返回列表 發帖

與廷鏗感情不再 胡鴻鈞:唔會似以前咁/許廷鏗:等佢搵我

與許廷鏗感情不再 胡鴻鈞直認:唔會好似以前咁

胡鴻鈞(Hubert)自從傳出與蔡思貝暗撻之後,他與許廷鏗密友關係變得決裂,而早前許廷鏗出席活動時直認彼此少聯絡,又稱對方沒有回覆他短訊,大玩失蹤令人費解。Hubert今日(11/5)現身電台宣傳新歌《凡人不懂愛》,直認玩自我隔離政策,又指
所有人的短訊都不會回覆,「其實我想俾多啲時間空間自己諗下嘢,特別呢段疫情日子裡,好想善用呢段時間,思考一下將來嘅方向係點,所以得而且確少咗見好多朋友。」

(是否沒有聯絡許廷鏗?)Hubert表示:「其實一路都有間唔中都會去關心大家嘅,但就唔會好似以前咁成日見,宜家的而且確係見少咗,連我身邊嘅人都見少咗,咁所以我同許廷鏗嘅關係依然都係好朋友,喺呢一行我冇乜敵人嘅!」(許廷鏗上星期生日有否送上祝福?)Hubert沒有正面回答,反而有所回避話:「我知佢生日,一定會收好多唔同朋友嘅祝福,亦見到鄭欣宜同佢哋開生日Live,所以佢生日都應該過得好開心。」

https://www.hk01.com/%E5%8D%B3%E6%99%82%E5%A8%9B%E6%A8%82/471763/%E7%96%91%E5%9B%A0%E8%94%A1%E6%80%9D%E8%B2%9D%E8%88%87%E8%A8%B1%E5%BB%B7%E9%8F%97%E6%84%9F%E6%83%85%E4%B8%8D%E5%86%8D-%E8%83%A1%E9%B4%BB%E9%88%9E%E7%9B%B4%E8%AA%8D-%E5%94%94%E6%9C%83%E5%A5%BD%E4%BC%BC%E4%BB%A5%E5%89%8D%E5%92%81

https://www.youtube.com/watch?v=GQIq1c2Z1SY Video 訪問

同胡鴻鈞「失戀」?許廷鏗:等佢搵我!

早前生日也因疫情而不能舉行生日會,Alfred坦言好sad。對於他的前好友胡鴻鈞(Hubert)稱有傳短訊祝他生日卻被忽視,問到有否認真看留言?他說:「會睇番好多留言,我仲亂入咗吳若希個live,搵佢個女唱生日歌,佢依家有BB,恭喜吳若希先。(Hubert有冇搵你?)又係佢?祝大家身體健康,我唔係生日都唔會咁主動約人見面,見得番啲朋友會更珍惜。(你哋失聯?)邊個失戀?哦!失聯,疫情好啲再聯絡吓,等佢搵我。(你主動搵佢囉?)我有搵佢,佢生日我都有message佢,但少聯絡,有啲搞笑。」昔日密友現在冇朋友做?Alfred一臉無奈說:「無奈,覺得呢段時間大家都有唔同嘅無奈,反而近排會message大家安唔安好,Hubert都有照問,唔使擔心。」

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20200512/bkn-20200512193058657-0512_00862_001.html

重點:
Alfred:反而近排會message大家安唔安好,Hubert都有照問
Hubert:所有人的短訊都不會回覆

乜咁鬼衰咖姓胡嗰個
如果我擁有海

呢一行有幾多係真係可以friend到老

好難同直男friend
我在乎~~~~我在乎~~~~~

呢一行有幾多係真係可以friend到老
星夢情真 發表於 2020-5-12 22:41

AGA同Gin可以friend到老
Long's Music Picks 2020 WK19
1. 再度
2. 金都
3. 呼吸有害

幾多對持續friend到幾多聲

feel到0鏗係真心當佢朋友
叱咤樂壇女歌手銀獎 - 鄧小巧 !

SUNDAY MUSIC CHART WEEK 23
1. 銀河修理員 2. 呼吸有害 3. 無力感

其實 我唔信佢兩個有嘢
鏗 係中意肥㗎喎
哪吒 又唔係hehe
兩個應該兄弟姐
但感情生疏未必怪蔡思貝事
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=17240&extra=page%3D1

胡生痴埋個女人度就變成咁

唔同公司,朋友圈同話題都唔同,而且tvb都已經染藍以做大陸為主,就算係好兄弟都好難再好似以前咁friend.

Alfred:反而近排會message大家安唔安好,Hubert都有照問
Hubert:所有人的短訊都不會回覆

從前我滿分 但今天已扣分

許生好似開朗過胡生好多

可能真係因為《再出發》割席

都好明顯係因為政見
再夾雜其他零星問題
就變成冇再特別聯絡

降魔的2.0播緊
出下新聞宣傳新歌新劇唔出奇
山  。    下     。   見。

都好明顯係因為政見
再夾雜其他零星問題
就變成冇再特別聯絡
hosealiu 發表於 2020-5-13 00:47

似之前kary 同miki咁
如果我擁有海

LamEL 發表於 2020-5-13 00:17

要求0鏗翻唱

朋友我當你一世朋友 想起那承諾跟尾指緊扣
到今日才能成熟看透 原來曾結識經已足夠

AGA同Gin可以   friend到老
WZA111 發表於 2020-5-12 22:58

Gin繼續留到環球先得

成個娛樂圈係得英皇幾朵很傻很天真嘅膠花玩得埋
Week 10 ERadio 華語榜
1. 正式開始 - 陳卓賢  |  2. 莫名哀傷 - 陳慧敏  |  3. 本能寺 - 陳柏宇  |  4. 善良 - 謝霆鋒  |  5. 阿茲與海默 - 黎曉陽

成個娛樂圈係得英皇幾朵很傻很天真嘅膠花玩得埋
風見志郎 發表於 2020-5-13 08:28

佢哋對賤價賣身嘅霉星好似唔錯
肯畀機會
如果我擁有海

似係肥佬落左ORDER 唔比同黃人聯絡

感情不再
46. 我正發覺我有生命必會有光 若還未照亮別人也照亮了我
Week23
1前進號2無他3呼吸有害

真係好應景下.
一棵樹要成長得茂盛,根一定要札實。無論我去到哪裡,我都會記住,我的母語是廣東話。我只愛廣東歌

記掛與你分享的天涯 和你結過那些黨派
又係一段最好的債 sad

0鏗值得有更好嘅男人

其實好似係關一道門事

撞號啦。。

0鏗值得有更好嘅男人
kio0909 發表於 2020-5-13 11:53

有一齊過???

正常人都唔會同 了解咗幾年都未了解完自己菲律賓大學學位 嘅蔡思達拍拖

人家從男版李宇春晉升為男神石敢當,今時不同往昔,往事只能回味,鏗兒值得更有自己想法和不貪慕虛榮的男人
讓我以樂觀擊倒最慘的戲碼 華麗地前往火化

回復 28# abcufo789

咩事

我睇到嘅係胡生唔鍾意提及私事,而許生就好開心又有得比佢樂此不疲地回應

某鏗粉女會員Bluejxxx有料爆未?
dixitque Deus fiat lux et facta est lux

算啦
奶共Friend無咗無損失

回復 33# 筠筠

一道門曾經出story暗串胡生,而且之前許生、胡生同坤哥張合照untag左胡生,胡生同一道門都unfollow對方

回復  筠筠

一道門曾經出story暗串胡生,而且之前許生、胡生同坤哥張合照untag左胡生,胡生同一道門 ...
abcufo789 發表於 2020-5-13 23:47

串佢啲咩
沉默看星 聽到月光呼應
繼而平靜到訪這一人之境

回復  筠筠

一道門曾經出story暗串胡生,而且之前許生、胡生同坤哥張合照untag左胡生,胡生同一道門 ...

如果係真,胡生應該忍左好耐⋯⋯一道門係咪果個阿小開的?

可能廷鏗鍾意同肥人做朋友,見到胡生塊面越嚟越尖所以做唔到朋友了

回復  筠筠

不如講多少少?
願你在那個讓我掛念的少年時代裡,永遠自由任性地笑與哭

如果係真,胡生應該忍左好耐⋯⋯一道門係咪果個阿小開的?
nazcaline 發表於 2020-5-14 08:01

一道門 係 阿小

可能廷鏗鍾意同肥人做朋友,見到胡生塊面越嚟越尖所以做唔到朋友了
賴爽 發表於 2020-5-14 08:54

小肥。。中熊先岩佢口味。。

不如講多少少?
Fine 發表於 2020-5-14 09:46

一道門個story話
同你講一套背後做一套最好笑見到人仍然會去背住自己良心去幫咁既人仲可以係度若無其事
真係2019最荒謬鬼故仲好意思講沉默是金因為你講咁多大話去呢人怕講返唔知邊個版本炸

而Hubert又係果段時間不斷po啲勉勵自己既post,其中一個有silence is gold

咁加埋untag又unfollow都幾明顯一道門係話梗Hubert,但一道門po完一陣又del左個story,所以當然發生咩事當事人先最清楚

一道門個story話
同你講一套背後做一套最好笑見到人仍然會去背住自己良心去幫咁既人仲可以係度若無其事
...
abcufo789 發表於 2020-5-14 11:11

講緊哪吒仔奶共?

我睇到嘅係胡生唔鍾意提及私事,而許生就好開心又有得比佢樂此不疲地回應 ...
nazcaline 發表於 2020-5-13 22:52

YES, 一樣係做完電台比人訪問一個明顯就住來收聲, 關事的野避開

另一個一問, 好踴躍咁答, 仲愈答愈興奮咁

YES, 一樣係做完電台比人訪問一個明顯就住來收聲, 關事的野避開

另一個一問, 好踴躍咁答, 仲愈答愈 ...
gordon0807 發表於 2020-5-14 12:09

春春現在是灸手可熱的萬人迷,有樣有身材能唱又能演的完美藝人,有偶像壓力很正常,說太多歌迷對他的fantazy都沒有了
讓我以樂觀擊倒最慘的戲碼 華麗地前往火化

一道門個story話
...
abcufo789 發表於 2020-5-14 11:11

咁唔關許生事喎

咁唔關許生事喎
kimjj 發表於 2020-5-14 13:05

但胡生ig del晒有許生嘅post
同埋佢兩個ig真係成半年都冇互動 以前都有成日like對方嘅post
應該係同時同一道門同許生反面
沉默看星 聽到月光呼應
繼而平靜到訪這一人之境

但胡生ig del晒有許生嘅post
同埋佢兩個ig真係成半年都冇互動 以前都有成日like對方嘅post
應該係同時同一 ...
hlyyy 發表於 2020-5-14 13:50

下,你肯定刪除曬 ?