返回列表 發帖
再度係咪真係無派去新城?
如果我擁有海

心姐係咪暫時所有歌都上過榜
aussie2013 發表於 2020-5-14 12:53

係  所以 the album 呢個三步曲 除咗幫Juno x Kay 穩奪至尊碟
     同時幫Kay 穩女金 , 上年 5.5 首 part II 全上榜 仲加 773312
        有咩辦法 唔壓ap ?  佢就算 hea 上榜個d , 好似廢話 、沐春風 都雙位數ap

希望 今年上半年 快啲 hea plug part III , 拿拿聲 各自plug solo project
            唔使多 Kay 只要 plug 一首 有獨家村 質素嘅 solo project plug 就夠 做 !
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=17240&extra=page%3D1

陽台rthk ban9咗
kenneth 發表於 2020-5-14 12:56

佢應該係問903個榜

佢應該係問903個榜
kayzzz 發表於 2020-5-14 13:03

新萬年女金唔首首冠咪算少
點會問上唔上到架?
以前最初的快樂同聲音如初就真係無上
如果我擁有海

Btw 忘記和記 同 再度 mv 係咪唔會出架?

佢應該係問903個榜
kayzzz 發表於 2020-5-14 13:03

never care 新城同rthk

Btw 忘記和記 同 再度 mv 係咪唔會出架?
kayzzz 發表於 2020-5-14 13:07

係咪黎天王錫身唔肯拍核突mv?
個Project因為佢唔肯拍mv爛尾?
如果我擁有海

aussie2013 發表於 2020-5-14 13:07

kay就算今年係RTHK再無上榜歌,都十大(我們的基因)+十優歌手+最女

kenneth 發表於 2020-5-14 13:03

我估有,但再度上唔到新城勁爆榜,有可能首歌在新城無乜點播,加上Kay已經無玩新城頒獎禮!!!

aussie2013 發表於 2020-5-14 13:07

只是never care最cheap的新城,Kay仍然在乎rthk,2018和19年度在rthk都有女歌手大獎攞!!

只是never care最cheap的新城,Kay仍然在乎rthk,2018和19年度在rthk都有女歌手大獎攞!! ...
universal 發表於 2020-5-14 13:15

2020 年 應該係Kay 最後一年係903 同Rthk 拎女歌手大奬
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=17240&extra=page%3D1

星期五要行動了

希望預購有簽名啦
l00540 發表於 2020-5-14 11:50

聽晚 19:55 ViuTV 首播《100 層樓的家》MV
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

Wow 咗未? Fi下年開演唱會

薛凱琪(Fiona)相隔8年再度回歸華納唱片,近日頻頻現身社交平台演唱會,誓要收復樂壇失地,重返娘家就空降重奪「一姐」寶座,頭炮新歌有望下月面世,明年再戰紅館開個唱,而華納為免「內亂」,向曾問鼎「一姐」寶座的衛蘭、衛詩及林欣彤大派「定心丸」,以「平分天下」政策來分配資源,人人有得唱!文:林子棠

薛凱琪今年重返娘家回歸華納,以華納歌手身分首度公開亮相的就是參與香港演藝人協會與網上平台合辦的直播抗疫騷為港人打氣。由於久未露面,Fiona得到大批網民留言表示很想念她,希望盡快再見到她及欣賞其作品,昨晚她又參與東華三院的抗疫慈善音樂會,歌迷急不及待問她何時出碟!

明年紅館開騷

今次回巢Fiona曾笑言是收了「15個1,000萬」轉會費,據知,華納的確是大放銀彈力邀她回巢,明年亦會為她在紅館開騷。Fiona除了繼續歌影視多方面發展,鞏固已開拓的內地市場,華納更將全力為她宣傳國語歌,拓展更廣 的音樂世界,令其音樂事業與影視成績睇齊;而回歸的頭炮新歌,預計6、7月面世。逆境下獲公司重金禮聘,Fiona也不敢怠慢,疫境下幾乎日日開工,同步錄製廣東歌和國語歌。

近兩年自組公司,照顧自己演藝事業的Fiona早已表示因兼顧太多,忙得分身不暇,加上投放多了時間在自家服裝品牌SPIRITUNUS上,有點疏於幕前;今次從返娘家必定全力收復失地。Fiona以搞笑短片公布喜訊,寓意有個愉快的新開始!她以短片直擊到華納見工的過程,還風趣的用社交平台的濾鏡功能變成大頭妹,稱為了揀哪家公司見工諗到「頭都大埋」,結果當然是順利取得工作證,與同事們開心合照。

Fiona心情興奮是可以體會的,事緣Fiona於2003年簽約華納正式出道,翌年即憑歌曲《奇洛李維斯回信》成「新人王」橫掃多個歌曲獎;2005年首部電影《早熟》即擔任女主角,同年首奪「女歌手」獎;隔年膺「最暢銷本地女新人」;而2010年更憑《分手說愛你》榮登影后。Fiona名副其實是由華納一手湊大、且一手捧她踏上紅館及影后之路,歌影名利雙收之餘,亦與同事們建立了深厚感情。

絕不分薄資源

雖然Fiona強勢回歸空降當一姐,華納為免「內亂」,已向曾被喻為會上位做一姐的衛蘭、衛詩及林欣彤派定心丸,表示未來日子會擴展大中華市場,準備了一定的預算簽不同的藝人,故此不存在「大細超」或資源分薄的情況,絕對不會造成有歌手不快的情況。
如果我擁有海

薛凱琪(Fiona)相隔8年再度回歸華納唱片,近日頻頻現身社交平台演唱 ...
kenneth 發表於 2020-5-14 13:45

個個都想開騷,但開唔開到真係睇運。。。

除左臨尾個呀~我覺得多咗之外其實幾好
LoveMirkay520 發表於 2020-5-14 12:25

臨尾個呀幾正喎

聽完juno 突然覺得林家謙識唱歌...

我估有,但再度上唔到新城勁爆榜,有可能首歌在新城無乜點播,加上Kay已經無玩新城頒獎禮!!! ...
universal 發表於 2020-5-14 13:11

之前新城個網派台歌list冇再度
成班垃圾打手俾人BAM極都仲有面死出黎柒

個個都想開騷,但開唔開到真係睇運。。。
Garfield 發表於 2020-5-14 13:55

開騷之前嗰年要造勢 (例如2014楊千嬅)
女金不是夢
如果我擁有海

藍奕邦真係好正

黃妍《牆身有裂》今晚 12 點上架
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

藍奕邦真係好正
艾石仔 發表於 2020-5-14 15:09

黃奕邦
dixitque Deus fiat lux et facta est lux

開騷之前嗰年要造勢 (例如2014楊千嬅)
女金不是夢
kenneth 發表於 2020-5-14 14:20

At her pace, she looks more like 2001楊千嬅.

聽晚 19:55 ViuTV 首播《100 層樓的家》MV
星勤 發表於 2020-5-14 13:36

Thanks 星勤~

明天有新歌聽了
梁詠琪《Preludio》Eye Fung x 林若寧 x Eric Kwok 合力打造「說書人」三部曲《一百層樓的家》
2018梁詠琪好時辰世界巡迴演唱會http://www.cmusichart.com/discuz ... &extra=page%3D1

kenneth 發表於 2020-5-14 13:03
我估有,但再度上唔到新城勁爆榜,有可能首歌在新城無乜點播,加上Kay已經無玩新城頒獎禮!!! ...
universal 發表於 2020-5-14 13:11

再度派去新城, 字典 與 聖經係暫時Chapel of Dawn/幻國最後一首派去新城嘅歌.

《勁歌》更換新廠景,請來一大班歌手進行場音樂交流!先有JW王灝兒、吳業坤、許靖韻合唱三首填詞人林夕的作品,三人之中誰是電燈膽?新主持谷婭溦以<情人>作見面禮;BOP天堂鳥、BINGO、施匡翹送上限定組合舞蹈表演,為場地增添熱力。馮允謙、JUDE曾若華隔空練習過後,各自攜來結他合作演繹英文歌。林家謙常與其他歌手合作,這次與黃妍一同帶來<目黑>,編曲簡單卻耐聽。還有吳若希獻唱本周冠軍歌曲<這位蠢才>。

藍奕邦真係好正
艾石仔 發表於 2020-5-14 15:09

鬧譚伯 好爽
山  。    下     。   見。

薛凱琪(Fiona)相隔8年再度回歸華納唱片,近日頻頻現身社交平台演唱 ...
kenneth 發表於 2020-5-14 13:45

想聽心之科學

鬧譚伯 好爽
kaman921 發表於 2020-5-14 17:07

果然GAY 佬GE 威力大過8婆

Thanks 星勤~

明天有新歌聽了
l00540 發表於 2020-5-14 15:58

MV 男主角是誰?

想親你係gay song?
支那必須亡國

《勁歌》更換新廠景,請來一大班歌手進行場音樂交流!先有JW王灝兒、吳業坤、許靖韻合唱三首填詞人林夕的作 ...
lu12 發表於 2020-5-14 16:51

仲唱啊佚名填詞人啲歌嘅?
大台又話中國會係唯一市場嘅?

想親你係gay song?
Lewis 發表於 2020-5-14 17:29

逐寸發現白皮膚~
可能董折食洋腸
dixitque Deus fiat lux et facta est lux

鬧譚伯 好爽
kaman921 發表於 2020-5-14 17:07

咩事? 佢係叱吒樂壇講咩?

咩事? 佢係叱吒樂壇講咩?
洗衣王國130 發表於 2020-5-14 17:58

睇佢ig story

睇佢ig story
kayzzz 發表於 2020-5-14 17:59

頭先睇咗 唔覺佢有插 倫伯喎
       期待 聽日 佢同鏗鏗合唱 無力感

頭先睇咗 唔覺佢有插 倫伯喎
       期待 聽日 佢同鏗鏗合唱 無力感
洗衣王國130 發表於 2020-5-14 18:03

bluepongpong 喎

bluepongpong 喎
616.1314 發表於 2020-5-14 18:17

係呀 我睇咗呀 係咪佢尋晚個ig live ?

ripboy咁播會唔會過40次

janice即上
我在乎~~~~我在乎~~~~~

回復 233# 洗衣王國130

譚伯話唔好拉到政治想挽回歌迷
邦邦喺ig story 鬧佢奶共西

回復  洗衣王國130

譚伯話唔好拉到政治想挽回歌迷
邦邦喺ig story 鬧佢奶共西 ...
kaman921 發表於 2020-5-14 19:28

見到 我都貼咗邦邦ig 圖係上面
        倫伯抵鬧 ! 如果 下次倫伯有派台歌 要有 0 分選項

有無可能係張繼聰
chanching 發表於 2020-5-14 12:46

有另一首合唱歌

有另一首合唱歌
kaman921 發表於 2020-5-14 19:51

雙截龍 2.0?
梁詠琪《Preludio》Eye Fung x 林若寧 x Eric Kwok 合力打造「說書人」三部曲《一百層樓的家》
2018梁詠琪好時辰世界巡迴演唱會http://www.cmusichart.com/discuz ... &extra=page%3D1

係呀 我睇咗呀 係咪佢尋晚個ig live ?
洗衣王國130 發表於 2020-5-14 18:20

麟伯啲牙好黃

仲唱啊佚名填詞人啲歌嘅?
大台又話中國會係唯一市場嘅?
616.1314 發表於 2020-5-14 17:45

你唔覺得藍黃陣營越黎越似臺灣嗰邊嘅藍綠陣營咩?一個真小人,一個僞君子

見到 我都貼咗邦邦ig 圖係上面
        倫伯抵鬧 ! 如果 下次倫伯有派台歌 要有 0 分選項 ...
洗衣王國130 發表於 2020-5-14 19:31

鬧得好好!簡直大快人心!

鬧得好好!簡直大快人心!
616.1314 發表於 2020-5-14 20:06

倫伯下次出音樂大本型 2.0 一定要抵制 !

麟伯啲牙好黃
hehehaha 發表於 2020-5-14 19:59

CM五十大專輯一隻麟伯都冇
~Moses Idle in a Narrow Garden~
http://mosesming.blogspot.com/

mosesming 發表於 2020-5-14 20:16

型人道

mosesming 發表於 2020-5-14 20:16

CM不嬲垃圾
啲口味懶特別