返回列表 發帖
佢Poster 後寄喎
艾石仔 發表於 2020-6-11 18:31

應該呢2日都會收到

今日終於收到了 謝謝

宜家要Unboxing喇~~~~~
l00540 發表於 2020-6-11 17:33

要拍片

個人鍾意ushop嗰款poster多d
moomoowang 發表於 2020-6-11 21:05

Poster 有兩款?

Poster 有兩款?
Serendipity 發表於 2020-6-12 12:24

其實d歌唔錯 但係三首歌加一首remix真係太少...
平安夜>100層樓的家>再見灰姑娘 ...
黃家正 發表於 2020-5-16 11:50

歌曲排序一樣~!

2020 香港唱片商會銷量榜第24週 2020/06/19

TW LW  NW
01 NE 01 Preludio / 梁詠琪
02 NE 01 越難越愛 Love Collection 精選(24K GOLD DISC) / 吳若希
03 01 03 Chromatica / Lady Gaga
04 NE 01 但願人長久(24K GOLD DISC) / HANA 菊梓喬
05 NE 01 Come Away with Me / Norah Jones
06 04 04 藍染 Self Portrait / SoulJase   
07 NE 01 美麗新世界 明天會更好 / VA
08 02 04 想見你 電視原聲帶 / OST
09 03 16 Dream Songs: The Essential Joe Hisaishi / 久石讓
10 RE 09 追憶似水芳華 / 梅艷芳

恭喜GIGi
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

RE: [Jun/10/2020] Preludio - 梁詠琪 (CD)

TW LW  NW
02 NE 01 越難 ...
l00540 發表於 2020-6-19 16:22

恭喜Gigi

回復 106# l00540

恭喜GIGI!!这次来环球,歌做得好,碟做的靓,希望GIGI 继续出歌,不要回去生仔啊
喜欢GIGI

TW LW  NW

唔知銷量有無計預購呢?

恭喜Gigi
nigelwu 發表於 2020-6-19 19:24

King姐話會出平裝版
都唔知真唔真......

好似連GIGI都唔知.....

回復  l00540

恭喜GIGI!!这次来环球,歌做得好,碟做的靓,希望GIGI 继续出歌,不要回去生仔啊 ...
KKKIMO92 發表於 2020-6-19 19:27

生都可以照出歌出碟
KAY都係咁

生都可以照出歌出碟
KAY都係咁
kenneth 發表於 2020-6-21 10:17

但仲有一個KARY

生都可以照出歌出碟
KAY都係咁
kenneth 發表於 2020-6-21 10:17

中嬅連minor classic都開埋,wyman演唱會又去!

中嬅連minor classic都開埋,wyman演唱會又去!
on07111 發表於 2020-6-21 20:21

錄咗一首歌叫做 親添

on07111 發表於 2020-6-21 20:21

GIGI有意在下個紅館騷前
開個side-cut演唱會,以歌會歌迷

an old hag
佛壇麗淇

上星期見旺角唱片舖已經要劈價了,跌破$300大關...

上星期見旺角唱片舖已經要劈價了,跌破$300大關...
Serendipity 發表於 2020-7-25 17:21

本身就唔值咁多錢,又話限量滿大街都係

梁詠琪 - 看音樂聽故事Preludio (Moving Version) CD+DVD
Release Date 12-AUG-2020

4首故事歌曲 + 3個歌曲MV + 2首電影歌曲 + 1本歌詞寫真
音樂 影片 故事 相片 完整集合 一起發行. 4摺digi-pack紙製外套包裝.

CD :
01. 再見灰姑娘
02. 平安夜
03. 100層的家
04. 平安夜 (打打氣版)
Bonus Tracks
05. 無盡愛 ("小Q" 電影主題曲)
06. 謝謝你走在我前面 (國) "小Q" 電影主題曲
DVD :
01. 再見灰姑娘
02. 平安夜
03. 100層的家
出處:echo

平裝版嗎,即是可以$108買到?

梁詠琪 - 看音樂聽故事Preludio (Moving Version) CD+DVD
Release Date 12-AUG-2020

4首故事歌曲 + 3個 ...
~love1314~ 發表於 2020-8-10 16:45

又要課金了

故事唔見曬

好彩無買Boxset版

限量boxset賣哂未lol

平安夜 會唔會有家謙合唱版

平裝版嗎,即是可以$108買到?
gordon0807 發表於 2020-8-10 17:01

唔計雙封面嘅《Look》、《成長的短髮》
對上一張出加強版嘅專輯,要數到03年嘅《我想我唱》了

暫時未知定價啊...

唔計雙封面嘅《Look》、《成長的短髮》
對上一張出加強版嘅專輯,要數到03年嘅《我想我唱》了

...
l00540 發表於 2020-8-10 20:09

https://ushop.umwebzine.com/0722562.html
hkd 129

hkd 129
timgoi 發表於 2020-8-10 21:52

謝謝資訊~

UShop訂價或會稍高於市價
還是星期三去天空音樂一趟~

本身就唔值咁多錢,又話限量滿大街都係
阿mark 發表於 2020-7-25 22:46

咪係 宜家CD倉仲有得賣

咪係 宜家CD倉仲有得賣
星夢情真 發表於 2020-8-11 20:22

當初製造假像,個個都以為限量幾百隻

阿mark 發表於 2020-8-11 21:24

Ushop賣晒,CD舖都話cut貨
要買請早
moomoowang 發表於 2020-6-9 08:12

之前預訂港台反應熱烈
唱片公司係加推咗boxset...
所以推出日期係押後咗㗎

阿mark 發表於 2020-8-11 21:24

其實梁詠琪邊有人買

感謝大家喜歡PRELUDIO deluxe版本,令我有動力繼續做我喜歡的音樂,這次的Moving Version, 更容易收藏,希望給樂迷們多一個選擇
From:GIGI Facebook

下週Moving Version有望重登香港唱片銷量榜冠軍

TW LW  NW

琪待GIGI back to one back to one

hkd 129
timgoi 發表於 2020-8-10 21:52

今天終於推出Moving Version 了

揮手區:
信和$129送poster

揮手區:
l00540 發表於 2020-8-13 15:17

係咪都係ushop嗰張新poster?

係咪都係ushop嗰張新poster?
Serendipity 發表於 2020-8-13 15:33

係啊 不過就無poster筒送

我怕自己不是首100位
所以沒有在Ushop訂

揮手區:
l00540 發表於 2020-8-13 15:17

內容有咩分別?係咪同boxset一樣有postcard set and 相集?
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

內容有咩分別?係咪同boxset一樣有postcard set and 相集?
fifty1205 發表於 2020-8-13 20:22

加強版少了紙雕包裝和post card
但有相集和加送了bonus tracks 、主打歌MVs

據Fans club速報,CD倉銅鑼灣、太子、太古城暫時售罄
不過,不用擔心,最快明天會補貨的...

但未知新一批有無poster附送

加強版少了紙雕包裝和post card
但有相集和加送了bonus tracks 、主打歌MVs

據Fans club速報,CD倉銅鑼 ...
l00540 發表於 2020-8-13 21:44

相集內容一樣?
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

相集內容一樣?
fifty1205 發表於 2020-8-13 22:15

我影咗啲內頁相
但怎樣上載?   

感恩 :)

感恩 :)
Willjohnson 發表於 2020-8-15 13:16

Gigi 梁詠琪之前推出「PRELUDIO」限量 Box-set,當時都掀起過一陣搶購潮,相信唔少 Gigi 嘅忠實 fans 都已經有一盒放左響屋企啦。

但當時都有唔少人問,我覺得專輯嘅歌唔錯,但又唔想買 Box-set,會唔會有平裝版呢?

答案係有嘅,而平裝版 Moving Version 今日就正式推出啦!

不過今次呢個 Moving Version 收錄嘅內容同 Box-set 版都有啲唔同,上次就係三首歌加一首 Remix 加 6 個故事,而今次無故仔聽,但收錄合共六首歌,另外兩首係來自電影「小 Q」嘅主題曲嘅粵語版《無盡愛》以及國語版《謝謝你走在我前面》。另外仲會有 DVD 收錄《再見灰姑娘》《平安夜》以及《100 層樓的家》MV。

上次無買到 Box-set 嘅樂迷,今日就去唱片店買呢個 Moving Version 啦。

Source: 論盡音樂
—————————-
多謝Gee持

買左隻 Moving Version gi 持, 希望下週上返銷量榜

大版開始半價,poor gigi

買左隻 Moving Version gi 持, 希望下週上返銷量榜
boy4dudes 發表於 2020-8-15 22:17

有無新版poster送?

teennum1 發表於 2020-8-16 01:04

自己攞嚟衰,印咁多做乜

劈咁多?之前旺角都係290左右,咁而家半價咪少過200!
估唔到去到環球都難免劈價命運

May I know where have?

boy4dudes 發表於 2020-8-15 22:17

下星期銷量榜應該GIGI對盧冠廷~~~

希望back to one back to one

自己攞嚟衰,印咁多做乜
阿mark 發表於 2020-8-16 17:08

環球已經好少出新碟仲半價,以後陳慧嫻關淑怡仲咁出新碟?