返回列表 發帖
請問你可以比到幾多支持佢地,莫講話買歌買碟,好多人連YouTube刷點擊率都唔去做,又有幾多人好似姜濤Fan ...
mrshadowll 發表於 2020-5-6 18:20

你都幾無邏輯㗎喎,我俾多幾多支持同我要支持啲咩人有乜關係?
即係我一年睇一兩次演唱會嘅唔可以將啲錢洗係同理念嘅人到?
我唔係餐餐食1000蚊就唔可以支持黃店?

fly之前903冠都冇
今日即刻播
好柒呀
dixitque Deus fiat lux et facta est lux

請問你可以比到幾多支持佢地,莫講話買歌買碟,好多人連YouTube刷點擊率都唔去做,又有幾多人好似姜濤Fan ...

其實支持有很多方法,可以斥資在叮叮車站賣廣告或者在sogo大電視播MV,也可以平平地買唱片或在合法音源網loop歌,甚至簡單如在網上給對方一句「加油支持你」也可以~
這個時勢正能量很重要,希望各位能向我們的hehehaha學習,就如他對唱作天后陳蕾無限量的愛一樣,我們作為所餘無幾的本地樂迷,應該齊心協力把我們的愛灌注在這個全港現存唯一緊貼香港樂壇的forum裡面~
大家都不要吵了,以後要吵的日子還有很多
讓我以樂觀擊倒最慘的戲碼 華麗地前往火化

播在家音樂會版本都唔播派台版本
KU5249 發表於 2020-5-6 13:53

可能是受到我們親愛的Cyrus本週榜單第20位的啟發

其實支持有很多方法,可以斥資在叮叮車站賣廣告或者在sogo大電視播MV,也可以平平地買唱片或在合法音源網loo ...
SugarFree 發表於 2020-5-6 20:47

喜歡蕾兒
等軒仔新歌 等到頸都長

幫敢刷左好多

個時勢正能量很重要
Jude加油
支持你
希望有一日你再唱好啲先拎叱吒十大
姜濤加油
支持你
希望有一日你再唱好啲先拎男金
Serrini加油
支持你
希望有一日你唔再唱叱吒都頒個女金比你
dixitque Deus fiat lux et facta est lux

個時勢正能量很重要
Jude加油
支持你
姜濤加油
支持你
希望有一日你再唱 ...
hehehaha 發表於 2020-5-6 22:00

陳蕾同 Serrini 邊個會拎女金先 ?
--> MMK MUSIC AWARDS 2019 <--
--> MMK Music Chart 2020 COMING SOON <--
[華語榜]
[韓語榜]

勁歌金榜@2020/05/09
RK  LW  Songs      Singers
01 02 找到一個人    曾樂彤
02 04 這位蠢 ...
lu12 發表於 2020-5-6 17:48

海俊傑對上一次上勁歌金榜係1994年

有些建築物拆卸了,記憶仍然藏於心底。林一峰親自創作,將兩個已關閉主題樂園的相關記憶寫進歌中,勾起聽眾 ...
matt0605 發表於 2020-5-6 18:10

Tvb個訪問完美避開咗造星嘅話題
李靜儀世界第一!!!

個時勢正能量很重要
Jude加油
支持你
姜濤加油
支持你

咁Jude拎女金,姜b拎十大

個時勢正能量很重要
Jude加油
支持你
姜濤加油
支持你

所以大家都要支持明荃有份嘅香港再出發
發放正能樣!
~Moses Idle in a Narrow Garden~
http://mosesming.blogspot.com/

發放正能樣!
mosesming 發表於 2020-5-6 23:01

唔洗啦
條video我disliked 左
明荃 可以下 黃泉

好勁
陳蕾今日好多DJ播
Tracey一次
不想回家一次
希望不想回家 re到

喜歡不想回家

再度今week 冠 就貼十大線
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=17240&extra=page%3D1

好勁
陳蕾今日好多DJ播  
Tracey一次
不想回家一次
希望不想回家 re到 ...
hehehaha 發表於 2020-5-6 23:17

拎兩次爛銅 人又唔紅都比你地狙擊
我在乎~~~~我在乎~~~~~

泳兒真係有新大陸歌wor..
I talk a lot of BS.

ILUB播金都
係咪有得上
年尾想投票俾Stephy

好勁
陳蕾今日好多DJ播  
Tracey一次
不想回家一次
希望不想回家 re到 ...
hehehaha 發表於 2020-5-6 23:17

你確定係不想回家?
Steven's Top 20 Collections Week 23
01  天生二品 - 陳凱詠
02  一人之境 - 林家謙
03  Break It Down - Dusty Bottle

你確定係不想回家?
steven 發表於 2020-5-7 01:06

太愛阿蕾
睇錯 sor

ILUB播金都
係咪有得上
年尾想投票俾Stephy
小伙子. 發表於 2020-5-7 00:29

金都話咁快4次
Steven's Top 20 Collections Week 23
01  天生二品 - 陳凱詠
02  一人之境 - 林家謙
03  Break It Down - Dusty Bottle

金都話咁快4次
steven 發表於 2020-5-7 02:10

希望2weeks冠
如果我擁有海

個時勢正能量很重要
Jude加油
支持你
姜濤加油
支持你

支持零分 唱障都值得被平等對待

Tvb個訪問完美避開咗造星嘅話題
jasontai123 發表於 2020-5-6 22:52

唔知下一個會係邊個呢?

金都話咁快4次

有啲驚佢死位  希望DJ King 死位啦
再度以為有十大頭三
JIM’S MUSIC SELECTION 2020
WK22: 低半度 / 孤獨的對岸 / 金都

金都話咁快4次

金都係越聽越好聽,希望可以留耐D啦,咁耐冇派歌

發放正能樣!
mosesming 發表於 2020-5-6 23:01

支持荃兒,無須存疑
支那春兒,面形加持

Errrr...
   盧巧音又話有3首新歌其中一首同小雪合唱嘅

另外多喝水同fi嘅新歌呢? ...
kenneth 發表於 2020-5-6 03:58

多喝水不是早就派過了嗎?我記得有一句歌詞是「一天喝8杯水但我這天看來真的很快樂嗎」?

多喝水不是早就派過了嗎?我記得有一句歌詞是「一天喝8杯水但我這天看來真的很快樂嗎」? ...
SugarFree 發表於 2020-5-7 09:28

佢話肯定唔係健康教育下集

再度冠完 應該到銀河修理員啦
再之後係咩?好似無咩歌好冠
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

hehemamama 發表於 2020-5-7 09:36

無力感?差唔多係時候啦喎

我覺得903會冠"進撃的生命"同"呼吸有害"

多喝水不是早就派過了嗎?我記得有一句歌詞是「一天喝8杯水但我這天看來真的很快樂嗎」? ...
SugarFree 發表於 2020-5-7 09:28

鄭融《健康教育》
梁詠琪《Preludio》Eye Fung x 林若寧 x Eric Kwok 合力打造「說書人」三部曲《一百層樓的家》
2018梁詠琪好時辰世界巡迴演唱會http://www.cmusichart.com/discuz ... &extra=page%3D1

我覺得金都播4次唔多唔少係因為尋日金像獎

小伙子. 發表於 2020-5-7 10:55

根本就係
不過首歌其實真係好好聽
一個人原來都可以盡興
多了人卻還沒多高興

小伙子. 發表於 2020-5-7 10:55

十大 thanks
山  。    下     。   見。

- 低半度 Out?

再度今week 冠 就貼十大線
洗衣王國130 發表於 2020-5-6 23:19

再度總ap估計在130至140之間,其實唔穩陣,今年十大線可能要140以上!!!

今個星期冠軍歌終於係好聽既歌
叱咤樂壇女歌手銀獎 - 鄧小巧 !

SUNDAY MUSIC CHART WEEK 23
1. 銀河修理員 2. 呼吸有害 3. 無力感

fly之前903冠都冇
今日即刻播
好柒呀
hehehaha 發表於 2020-5-6 19:15

fly可能真係可以re

再度總ap估計在130至140之間,其實唔穩陣,今年十大線可能要140以上!!!
universal 發表於 2020-5-7 12:05

真係唔夠穩 希望有落榜週

播完yoyo播stephy
成班垃圾打手俾人BAM極都仲有面死出黎柒

universal 發表於 2020-5-7 12:05

加加 大法
    或者有落榜周
    或者 根本 年尾先 plug 另一首 真十大
    2014 年 楊千嬅 都係兩首 十大 ap 歌 來生舞  遇見愛
      最後只會入一首 十大 所以 第一首唔使 播到過 140
      13x 都可以。
      再度 冠完。Kay 總ap 過 200 有突 暫時女歌手第一名
      就算 之後 只 plug 一首歌 亦信 903 會熱播  女金幾乎無懸念 !
       所以 有人話 薛妃 六月 追女金 笑咗 成 200 ap 距離 點追 ?
        何況 Kay 一定會再 plug 歌 就算唔 plug 心姐 都會plug 謝安琪 !
          除非 謝安琪 同 幻國想讓賽
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=17240&extra=page%3D1

聽到二汶上叱咤樂壇 以為佢有新歌先

加加 大法
    或者有落榜周
    或者 根本 年尾先 plug 另一首 真十大
    2014 年 楊千嬅 都係 ...
洗衣王國130 發表於 2020-5-7 12:31

當年唔係其他人停晒KAY都追唔到300次
成班垃圾打手俾人BAM極都仲有面死出黎柒

鄭融《健康教育》
l00540 發表於 2020-5-7 10:43

拿太多滿分 但今天已扣分
避不開一直寵愛你十個女生
我沒書本指引 從來錯誤愛人
從前我滿分 可惜找一個人絕對只靠幸運
每次愛過後除了後果都吸引
欣賞完便沒吸引 開口埋怨這樣近

真係唔夠穩 希望有落榜週
chachacharlie 發表於 2020-5-7 12:16

兩週冠再落榜週就更穩了

支持豪B再出發拎至尊歌同最歌
~Moses Idle in a Narrow Garden~
http://mosesming.blogspot.com/

當年唔係其他人停晒KAY都追唔到300次
abcxyz302006 發表於 2020-5-7 12:47

又講