返回列表 發帖

阿嬌3月已簽字離婚!賴弘國: 她一結婚就後悔「她不愛我」

38歲港星阿嬌2018年5月和台灣「醫界王陽明」賴弘國在洛杉磯舉辦婚前派對,同年12月在香港擺喜宴時才正式註冊,不料兩人的婚姻僅維持14個月,已於3月1日離婚。據友人透露,是阿嬌主動提出,而且早在2018年結婚之後不久,她就曾提過一次,因為覺得彼此認識2個月就結婚;但賴弘國試圖挽回,常自費飛到她拍戲的地方陪她,一度感情有回溫。不料今年2月多,賴弘國再度飛到馬來西亞去探正在當地拍戲的她的班之後,才回台灣就接到阿嬌再度提出離婚。

《蘋果新聞網》獨家求證賴弘國,他剛承認今年3月1日已與阿嬌離婚,離婚原因他難過地說:「她不愛我啊!」也坦承2018年5月美國婚禮後,阿嬌就後悔這段婚姻,但為了已簽約的真人秀,才繼續維持假面婚姻

因香港法律規定,夫妻必須分居達一定時間才能正式離婚,所以阿嬌日前已寄協議申請書給賴弘國。賴弘國無法挽回,只好簽字同意。雙方結婚前就協議財產獨立,所以沒有分產的問題。(娛樂中心/台北報導)

之前佢地成日上綜藝曬恩愛,搞咩
好突然,唔會FAKE NEWS掛..

兩個人金錢觀咁唔同,我估男方都真係滿足唔到嬌姐~
睇人打機都課6萬

問題是男方財務上有壓力, 但阿嬌還是用男方的附屬咭買袋爆咭數..
hkwilliamsiu 發表於 2020-5-12 14:14

驚驚。。。

暫時比較同情男方
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

咁可能係代表男方借咗財務錢然後阿嬌幫佢還財務
最近明顯英皇又要保護阿嬌寫衰賴生,其實賴生第一日 ...
Serendipity 發表於 2020-5-12 02:17

問題是男方財務上有壓力, 但阿嬌還是用男方的附屬咭買袋爆咭數..

岩岩開既時候就係話無出過錢又唔可以代言
但係之前有次節目佢自己講阿嬌錢銀上有幫忙 ...
rfv123 發表於 2020-5-11 15:12

咁可能係代表男方借咗財務錢然後阿嬌幫佢還財務
最近明顯英皇又要保護阿嬌寫衰賴生,其實賴生第一日個IG post都冇批評阿嬌,除非佢講嘅唔係事實(阿嬌未結前已後悔、阿嬌提出離婚),否則都睇唔出賴生有乜嘢唔啱喎。

但係之前有次節目佢自己講阿嬌錢銀上有幫忙 ...
rfv123 發表於 2020-5-11 15:12

節目是真人騷, 兩位都是收錢做騷..

男方是向借貸公司借錢, 阿嬌無出過錢, 祗是幫他剪綵.
hkwilliamsiu 發表於 2020-5-11 15:02

但係之前有次節目佢自己講阿嬌錢銀上有幫忙

咁都可以tag到坤哥
kaman921 發表於 2020-5-11 11:46

坤gor 又咁啱食正出了原來她不夠愛我remix 版

如果真係好似男方咁講,女方一結完就後悔...
咁阿嬌係呢18個月入面仲肯打本俾男方開醫美診所...幫男方再上 ...
rfv123 發表於 2020-5-11 10:21

男方是向借貸公司借錢, 阿嬌無出過錢, 祗是幫他剪綵.

英皇有邊次唔係抹黑人。。
kk8733 發表於 2020-5-11 10:47

係要抹黑就出新聞話男方台灣偷食寫成GILL勇敢面對離婚......

今次唔似啊
不過英皇一定有叫GILL收聲,咩都唔好講,

男方在文章出了一句她不愛我 ,送首歌給他聽原來她不夠愛我新鮮出爐remix 版
...
hkwilliamsiu 發表於 2020-5-10 20:06

咁都可以tag到坤哥
再將我相信的如煙火般綻放

有無打本俾男方可能英皇吹。。事實係咩無人知。。
kk8733 發表於 2020-5-11 10:45

阿嬌身上有醫美代言,所以唔可以幫老公代言同佢本身想投資但男方拒絕(當時新聞稿)
之後上內地節目,男方先透露阿嬌有投資(但無講幾錢)有搵人幫佢睇鋪又搵人幫手揀日子開鋪,又專登同英皇請假去台灣站台
所以我都覺得似搵到個人趕快嫁,但嫁完雙方問題愈來愈多(愛情同婚姻始終係兩回事)

係咁講女方好介意男方無錢又一早唔愛都結婚
又講話婚禮錢唔肯出之類
咁都係英皇搞出嚟?

再次證明英 ...
hihi 發表於 2020-5-10 19:35

英皇有邊次唔係抹黑人。。

咁阿嬌係呢18個月入面仲肯打本俾男方開醫美診所...幫男方再上 ...

有無打本俾男方可能英皇吹。。事實係咩無人知。。

後悔呢個POINT人人唔同好多港女都係心急搵人埋單, 之後應成左,為臉子硬頂, 但愈長時間愈多問題出現
係睇下可以頂到幾耐

但我覺得最大的問題始終係經濟環境
男的幾努力都好, 都唔會可以OFFER到GILL個名牌袋櫃啦
生活質素唔同, 生活圈子環境唔同,
結婚之後一齊生活,磨擦愈來愈多
有幾愛,都無用

咁阿嬌係呢18個月入面仲肯打本俾男方開醫美診所...幫男方再上一層樓...
係極矛盾既一件事

好難令人覺得唔係寫好嘅劇本
條timeline完全拎黎幫兩位失婚婦人舖路開20周年show ...
Lewis 發表於 2020-5-8 19:41

SA唔係準備嫁石生了嗎以佢地的地位
其實都唔使攪咁大單來宣傳啦
LOL都無咩特別野, 都有5場

我只會信男方。。男方係高大大眼仔仔。。

男方在文章出了一句她不愛我 ,送首歌給他聽原來她不夠愛我新鮮出爐remix 版

個人意見

我反而覺得呢幾日既新聞都係英皇搞出黎
好多知情人士閨蜜彈出黎係咁抹黑賴生

呢間公司既crisi ...
-Prince- 發表於 2020-5-10 18:33

係咁講女方好介意男方無錢又一早唔愛都結婚
又講話婚禮錢唔肯出之類
咁都係英皇搞出嚟?

再次證明英皇就係原罪

認同
上次余香凝又係比人寫衰
hehehaha 發表於 2020-5-10 19:00

呢個抵啦

家樂B係受害者
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

個人意見

呢間公司既crisi ...
-Prince- 發表於 2020-5-10 18:33

認同
上次余香凝又係比人寫衰

Gillian:
最近比較煩 比較煩 比較煩
我長得不賴怎麼沒有人喜歡
沒一個真心的胸膛
也許是我注定要流浪
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

條仔係咁煲新聞好煩
都係撐翻嬌姐算
616.1314 發表於 2020-5-10 17:45

個人意見

呢間公司既crisis management咁多年黎都係咁上下

條仔係咁煲新聞好煩
都係撐翻嬌姐算
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

英皇又出律師信。。。

英皇LI間咁的公司,
成日都霸獎害人, 旗下傳媒不斷抹黑其他公司歌手,
所有報應都報落七姊妹身上 ...
jaytang 發表於 2020-5-9 21:28

邊個身上。。唔明 。。

果位係邊位黎, 好似幾令仔, 同埋有少少似愛迪生
jaytang 發表於 2020-5-9 21:26

蝗味好重 。塊面好膠。。

你係點比較出來?賴生幾時有畀過全相你睇
SugarFree 發表於 2020-5-9 16:54

幻想唔得。。

jaytang 發表於 2020-5-9 21:26

余衍隆

英皇七姊妹邊個有正果
b01091018 發表於 2020-5-9 03:54 PM

英皇LI間咁的公司,
成日都霸獎害人, 旗下傳媒不斷抹黑其他公司歌手,
所有報應都報落七姊妹身上
太平公主

始終天真嬌忘記唔到希哥 要搵個似佢
kaman921 發表於 2020-5-9 05:53 PM

太平公主

kaman921 發表於 2020-5-9 17:53

其實希哥床上功夫是否好了得。。令到眾女被他食盡,而且仲對他念念不忘

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

Gay佬對淫照呢啲嘢會open啲

好似有人話個個男係gay
cathay1996 發表於 2020-5-8 19:58

Yes 都好明顯下

娶啲女黎掩飾自己gay

身體個個部位都正過佢
kk8733 發表於 2020-5-9 14:56
你係點比較出來?賴生幾時有畀過全相你睇
I dig my fingers in expecting more than just the skin~

英皇七姊妹邊個有正果
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

離離合合 百世紀
段段看破 無常理
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

我覺得佢正過Edison多多聲
可以狂J
Hanson 發表於 2020-5-9 02:30

身體個個部位都正過佢

個樣寫住3隻英文字
henhenhen 發表於 2020-5-9 13:26

點樣識到佢。。。

我唔識分。。
kk8733 發表於 2020-5-9 10:55

個樣寫住3隻英文字

The album會唔會有新角色?
mosesming 發表於 2020-5-9 12:10

定係浦銘心其實就係真人版嘅阿嬌

The album會唔會有新角色?
DM多仔多到覆唔哂

嬌妃做乜咁快就玩完....以為佢地會一生一世
係唔係仲係對愛迪生念念不忘?

同愛迪生玩可能刺激D
太平公主

個咩真人show?

係gay嘅一睇都知佢gay
邊呃到人
hehehaha 發表於 2020-5-8 20:28

我唔識分。。

我覺得佢正過Edison多多聲
可以狂J