返回列表 發帖
其實一個正常歌手(除左上左年紀)都不會想同中共拉上關係,所有都係公司要求,點會自己想唱同自己想表態 ...
1d14 發表於 2020-5-5 15:50

你明就得了
山  。    下     。   見。

咁雙重標準搞到又俾位上面d CM 藍絲港豬入
cy_lee96 發表於 2020-5-5 15:45

903未入已經有其他藍屍入左黎。。。

年度級 comment:「所以許廷鏗同胡鴻鈞冇以前咁friend」
星勤 發表於 2020-5-5 14:31

道不同,不相為謀

道不同,不相為謀
samsam 發表於 2020-5-5 16:15

呢PAIR似求愛不卒多的

睇份詞又覺得無乜嘢
只係憎9柏豪同中鎮濤
紅軍,泳兒同Hana都係可能睇份詞先唱

作曲: 鍾鎮濤   
填詞: 簡嘉明
編曲:葉澍暉
監製:鄧智偉
總策劃:黃英豪  莊 嘉

主唱:
周柏豪 菊梓喬 泳 兒
鄭俊弘 胡鴻鈞 許靖韻
銀河新星青年合唱團
(排名不分先後)

夜晚縱漆黑
日出終必見曙光再現
重情別抱怨
就覺呼吸空氣更新鮮
在最初同行
以後更應同行
連初衷也是沒有變
今放低紛爭
齊創新珍惜興建

從前共挽手
現在應繼續同行
淚滿眶
振作中都抹乾
抬頭看花盛放
艷陽熱燙
黑暗過後
即將光明重現
步履變得輕快更起勁*
(用愛包容同路再出發)

別要再驚慌
目光應充滿嶄新盼望
未來著眼看
亦要心思一致去擔當
沒有分你我
靠著信心前行
能重現光輝再 破風泊岸
前進並肩在旁
無懼困倦 拼勁心意更堅壯
*repeat

紅軍 真心失望

我幾時有講過話無問題呀?

新聞都講話派出 公司派定佢地自己想唱邊個知?

無人明就算 呢個話題討論完畢. ...
kaman921 發表於 2020-5-5 15:46

亦都有好多藝人會發聲支持黃而被解約,亦都有好多藝人係IG/FB 暗撐黃而被封殺

所以呢班明撐警 (or 眼裏只有錢) 嘅公司/藝人層次係比較低
有得揀亦都唔會支持

亦都有好多藝人會發聲支持黃而被解約,亦都有好多藝人係IG/FB 暗撐黃而被封殺

所以呢班明撐警 (or 眼裏 ...
jasonbloom 發表於 2020-5-5 17:06

無發聲但係唔知係咪黃個啲都比五毛藍屍插

例如:Stephy

唱首歌都有咁多政治聯想嘅?
起碼佢哋6位唔會好似某女歌手咁喺頒獎典禮前一個月出政治禁歌再喺MV附加graphi ...
Hanson 發表於 2020-5-5 17:23

又多一位藍絲搞分化
茫茫圍城的顛簸 層層燎原的星火
重燃原來消失的感覺

咪就係
你出街問下周柏豪同HANA菊梓喬出名D定RubbishBand同方小明出名D?
Hanson 發表於 2020-5-5 17:31

衛蘭最出名
Long's Music Picks 2020 WK19
1. 再度
2. 金都
3. 呼吸有害

起碼佢哋6位唔會好似某女歌手咁喺頒獎典禮前一個月出政治禁歌再喺MV附加graphi ...

因為首歌就係因為政治而出嚟

咪就係
你出街問下周柏豪同HANA菊梓喬出名D定RubbishBand同方小明出名D?
Hanson 發表於 2020-5-5 17:31

HANA菊梓喬靠tvb大量曝光出名又唔係以歌嘅質素
我老母都識佢啊
話佢個咀好核突
唔知點解可以做到藝人

食嘢都分藍黃啦

對紅軍最失望
記得佢上年下半年好靜 ig都有出post 叫人登記做選民(唔知宜家仲係唔係到), story講 RIP
但今年活躍翻竟然要唱埋呢啲歌.......
好失望
願你在那個讓我掛念的少年時代裡,永遠自由任性地笑與哭

對紅軍最失望
記得佢上年下半年好靜 ig都有出post 叫人登記做選民(唔知宜家仲係唔係到), story講 RIP
但 ...
Fine 發表於 2020-5-5 18:13

仲記得瓊姐有Post
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

條片又private咗 lmao

見到king jer IG post個comment
小背心 真係違背良心
Long's Music Picks 2020 WK19
1. 再度
2. 金都
3. 呼吸有害

不嬲都無聽
我在乎~~~~我在乎~~~~~

班黃絲洗唔洗咁激動
喺IG鬧Hubert
唱首歌就代表係奶共撐建制?
kaman921 發表於 2020-5-5 14:50

On9
HINZ TOP 20 Week 17
01 孤獨的對岸 - 林奕匡
02 水刑物語 - 柳應廷
03 黑鏡 - 黎曉陽

本身首歌已經係政治歌啦
HINZ TOP 20 Week 17
01 孤獨的對岸 - 林奕匡
02 水刑物語 - 柳應廷
03 黑鏡 - 黎曉陽

回復 73# hinz

DLLM 都話唔講囉又話人on9?
你就on 9!
無需解釋咁多 我明就自然會明
唔明就唔明

我夠對明荃好失望

胡鴻鈞好慘..
之前D人仲話佢係黃

周柏豪 唉~

鄭生之前都拍片撐建制
宜家又唱維穩歌
賤男返大陸啦!同何小姐跟埋去

其他都算吧啦
泳兒RIP

一線星都要接呢 D SHOW?
咁有幾一線? 原來同公司 BARGAIN 都冇能力  好廢

英皇集團 楊受成
明架啦 我唔會怪泳兒

Shiga 原來撐過689
又唔唱?

唯獨美泳係mv 入面全程面容扭曲,但其他人都有笑容。 可能心知會連香港粉都無埋,大陸本身又吾多人識。

和冰兒講再見
on07111 發表於 2020-5-5 13:47

佢好似有呢度ACC
直接PM佢啦~~

回復  hinz

DLLM 都話唔講囉又話人on9?
你就on 9!
無需解釋咁多 我明就自然會明
唔明就唔明 ...
kaman921 發表於 2020-5-5 19:46

暫時個post有86個留言
你佔左21個 接近四分一
但我究竟睇左d咩?

暫時個post有86個留言
你佔左21個 接近四分一
但我究竟睇左d咩?
kayzzz 發表於 2020-5-5 22:06

無聊! 我有自由留言架喎
留幾多個要你管嗎?

其實我唔想回應亦都唔想再覆任何人
係你地唔明我又要去解釋

其實不斷喺度private/轉條片係咩玩法,個 like-dislike ratio 好似次次都差過之前嗰次

對泳兒失望,我10年代初d fave (另一個係謝K

ETA: 原來呢度冇 clown emoji

無聊! 我有自由留言架喎
留幾多個要你管嗎?
kaman921 發表於 2020-5-5 22:26

無管你
你繼續用d無意義/off topic/不著邊際既留言洗板啦下

無管你
你繼續用d無意義/off topic/不著邊際既留言洗板啦下
kayzzz 發表於 2020-5-5 22:36

你自己咪一樣
無意義!!! 晒時間講廢話!我咪唔想再講囉
你宜家咪又係離題
話人唔識話自己呀?
On9

點同? 係黑警自己想打人
算無人明 講完了
kaman921 發表於 2020-5-5 15:54

冇人明乜野?
你指歌手係「俾公司逼」所以先焗住奶共?

「俾公司逼」對我黎講從來唔係藉口
胡鴻鈞跪 ->「俾公司逼」
泳兒跪 ->「俾公司逼」
許靖韻跪 ->「俾公司逼」
Hana跪 ->「俾公司逼」
張敬軒跪 ->「俾公司逼」
容祖兒跪 ->「俾公司逼」
「俾公司逼」幾時變咗一個免死金牌?

周柏豪同楊千嬅當初跪既時候啲人都以為係「俾公司逼」
到最後係點?一個like何妖微博同唱維穩歌 一個做維穩show兼同甴近平689狗奴材式握手
「俾公司逼」到條底線越推越低

悲觀啲諗 可能之後甚至會有artist「俾公司逼」而走去撐警/護旗
到時你仲會唔會defend佢地?

乜佢地真係冇得say no咩?咁Ali 鄭敬基 關淑怡個啲係咩?
講到尾佢地根本唔係「俾公司逼」而跪 係自己選擇咗為人民幣而跪
最諷刺既係依家竟然仲有人以「俾公司逼」做理由而維護呢啲歌手
咁呢啲大公司artist就可以大安旨意食兩家茶禮啦

冇人明乜野?

胡鴻鈞跪 -> ...
路人乙 發表於 2020-5-5 22:45

邊個知係公司逼定佢地自己想唱
無人知 得佢地自己最清楚
我只係信周柏豪同鄭俊弘係佢地自己想唱
鄭生有拍片撐建制
周柏豪撐止暴制亂

講完。

冇人明乜野?

胡鴻鈞跪 -> ...

講得岩 根本自己都有責任
叱咤樂壇女歌手銀獎 - 鄧小巧 !

SUNDAY MUSIC CHART WEEK 23
1. 銀河修理員 2. 呼吸有害 3. 無力感

邊個知係公司逼定佢地自己想唱
無人知 得佢地自己最清楚
我只係信周柏豪同鄭俊弘係佢地自己想唱
鄭生有拍 ...
kaman921 發表於 2020-5-5 22:55

或者周柏豪同鄭俊弘都係「俾公司逼」先做呢啲維穩野呢?
學你話齋「得佢地自己最清楚」嘛

可能林鄭同梁振英其實都係暗黃
得佢地自己最清楚

其實點解要講到畀公司逼啫, 做大灣區歌手應該自豪先岩架

心很紅 偏不怕背
包沉重 註定與眾不同

在我轉身的以後
再~出~~發~~~
John 發表於 2020-5-5 13:11

有理由相信個名係荃b諗出嚟
曲線硬tag自己首金曲
~Moses Idle in a Narrow Garden~
http://mosesming.blogspot.com/

或者周柏豪同鄭俊弘都係「俾公司逼」先做呢啲維穩野呢?
學你話齋「得佢地自己最清楚」嘛 ...
路人乙 發表於 2020-5-5 23:07

這個話題到此為止了好嗎?
人地講緊個幾個唱維穩歌 你又講林鄭同689關咩事呢?
又拉埋一齊講 晒時間再嘈有乜用
我都唔想知 你唔洗再出大篇論文

泳兒始終行非偶像派路線
影響不大

PAKHO 就唔同講法
冇左偶像光環 遲早變廢老
無計啦 又生完個女 又貪錢
又黏埋去千千到
一切返唔到轉頭啦

唔知 HINS 點諗呢
叫做熟過一排

突然諗起吳若希竟然冇份
睇0黎公司都迫唔到佢
有D錢 傍身又真係可以獨善其身
這位蠢才 先係智者

Hana前排話窮到冇錢交稅,而家有啦

之前Eason首抗疫歌都仲有得拗吓,呢首真係完全冇。唔評論個別歌手係被迫定自願,只覺得香港音樂界,為咗錢要同689呢啲賤種狼狽為奸,好可悲

冇人明乜野?

胡鴻鈞跪 -> ...

講到尾都係錢...

這個話題到此為止了好嗎?
人地講緊個幾個唱維穩歌 你又講林鄭同689關咩事呢?
又拉埋一齊講 晒時間再嘈有 ...
kaman921 發表於 2020-5-5 23:21

我係俾你呢個自己del咗既留言激親

班黃絲洗唔洗咁激動
喺IG鬧Hubert
唱首歌就代表係奶共撐建制?
kaman921 發表於 2020-5-5 14:50

胡鴻鈞內心係黃定藍又好
係自願定俾公司逼又好
事實係佢跪咗 唱咗首維穩奶共歌
佢既實際行動企咗係藍個邊
俾人鬧都好正常

唔知你係咪胡鴻鈞fans
但睇你icon應該係黃
所以見你有呢啲邏輯盲點同不斷俾藉口呢啲歌手就更加嬲
而根據過績 跪得一次就會有第二第三次

胡鴻鈞內心係黃定藍又好
係自願定俾公司逼又好
事實係佢跪咗 唱咗首維穩奶共歌
佢既實際行動企咗係藍個邊
俾人鬧都好正常

唔知你係咪胡鴻鈞fans
但睇你icon應該係黃
所以見你有呢啲邏輯盲點同不斷俾藉口呢啲歌手就更加嬲
而根據過績 跪得一次就會有第二第三次
路人乙 發表於 2020-5-6 00:21

完全認同
痴去689 到仲暗乜撚野黃呀?
睇到果個「手足」講咁多野去包容胡先生, 真係好核突

放過泳兒啦!
I talk a lot of BS.

放過泳兒啦!
angelicdestiny 發表於 2020-5-6 00:37

其實係米出道以來,第一單大新聞? 今次真係紅左。