020-5-6 13:48

每個人都有自己的人生要過, 唔需要一定要將所有人要歸邊, 順我者生咁因為個個人的負擔唔同, 而且佢一個反抗, 可能唔止自己的家人, 都會有好多人因為佢而影響埋生計
好像泳兒, 佢唔做, 無左佢唯一返去登台的收入, 唔止佢自己有影響, 公司的收入少左, 內部員工都會有影響

the album  今次會delay到2021掛{:1_ ...
PEACH 發表於 2020-5-6 12:28

咁Alfred 又男金無望

會唔會係一次過推Alfred 上男金加至尊碟呢其實
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

咁Alfred 又男金無望

會唔會係一次過推Alfred 上男金加至尊碟呢其實
hehemamama 發表於 2020-5-6 14:01

6-11月有社會活動, 應該都唔會有太多人出歌ALFRED今年有隻大碟,
JASON, HINS, ENDY年尾都唔出歌, 佢應該可以男金,
SONY似推另一個仔上三甲,  
新個批得佢上過男銀, 男銅, 都夠年資上男金

二月好似無出過碟

可能五月都係 ...
全力推薦 ! Jason Kui《Naka》!!!!

呢到有今年暫時出過嘅原創專輯,有漏請講 !
01.14 Detour - 馮允謙 (EP)
01.19 19 Moment - Supper Moment (2 SACD)
01.20 Hello Stranger - 李靖筠 (EP)
01.31 Let's Be Real - 黃瑋中 (CD)
02.14 Naka - Jason Kui (CD)
03.13 #I - Jan Curious & tombeats. (EP)
03.13 City of Strange - Olivier Cong (EP)
03.14 zone - telvanni26 (EP)
03.16 Before I forget - 黎曉陽 (EP)
03.20 N.Y.P.D. 南洋派對 - 南洋派對 (CD)
04.09 Seen / Unseen - Vanish (EP)
04.17 Finding Charlie - 林奕匡 (CD)
04.17 SYMBOL - TYNT (CD)
05.06 THE HERTZ - The Hertz (EP)
05.08 荒謬世紀 Age of Absurdity - SIU2 (CD)

今日 The Hertz 出同名專輯
聽日謝雅兒出首張 EP
星勤 發表於 2020-5-6 12:56
我喺 FB 淨係見到雅兒聽日會出廣東單曲
CBM NO.544 2020 W22
01 Waves [1 周冠] / Vanish
02 困局 / 岑寧兒
03 金都 / 鄧麗欣

01.14 Detour - 馮允謙 (E ...
chanchan0909 發表於 2020-5-6 14:15

頭先謝雅兒首歌叱咤樂壇播左
成班垃圾打手俾人BAM極都仲有面死出黎柒

我喺 FB 淨係見到雅兒聽日會出廣東單曲
chanchan0909 發表於 2020-5-6 14:15

第一張 suppose 聽日出,收錄三首派台歌
不過印得好少,我建議佢地自己響 page / IG 賣就算
所以詳情可以留意雅兒嘅 page / IG
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

D碟可能又堆到今年12月先出...

再度要冠了

再度要冠了
chachacharlie 發表於 2020-5-6 14:30

好似仲差少少先十大?

好似仲差少少先十大?
abcxyz302006 發表於 2020-5-6 14:35

可能啫 但wk20黎冠就得13X/14Xap 好大機會無十大

可能啫 但wk20黎冠就得13X/14Xap 好大機會無十大
chachacharlie 發表於 2020-5-6 14:39

除非有落榜週

除非有落榜週
abcxyz302006 發表於 2020-5-6 14:53

有落榜週就有機會

唔記得左KAY都磨左一排
但WK21 DJ冠硬啦!!
強烈抗議人大強行為港立國安法!!
習帝死全家!!推翻共狗極權專制獨裁暴政!!

岩ah,  但點解話有冇反工,係因為吾係好佢講到甘輕鬆,單單賺錢。 但假如屋企人有負擔,(美泳都正正係有 ...
hkbaby 發表於 2020-5-6 13:48

咁咪即係對佢嚟講錢>原則,而事實上都有人係為咗發聲賺少咗錢 (Ali, hocc etc.)
咁我鼓勵人支持一班原則>錢的藝人又有乜問題?
而你選擇得賺人民幣呢條路,
就預計咗少咗抗爭者支持
想食晒兩家茶禮未免太天真

再講,你上面個論述同警察嘅論述都冇乜分別
都過咗一年
我仲諗住應該唔需要再解釋

仲有
04.17 SYMBOL - TYNT

咁咪即係對佢嚟講錢>原則,而事實上都有人係為咗發聲賺少咗錢 (Ali, hocc etc.)
咁我鼓勵人支持一班原則> ...
jasonbloom 發表於 2020-5-6 15:15

甘我覺得又五好連去警察果d 嘢度,性質完全吾同。但本質上你都可話佢係放棄左fans or 自己原則,而去support 佢家人住醫院。
但當然佢依家都面對緊俾fans 離棄ge 惡果。只不過我覺得又吾需要以自己把尺去批評人,始終每個人ge 背景同負擔都吾同,吾需要非黑即白甘去label
或者甘問,如果你係歌手,你會辭職吾唱吾救屋企人,定係順從,去搵錢俾屋企人住院?

甘我覺得又五好連去警察果d 嘢度,性質完全吾同。但本質上你都可話佢係放棄左fans or 自己原則,而去supp ...
hkbaby 發表於 2020-5-6 15:44

唔想OT 回埋呢個
如果佢哋俾抗爭者杯葛係完全冇藉口
我冇咒佢 or 人格攻擊佢
只係話 唔需要解釋 做得出 預咗人反 唔好諗住賴落公司度
呢個世界有更多人因為原則而失去咗好多收入
我會選擇支持佢哋

分手第二天 幾好聽
不如華納谷呢首十大啦
dixitque Deus fiat lux et facta est lux

狂播進擊的生命Remix -_-
一個人原來都可以盡興
多了人卻還沒多高興

勁歌金榜@2020/05/09
RK  LW  Songs      Singers
01 02 找到一個人    曾樂彤
02 04 這位蠢才     吳若希
03 05 一切正常     吳浩康
04 06 如果你明白    HANA菊梓喬
05 07 血淚的磨練    鄭俊弘
06 08 別為我好     許靖韻
07 09 致有夢想的人   何雁詩
08 10 分分鐘需要你   戴祖儀
09 NE 凡人不懂愛    胡鴻鈞
10 NE 二次緣      海俊傑 / 李施嬅

OUT
XX 01 最冷的一天    謝東閔
XX 03 無得比      余香凝

評分人數

有些建築物拆卸了,記憶仍然藏於心底。林一峰親自創作<世界中心繼續轉>,將兩個已關閉主題樂園的相關記憶寫進歌中,勾起聽眾的香港情懷。布志綸<喘一口氣>則走夢幻路線,帶出穿越回到過去的浪漫感覺。新人應智越<約你跳舞>!他稱歌曲屬韓國、香港、美國的混血兒,究竟是哪種風格的舞曲?蘇慧恩演繹新作<我最想>,現時她最想甚麼?留意節目尾段便會找到冠軍歌,本周找到的竟是一個人?曾樂彤現場演唱冠軍歌<找到一個人>。

今個禮拜竟然有細貓上勁歌

唔想OT 回埋呢個
如果佢哋俾抗爭者杯葛係完全冇藉口
我冇咒佢 or 人格攻擊佢
只係話 唔需要解釋 做得出  ...
jasonbloom 發表於 2020-5-6 16:17

請問你可以比到幾多支持佢地,莫講話買歌買碟,好多人連YouTube刷點擊率都唔去做,又有幾多人好似姜濤Fans咁直接贊助埋東華
等軒仔新歌 等到頸都長