返回列表 發帖

阿嬌3月已簽字離婚!賴弘國: 她一結婚就後悔「她不愛我」

38歲港星阿嬌2018年5月和台灣「醫界王陽明」賴弘國在洛杉磯舉辦婚前派對,同年12月在香港擺喜宴時才正式註冊,不料兩人的婚姻僅維持14個月,已於3月1日離婚。據友人透露,是阿嬌主動提出,而且早在2018年結婚之後不久,她就曾提過一次,因為覺得彼此認識2個月就結婚;但賴弘國試圖挽回,常自費飛到她拍戲的地方陪她,一度感情有回溫。不料今年2月多,賴弘國再度飛到馬來西亞去探正在當地拍戲的她的班之後,才回台灣就接到阿嬌再度提出離婚。

《蘋果新聞網》獨家求證賴弘國,他剛承認今年3月1日已與阿嬌離婚,離婚原因他難過地說:「她不愛我啊!」也坦承2018年5月美國婚禮後,阿嬌就後悔這段婚姻,但為了已簽約的真人秀,才繼續維持假面婚姻

因香港法律規定,夫妻必須分居達一定時間才能正式離婚,所以阿嬌日前已寄協議申請書給賴弘國。賴弘國無法挽回,只好簽字同意。雙方結婚前就協議財產獨立,所以沒有分產的問題。(娛樂中心/台北報導)

之前佢地成日上綜藝曬恩愛,搞咩
好突然,唔會FAKE NEWS掛..

做騷啫。。離婚有幾出奇

原來真係有人為搵飯食而扮恩愛
任我行 失憶蝴蝶

人會變 情會厭

閱.哦.

一向對嬌無咩好感

對嬌姐無曬好感
不了
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

預左
起碼叫好好醜醜嫁一次
都有年幾, 叫耐了
身邊有的半年就離左
一結左婚, 一齊生活, 兩邊家庭多磨擦就好易出事

不過覺得佢最愛始終係EDISON
等如柏芝最愛都係LEMON

我嬌
專心準備20週年開show喇

為了真人秀才繼續維持假面婚姻?真定假?之前又話想生 BB。

離婚姊妹花
睇下邊個再婚先
嬌: 不要問拋開你我會點

支持阿嬌
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

阿嬌想點 又係阿嬌主動求婚

佢結婚之前已經估到佢會離婚
I dig my fingers in expecting more than just the skin~

賴弘國係正嘅
如果係Member會再正啲

嫁個陣已經睇死佢地會散
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

阿嬌抹不開陰影,祗可以說性格使然,她應該好難找到伴侶

佢結婚時都唔覺得佢有幾鍾意個男人,為結而結,至少結過唔會比人話無人要

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

之前有個CM會員好似係某娛樂新聞post同個嬌粉會員鬧交 話睇死嬌會離婚
真係俾佢講中

能扮愛妻 奈何 像作弊
為幸福虛偽

Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

之前有個CM會員好似係某娛樂新聞post同個嬌粉會員鬧交 話睇死嬌會離婚
真係俾佢講中 ...
kayzzz 發表於 2020-5-8 16:45

係咪 登登 會員 ?
         又比佢講中 !

阿嬌 呢啲 娶唔過 有人埋單 仲嫌三嫌四 又或者 離婚後 更方便 「搵錢 」 ?
講個笑話比你聽: 泳兒攞女金

係咪 登登 會員 ?
         又比佢講中 !
洗衣王國130 發表於 2020-5-8 17:03

唔知呀
依位會員已經被人ban左 留言都搵唔翻

結完婚就即刻後悔
唔好咁痴線啦

賴弘國係正囓
如果係Member會再正
Frankiekiekie 發表於 2020-5-8 16:05

好奇怪既係 佢既BEST FRIEND 10個有8個係member

唔知呀
依位會員已經被人ban左 留言都搵唔翻
kayzzz 發表於 2020-5-8 17:11

你真係好乞人憎 大家係Kay 粉都咁話
        反 OT : 祝阿嬌 愛情路上 長食長有

結完婚就即刻後悔
唔好咁痴線啦
bagfgfcde 發表於 2020-5-8 17:14

又唔係痴線的身邊有個朋友影完相,過完大禮已經想唔嫁
格梗嫁左, 最終半年後離婚

唔係有第三者,只相處唔到同話最終發現唔夠愛啊

而據友人透露阿嬌感情變淡的原因,除了不滿賴弘國的經濟條件外,亦與性生活不協調有關,阿嬌不願與賴弘國發生性行為,二人至少一年沒有性生活。

洗衣王國130 發表於 2020-5-8 17:20

講事實

又唔係講你 你自認係果位會員?

#Twins
Btw結完就後悔會唔會太痴線呀
利申:唔係鏡粉

而據友人透露阿嬌感情變淡的原因,除了不滿賴弘國的經濟條件外,亦與性生活不協調有關,阿嬌不願與賴弘國發 ...
TimmyYan 發表於 2020-5-8 17:24

之前睇佢地訪問都覺得佢地經濟一定出問題,嬌搵得多大洗所以都理解,賴弘國搵得都叫ok,但比起阿嬌真係天同地比,又要衝大頭鬼叫阿嬌任洗佢d錢

男方IG回應
我又單身了,一切發生的很突然。 記得2月我到馬來西亞探妳的班我們一起運動,我要離開時妳還說想送我到機場,因為疫情我們不知道何時能再見。 將近三年的相處時光像一場美夢般美好,我們去了夏威夷跳傘,去了東京吃壽司,去京都吃懷石料理,去了荷蘭、比利時、馬爾地夫,去了英國錄了我第一次的真人秀,去了LA辦了婚前派對,去了墨西哥拍了我們冷的要死的水底婚紗照,去了澳洲陪妳工作。 記得第一次去成都看妳的演唱會,我開完笑的問原來妳麽紅,妳還驕傲的跟我說:妳才知道妳老婆多火。 記得武漢的演唱會下著大雪路面結冰,妳的妝髮師過不來,我們在後臺緊張的跳腳。記得西寧的演唱會,記得澳門的演唱會,我爸媽在臺下感動的哭了。 聽了妳這麼多場LOL,我還是聽不膩,妳是一位如此優秀的演員、歌手、artist。 我不只深愛著妳,也是妳的終實粉絲。 我們在香港辦了眾星雲集的盛大婚禮,是我這輩子想都沒想過的事,英皇集團全部人如此幫忙,我們得到了大家的祝福,對我一個小醫師來說,真的是想都不敢想。 妳對我是如此的好,送了我手錶,送我衣服,送到我叫妳不要再送了,妳還是忍不住要幫我買。為了我飛來飛去,常常來台灣陪我。記得我們一起追劇、一起玩switch、一起拼樂高,記得妳知道我出差辛苦,回來時總是把家打掃乾淨,笑著跟我說:老公我很棒吧,我當時有多感動。 妳也時常鼓勵我,說我的技術這麼好,為什麼不自己出來做。想起越診所開幕時妳來幫忙剪綵,像個老闆娘ㄧ樣忙進忙出,歷歷在目,這輩子都報不了這個恩情。 回想2018時,LA的婚前派隊後妳突然變的冷淡,我問妳為什麼,妳跟我說妳後悔了,妳沒有很愛我,覺得自己不適合婚姻,我們討論了許久,還是決定再一起努力。 今年3月,妳打來跟我說:對不起,以為婚後會慢慢愛上我,但真的沒辦法,想要分開時,我還以為妳在開完笑。 直到收到妳寄來簽了字的分居協議,我從難過到憤怒到失落到接受現實,我想人生就是如此,雖然到現在我還走不出來,但謝謝妳誠實的告訴我妳的感受,讓我們可以走向不同的未來。 好久沒聯絡了,但妳想必也跟我ㄧ樣難過吧!想到妳獨自在家跟QQ,還有嬌媽、妹妹、表姊、豪仔的失望,心裡還是不捨。 我想以後我跟嬌還會是朋友,她是我遇過最善良、最單純、最勇敢、最美麗的女人,只是她不愛我了。 謝謝妳曾經給我的一切,如果重來一次,我還是會跟妳求婚,和妳結婚。 下次來台北我們再一起去喝運頓梗湯吧!
(以後關於婚姻的問題,不再做任何回應)

遲早都散 散得清脆未算慘

一直都覺得個男嘅似gay多啲

之前睇佢地訪問都覺得佢地經濟一定出問題,嬌搵得多大洗所以都理解,賴弘國搵得都叫ok,但比起阿嬌真 ...
rfv123 發表於 2020-5-8 17:33

個阿嬌都衰喎 自己 搵錢多過條仔 但婚禮開支 一蚊都唔肯出
     搞到條仔經濟壓力大 呢啲女人 早飛早著 !

點解英皇啲女人個個感情生活奇奇怪怪

男嘅都唔見得好人
講晒啲嘢出嚟
又話嬌結婚前已經後悔
好似營造到佢有錯咁

佢離婚關我能事咩
再將我相信的如煙火般綻放

男方IG回應
Garfield 發表於 2020-5-8 17:36

就咁睇IG, 男方真的是一位好男人, 除了好錫阿嬌外, 還會保護她, 希望他快些忘記不快,重新投入另一段愛情.

睇完段文之後明啲件事
真係冇辦法 唯有祝福

男嘅都唔見得好人
講晒啲嘢出嚟
又話嬌結婚前已經後悔
好似營造到佢有錯咁 ...
hihi 發表於 2020-5-8 18:24

有什麼問題? 有結婚恐懼症, 男方說同她一齊渡過, 這才是好男人.

搞到條仔經濟壓力大 呢啲女人 早飛 ...
洗衣王國130 發表於 2020-5-8 17:59
        反 OT : 祝阿嬌 愛情路上 長食長有 ...

你系咪人格分裂

搞到條仔經濟壓力大 呢啲女人 早飛 ...
洗衣王國130 發表於 2020-5-8 17:59

男人肯承擔是好事.

是咪特登揀今日爆嚟cover立法會、黑驚販毒、口罩同想祥靜靜雞返台灣呢幾單嘢

阿嬌老公好靚仔

是咪特登揀今日爆嚟cover立法會、黑驚販毒、口罩同想祥靜靜雞返台灣呢幾單嘢 ...
阻住 發表於 2020-5-8 18:36

關咩事

阿嬌可以同阿sa一齊
票房告急,請即購票
https://wmoov.com/movie/showtimes/61498

賴弘國係正囓
如果係Member會再正
Frankiekiekie 發表於 2020-5-8 16:05

傻的嗎?要搵人過人世梗係搵個穩陣嘅~佢呢D擺到明食女無數嘅送都唔好要啦,又唔係搵sp
I dig my fingers in expecting more than just the skin~

反 OT : 祝阿嬌 愛情路上 長食長有 ...

你理得佢啦
條友鍾意玩挑釁

傻的嗎?要搵人過人世梗係搵個穩陣嘅~佢呢D擺到明食女無數嘅送都唔好要啦,又唔係搵sp ...
SugarFree 發表於 2020-5-8 18:52

女方年紀大過男方是主要問題, 新聞提及男方經常小問題吵架, 女方覺得有湊 仔/弟弟感覺...

好奇怪既係 佢既BEST FRIEND 10個有8個係member
rfv123 發表於 2020-5-8 17:20

可能係萬能插 我可以