返回列表 發帖

各大流行榜@2020/05/16

903 專業推介@2020/05/16
RK LW  Songs     Singers
01 05 再度      謝安琪
02 19 進擊的生命   DJ King
03 15 First Date   RubberBand
04 07 Ripboy      Eric Kwok
05 06 無力感     許廷鏗
06 11 我的片單    Zpecial
07 03 銀河修理員   Dear Jane
08 12 秋去冬來    Fiester
09 04 Getaway    李靖筠
10 09 呼吸有害    莫文蔚
11 08 Break It Down Dusty Bottle
12 14 前進號     Pandora
13 18 金都      鄧麗欣
14 NE 開始倒數    馮允謙
15 13 愚公      Michael C
16 20 蒙著嘴說愛你  姜濤
17 NE 佚名      梁釗峰
18 17 無他      洪卓立
19 NE 一人之境    林家謙
20 NE 禁區      SoulJase feat. 鍾舒祺

中文歌曲龍虎榜@2020/05/16
RK LW Songs                Singers
01 07 呼吸有害     莫文蔚
02 03 這位蠢才     吳若希
03 08 無力感      許廷鏗
04 01 別為我好     許靖韻
05 10 愚公       Michael C
06 06 紅白       Robynn & Kendy
07 09 Getaway     李靖筠
08 11 前進號      Pandora
09 NE First Date    RubberBand
10 20 無他       洪卓立
11 15 開始倒數     馮允謙
12 16 Break It Down  Dusty Bottle
13 18 我的片單     Zpecial
14 19 自問自答     洪嘉豪
15 NE 凡人不懂愛    胡鴻鈞
16 02 冒險島      天堂鳥
17 NE 飄洋過海來看你  梁靜茹 / 艾怡良
18 04 銀河修理員    Dear Jane
19 NE 蒙著嘴說愛你   姜濤
20 17 別愛我      謝雅兒

新城勁爆流行榜@2020/05/16
RK LW Songs   Singers
01 05 銀河修理員  Dear Jane
02 06 敢      Gin Lee
03 08 橋下十三郎  陳柏宇
04 09 冒險島    BOP 天堂鳥
05 14 血淚的磨練  鄭俊弘
06 13 我最想    蘇慧恩
07 12 前進號    Pandora
08 15 Getaway    李靖筠
09 07 進擊的生命  DJ King
10 19 愚公     Michael C
11 11 無力感    許廷鏗
12 10 別為我好   許靖韻
13 18 日出彩虹   涂毓麟
14 16 開始倒數   馮允謙
15 NE 凡人不懂愛  胡鴻鈞
16 17 無他     洪卓立
17 NE 蒙著嘴說愛你 姜濤
18 NE Ripboy     Eric Kwok
19 NE 自問自答   洪嘉豪
20 NE Take Care    泫希

MOOV本地熱播TOP100@2020/05/13
RK  LW Songs       Singers
01 01 銀河修理員     Dear Jane
02 02 別為我好      許靖韻
03 48 蒙著嘴說愛你    姜濤
04 03 讓愛高飛      周柏豪
05 04 Mad        AGA
06 05 如果你明白     HANA
07 09 呼吸有害      莫文蔚
08 06 再度        謝安琪
09 19 凡人不懂愛     胡鴻鈞
10 08 我們都是這樣長大的 鄭秀文

KKBOX本地單曲週榜@2020/05/15
RK LW  Songs      Singers
01 ne 一人之境     林家謙
02 01 銀河修理員    Dear Jane
03 ne 我該放手     JC陳泳彤
04 04 凡人不懂愛    胡鴻鈞
05 02 別為我好     許靖韻
06 34 十字路口     胡鴻鈞
07 03 蒙著嘴說愛你   姜濤
08 05 山下見      Retroll Hip Hop 重操嘻哈
09 06 讓愛高飛     周柏豪
10 07 呼吸有害     莫文蔚

JOOX本地熱播榜@2020/05/14
RK  LW Songs      Singers
01 06 一人之境     林家謙
02 02 蒙著嘴說愛你   姜濤
03 01 凡人不懂愛    胡鴻鈞
04 03 無力感      許廷鏗
05 05 別為我好     許靖韻
06 04 銀河修理員    Dear Jane
07 07 呼吸有害     莫文蔚
08 11 自問自答     洪嘉豪
09 08 物之哀      林奕匡
10 ne First Date    RubberBand

勁歌金榜@2020/05/16
RK  LW  Songs      Singers
01 02 這位蠢才     吳若希
02 04 如果你明白    HANA菊梓喬
03 03 一切正常     吳浩康
04 05 血淚的磨練    鄭俊弘
05 06 別為我好     許靖韻
06 07 致有夢想的人   何雁詩
07 08 分分鐘需要你   戴祖儀
08 09 凡人不懂愛    胡鴻鈞
09 10 二次緣      海俊傑 / 李施嬅
10 NE 偶像傳奇     謝文欣

今週三個串流榜重合度好高,有成五首一樣

Gin lee新城亞軍youtube都86萬次播放了

5.18 別為我好出許靖韻 × 林奕匡版本

Gin lee新城亞軍youtube都86萬次播放了
on07111 發表於 2020-5-16 18:20

唔知環球用左幾多錢呢
一個人原來都可以盡興
多了人卻還沒多高興

lu12 發表於 2020-5-16 18:23

咁新城可以out得獨唱
如果我擁有海

陳健安有上CM
最新個IG post
恭賀唱作小天后陳蕾榮獲兩屆叱咤唱作人銅獎!
2020唱作人金獎/女金指數: 125*-1
喜歡蕾兒! 事不宜遲!

黑鏡落左榜之後每個禮拜都會播到幾次
點解之前又唔播呢
一個人原來都可以盡興
多了人卻還沒多高興

咁新城可以out得獨唱
kenneth 發表於 2020-5-16 18:31

希望佢就咁播新版本,名唔換。903如果都好似忘記和記咁處理就very good

原來jase今年已經三首903上榜歌,同許廷鏗一樣

雪糕雜誌真係好垃圾
雖然都唔係第一日知
你想轉移視線都唔係咁下話
唔抵得人地兩公婆恩愛呀
知你公司班女嫁唔出/結完又離喇
成班垃圾打手俾人BAM極都仲有面死出黎柒

陳健安有上CM
最新個IG post
hehehaha 發表於 2020-5-16 18:41

佢講過佢一直都有上
不過冇account

中文歌曲龍虎榜@2020/05/16
RK LW Songs                Singers
01 07 呼吸有害     莫文蔚
...
kenny1102 發表於 2020-5-16 14:59

恭喜莫后一台冠~
梁詠琪《Preludio》Eye Fung x 林若寧 x Eric Kwok 合力打造「說書人」三部曲《一百層樓的家》
2018梁詠琪好時辰世界巡迴演唱會http://www.cmusichart.com/discuz ... &extra=page%3D1

希望佢就咁播新版本,名唔換。903如果都好似忘記和記咁處理就very good ...
lu12 發表於 2020-5-16 18:52

新城好興分開
如果我擁有海

陳健安偷偷cap圖上ig
我懷疑呢度有臥底係佢
山  。    下     。   見。

我懷疑呢度有臥底係佢
kaman921 發表於 2020-5-16 20:14

唔捉鬼唔內鬥
如果我擁有海

我懷疑呢度有臥底係佢

old news is so exciting

我懷疑呢度有臥底係佢

用真account 的歌手得Vincy

不知哪個是Alfred/ 安仔呢?
梁詠琪《Preludio》Eye Fung x 林若寧 x Eric Kwok 合力打造「說書人」三部曲《一百層樓的家》
2018梁詠琪好時辰世界巡迴演唱會http://www.cmusichart.com/discuz ... &extra=page%3D1

用真account 的歌手得Vincy

不知哪個是Alfred/ 安仔呢?
l00540 發表於 2020-5-16 20:52

Alfred = cymusic
安仔 = on07111
Jason Playlist 2020 Week 21
#1 銀河修理員 | Dear Jane

JasOh103 發表於 2020-5-16 20:54

係咪仲有靚泳同小巧?
本週冠軍歌: 別為我好 - 許靖韻

2020 第一季冠軍歌
以青春之名 永恆少年 讓愛高飛 每段愛還是錯 尋找白金漢 一秒
爸爸的禮物 人話 愛沒懷疑 只此一家 頭頂有角 年末感恩 沒身份妒忌

原來jase今年已經三首903上榜歌,同許廷鏗一樣
lu12 發表於 2020-5-16 19:10

但港台連阿愁都無上 慘

我都覺得係on07111

響谷 Live 見到呢首派台歌… 嚇死我
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

如果安仔得閒無野做到一個月回覆4百幾次都幾慘

我懷疑呢度有臥底係佢

祖兒日日上黎mark ap又話你知咩
恭賀唱作小天后陳蕾榮獲兩屆叱咤唱作人銅獎!
2020唱作人金獎/女金指數: 125*-1
喜歡蕾兒! 事不宜遲!

係咪仲有靚泳同小巧?
Our_Souvenir 發表於 2020-5-16 21:05

小巧就快派新歌了
快召喚美巧熱鬧CM壇~

響谷 Live 見到呢首派台歌… 嚇死我
星勤 發表於 2020-5-16 22:00

幾得意,好好un同個mv好懷舊 不過成隻歌冇幾多隻字啱音
讓我以樂觀擊倒最慘的戲碼 華麗地前往火化

hehehaha 發表於 2020-5-16 22:26

造就更好

咁cymusic唔係cm男神邊個係

係咪仲有靚泳同小巧?
Our_Souvenir 發表於 2020-5-16 21:05

希望有晒所有新一代歌手
如果我擁有海

回復 25# hehehaha

想知邊個會員姐

你一定係蕾兒
等軒仔新歌 等到頸都長

JC首我該放手機好聽。
I talk a lot of BS.

幫心之科學加播放率,再扣未來見播放率?

今晚新形式嘅勁歌rundown:
相愛很難、K歌之王、我的快樂時代 - JW、坤哥、Angela
舞蹈表演 - BOP天堂鳥、Bingo、施匡翹 (齋跳冇唱歌)
情人 - 谷婭溦 (加入做勁歌主持)
Everything Has Changed - 馮允謙、JUDE
目黑 - 林家謙、黃妍
這位蠢材 - 吳若希 (冠軍歌)

相愛很難、K歌之王、我的快樂時代 - JW、坤哥、Angela
舞蹈表演 - BOP天堂鳥、B ...
matt0605 發表於 2020-5-16 23:50

北姑溦永遠都有陣北姑味
本週冠軍歌: 別為我好 - 許靖韻

2020 第一季冠軍歌
以青春之名 永恆少年 讓愛高飛 每段愛還是錯 尋找白金漢 一秒
爸爸的禮物 人話 愛沒懷疑 只此一家 頭頂有角 年末感恩 沒身份妒忌

咁cymusic唔係cm男神邊個係
SugarFree 發表於 2020-5-16 22:30
多謝你既讚賞
不過我有Alfred一半咁靚仔已經好開心
CYRUS TOP 20 [2020 WEEK #21]
01 秋去冬來 / FIESTER 02 開始倒數 / 馮允謙 03 我的片單 / Zpecial

今年係咪女三甲謝安琪、衛蘭、AGA,男三甲許廷鏗、林奕匡、陳健安,組合三甲RB、DJ、ERROR,唱作三甲林奕匡、陳健安、AGA?

今年係咪女三甲謝安琪、衛蘭、AGA,男三甲許廷鏗、林奕匡、陳健安,組合三甲RB、DJ、ERROR,唱作三甲林奕匡 ...
1d14 發表於 2020-5-17 00:14

Fiona/AGA for third spot
Sui hau will be unlikely but there a small chance .

好奇怪, 再度無派去新城, 但係想親你有派去

好奇怪, 再度無派去新城, 但係想親你有派去
boy4dudes 發表於 2020-5-17 00:24

係喎咁怪既

睇下下首係咪仲唔派就知
成班垃圾打手俾人BAM極都仲有面死出黎柒

係咪淨係第1集先咁ja...
有得crossover 但係D歌手無得宣傳新歌

流行經典勁歌版 唔怪得星夢越出越多cover

lu12 發表於 2020-5-16 18:23

突然覺得獨唱版喺903停播係為咗合唱版先再播
林奕匡今年男三甲唱作人作曲人confirmed

林奕匡今年男三甲唱作人作曲人confirmed ...
sunnyay1231 發表於 2020-5-17 02:04

佢拎呢個獎好啦
如果我擁有海

hehehaha 發表於 2020-5-16 10:26 PM

前朝容妃點會唔入黎睇AP呀
佢要睇下點樣追其他妃嬪AP嘛~~
仲要事先睇定商台女員工發布的叱吒得獎名單先
confirm好真係自己女金先會出席

太平公主

林奕匡今年男三甲唱作人作曲人confirmed ...
sunnyay1231 發表於 2020-5-17 02:04 AM

終於入到男三甲,拎個銅都好丫
太平公主

matt0605 發表於 2020-5-16 11:50 PM

情人 - 谷婭溦 (加入做勁歌主持)   <---

佢練好哂D廣東話未?
同埋佢有冇迎合香港市場, 轉一轉走個化白塊面既大陸look?
仲要做主持....講野都唔正~~
太平公主

希望有晒所有新一代歌手
kenneth 發表於 2020-5-16 10:47 PM

可能半個樂壇都有入黎睇啦~~
唔通話你知咩, 大家都可能好奇想睇903 AP自己播成點嫁..
太平公主

可能半個樂壇都有入黎睇啦~~
唔通話你知咩, 大家都可能好奇想睇903 AP自己播成點嫁.. ...
jaytang 發表於 2020-5-17 09:21

關心妍都有提過
如果我擁有海