返回列表 發帖

蔡思貝陪男友胡鴻鈞返家慶母親節 蔡思貝:我唔識許廷鏗

【情人知己三角糾纏】蔡思貝鬼祟夜會余德丞
再陪男友胡鴻鈞返家慶母親節

壹周刊 16-5-2020

https://hk.nextmgz.com/article/2_740198_0

去年底,蔡思貝被人踢爆,與《降魔的2.0》上位的胡鴻鈞拍拖,即是說,緋聞男友余德丞已成過去式?
不過,壹仔這晚卻見到,有新歡的蔡思貝,鬼祟夜會余德丞,難道他倆藕斷絲連,糾纏三角關係?
蔡思貝拍了五個月的新劇《踩過界II》,終在上週二(5)煞青,她一收工即約人撐枱腳,且一條短裙仔,夠晒青春誘人赴會。悉心打扮,約會對象不是男友胡鴻鈞,而是關係曖昧多時的密友余德丞。
還記得去年余德丞踢波途中突然昏迷送院,蔡思貝當晚第一時間衝去醫院,翌日更兩度現身,緊張程度,十足女友一樣。
而二人約會的當晚,揀了食串燒撐枱腳,且一食就三粒鐘,走的時候,這對傳緋聞的男女,鬼祟到要前後腳分開走。余德丞一支箭走去銀行櫃員機提款,為怕約會一事外洩,女方沒跟著他行,反而先返回自己的新座駕等對方。
㩒完機的余德丞,行番去搵蔡思貝,沿途他雙眼如人肉探測器一樣,不停掃射有冇可疑人物,尤如十級戒備。密會啫,使乜咁驚呀!

拍拖揸百萬波子

原來好戲在後頭,二人這麼鬼祟,不是因為偷情,而是蔡思貝的男友胡鴻鈞,剛到現場會合女友。呢餐飯,遲來的胡鴻鈞原想join埋一齊食,但余德丞發現附近有疑是狗仔隊的人,為掩護「蔡鈞戀」即通風報信,示意胡鴻鈞不要現身。

拍拖拍到高度戒備的「蔡鈞戀」,當晚各自揸自己車出動,並發現蔡思貝駕駛的,是過百萬的新款波子。有男方的密友爆料,指蔡思貝早前向男友胡鈞鴻要求送她一輪Mini Cooper,但當晚所見,她駕的竟是貴幾倍的辣跑保時捷,難道就是男友大手筆送的?

一對大話情人

說回拍拖半年的「蔡均戀」,至今仍處於小心戒備的狀態,縱然去年情侶關係被揭,但揭還揭,一於打死唔認,夾好口供,蔡思貝:「好朋友囉,冇呢啲喎!」,而胡鴻鈞:「自己嘅愛情,仲係尋尋覓覓當中。」齊齊做對大話情人。

早前男的被問到怎樣慶祝母親節,他說:「母親節當然同媽咪嗲啲慶祝啦,好簡單喺屋企食餐飯,就係我自己下廚嘅!」無錯,母親節正日日,胡鴻鈞的確陪父母渡過,但沒說,身邊還有女友蔡思貝。就在母親節這個重要日子,蔡思貝同胡鴻鈞呢一啤俾壹仔斷正!

當日蔡思貝揀陪男友的母親慶祝,胡鴻鈞駕車載住女友離開電視城去太古廣場。怕情侶關係曝光,戴口罩的他倆,再加cap帽,臉容遮了大半,若非一直追蹤,包到冚根本難以察覺。

泊好架車,二人先去coffee shop買杯咖啡,之後怕被人見到,故意走落停車場避一避。等了15分鐘,兩人確定(以為)冇人跟,再返回商場。看見他們拍拖舉動,真係想問,何不大大方方!

他倆揀了北京樓買外賣,並好有默契,女的揭餐牌,男的影相,相信是影給胡母,由她拍板。等到外賣,胡鴻鈞負責付款兼對單,見長長的張據,三大袋外賣食物,準備返家開大餐慶祝母親節。之後二一起返回將軍澳緻藍天胡鴻鈞寓所。看來拍拖半年,蔡思貝已見家長,且成功融入胡家。

明明母親節,有女友溫馨陪伴,但事後胡鴻鈞去商台做訪問時,卻繼續扮單身:「我都自我封閉咗好耐,我都好enjoy自己一個人嘅空間!」

三角糾纏

蔡思貝與胡鴻鈞,加余德丞,這段「三角」關係,可謂峰迴路轉。

蔡思貝與余德丞這對緋聞男女,之前關係最曖昧時候,二人不為一棵樹放棄整個森林,親密同時又各有各收兵,追女。余德丞一度越級挑戰,以近水樓台之利,追鄰居娜姐,但最後只能做兵,未能進階。

知道余德丞背著她媾周秀娜,蔡思貝都唔執輸,同余德丞慶祝生日兼po相,宣洩下主權。

之後蔡思貝轉投胡鴻鈞,余德丞公開一番看似戲言,實則有點葡萄說話:「我絕對係同佢襯啲,我諗唔係剩係我講,大把人都咁講。」雖然今日胡鴻鈞已是蔡思貝的另一半,由緋聞男友轉為知己的余德丞,肯為佢倆做掩護,呢啲係咪叫大方!

懶理胡鴻鈞許廷鏗關係決裂 蔡思貝:我唔識許廷鏗

香港01 15-5-2020

https://www.hk01.com/%E5%8D%B3%E6%99%82%E5%A8%9B%E6%A8%82/473698/%E6%87%B6%E7%90%86%E8%83%A1%E9%B4%BB%E9%88%9E%E8%A8%B1%E5%BB%B7%E9%8F%97%E9%97%9C%E4%BF%82%E6%B1%BA%E8%A3%82-%E8%94%A1%E6%80%9D%E8%B2%9D%E5%9D%A6%E8%A8%80-%E6%88%91%E5%94%94%E8%AD%98%E8%A8%B1%E5%BB%B7%E9%8F%97

外間一直盛傳胡鴻鈞(Hubert)因秘撻蔡思貝而與「蜜友」許廷鏗反目,多年來建立的感情因而付諸流水。
許廷鏗曾公開直認彼此少聯絡,而Hubert亦不甘示弱向外坦認雙方關係不復以前。
涉及事件中的女主角蔡思貝今日(15/5)出席電台節目前,接受《香港01》訪問時回應相關傳聞說:「其實我唔識許廷鏗,亦唔知道佢哋兩個嘅關係係點,因為我同Hubert係好朋友,其實我唔係好清楚佢哋兩個之間發生咩事。」(會否避嫌,同Hubert減少往來?)思貝坦言:「其實成件事我都唔係好清楚喺咪外間所指,咁所以我唔會有任何行動,我會做返自己,做返對待朋友一般嘅關係就Ok!」

而我不知道許廷鏗是誰

0鏗慘

條女好貪心,咁快要人送車。
突然覺得呢2個人都唔係好野

零鏗揾第個啦,其實佢同Mirror某成員幾襯
我估錯這個世界得到教訓

樓主係咪華納pr
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

胡生自己都係揸萬事得咋喎,送波子比女?

零鏗揾第個啦,其實佢同Mirror某成員幾襯
mrshadowll 發表於 2020-5-16 14:58

鏗鏗 係我家    btw  蔡思貝 擺明係姣精 !
      妳唔識許廷鏗 ? 無嘢呀? 人地鏗鏗係準天王 識妳呢啲姐仔咩?
講個笑話比你聽: 泳兒攞女金

達哥識開Eason呢個level
唔識金堅好正常啫
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

我無興趣知佢地感情生活
唔洗再跟進啦樓主
再將我相信的如煙火般綻放

天天衰老仍然守侯你

樓主係咪華納pr
b01091018 發表於 2020-5-16 15:47

她整晚在寫信。。

可唔可以貼返Alfred新聞。
對大灣區歌手無興趣啊
on07111 發表於 2020-5-16 17:30

條女好貪心,咁快要人送車。
突然覺得呢2個人都唔係好野
kimjj 發表於 2020-5-16 14:41

蔡思達不嬲都唔係好女仔
唔知佢了解完自己個學位未

都係果句,鏗鏗正氣又靚仔點解係要成日拉佢同胡宇春一齊講?係咪驚唔提佢胡宇春D新聞冇人睇?
I dig my fingers in expecting more than just the skin~

都係果句,鏗鏗正氣又靚仔點解係要成日拉佢同胡宇春一齊講?係咪驚唔提佢胡宇春D新聞冇人睇? ...
SugarFree 發表於 2020-5-16 18:04

其實許生身嬌肉貴,下次班娛記問佢胡生嘅野,佢唔好答得咁積極啦不如

其實許生身嬌肉貴,下次班娛記問佢胡生嘅野,佢唔好答得咁積極啦不如 ...
nazcaline 發表於 2020-5-16 18:14

許生答問題不嬲都係咁,唔係今日先係咁,反而胡生就變咗喇,友情不變都講得出口,好假呀

鏗鏗 係我家    btw  蔡思貝 擺明係姣精 !
      妳唔識許廷鏗 ? 無嘢呀? 人地鏗鏗係準 ...
洗衣王國130 發表於 2020-5-16 16:09

你應該要專一啲囉
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

你應該要專一啲囉
616.1314 發表於 2020-5-16 21:23

Baby sorry 同你係幕前情侶拍檔 ,鏗鏗 先係我真愛 ❤️。
     你唔好呷醋啦 !
講個笑話比你聽: 泳兒攞女金

蔡思達不嬲都唔係好女仔
唔知佢了解完自己個學位未
longdistance 發表於 2020-5-16 17:37

鍾意蔡思達 真係有啲難接受

許生答問題不嬲都係咁,唔係今日先係咁,反而胡生就變咗喇,友情不變都講得出口,好假呀 ...
kimjj 發表於 2020-5-16 19:31

友情不變唔一定要一齊玩,尤其出親來玩的其他人都唔岩傾呢?胡生唔開心左好耐作為好朋友唔會feel唔到,當然,我都係估估下,不過以前成日睇直播,覺得胡生都在下把位比其他人玩,佢似係以百厭搗旦反應掩飾左佢,感覺係許生而家總是側面一大班人烘住佢,果個一道門,咪不停講到對胡生有幾多恩惠,對佢幾咁好,老實說,大家岩唔岩聽都好,的確胡生係拍劇多左人識,而且胡生都30,大個左唔再只是身邊小弟,佢都想自己行自己路,加上又被雪又受傷,心態可能唔同左,或者佢真係想試下另一種生活另一種工作或朋友圈,咁唔代表友情變左,唔一定要一齊嘻嘻哈哈先叫友情囉。

我以上只是我個人睇法和觀察左好耐而估估下的

友情不變唔一定要一齊玩,尤其出親來玩的其他人都唔岩傾呢?胡生唔開心左好耐作為好朋友唔會feel唔到,當 ...
nazcaline 發表於 2020-5-17 08:04

之前成日聯絡到而家唔聯絡,友情點會係不變呀?友情濃轉淡已經係變啦。 hibye fd都係友情既一種添。

胡生同其他人唔啱傾,洗唔洗許生都唔覆呀?都識咗咁耐,如果許生feel唔到胡生自己都要表達覺得委屈唔開心啦。
如果係許生攪到胡生唔開心就更加要同許生講啦,而家許生好似唔知發生咩事咁。
照你咁講,之前胡生委屈唔出聲,而家出聲,即係胡生而家紅咗,有毛有翼喇,之前既好朋友都可以唔要

之前成日聯絡到而家唔聯絡,友情點會係不變呀?友情濃轉淡已經係變啦。 hibye fd都係友情既一種添。

胡 ...
kimjj 發表於 2020-5-17 12:14

我只係估,未必係真,而胡生唔係舊年紅,係前年石敢當時期紅,舊年都冇咩聲氣啦,咁朋友都要講緣份,覺得去左另一階段有另一階段的相處,而且朋友間係咪單方面有問題only? 相信唔係,但只睇下報導就話係胡生唔岩,我唔認同,利申:胡生10年老粉

知道你係胡生既fans
我覺得你詳細睇下以下既文字
從你角度
Hubert 好似係一直處於下風同忍辱負重咁相處 ...
samsam 發表於 2020-5-17 13:09

我都覺得係類似情況,我本來都係胡生粉,無10年咁耐,但我覺得胡生今次呢件事做得唔好。
唔止呢個post,之前都講過呢條女唔係好野

我只係估,未必係真,而胡生唔係舊年紅,係前年石敢當時期紅,舊年都冇咩聲氣啦,咁朋友都要講緣份 ...
nazcaline 發表於 2020-5-17 12:47

唔可以剩睇報導話胡生唔啱,但你矛頭都指向許生喎

既然大家都係 insist 喺呢個帖度講,咁我搬翻我個 post 過嚟喇:
http://www.cmusichart.com/discuz/redirect.php?goto=findpost&ptid=17320&pid=1445881

其實,我只係介意 Hubert fans 會覺得 Alfred 係好風騷咁答記者問題
出到搵傳媒傳話,已經係冇哂辦法先咁做
所以我唔希望 被人誤解為 搏宣傳
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

我只係估,未必係真,而胡生唔係舊年紅,係前年石敢當時期紅,舊年都冇咩聲氣啦,咁朋友都要講緣份 ...

我一直希望 Alfred Hubert Mag KwanGor fans 可以共處
同 Mag fans 條路係最崎嶇,但 真誠 同 時間 係可以證明好多野的
蕭公子 就其實唔難,只要堅信 佢係無問題 就 OK 了

nazcaline,你係一個好純好真嘅粉絲
我好想同你講,我睇到你睇到嘅 Hubert
我相信 Hubert 係有唔想解釋嘅野
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

睇到上面阿Sam嘅一大pat留意,真係暈暈地,但我又衰嘅竟然全部睇晒就係睇下你哋班忠實許生粉絲點諗我哋個胡紅君

其他嗰啲塘邊鶴又咁多咀,話埋紅君個女朋友,你又幾了解蔡小姐,蔡小姐做咗咩傷天害理事叫得上係一個唔好嘅人呀
有證據就拎出嚟,做咩淨係識睇周刊講就信到十足
人哋係紅君個女朋友,就算揸紅君嘅車又有咩問題呢? 如果架車登記人係蔡小姐自己,咁又點解可以屈蔡小姐要紅君比錢買呢?
咁神奇嘅,唔通啲塘邊鶴匿咗响胡生床底知道晒佢哋啲秘密?

都係果句,鏗鏗正氣又靚仔點解係要成日拉佢同胡宇春一齊講?係咪驚唔提佢胡宇春D新聞冇人睇? ...
SugarFree 發表於 2020-5-16 18:04

其實你睇返篇文啦,成個壹仔報道係無提過許生架
但樓主又好神奇地貼埋蔡小姐01個報道囉
而許生最近嘅新聞,每次佢出去宣傳後都會有記者問許生關於胡生嘅關係,呢樣我諗唔係胡生可控制範圍之内
而許生可以控制嘅就係唔再講胡生,但我睇呢排係許生有專登去講胡生失聯而係想借傳媒去送msg比胡生話掛住佢

而如果有follow開兩位靚仔嘅ig, 都不難發現一樣嘢,就係兩位靚仔由11月中嘈過交,而家我就畫個時間進程出嚟,你會發現兩個靚仔之所以嘈交唔會係因為蔡小姐事,佢哋兩個係一定有嘢發生咗,而可能係因為理念,工作或某啲承諾或一啲埋响心裡面嘅心事感覺而觸發
11月3日  胡生陪許生開KKBOX 一起聽, 許生仲上載咗胡生張selfie
11月9日  胡生轉發降魔的2.0嘅宣傳片段 (咁即係當時佢心情仲好好)
11月16日 許生ig話 忠言逆耳 能否心領神會就看你造化
11月17日 許生ig道歉 ,對不起 我做得不夠好 我錯了 我說了 還有機會可以知道你的答案嗎
之後胡生一直冇出ig, until 12月8號出了首cover
12月6號 東方爆料胡生蔡小姐密會,仲話係跟咗呢兩個十日 (當時蔡小姐拍緊踩過界2,而記者係唔會無啦啦跟一個藝人十日嘅,除非係收到報料)
12月8號 一道門出po鬧某人係偽人 所有人都可以係工具 (但之後刪了post)
1月6號 胡生出新歌,開新歌發佈會
1月6號 許生ig指 每段關係都受到不同程度嘅考驗 其實可能只是這些考驗 彰顯了本身一直存在的問題 / 避開真的避得開? 要重新連結 又談何容易?

無可否認,胡生的確係石敢當後爆紅,亦即係劇集爆紅咗佢繼而佢嘅歌唱事業亦終於爆上一個高峰
作為普通人都會想得到身邊朋友嘅認同同支持,更何況一個以前幾乎係半透明嘅藝人
其實胡生一向不乏才華同實力,可惜老闆唔知因乜事唔力捧佢,將所有本來佢有份嘅資源撥咗去其他嘅同門身上
咁佢唯有就係要自己創出另一條血路,就係拍劇集,而慶幸嘅係胡生响戲劇方面原來都同樣有住天分,更慶幸嘅係佢响戲劇嘅資源竟然比唱歌優厚
但當爆紅咗,佢好想同朋友去分享佢嘅喜悅時,佢身邊嘅朋友都感受唔到
原因係呢班朋友都唔係佢嘅工作圈嘅一份子,更係對佢呢份工作有所嫌棄
我相信胡生一定有不是味兒嘅,咁佢可以點? 就係另開一個朋友圈,呢個朋友圈全部都係演藝方面嘅好同事好朋友
其實做人好簡單啫,唔使諗到咁複雜,做人係想開心同爭取滿足感
當呢個圈子唔啱傾或得唔到認同滿足感,好自然你就會去搵一啲啱channel同其他愛錫自己嘅人架啦,呢啲又邊有錯同對呢

你自己都睇到,12月6日報紙影既野 但就一定唔係SDOOR 放囉 ,因為SDOOR都唔識蔡
點俾料人呢?
咩事都好
...
samsam 發表於 2020-5-17 16:14

我有講係SDoor放咩,點解你會將件事同SDoor連埋咗嘅
咁有冇咁做就應該得阿小一個知
佢對得住天地良心咪得,係咪?
在我角度,爆唔爆單戀情出嚟都冇所謂嘅,人嚟架嘛,正常拍拖犯法咩

我有講係SDoor放咩,點解你會將件事同SDoor連埋咗嘅
咁有冇咁做就應該得阿小一個知
佢對得住天地良心咪得 ...
神女有心 發表於 2020-5-17 16:22

我上面咪講左囉你有無睇架

我上面咪講左囉你有無睇架
samsam 發表於 2020-5-17 16:31

真係太大pat, 睇到暈暈地

11月17日 理大圍城
Hubert 係理大畢業生

對我地凡人嚟講,真係冇辦法想像
點解嗰段時間 可以因私事鬧交

其實單戀情爆料對粉絲嚟講not a big deal
但for紅君嚟講,應該會比較big deal
咁佢係圈中人,佢會知道内情同知有冇人爆料
佢會因此而作出一啲決定
我係粉絲,粉絲隨愛豆,就係咁簡單

而如果有follow開兩位靚仔嘅ig, 都不難發現一樣嘢,就係兩位靚仔由11月中嘈過交,而家我就畫個時間進程出嚟 ...
神女有心 發表於 2020-5-17 15:56

其實根據個時間線
我覺得佢地係因為Hubert決定同星夢續約同政治立場而嘈交
上年Hubert好返之後出面一直都有job做
但cctvb嘅大大小小show都唔見佢 明顯俾人雪緊
但11月中開始突然活躍返喺幕前(續咗約) 同埋身為Poly舊生嘅Hubert粒聲都唔出
應該就係咁令Alfred同Sdoor失望
Alfred同Sdoor應該一直都唔鍾意星夢同想Hubert走
之前有人話Sdoor話Hubert講一套做一套同違背良心做嘢
應該係講緊Hubert一直都應承過會離開星夢同喺ig表現到自己係黃咁但又繼續幫cctvb打工?(純粹個人推測)
總之佢地反面應該唔關蔡思達事嘅我諗
不過咁多年兄弟情咁就冇咗真係好可惜 希望佢地會有和好嘅一日

11月17日 理大圍城
Hubert 係理大畢業生

對我地凡人嚟講,真係冇辦法想像
點解嗰段時間 可以因私事鬧交 ...
Bluejays 發表於 2020-5-17 16:36

咁又點知佢哋兩個啫
理大件事,也最多係旁觀者啫又關紅君咩事
舊生可以做到啲乜,佢係人唔係小神仙石敢當
佢係小神仙嘅話,上年佢就唔會吊威也跌親啦

其實根據個時間線
上年Hubert好返之後出面一直都 ...
hlyyy 發表於 2020-5-17 16:46

如果因為咁而鬧個好兄弟,我只能講..人哋屋企冇你咁多錢可以任性呀
同埋黃都有分好多種,支持社運暴力亦唔見得係有良心
更何況而家嘅社會環境,要夾硬歸邊黃藍而冇中間嘅話,胡生係藍
你哋都話佢係大灣區歌手啦,其實大灣區歌手,做tvb就係遺背良心咩
唔知點解覺得呢個等號畫得幾好笑,即上大陸發展嘅藝人或歌手就係全部遺背良心?

其實根據個時間線
上年Hubert好返之後出面一直都 ...
hlyyy 發表於 2020-5-17 16:46

嘩,咁多段睇到傻。身為多年鏗粉,我都覺得呢個版本較似,即
1,同政治取向
2,同Hubert續約tvb有關

大家理念唔同,疏遠無可厚非。Hubert都想試試轉換朋友圈。不過,我都希望兩人會和好番,Alfred網上音樂會,專登唱小巧首和好比Hubert聽,希望佢收到後,回個message都好啦。

我follow左Alfred一段時間,覺得佢為人係真心對朋友好,所以佢人緣咁好,我點都會選擇永遠支持佢。

又理大圍城
無力感又理大圍城
唔好乜都唔知就話關理大圍城事啦

睇左你地咁多討論
我覺得無論咩原因都好
都無話絶對嘅對與錯嘅
相識是緣份
大家都係同一個歌唱比賽出身
又咁多年兄弟感情
即使理念改變左
都希望大家都可以珍惜大家
客觀睇,Alfred 無辦法到搵傳媒同用音樂去傳話俾Hubert
係好真心同好珍惜佢同Hubert既兄弟情
畢竟星夢年代Alfred 都幫Hubert爭取過機會
希望過咗一排之後
大家都可以有返以前嗰種互動

p.s 我見上面有人話Alfred 好風騷咁回應,你估佢好想答?D記者成日提住胡生吼住許生反應,唔通許生要黑面回應咩?佢都有同記者講:又係佢(指胡生)?證明係記者問題啦!

呢個三角關係連埋cm仲好睇過大台劇
唔知跟住劇情會點發展呢
有請關注零鏗感情狀態專員樓主繼續跟進

又理大圍城
無力感又理大圍城
唔好乜都唔知就話關理大圍城事啦
艾石仔 發表於 2020-5-17 17:27

而家就係講緊,11月17日,發生左一件 *唔關* 理大 嘅事,所以覺得荒誕呀

睇左你地咁多討論
我覺得無論咩原因都好
都無話絶對嘅對與錯嘅
相識是緣份
大家都係同一個歌唱比賽出身
又 ...
森姆@結論 發表於 2020-5-17 17:29

大部分都同意你講嘅
但就一點,許生响星夢時期幫胡生所爭取嘅機會,我相信係幾次陪唱嘅機會同俾胡生認識咗幾個非星夢嘅音樂人
其實胡生已經响好多周刊/電台訪問公開咁多謝過許生
而許生粉絲若然咁中意久唔久就提一次,包括某許生粉絲嘅一大pat留言(而家delete咗)連余婆嘅資源都係許生幫胡生爭取嘅
(咁查實龐杰同石敢當呢個角色係唔係都係許生幫胡生爭取架呢,哈哈)
都真係冇你哋辦法,我估就算連胡生都真係只能講一句 一笑而過

我好肯定你問十個人會有十個人答胡生走紅係因為石敢當同到此一遊遙不可及
而唔會答你係因為情人自擾同朋友身份
講完

當年朋友身份想用坤坤同一班底來做另一次原來她不夠愛我2.0,可惜這首歌太平淡了,浪費了hubert的聲線

如果因為咁而鬧個好兄弟,我只能講..人哋屋企冇你咁多錢可以任性呀
同埋黃都有分好多種,支持社運暴力亦唔 ...
神女有心 發表於 2020-5-17 16:58

字都打錯係*違背呀!
你講乜L嘢呀 你唔知因乜要有暴動就咪L亂講嘢啦傻仔
我地唔係支持社運暴力囉!!! 好似講到我地錯晒咁
宜家係邊個搞到咁呀?
你完全唔了解下只偏幫胡生

當年朋友身份想用坤坤同一班底來做另一次原來她不夠愛我2.0,可惜這首歌太平淡了,浪費了hubert的聲線 ...
on07111 發表於 2020-5-17 22:18

講起坤坤佢同胡生都好似唔係咁fd咁