返回列表 發帖
係米得番Sony 有大碟出
快劍俠 發表於 2020-5-16 20:09

華納 (Janice & Alfred)
幻國 (Kay & Juno)

應該收錄埋MV嘛

一百層樓的家

平安夜

#三台冠軍歌

再見灰姑娘
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

之前十分擔心會步Kelly後塵
出digital album  

十分感恩~
l00540 發表於 2020-5-16 20:49

Kelly 起碼有八首歌
佢呢隻垃圾到一個點
實體又點?
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

Kelly 起碼有八首歌
佢呢隻垃圾到一個點
實體又點?
616.1314 發表於 2020-5-16 21:20

原本是給忠粉珍藏的「平安夜」禮物
所以不是一個完整的project吧

#Single collection(應該押後了5個月才出)
#Eric Kwok/ 舒文監制嘅應該唔止三首
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

原本是給忠粉珍藏的「平安夜」禮物
所以不是一個完整的project吧

#Single collection(應該押 ...
l00540 發表於 2020-5-16 21:39

環球咁樣出法應該真係得fans會買

angelcheng0203 發表於 2020-5-16 21:59

應該下張係真•EP/ 真•大碟啩

畢竟仲有4-6首歌未做~

回復 51# boy4dudes

星夢

Dear Jane、Mag可能都會有大碟

angelcheng0203 發表於 2020-5-16 21:59

我覺得目標似出畀3歲或以下兒童學講嘢

應該下張係真•EP/ 真•大碟啩

畢竟仲有4-6首歌未做~
l00540 發表於 2020-5-16 22:04

希望啦
我一直以為佢重返環球會出大碟+開紅館
點知係咁 Hea,而且歌曲質素都強差人意
二〇二三年度全女班投票

能出實體碟, 依然會支持

多點聽歌, 少點是非

平安夜 - 近年佳作

100層樓的家 - Gi式溫暖作品

再見灰姑娘 - 告別式作品

音樂說故事 - 智慧說書人

希望啦
我一直以為佢重返環球會出大碟+開紅館
點知係咁 Hea,而且歌曲質素都強差人意  ...
616.1314 發表於 2020-5-17 13:35

我又唔覺呢幾隻歌質素差,尤其是平安夜水準幾好,保持佢以前作品嘅質素。
反而係佢上咗神枱,啲歌開始唔走大路路線,上次B面都係咁,得紅棉路上有pop元素。我相信佢將來再出歌都係呢種曲風了。

我諗疫情都影響左本身既計劃
我覺得 《平安夜》幾好聽吖
《100層樓的家》都可能會是洗腦歌既

能出實體碟, 依然會支持

多點聽歌, 少點是非

平安夜 - 近年佳作

100層樓的家 - Gi式溫暖作品

再見灰姑 ...
Willjohnson 發表於 2020-5-17 14:58

你在唱片舖訂嗎?

我又唔覺呢幾隻歌質素差,尤其是平安夜水準幾好,保持佢以前作品嘅質素。
反而係佢上咗神枱,啲歌開始唔 ...
Serendipity 發表於 2020-5-17 16:32

反而鍾意 B面多過紅棉
二〇二三年度全女班投票

Back to One Back to One好洗腦

回復  boy4dudes

星夢

Dear Jane、Mag可能都會有大碟
ksquare 發表於 2020-5-17 11:41

華納簽翻Fiona,Mad呢d應該會擱置啦

印象中上年加盟記招嗰陣好似有講過當時已經錄起咗3首歌,簽咗3年一共出10首,
我估應該會分成3只EP~

印象中上年加盟記招嗰陣好似有講過當時已經錄起咗3首歌,簽咗3年一共出10首,
我估應該會分成3只EP~ ...
荷花gigi 發表於 2020-5-17 18:40

三年得10首歌

三年得10首歌
angelcheng0203 發表於 2020-5-17 18:44

好正常啦,宜家其他人基本都系咁嘅速度出歌咖啦

三年得10首歌
angelcheng0203 發表於 2020-5-17 18:44

多過aga,aga一年三首,三年得九首。

多過aga,aga一年三首,三年得九首。
on07111 發表於 2020-5-17 18:52

環球得Gin可以有budget出八首歌。
舞來舞去 不日內開始錄音。

希望听到更多歌,一路从大碟到EP到单曲。。。这个价钱卖三首出街了的歌,有点失望
喜欢GIGI

其實啲故仔聽落ok, 而家感覺係一隻唔完整嘅 concept album, 無錢做歌咁. 每隻故跟返隻歌就差唔多

其實啲故仔聽落ok, 而家感覺係一隻唔完整嘅 concept album, 無錢做歌咁. 每隻故跟返隻歌就差唔多 ...
30rock 發表於 2020-5-23 13:30

好似粥的故事咁

回復 63# l00540

UShop HK

‼️ 梁詠琪 Gigi Leung Wing Kei《PRELUDIO》延期推出

感謝Gigi歌迷的支持,由於《PRELUDIO》實體專輯印刷需時
實體專輯延期至6月10日推出
感謝大家對Gigi新專輯《PRELUDIO》的支持與諒解

‼️ 梁詠琪 Gigi Leung Wing Kei《PRELUDIO》延期推出

感謝Gigi歌迷的支持,由於《PRELUDIO》實體專輯印 ...
~love1314~ 發表於 2020-5-27 15:45

竟然未印…… 有話限量幾隻嗎

竟然未印…… 有話限量幾隻嗎
阿mark 發表於 2020-5-27 18:16

梁詠琪接受雷霆881「1圈圈」訪問,宣傳今日於線上推出的新碟《PRELUDIO》,六月初會推出幾千張的實體碟,現正預購中,她得悉反應理想,但因為限量發售,銷量好也不會再加印,今次製作更不計成本,希望留給歌迷一個回憶。

https://www.google.com.hk/amp/s/ ... 20200522-195881/amp

回復 78# l00540

幾千張呢個年代來說 出貨量已經好大
舞來舞去 不日內開始錄音。

回復  l00540

黃家正 發表於 2020-5-29 02:36

今次真係玩嘢,又話限量

回復  l00540

黃家正 發表於 2020-5-29 02:36

聽說也供台灣唱片舖代訂
所以今次出貨量也較多

今次真係玩嘢,又話限量
阿mark 發表於 2020-5-29 13:11

應該之後市面無售

訂咗等拎

呢個年代仲出實體都一定係fans買
普通街客多數都digital

今次真係玩嘢,又話限量
阿mark 發表於 2020-5-29 13:11

Ushop賣晒,CD舖都話cut貨
要買請早

其實啲故仔聽落ok, 而家感覺係一隻唔完整嘅 concept album, 無錢做歌咁. 每隻故跟返隻歌就差唔多 ...
30rock 發表於 2020-5-23 13:30

一定唔係無錢做歌,Gigi自己做都有,環球點會無?
我估係之後嘅歌可能唔係林若寧填,所以序章完結

回復  l00540

UShop HK
Willjohnson 發表於 2020-5-23 15:52

Ushop張獨家海報好靚

環球得Gin可以有budget出八首歌。
黃家正 發表於 2020-5-20 13:36

我又唔覺得係budget問題
近幾年Gigi都係三四年一碟
其實我覺得三年十首歌
慢慢出,首首派仲好

要買請早
moomoowang 發表於 2020-6-9 08:12

訂佐~

要買請早
moomoowang 發表於 2020-6-9 08:12

希望聽日可以收到

回復 88# l00540

唔知ushop會唔會今日寄,我估未必

其實佢o係環球o既定位真係好vague,說書人呢個名都好overuse

回復  l00540

唔知ushop會唔會今日寄,我估未必
moomoowang 發表於 2020-6-9 13:21

據聞已經寄出了
有朋友今早已經收到

收到了  好靚

我都收到了,原來唱片鋪都有得賣

收到了  好靚
艾石仔 發表於 2020-6-10 19:19

我仲未收到

是不是速遞上門?

回復 91# l00540

真係尋日收到,靚到爆炸

我仲未收到

是不是速遞上門?
l00540 發表於 2020-6-10 21:51

係,順豐

係,順豐
moomoowang 發表於 2020-6-11 16:02

今日終於收到了 謝謝

宜家要Unboxing喇~~~~~

今日終於收到了 謝謝

宜家要Unboxing喇~~~~~
l00540 發表於 2020-6-11 17:33

佢Poster 後寄喎

佢Poster 後寄喎
艾石仔 發表於 2020-6-11 18:31

我今日同步收到了

有個poster筒入住

我今日同步收到了

有個poster筒入住
l00540 發表於 2020-6-11 19:22

個人鍾意ushop嗰款poster多d