返回列表 發帖
喜歡一個人的聲線,到喜歡歌,再因為歌去看訪問,睇live 、睇睇下佢身邊朋友的訪問都會睇
對一個人的看法、觀感唔會係突然而來。觀感從多方面、多角度、長時間去累積。

從我了解佛的性格、做事的處理手法、對朋友重視程度,我一定繼續撑佢。

佢唔計較,不斷發掘自己音樂路上不同的可能性的同時,示為大家介紹很多新進音樂人、甚至busker。佢一定希望各位戰友都好,同伴對佢好重要。

喜歡一個人會因為喜歡佢而喜歡/或更了解佢喜歡的人和事

這陣子選擇少看電視,但希望電視圈的各位人仕大紅大紫 做到自己喜歡的事

而金堅 多謝你,期待你為我們帶來的音樂

字都打錯係*違背呀!
你講乜L嘢呀 你唔知因乜要有暴動就咪L亂講嘢啦傻仔
我地唔係支持社運暴力囉!!! 好似 ...
kaman921 發表於 2020-5-17 22:23

哇,好驚呀,好多個L字呀
我有我嘅意見表達,我又冇阻你哋爭取你哋嘅訴求,但認唔認同又係另一回事
乜你哋唔係支持民主架咩,咁一百個人就可以有一百個睇法同意見
民主係包容晒唔同嘅聲音,咁你同唔同意? 因乜解究你咁惡死呢下?
你唔會因為我唔支持社運暴力就同我化妝架可?
呀係,今日新聞見有個人因暴動而判坐4個月
咁若然係覺得自己嘅行為係正確嘅,咁個大法官就係錯判喇
香港應該仲係法治之都嚟嘅,L嚟L去都唔代表你幾有說服力
唔再off topic ...
我嘅意見係我嘅意見,唔該唔好拖紅君落水
我都覺得佢同許生未必係因為政治立場而鬧翻
更大可能性係因為理念同所行嘅發展路線唔再相同而分道揚鑣,咁佢哋咁多年好兄弟都可以嘈交嘈到咁,旁觀者們又可以插咩手呢

包容?
黑警打人我地就要包容?
林鄭黑警不停打壓我地我地就要包容?
去大陸搵人仔唔理你
但係仲要撐警撐政府嘅真係覺得你無資格做人
仲要同黑警唱朋友個班 點樣包容得落呀請問?
首先有呢個警暴先會出現用暴力去表達訴求
你究竟明唔明嫁? 不如你睇多啲政治嘅嘢先啦

得啦! 你繼續盲目撐你偶像啦
同你講晒9氣
再將我相信的如煙火般綻放

我好肯定你問十個人會有十個人答胡生走紅係因為石敢當同到此一遊遙不可及
而唔會答你係因為情人自擾同朋友 ...
神女有心 發表於 2020-5-17 20:51

得你1個係胡粉咩?得你清楚胡生走紅史咩?鬼唔知胡生拍劇而紅,但係呢2首對胡生唱歌方面都好重要既非劇歌,更加係好多胡粉都鍾意既歌。
許生幫胡生唔需要成日掛響口邊,但亦唔應該為咗撐胡生而踩許生

同埋,唔該唔好好似某鏡仔啲c9痴粉咁

呢啲報道根本好cctvb/星夢style,不和、爭寵、絕交等等,有新劇上就夾傳媒造新聞,擺許生上枱。我覺得兩位當事人都唔應該再回應,女人都算,男人老狗係呢啲事上糾纏真係唔好睇囉,唔係人人都係fans,外人睇到會覺得好八婆。做朋友嘅嘢合則來不合則去,灑脫啲啦

其實就算憎cctvb同星夢都係咁話,胡生真係因為降魔的上位,而且佢本人都應該真心喜歡演戲,真係朋友最多比下意見,點會因為佢選擇唔離開而嘈交,人各有志,而且唔見得胡生出咗嚟會好易撈。再者點講cctvb同何生都對許生有恩,有咩必要咁反轉豬肚。佢地之間嘅恩怨,邊個啱邊個錯,外人真係冇得評論

得你1個係胡粉咩?得你清楚胡生走紅史咩?鬼唔知胡生拍劇而紅,但係呢2首對胡生唱歌方面都好重要既非劇歌 ...
kimjj 發表於 2020-5-18 00:45

呢位自稱前熊粉現役許生粉絲
留意返,我所有留言冇一句係踩過許生,我亦冇講過許生將以前對紅君嘅好經常掛於咀邊喎,反而你第一句就話紅君同蔡小姐唔係咩好嘢唔知你又咩意思呢
而係呢度嘅許生粉絲又久唔久出嚟講紅君以前受過鏗鏗嘅恩惠
而呢啲恩惠,我覺得紅君未曾忘記過,佢亦曾多次公開多謝許生話許生好錫佢
而我留言只係同緊呢度某啲許生粉絲講,紅君係點樣走紅in case佢哋唔知啦,係因為佢嘅優厚嘅劇集資源同劇歌資源
但我又冇講紅君嗰兩首非劇歌唔好聽(我自己都有買呢兩首歌兼紅君隻專輯),但呢兩首歌事實冇佢同年嗰兩首劇集歌咁多人識同注意,我都係講事實
(紅君自己寫嘅非劇歌/劇集歌比情人自擾同朋友身份多人識啦,佢自己寫嘅曲又慳返筆作曲費又可show才華,我相信佢仲enjoy)
至於紅君同鏗鏗究竟仲可唔可以friend返,都唔係粉絲們控制到嘅事,控制到嘅就只有紅君同鏗鏗自己,所以我都認同相識係一段緣份而做到兄弟更係佢哋嘅唔知幾多世嘅緣份
呢段緣份可以行到幾遠都係佢哋兩人嘅事,外人控制同插唔到咩手嘅
其實大家都唔知佢兩個發生過咩事,都只係由佢哋嘅ig互動去找蛛絲馬跡啫,又點解可以一口咬定邊個啱邊個錯

呢啲報道根本好cctvb/星夢style,不和、爭寵、絕交等等,有新劇上就夾傳媒造新聞,擺許生上枱。我覺得兩位 ...
Crooks 發表於 2020-5-18 00:49

竟然一個陳柏宇粉都可以睇得咁通透,讚

照傳媒嘅一如既往嘅做法,鏗鏗將會係過去式,蔡小姐先係現在式亦會係佢哋追訪紅君嘅目標題目
不過仲會唔會問鏗鏗紅君嘅嘢,就唔知喇

呢啲報道根本好cctvb/星夢style,不和、爭寵、絕交等等,有新劇上就夾傳媒造新聞,擺許生上枱。我覺得兩位 ...
Crooks 發表於 2020-5-18 00:49

本帖隱藏的內容需要積分高於 100 才可瀏覽
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

咁係咩原因?

咁係咩原因?
筠筠 發表於 2020-5-18 08:46

Alfred 已經表明,佢係乜都唔知
就算唔計啲訪問講左唔知,根本 11/16-17 嘅 IG 都係講緊唔知
Alfred 一直就係問緊係乜野事,所以其實只有 Hubert 知
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

加翻一個 point,即使 Hubert 同 sdoor 鬧翻左
Alfred 都只會係知道 sdoor 嬲乜
Hubert 點解要同 sdoor 以外 嘅舊朋友失聯
Hubert 唔講,Alfred 唔會知,只可以不斷估 不斷問

加翻一個 point,即使 Hubert 同 sdoor 鬧翻左
Hubert 點解要同 sdoor 以 ...
Bluejays 發表於 2020-5-18 15:11

即係 Hubert 連 Mag Joyce 呢 d 都已經斷絕來往?
不過我諗緊
Alfred 可以從 Jinny 方面了解下嗎?
本週冠軍歌: 說好的未來 - Winka 陳泳伽

講起坤坤佢同胡生都好似唔係咁fd咁

當年朋友身份想用坤坤同一班底來做另一次原來她不夠愛我2.0,可惜這首歌太平淡了,浪費了hubert的聲線 ...
on07111 發表於 2020-5-17 22:18

其實坤gor 同 Hubert 是好朋友, 應該都有比咗好多意見, Hubert 留低星夢或許是他因石敢當而紅, 兩首主題曲和插曲亦令到他有更多知名度, 但如果他一走就要重新來過, 他始終過唔到這一關才續約星夢. 他的情況應該有點似五虎時的梁朝偉, 當五虎中 劉德華要離開TVB而要雪藏, 偉仔亦因合約問題而要作出重大決定, 最後偉仔都選擇留低TVB.  Hubert 祗是敵不過名利而選擇留低, 希望他會像偉仔一樣能夠紅多五年才風光地離開TVB和星夢.

Hubert 點解要同 sdoor 以 ...
Bluejays 發表於 2020-5-18 15:11

Hubert 應該是自身問題和不想越描越黑才不回答,有時名利是一個好大的誘引, 或者他覺得留在TVB 和星夢會有較大的保障.

紅軍咁醜 xox

呢位自稱前熊粉現役許生粉絲
留意返,我所有留言冇一句係踩過許生,我亦冇講過許生將以前對紅君嘅好經常掛 ...
神女有心 發表於 2020-5-18 02:23

紅軍邊忽紅呀可唔可以唔好狗屎垃圾又話紅呀

定係個「紅」字代表奶共
唱再出發又真係好「紅」

紅軍咁醜 xox
賴爽 發表於 2020-5-22 10:10

官仔骨骨 男神
I dig my fingers in expecting more than just the skin~

咁既女人都有人爭