返回列表 發帖
再度 埋單 136(+2), 連 140 都無 , 似乎無十大
期待謝皇后今年下一首 真. 十大 !
佢只要下半年 有一首 ...
洗衣王國130 發表於 2020-5-13 12:26

認同
根本都無人係佢對手!
真正天后!
JIM’S MUSIC SELECTION 2020
WK22: 低半度 / 孤獨的對岸 / 金都

再度 埋單 136(+2), 連 140 都無 , 似乎無十大

下一plug係咪只想xxxxx
都幾難聽下

好彩嘉姐做stephy訪問

好彩係嘉姐
一個人原來都可以盡興
多了人卻還沒多高興

希望金都奪冠/死位

Janice睇嚟係plug接plug, 應該會派台
Foonskywalker 發表於 2020-5-13 01:23

真係會派喎
山  。    下     。   見。

希望金都奪冠/死位
Kaching1217 發表於 2020-5-13 12:38

我都想金都冠

我估有落榜周,140左右,幻國冇其他歌十大就上呢首

想聽下流行曲版本既金都 LOL

擺明至尊歌LA
快劍俠 發表於 2020-5-13 11:28

男歌手,唱作人,十大樣樣齊......

好感動,想stephy繼續出歌佢有無機會再作詞畀自己唱
最愛林家謙❤️

好感動,想stephy繼續出歌佢有無機會再作詞畀自己唱
路易 發表於 2020-5-13 12:59

佢好似已經冇咩衝動出歌了

嘉姐仲停留喺2014年戒心?
分手的情書無派過台咩

認同
根本都無人係佢對手!
真正天后!
放空 發表於 2020-5-13 12:27

Kay今年最大對手極有可能是05年與她同時出道的肥蘭和美之!!!

gigi星期五派歌!
最愛林家謙❤️

真係會派喎
kaman921 發表於 2020-5-13 12:45

JANICE 首新歌她整晚在寫信。。真係派台。。如果熱播。。JANICE 可能同華納續約。。

嘉姐仲停留喺2014年戒心?
分手的情書無派過台咩
kaman921 發表於 2020-5-13 13:01

可能因為無上903榜而被遺忘掛
Steven's Top 20 Collections Week 23
01  天生二品 - 陳凱詠
02  一人之境 - 林家謙
03  Break It Down - Dusty Bottle

JANICE 首新歌她整晚在寫信。。真係派台。。如果熱播。。JANICE 可能同華納續約。。 ...
kk8733 發表於 2020-5-13 13:29

成日講到佢唔續約咁
明明人哋做緊隻jazz嘅大碟

可能因為無上903榜而被遺忘掛
steven 發表於 2020-5-13 13:32

佢同小方分手之前出好難忘記喎

百大又被點名了

鏗又講百大

百大又被點名了
seeseetv 發表於 2020-5-13 13:37

Alfred果然有mon住CM
Steven's Top 20 Collections Week 23
01  天生二品 - 陳凱詠
02  一人之境 - 林家謙
03  Break It Down - Dusty Bottle

聽完成個訪問 覺得二汶真係好啱Stephy
希望二汶嗰首名為<Stephy>嘅demo 真係有機會畀到Stephy唱

聽完成個訪問 覺得二汶真係好啱Stephy
希望二汶嗰首名為嘅demo 真係有機會畀到Stephy唱 ...
小伙子. 發表於 2020-5-13 13:40

搵二汶做歌的確係幾好,但可惜佢唔多想做歌

成日講到佢唔續約咁
明明人哋做緊隻jazz嘅
艾石仔 發表於 2020-5-13 13:35

Jazz Her contract probably got extended since last year.
She’s back in full force this year with original canton pop releases. 2018 was a break year, 2019 did gospel release so that explains why panther/mag got bit more attention but 2020 Janice is back with Fiona so the other singers out of luck

成日講到佢唔續約咁

咪係- -點解一定要有Fiona番黎/華納多人,Janice就會走既概念既
BTW 她整晚在寫信都搞到Jazz Jazz地

咪係- -點解一定要有Fiona番黎/華納多人,Janice就會走既概念既
BTW 她整晚在寫信都搞到Jazz Jazz地 ...
Thomas 發表於 2020-5-13 13:42

More so RnB/neo soul arrangement.

The jazz album is just a rumor- she will release her self composed RnB songs this year that she produced with Edward Chan. Jazz might be next year so she has at least 2 years with Warner still .

藍奕邦同許廷鏗唱紅白原來紅白因爲顏色同社會氣氛所以環球唔畀plug
最愛林家謙❤️

鏗鏗上黎留個言啦

肥y應該慶幸 如何掉眼淚 同 命硬 係第二稿歌詞出街
kayzzz 發表於 2020-5-13 12:22

好彩側田多首代表作

都幾癲 <紅白>呢兩隻字都唔可以出街

Kay今年最大對手極有可能是05年與她同時出道的肥蘭和美之!!!
universal 發表於 2020-5-13 13:13

呢三個一齊入三甲就正勒
歷史性時刻
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

成日講到佢唔續約咁

我都係聽有D小道消息估下呢。。你見之前環球同SONY真係想招蘭B過去。。

如果佢地3個拎返三甲就正
成班垃圾打手俾人BAM極都仲有面死出黎柒

藍奕邦同許廷鏗唱紅白原來紅白因爲顏色同社會氣氛所以環球唔畀plug
路易 發表於 2020-5-13 13:54

R&K 最後一齊派埋呢首都唔得

呢三個一齊入三甲就正勒
歷史性時刻
liebe 發表於 2020-5-13 14:08

之前次次都差咁個
成班垃圾打手俾人BAM極都仲有面死出黎柒

More so RnB/neo soul arrangement.

The jazz album is just a rumor- she will release her self comp ...
leongl 發表於 2020-5-13 13:50

我都好期待蘭B作曲。。佢之前訪問話近排唔畫畫。。畫畫地方變成作曲呢。。

我都係聽有D小道消息估下呢。。你見之前環球同SONY真係想招蘭B過去。。
kk8733 發表於 2020-5-13 14:08

環球sony幾時招過
合唱就叫招?咪傻啦

環球sony幾時招過
合唱就叫招?咪傻啦
艾石仔 發表於 2020-5-13 14:10

嗚嗚。。俾艾石仔話我傻。。點樣先叫招過。。

希望蘭B 新歌熱播。。

R&K 最後一齊派埋呢首都唔得
kaman921 發表於 2020-5-13 14:09

派又點, 已經悄悄落左榜, 呢首絶對係本人今年十大

呢三個一齊入三甲就正勒
歷史性時刻
liebe 發表於 2020-5-13 14:08

希望 Kay 金 , 蘭 銀 , 之 銅
     而蘭終於首奪 真真正正 我最喜愛女歌手
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=17240&extra=page%3D1

ivana年年都係三甲討論list之上
但睇碧玉咁嘅成績都知無咩可能

yinjai 發表於 2020-5-13 14:27

佢好似都無心戀戰 只係想做自己想做嘅音樂
自然903都無心捧佢上台

yinjai 發表於 2020-5-13 14:27

只是今年第一首派台歌,而且是冠軍歌,加上還有七個月的時間可以追上,只要美之派多三首歌的話,三甲有望!!!

百大又被點名了
seeseetv 發表於 2020-5-13 13:37

留意返
我哋係叫 「唔知咩」百大歌曲

我對佢既好感又上升了
Jason Playlist 2020 Week 22
#1 山下見 | Retroll Hip Hop重操嘻哈

留意返
我哋係叫 「唔知咩」百大歌曲

我對佢既好感又上升了
JasOh103 發表於 2020-5-13 15:09

喺華納出多啲歌,唔係嘅話開演唱會都出唔到碟

佢好似都無心戀戰 只係想做自己想做嘅音樂
自然903都無心捧佢上台
mtrccc 發表於 2020-5-13 14:51

903心諗捧佢上台都冇NOISE, 無謂浪費QUOTA

今WK唔係冠RIPBOY都仲未輪到銀河修理員掛??
強烈抗議人大強行為港立國安法!!
習帝死全家!!推翻共狗極權專制獨裁暴政!!

都幾癲 呢兩隻字都唔可以出街
小伙子. 發表於 2020-5-13 14:06

會唔會太敏感
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

只是今年第一首派台歌,而且是冠軍歌,加上還有七個月的時間可以追上,只要美之派多三首歌的話,三甲有望 ...
universal 發表於 2020-5-13 14:58

17年發哂力都無女金 算啦唔好ff太多

17年睇歌曲質素 ivana好過janice吧
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋