返回列表 發帖
睇到上面阿Sam嘅一大pat留意,真係暈暈地,但我又衰嘅竟然全部睇晒就係睇下你哋班忠實許生粉絲點諗我哋個胡紅君

其他嗰啲塘邊鶴又咁多咀,話埋紅君個女朋友,你又幾了解蔡小姐,蔡小姐做咗咩傷天害理事叫得上係一個唔好嘅人呀
有證據就拎出嚟,做咩淨係識睇周刊講就信到十足
人哋係紅君個女朋友,就算揸紅君嘅車又有咩問題呢? 如果架車登記人係蔡小姐自己,咁又點解可以屈蔡小姐要紅君比錢買呢?
咁神奇嘅,唔通啲塘邊鶴匿咗响胡生床底知道晒佢哋啲秘密?

都係果句,鏗鏗正氣又靚仔點解係要成日拉佢同胡宇春一齊講?係咪驚唔提佢胡宇春D新聞冇人睇? ...
SugarFree 發表於 2020-5-16 18:04

其實你睇返篇文啦,成個壹仔報道係無提過許生架
但樓主又好神奇地貼埋蔡小姐01個報道囉
而許生最近嘅新聞,每次佢出去宣傳後都會有記者問許生關於胡生嘅關係,呢樣我諗唔係胡生可控制範圍之内
而許生可以控制嘅就係唔再講胡生,但我睇呢排係許生有專登去講胡生失聯而係想借傳媒去送msg比胡生話掛住佢

而如果有follow開兩位靚仔嘅ig, 都不難發現一樣嘢,就係兩位靚仔由11月中嘈過交,而家我就畫個時間進程出嚟,你會發現兩個靚仔之所以嘈交唔會係因為蔡小姐事,佢哋兩個係一定有嘢發生咗,而可能係因為理念,工作或某啲承諾或一啲埋响心裡面嘅心事感覺而觸發
11月3日  胡生陪許生開KKBOX 一起聽, 許生仲上載咗胡生張selfie
11月9日  胡生轉發降魔的2.0嘅宣傳片段 (咁即係當時佢心情仲好好)
11月16日 許生ig話 忠言逆耳 能否心領神會就看你造化
11月17日 許生ig道歉 ,對不起 我做得不夠好 我錯了 我說了 還有機會可以知道你的答案嗎
之後胡生一直冇出ig, until 12月8號出了首cover
12月6號 東方爆料胡生蔡小姐密會,仲話係跟咗呢兩個十日 (當時蔡小姐拍緊踩過界2,而記者係唔會無啦啦跟一個藝人十日嘅,除非係收到報料)
12月8號 一道門出po鬧某人係偽人 所有人都可以係工具 (但之後刪了post)
1月6號 胡生出新歌,開新歌發佈會
1月6號 許生ig指 每段關係都受到不同程度嘅考驗 其實可能只是這些考驗 彰顯了本身一直存在的問題 / 避開真的避得開? 要重新連結 又談何容易?

我只係估,未必係真,而胡生唔係舊年紅,係前年石敢當時期紅,舊年都冇咩聲氣啦,咁朋友都要講緣份 ...
nazcaline 發表於 2020-5-17 12:47

無可否認,胡生的確係石敢當後爆紅,亦即係劇集爆紅咗佢繼而佢嘅歌唱事業亦終於爆上一個高峰
作為普通人都會想得到身邊朋友嘅認同同支持,更何況一個以前幾乎係半透明嘅藝人
其實胡生一向不乏才華同實力,可惜老闆唔知因乜事唔力捧佢,將所有本來佢有份嘅資源撥咗去其他嘅同門身上
咁佢唯有就係要自己創出另一條血路,就係拍劇集,而慶幸嘅係胡生响戲劇方面原來都同樣有住天分,更慶幸嘅係佢响戲劇嘅資源竟然比唱歌優厚
但當爆紅咗,佢好想同朋友去分享佢嘅喜悅時,佢身邊嘅朋友都感受唔到
原因係呢班朋友都唔係佢嘅工作圈嘅一份子,更係對佢呢份工作有所嫌棄
我相信胡生一定有不是味兒嘅,咁佢可以點? 就係另開一個朋友圈,呢個朋友圈全部都係演藝方面嘅好同事好朋友
其實做人好簡單啫,唔使諗到咁複雜,做人係想開心同爭取滿足感
當呢個圈子唔啱傾或得唔到認同滿足感,好自然你就會去搵一啲啱channel同其他愛錫自己嘅人架啦,呢啲又邊有錯同對呢

你自己都睇到,12月6日報紙影既野 但就一定唔係SDOOR 放囉 ,因為SDOOR都唔識蔡
點俾料人呢?
咩事都好
...
samsam 發表於 2020-5-17 16:14

我有講係SDoor放咩,點解你會將件事同SDoor連埋咗嘅
咁有冇咁做就應該得阿小一個知
佢對得住天地良心咪得,係咪?
在我角度,爆唔爆單戀情出嚟都冇所謂嘅,人嚟架嘛,正常拍拖犯法咩

我上面咪講左囉你有無睇架
samsam 發表於 2020-5-17 16:31

真係太大pat, 睇到暈暈地

其實單戀情爆料對粉絲嚟講not a big deal
但for紅君嚟講,應該會比較big deal
咁佢係圈中人,佢會知道内情同知有冇人爆料
佢會因此而作出一啲決定
我係粉絲,粉絲隨愛豆,就係咁簡單

11月17日 理大圍城
Hubert 係理大畢業生

對我地凡人嚟講,真係冇辦法想像
點解嗰段時間 可以因私事鬧交 ...
Bluejays 發表於 2020-5-17 16:36

咁又點知佢哋兩個啫
理大件事,也最多係旁觀者啫又關紅君咩事
舊生可以做到啲乜,佢係人唔係小神仙石敢當
佢係小神仙嘅話,上年佢就唔會吊威也跌親啦

其實根據個時間線
我覺得佢地係因為Hubert決定同星夢續約同政治立場而嘈交
上年Hubert好返之後出面一直都 ...
hlyyy 發表於 2020-5-17 16:46

如果因為咁而鬧個好兄弟,我只能講..人哋屋企冇你咁多錢可以任性呀
同埋黃都有分好多種,支持社運暴力亦唔見得係有良心
更何況而家嘅社會環境,要夾硬歸邊黃藍而冇中間嘅話,胡生係藍
你哋都話佢係大灣區歌手啦,其實大灣區歌手,做tvb就係遺背良心咩
唔知點解覺得呢個等號畫得幾好笑,即上大陸發展嘅藝人或歌手就係全部遺背良心?

睇左你地咁多討論
我覺得無論咩原因都好
都無話絶對嘅對與錯嘅
相識是緣份
大家都係同一個歌唱比賽出身
又 ...
森姆@結論 發表於 2020-5-17 17:29

大部分都同意你講嘅
但就一點,許生响星夢時期幫胡生所爭取嘅機會,我相信係幾次陪唱嘅機會同俾胡生認識咗幾個非星夢嘅音樂人
其實胡生已經响好多周刊/電台訪問公開咁多謝過許生
而許生粉絲若然咁中意久唔久就提一次,包括某許生粉絲嘅一大pat留言(而家delete咗)連余婆嘅資源都係許生幫胡生爭取嘅
(咁查實龐杰同石敢當呢個角色係唔係都係許生幫胡生爭取架呢,哈哈)
都真係冇你哋辦法,我估就算連胡生都真係只能講一句 一笑而過

我好肯定你問十個人會有十個人答胡生走紅係因為石敢當同到此一遊遙不可及
而唔會答你係因為情人自擾同朋友身份
講完

字都打錯係*違背呀!
你講乜L嘢呀 你唔知因乜要有暴動就咪L亂講嘢啦傻仔
我地唔係支持社運暴力囉!!! 好似 ...
kaman921 發表於 2020-5-17 22:23

哇,好驚呀,好多個L字呀
我有我嘅意見表達,我又冇阻你哋爭取你哋嘅訴求,但認唔認同又係另一回事
乜你哋唔係支持民主架咩,咁一百個人就可以有一百個睇法同意見
民主係包容晒唔同嘅聲音,咁你同唔同意? 因乜解究你咁惡死呢下?
你唔會因為我唔支持社運暴力就同我化妝架可?
呀係,今日新聞見有個人因暴動而判坐4個月
咁若然係覺得自己嘅行為係正確嘅,咁個大法官就係錯判喇
香港應該仲係法治之都嚟嘅,L嚟L去都唔代表你幾有說服力
唔再off topic ...
我嘅意見係我嘅意見,唔該唔好拖紅君落水
我都覺得佢同許生未必係因為政治立場而鬧翻
更大可能性係因為理念同所行嘅發展路線唔再相同而分道揚鑣,咁佢哋咁多年好兄弟都可以嘈交嘈到咁,旁觀者們又可以插咩手呢

得你1個係胡粉咩?得你清楚胡生走紅史咩?鬼唔知胡生拍劇而紅,但係呢2首對胡生唱歌方面都好重要既非劇歌 ...
kimjj 發表於 2020-5-18 00:45

呢位自稱前熊粉現役許生粉絲
留意返,我所有留言冇一句係踩過許生,我亦冇講過許生將以前對紅君嘅好經常掛於咀邊喎,反而你第一句就話紅君同蔡小姐唔係咩好嘢唔知你又咩意思呢
而係呢度嘅許生粉絲又久唔久出嚟講紅君以前受過鏗鏗嘅恩惠
而呢啲恩惠,我覺得紅君未曾忘記過,佢亦曾多次公開多謝許生話許生好錫佢
而我留言只係同緊呢度某啲許生粉絲講,紅君係點樣走紅in case佢哋唔知啦,係因為佢嘅優厚嘅劇集資源同劇歌資源
但我又冇講紅君嗰兩首非劇歌唔好聽(我自己都有買呢兩首歌兼紅君隻專輯),但呢兩首歌事實冇佢同年嗰兩首劇集歌咁多人識同注意,我都係講事實
(紅君自己寫嘅非劇歌/劇集歌比情人自擾同朋友身份多人識啦,佢自己寫嘅曲又慳返筆作曲費又可show才華,我相信佢仲enjoy)
至於紅君同鏗鏗究竟仲可唔可以friend返,都唔係粉絲們控制到嘅事,控制到嘅就只有紅君同鏗鏗自己,所以我都認同相識係一段緣份而做到兄弟更係佢哋嘅唔知幾多世嘅緣份
呢段緣份可以行到幾遠都係佢哋兩人嘅事,外人控制同插唔到咩手嘅
其實大家都唔知佢兩個發生過咩事,都只係由佢哋嘅ig互動去找蛛絲馬跡啫,又點解可以一口咬定邊個啱邊個錯

呢啲報道根本好cctvb/星夢style,不和、爭寵、絕交等等,有新劇上就夾傳媒造新聞,擺許生上枱。我覺得兩位 ...
Crooks 發表於 2020-5-18 00:49

竟然一個陳柏宇粉都可以睇得咁通透,讚

照傳媒嘅一如既往嘅做法,鏗鏗將會係過去式,蔡小姐先係現在式亦會係佢哋追訪紅君嘅目標題目
不過仲會唔會問鏗鏗紅君嘅嘢,就唔知喇