返回列表 發帖

各大流行榜@2020/05/09

903 專業推介@2020/05/09
RK LW  Songs     Singers
01 08 低半度     衛蘭
02 03 我們很帥    ERROR
03 07 銀河修理員   Dear Jane
04 06 Getaway     李靖筠
05 11 再度      謝安琪
06 04 無力感     許廷鏗
07 02 Ripboy      Eric Kwok
08 18 Break It Down  Dusty Bottle
09 20 呼吸有害    莫文蔚
10 13 兜路      林一峰
11 16 我的片單    Zpecial
12 14 秋去冬來    Fiester
13 12 愚公      Michael C
14 19 前進號     Pandora
15 NE First Date   RubberBand
16 10 衰喺個掣度   ToNick
17 NE 無他      洪卓立
18 NE 金都      鄧麗欣
19 15 進擊的生命   DJ King
20 NE 蒙著嘴說愛你  姜濤

中文歌曲龍虎榜@2020/05/09
RK  LW Songs                Singers
01  02  別為我好      許靖韻
02  07  冒險島       天堂鳥
03  06  這位蠢才      吳若希
04  04  銀河修理員     Dear Jane
05  08  最冷的一天     謝東閔
06  10  紅白        Robynn & Kendy
07  09  呼吸有害      莫文蔚
08  14  無力感       許廷鏗
09  NE  Getaway     李靖筠
10  11  愚公        Michael C
11  18  前進號       Pandora
12  01  我們很帥      ERROR
13  20  碧玉        王菀之
14  03  衰喺個掣度     ToNick
15  NE  開始倒數      馮允謙
16  NE  Break It Down    Dusty Bottle
17  NE  別愛我       謝雅兒
18  NE  我的片單      Zpecial
19  NE  自問自答      洪嘉豪
20  NE  無他        洪卓立

新城勁爆流行榜@2020/05/09
RK LW  Songs    Singers
01 07 寂寞的怪獸  One Promise
02 06 我們很帥   ERROR
03 09 一切正常   吳浩康
04 08 碧玉     王菀之
05 11 銀河修理員  Dear Jane
06 10 敢      李幸倪
07 12 進擊的生命  DJ King
08 14 橋下十三郎  陳柏宇
09 NE 冒險島    BOP天堂鳥
10 13 別為我好   許靖韻
11 16 無力感    許廷鏗
12 NE 前進號    Pandora
13 17 我最想    蘇慧恩
14 NE 血淚的磨練  鄭俊弘
15 18 Getaway    李靖筠
16 NE 開始倒數   馮允謙
17 NE 無他     洪卓立
18 19 日出彩虹   涂毓麟
19 20 愚公     Michael C
20 NE 秋去冬來   Fiester

MOOV本地熱播TOP100@2020/05/06
RK  LW Songs        Singers
01 01 銀河修理員      Dear Jane
02 02 別為我好       許靖韻
03 03 讓愛高飛       周柏豪
04 04 Mad         AGA
05 07 如果你明白      HANA
06 05 再度         謝安琪
07 06 我不是她       HANA
08 08 我們都是這樣長大的  鄭秀文
09 15 呼吸有害       莫文蔚
10 09 低半度        衛蘭

KKBOX本地單曲週榜@2020/05/08
RK LW  Songs      Singers
01 01 銀河修理員    Dear Jane
02 02 別為我好     許靖韻
03 ne 蒙著嘴說愛你   姜濤
04 22 凡人不懂愛    胡鴻鈞
05 03 山下見      Retroll Hip Hop 重操嘻哈
06 04 讓愛高飛     周柏豪
07 11 呼吸有害     莫文蔚
08 05 Mad       AGA
09 ne First Date     RubberBand
10 06 零分       JUDE

JOOX本地熱播榜@2020/05/08
RK  LW Songs      Singers
01 10 凡人不懂愛    胡鴻鈞
02 ne 蒙著嘴說愛你   姜濤
03 03 無力感      許廷鏗
04 01 銀河修理員    Dear Jane
05 02 別為我好     許靖韻
06 ne 一人之境     林家謙
07 05 呼吸有害     莫文蔚
08 06 物之哀      林奕匡
09 04 敢        李幸倪
10 08 Mad       AGA

勁歌金榜@2020/05/09
RK  LW  Songs      Singers
01 02 找到一個人    曾樂彤
02 04 這位蠢才     吳若希
03 05 一切正常     吳浩康
04 06 如果你明白    HANA菊梓喬
05 07 血淚的磨練    鄭俊弘
06 08 別為我好     許靖韻
07 09 致有夢想的人   何雁詩
08 10 分分鐘需要你   戴祖儀
09 NE 凡人不懂愛    胡鴻鈞
10 NE 二次緣      海俊傑 / 李施嬅

勁歌金榜@2020/05/16
RK  LW  Songs      Singers
01 02 這位蠢才     吳若希
02 04 如果你明白    HANA菊梓喬
03 03 一切正常     吳浩康
04 05 血淚的磨練    鄭俊弘
05 06 別為我好     許靖韻
06 07 致有夢想的人   何雁詩
07 08 分分鐘需要你   戴祖儀
08 09 凡人不懂愛    胡鴻鈞
09 10 二次緣      海俊傑 李施嬅
10 NE 偶像傳奇     謝文欣

OUT
XX 01 找到一個人    曾樂彤

再度 32 次

再度 32 次
chachacharlie 發表於 2020-5-12 22:00

St. ILUB 應該會播
一個人原來都可以盡興
多了人卻還沒多高興

回復 2# matt0605

之前發過http://www.cmusichart.com/discuz/redirect.php?goto=findpost&ptid=17288&pid=1444627

回復  matt0605

之前發過
lu12 發表於 2020-5-12 22:11

我知呀 見你冇係呢個新帖po返先再發

再度 32 次
chachacharlie 發表於 2020-5-12 22:00

睇返今年 最高 ap 冠軍周係Mad 36 次
    再度32 次 (截至22:00),如果 艾粒、失眠藥、雲妮、早霸王 都播 就追到
     不過算啦 32 同 36 爭4 次 竟然話32 低
     零分 冠軍都係32 次 ,其他高極都係 35 姐
      大家幾時連3、4次ap 都咬得咁實
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=17240&extra=page%3D1

我知呀 見你冇係呢個新帖po返先再發
matt0605 發表於 2020-5-12 22:39

以前都係咁

謝文欣上到勁歌榜0.0

LM等再出發上榜
山  。    下     。   見。

睇返今年 最高 ap 冠軍周係Mad 36 次
    再度32 次 (截至22:00),如果 艾粒、失眠藥、雲妮、早霸 ...
洗衣王國130 發表於 2020-5-12 22:43

認同 過左30Ap都唔算低喇
上年偷情禮儀冠軍週都播到便秘咁就真係叫ap低

kayzzz 發表於 2020-5-12 22:46

仲要 今week 仲未完 ,我估有機會播多1、2 次
      埋單 33-34 次 ,ok la
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=17240&extra=page%3D1

上年偷情禮儀冠軍週都播到便秘咁就真係叫ap低
kayzzz 發表於 2020-5-12 22:46

上年好多冠軍歌都係30次樓下
係EASON先播到37次咁癲
成班垃圾打手俾人BAM極都仲有面死出黎柒

上年好多冠軍歌都係30次樓下
係EASON先播到37次咁癲
abcxyz302006 發表於 2020-5-12 22:50

上年條十大缐 130 -140 左右嘛
      今年 十大缐 暫時 似乎要140-150
           今年整體ap 係比前兩年高一點
          一個女人和浴室 冠軍周 都係28 次 唔覺得低
             依家 再度 30 + 唔算低啦

謝文欣上到勁歌榜0.0
alex12341234 發表於 2020-5-12 22:44

唔出奇喇自己榜
尋晚kelly鬧得我好岩

她整晚在寫信arrangement好pop!  正!
I talk a lot of BS.

以前都係咁
lu12 發表於 2020-5-12 22:44

我知呀 不過咁樣po返清楚啲~

我們不帥好鬼勁~

angelicdestiny 發表於 2020-5-13 00:03

如果我擁有海

以為佢會出乾爹
如果我擁有海

angelicdestiny 發表於 2020-5-13 00:03

會派台嗎???

光頭以前啲初稿同佢呢幾年出版嘅大部份詞都係差唔多level
唔精警得嚟仲要多沙石 不愧係陳詠謙師父

唯一區別係以前啲歌手監製會敢ban佢
而家變成佢最惡仲要po出嚟焗班歌手幫佢啲垃圾初稿平反

...
JayantL 發表於 2020-5-13 00:33

黎明彈走嘅廢詞
如果我擁有海

...

如何掉眼淚個初版好垃圾下
全壇狂賀白河喜來登被ban

聽日屎塔肥上叱咤樂壇

kenneth 發表於 2020-5-13 00:22

冇左個money note好似平淡左D。

黎明彈走嘅廢詞
kenneth 發表於 2020-5-13 00:37

如何掉眼淚個初版好垃圾下
cathay1996 發表於 2020-5-13 00:37

如果當年唔ban佢啲垃圾初稿
可能陳詠謙而家個綽號就係 黃偉文2.0

她整晚在寫信同命硬一齊聽仲正

聽日屎塔肥上叱咤樂壇
kaman921 發表於 2020-5-13 00:39

希望係嘉姐....

Janice同阿田緣份真好,估唔到咁多年後可以再合作。

聽日屎塔肥上叱咤樂壇
kaman921 發表於 2020-5-13 00:39

必聽!!!
如果我擁有海

如果當年唔ban佢啲垃圾初稿
可能陳詠謙而家個綽號就係 黃偉文2.0 ...
JayantL 發表於 2020-5-13 00:49

千嬅從來唔改人哋寫嘅詞個個都知
但據說當面鬧過佢啲詞廢
如果我擁有海

唔通dj king單飛第一plug喺903冇冠 佢有幫903做節目㗎wor
定係2>1呢

Janice睇嚟係plug接plug, 應該會派台

她整晚在寫信同命硬一齊聽仲正
kaman921 發表於 2020-5-13 00:49

後尾加首「約翰與洋子」仲正

唔通dj king單飛第一plug喺903冇冠 佢有幫903做節目㗎wor
定係2>1呢
小伙子. 發表於 2020-5-13 01:18

不了
寧願再度2>1好過
新歌推介
前進號 - Pandora
一人之境 - 林家謙

不了
寧願再度2>1好過
steven 發表於 2020-5-13 02:30

你估tvb咩?
一星期上一首
全部昇一個位又一week

其實家下903上榜嘅首首歌都有冠軍相
亦可以話因為無邊首好特別
如果我擁有海

你估tvb咩?
一星期上一首

亦可以話因 ...
kenneth 發表於 2020-5-13 02:50

正式開始都2>1啦
新歌推介
前進號 - Pandora
一人之境 - 林家謙

你估tvb咩?
一星期上一首

亦可以話因 ...
kenneth 發表於 2020-5-13 02:50

有冇冠軍相呢d好主觀
等軒仔新歌 等到頸都長

斌斌首日月開頭個度係咪有少少漏氣,不過唱功真係進步左喜歡斌兒
等軒仔新歌 等到頸都長

Janice睇嚟係plug接plug, 應該會派台
Foonskywalker 發表於 2020-5-13 01:23

903唔多BUY 蘭式情歌。。

回復 30# angelicdestiny

應該係華納收購左金牌大風
D版權係佢到

物之哀派台?!
攞嚟攝時間?
一個人原來都可以盡興
多了人卻還沒多高興

MOOV本地熱播TOP100@2020/05/13
RK  LW Songs       Singers
01 01 銀河修理員     Dear Jane
02 02 別為我好      許靖韻
03 48 蒙著嘴說愛你    姜濤
04 03 讓愛高飛      周柏豪
05 04 Mad        AGA
06 05 如果你明白     HANA
07 09 呼吸有害      莫文蔚
08 06 再度        謝安琪
09 19 凡人不懂愛     胡鴻鈞
10 08 我們都是這樣長大的 鄭秀文

評分人數

物之哀派台?!
攞嚟攝時間?
KU5249 發表於 2020-5-13 10:48

擺明至尊歌LA

...

Well said!!
其實咁樣炒冷飯炒完一首又一首好cheap
不過佢應該自 high 緊覺得自己好紅
初稿同出街個版本都可以 Hit 到
>>>二〇一九年度全女班音樂流行榜頒獎典禮<<<
完滿結束,多謝支持,女歌手金獎:謝安琪

唔精警得嚟仲要多沙石 同意

唔明 點解初稿同出街 差咁遠

物之哀派台?!
攞嚟攝時間?
KU5249 發表於 2020-5-13 10:48

至尊碟

唔精警得嚟仲要多沙石 同意

唔明 點解初稿同出街 差咁遠
TOBY6101 發表於 2020-5-13 12:12

肥y應該慶幸 如何掉眼淚 同 命硬 係第二稿歌詞出街

再度 埋單 136(+2), 連 140 都無 , 似乎無十大
期待謝皇后今年下一首 真. 十大 !
佢只要下半年 有一首歌播到穩十大
同時 女金都穩如泰山