返回列表 發帖

請大家睇十次
叱咤樂壇女歌手銀獎 - 鄧小巧 !

SUNDAY MUSIC CHART WEEK 23
1. 銀河修理員 2. 呼吸有害 3. 無力感

Tangsiuhau + new song = MEH!

不如冠左紅白先
KU5249 發表於 2020-5-18 22:05

R&K近年一首RTHK冠都無
有3甲已經好好
上年明陣重要plug得好差
Steven's Top 20 Collections Week 23
01  天生二品 - 陳凱詠
02  一人之境 - 林家謙
03  Break It Down - Dusty Bottle

林家謙 22號出碟 Major in Minor
hehehaha 發表於 2020-5-18 21:26

佢comment否認喎 Bb major轉G minor出個remix咋嘛?

getaway一日連播三次又接近上榜ap

Colin播藍染
Steven's Top 20 Collections Week 23
01  天生二品 - 陳凱詠
02  一人之境 - 林家謙
03  Break It Down - Dusty Bottle

Tangsiuhau + new song = MEH!
bagfgfcde 發表於 2020-5-18 22:07

如果比蔡健雅/ Serrini/ 容祖兒/ taylor swift唱一定好洗滌心靈
dixitque Deus fiat lux et facta est lux

佢comment否認喎 Bb major轉G minor出個remix咋嘛?
RVHOCPC 發表於 2020-5-18 22:08

art director 阿Sheng tag Mini Album wo
dixitque Deus fiat lux et facta est lux

個衰豬低調唔認住

如果比蔡健雅/ Serrini/ 容祖兒/ taylor swift唱一定好洗滌心靈
hehehaha 發表於 2020-5-18 22:11

Taylor Swift + Joey Yung = BARF!

DJ King remix is coming

getaway一日連播三次又接近上榜ap
playboy19875 發表於 2020-5-18 22:09

希望有十大

art director 阿Sheng tag Mini Album wo
hehehaha 發表於 2020-5-18 22:12

林家謙本人tag 一人之境only

請大家睇十次
帥小寶` 發表於 2020-5-18 22:06

好正 希望好歌有好報

請大家睇十次

認唔出表弟

MV好多隱喻

hehehaha 發表於 2020-5-18 22:12

會唔會係出相集
搖滾區的神經病ig

有冇試過第二位有精選但冇冠

會唔會係出相集
阻住 發表於 2020-5-18 22:25

我覺得真係似出碟
呢排又出post同IG Story問人會唔會買
一個人原來都可以盡興
多了人卻還沒多高興

會唔會係出相集

邊有人會賣相集架

會唔會係出相集

謙b濕身寫真?

阿巧diva級演繹
歌曲 http://poll.fm/5qbaq 专辑 http://poll.fm/5qbah 组合 http://poll.fm/5qbal 女歌手 http://poll.fm/5qban 男歌手 http://poll.fm/5qbam

阿巧填詞比想像中好wo
起碼好過咩整晚在寫信同除夕先

支持小巧今年攞埋創作女銅

LLLC 發表於 2020-5-18 22:32

第 1 週 中文歌曲龍虎榜 [06/01/2018]
RK  LW Songs          Singers
01  04  欲言又止        王浩信 / 菊梓喬*
02  02  之外          陳奕迅*

LLLC 發表於 2020-5-18 22:32

我記得之前有試過
所以個冠唔算好穩
本週冠軍歌: 凡人不懂愛 - 胡鴻鈞

2020 第一季冠軍歌
以青春之名 永恆少年 讓愛高飛 每段愛還是錯 尋找白金漢 一秒
爸爸的禮物 人話 愛沒懷疑 只此一家 頭頂有角 年末感恩 沒身份妒忌

支持小巧今年攞埋創作女銅
帥小寶` 發表於 2020-5-18 22:58

希望小巧唔會白果
   當然最好好似AGA咁一次過攞十大女歌手唱作啦

希望小巧唔會白果
   當然最好好似AGA咁一次過攞十大女歌手唱作啦 ...
foreverkontinue 發表於 2020-5-18 23:07

你係時候啦 鄧小巧 !!

我記得之前有試過
所以個冠唔算好穩
Our_Souvenir 發表於 2020-5-18 23:04

我記得亞軍完以後無精選直接out,唔同

原來蒙著嘴說愛你MV已經1M...
一個人原來都可以盡興
多了人卻還沒多高興

鄧小巧呢個衰妹真係好鬼衰
硬係要出啲聽到人痛哭嘅歌

btw MV黃到金

邊有人會賣相集架
帥小寶` 發表於 2020-5-18 22:36

出手指相集可能賣得

希望小巧十大+女三甲
(雖然講打氣正能量撫慰心靈都係和好高質d)
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

14  開始倒數 / 無力感 / 我的片單 / 銀河修理員 /

四首爭第四
銀河上咗好耐
如果我擁有海

與人同行好正

無他出咗個feat.徐浩版

無他出咗個feat.徐浩版
lu12 發表於 2020-5-19 08:48

派咗有無2weeks?
如果我擁有海

希望今年女歌手人人有獎攞

女三甲
kay、fi、janice
唱作三甲
aga、小巧、ginlee
我祈求美雅拎女銅一定要發生

派咗有無2weeks?
kenneth 發表於 2020-5-19 10:32

快1個月了

女三甲
唱作三甲
aga、小巧、ginlee ...
787491313 發表於 2020-5-19 10:39

至尊歌、至尊碟
Serrini

KU5249 發表於 2020-5-18 23:12

之前咁多隻都冇1m
算唔算証明做大左個餅

請大家睇十次

幾耐聽 應該可以熱捧

KU5249 發表於 2020-5-18 23:12

我記得頭三日已經70萬 佢班fans課咗幾多
Fiona is back;)

fifty1205 發表於 2020-5-19 11:12

而家香港樂壇仲有d咁嘅奇跡,唔應該覺得開心咩
等軒仔新歌 等到頸都長

張敬軒換左icon
等軒仔新歌 等到頸都長

要課之前都課啦,唔會到依家成隊mirror先得呢一隻歌過百萬
讓我以樂觀擊倒最慘的戲碼 華麗地前往火化

女三甲
唱作三甲
aga、小巧、ginlee ...
787491313 發表於 2020-5-19 10:39

嗯哼?陳蕾呢

第 1 週 中文歌曲龍虎榜 [06/01/2018]
RK  LW Songs          Singers
01  04  欲言又止  ...
lu12 發表於 2020-5-18 23:01

cctvb唔播港台節目但港台到依家都有畀3甲畀佢地旗下D垃圾歌證明港台係最公正

嗯哼?陳蕾呢
SugarFree 發表於 2020-5-19 11:22

叫距同張敬軒翻廣州
我祈求美雅拎女銅一定要發生

你記錯了,首歌4月30日出,5月4日上trending#1先得250Khttps://www.instagram.com/p/B_v9JgLg_x3/