返回列表 發帖
係呀 我睇咗呀 係咪佢尋晚個ig live ?
洗衣王國130 發表於 2020-5-14 18:20

CM五十大專輯一隻麟伯都冇

mosesming 發表於 2020-5-14 20:16

音樂大本營
欣賞

音樂大本營
欣賞
timc524 發表於 2020-5-14 21:18

如果選最爛專輯 倫伯 呢隻 音樂大本營 應該入
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=17240&extra=page%3D1

回復 237# 洗衣王國130

邦邦都follow瓊姐哈哈哈
獲得群體免疫了

金都可以冠嗎
叱咤樂壇女歌手銀獎 - 鄧小巧 !

SUNDAY MUSIC CHART WEEK 23
1. 銀河修理員 2. 呼吸有害 3. 無力感

Robynn會做在家音樂會
新歌推介:若有若無 - iii
舊歌推介:
末日快車 - The Hertz

金堅今晚 個無力感音樂會 好正
比第一會更好
估唔到有 4567

JOOX本地熱播榜@2020/05/14
RK  LW Songs      Singers
01 06 一人之境     林家謙
02 02 蒙著嘴說愛你   姜濤
03 01 凡人不懂愛    胡鴻鈞
04 03 無力感      許廷鏗
05 05 別為我好     許靖韻
06 04 銀河修理員    Dear Jane
07 07 呼吸有害     莫文蔚
08 11 自問自答     洪嘉豪
09 08 物之哀      林奕匡
10 ne First Date    RubberBand

評分人數

一人之境已經準備JOOX KKBOX雙殺,MOOV週榜百大未見蹤影

Robynn會做在家音樂會
UserinCMF 發表於 2020-5-14 22:25

佢同邊個?
成班垃圾打手俾人BAM極都仲有面死出黎柒

Juno首新歌聽耐左都loop得起 但個melody唔係幾入腦

牆身有裂好正Wor

牆身有裂好正Wor
艾石仔 發表於 2020-5-15 00:25

今日先派完 想親你 依首又係輝輝?!
支持輝輝首奪填詞人
今年佢好多冠軍歌 #未知道 #低半度 #再度
dixitque Deus fiat lux et facta est lux

佢同邊個?
abcxyz302006 發表於 2020-5-14 23:05

佢冇講
新歌推介:若有若無 - iii
舊歌推介:
末日快車 - The Hertz

今日先派完 想親你 依首又係輝輝?!
支持輝輝首奪填詞人
今年佢好多冠軍歌 #未知道 #低半度 #再度 ...
hehehaha 發表於 2020-5-15 00:38

牆身有裂係佢徒弟

牆身有裂係佢徒弟
艾石仔 發表於 2020-5-15 00:55

喜歡樂儀
dixitque Deus fiat lux et facta est lux

喜歡樂儀
hehehaha 發表於 2020-5-15 01:02

咁你喜唔喜歡樂儀個 Friend 嘉儀

咁你喜唔喜歡樂儀個 Friend 嘉儀
616.1314 發表於 2020-5-15 01:23

咩儀都喜歡

咩儀都喜歡
hehehaha 發表於 2020-5-15 01:38

樂壇小天后戴祖儀 taste
Weekly Pick(s):
王菀之 - 碧玉

樂壇小天后戴祖儀 taste
敗犬女王 發表於 2020-5-15 01:44

i dun know her

個個都想開騷,但開唔開到真係睇運。。。
Garfield 發表於 2020-5-14 13:55

Jade在騷後接受訪問,被問到會否打算再開紅館騷?她表示:「其實我知道公司已經入咗紙,應該係嚟緊呢一年(以內),但都未知確實時間,因為都要等佢批,如果唔係就要等多一年。」又問到,屆時會否有特別的福利給香港樂迷?她說:「真係要諗下,因為香港嘅歌迷睇過我嘅演唱會好多次,但距離上次香港開騷已經係5年嘅事,rundown方面除咗經典歌亦想包含新歌,或者到時我會造新嘅廣東歌送畀大家。」

https://www.hk01.com/%E7%9C%BE%E6%A8%82%E8%BF%B7/416806/%E9%97%9C%E5%BF%83%E5%A6%8D%E6%9C%89%E6%9C%9B%E4%BB%8A%E5%B9%B4%E9%96%8B%E7%B4%85%E9%A4%A8%E9%A8%B7-%E7%9F%A5%E9%81%93%E5%85%AC%E5%8F%B8%E5%B7%B2%E7%B6%93%E5%85%A5%E5%92%97%E7%B4%99

又啱
連jade都話有入紙
不過我覺得最慘係方皓玟
如果我擁有海

KKBOX年度累積榜
銀河修理員用5X日就超越咗人話成為今年最多人聽嘅歌

KKBOX年度累積榜
銀河修理員用5X日就超越咗人話成為今年最多人聽嘅歌 ...
sunnyay1231 發表於 2020-5-15 02:43

Jade在騷後接受訪問,被問到會否打算再開紅館騷?她表示:「其實我知道公司已經入咗紙,應該係嚟緊呢一年 ...
kenneth 發表於 2020-5-15 02:26

睇錯咗做Jude
  以為Jude可以好似偽毒坤咁快上紅館添

KKBOX本地單曲週榜@2020/05/15
RK LW  Songs      Singers
01 ne 一人之境     林家謙 (1 week no.1)
02 01 銀河修理員    Dear Jane (7 weeks no.1)
03 ne 我該放手     JC陳泳彤
04 04 凡人不懂愛    胡鴻鈞
05 02 別為我好     許靖韻
06 34 十字路口     胡鴻鈞
07 03 蒙著嘴說愛你   姜濤
08 05 山下見      Retroll Hip Hop 重操嘻哈
09 06 讓愛高飛     周柏豪 (13 weeks no.1)
10 07 呼吸有害     莫文蔚

評分人數

林家謙第一首kkbox冠軍歌

林家謙第一首kkbox冠軍歌
lu12 發表於 2020-5-15 07:13

一上就冠添
如果我擁有海

家下cm相對上年同期都好似少咗人

見啲view數跌咗
如果我擁有海

KKBOX本地單曲週榜@2020/05/15
RK LW  Songs      Singers
01 ne 一人之境     林家謙 (1 we ...
lu12 發表於 2020-5-15 06:43

終於得番周柏豪係2019歌

lu12 發表於 2020-5-15 04:30

so far 去到依家得呢首叫big hit
不過一人之境應該會係第2首 ig filter勁多人share
之後就她整晚在寫信?

終於得番周柏豪係2019歌
eggsteven 發表於 2020-5-15 09:26

個榜單真係好潮
如果我擁有海

so far 去到依家得呢首叫big hit
不過一人之境應該會係第2首 ig filter勁多人share
之後就她整晚在寫信? ...
eggsteven 發表於 2020-5-15 09:27

其實都有其他hit hit地
   1月:零分;2月:MAD;3月:別為我好;4月:凡人不懂愛

個榜單真係好潮
kenneth 發表於 2020-5-15 09:40

更新速度黎講JOOX會快d

Jade在騷後接受訪問,被問到會否打算再開紅館騷?她表示:「其實我知道公司已經入咗紙,應該係嚟緊呢一年 ...
kenneth 發表於 2020-5-15 02:26

等左家姐番黎好耐啦!!!
我迦都好慘

家下cm相對上年同期都好似少咗人

見啲view數跌咗
kenneth 發表於 2020-5-15 09:11

太多渠道討論/聽音樂
~Moses Idle in a Narrow Garden~
http://mosesming.blogspot.com/

太多渠道討論/聽音樂
mosesming 發表於 2020-5-15 10:06

你嚮邊多?
如果我擁有海

你嚮邊多?
kenneth 發表於 2020-5-15 10:19

明荃之友論壇

你嚮邊多?
kenneth 發表於 2020-5-15 10:19

明荃之友會

正經:Facebook都大把音樂page
連登都好多音樂post
~Moses Idle in a Narrow Garden~
http://mosesming.blogspot.com/

明荃之友會

正經:Facebook都大把音樂page
連登都好多音樂post ...
mosesming 發表於 2020-5-15 11:00

某登咁多某公司打手 不了

某登咁多某公司打手 不了
kayzzz 發表於 2020-5-15 11:25

講緊音樂台 唔係娛樂台wor

如果我擁有海

kenneth 發表於 2020-5-15 12:13

呢首有D驚喜,之前D歌好悶,尤其係唱腔硬係覺得怪怪

Fiester又有新歌
一個人原來都可以盡興
多了人卻還沒多高興

Fiester又有新歌
KU5249 發表於 2020-5-15 12:20

唔錯的,但英文歌只可上豁達

唔錯的,但英文歌只可上豁達
Thomas 發表於 2020-5-15 12:22

上tvb都得
如果我擁有海

Getaway係咪bam左

Getaway係咪bam左
hehehaha 發表於 2020-5-15 13:29

你係燈神。。

Gigi新碟限量版現正開始預購!售完即止!
———————————————
好彩成功訂購Boxset 感恩

[反白]預購link:
https://ushop.umwebzine.com/0879391.html

好彩《Beside me》同呢隻都成功訂購
梁詠琪《Preludio》Eye Fung x 林若寧 x Eric Kwok 合力打造「說書人」三部曲《一百層樓的家》
2018梁詠琪好時辰世界巡迴演唱會http://www.cmusichart.com/discuz ... &extra=page%3D1

Gigi新碟限量版現正開始預購!售完即止!
———————————————
好彩成功訂購Boxset 感 ...
l00540 發表於 2020-5-15 13:36

見到song list 同 價錢都唔開胃
Fiona is back;)

秋去冬來未出場