返回列表 發帖

[May/22/2020] Major in Minor - 林家謙 (CD)

歌手:林家謙
唱片名稱:Major in Minor
唱片封面:

推出日期:2020/05/22
唱片類型:CD

TrackList:
CD
01. after the party
02. 一人之境
03. memories
04. 下一位前度
05. 拼命無恙
06. regression
07. 聽風
08. just carry on
09. another day

附加資料:
林家謙首張MINI ALBUM 2020年5月22日面世, 限量發售
大調中的小調。小調中的大調。在音樂的放大鏡下,發現微小的失落與感動。

兩個版本,不同封面

出處:echo
HINZ TOP 20 Week 17
01 孤獨的對岸 - 林奕匡
02 水刑物語 - 柳應廷
03 黑鏡 - 黎曉陽

CM 年度至尊大碟
JIM’S MUSIC SELECTION 2020
WK23: 南昌街王子 / 呼吸有害 / 前任

橙色封面靚啲!

出一個封面我都會考慮買,依家出兩個我覺得佢有d呃人買lol,仲要微博琴日問人有冇必要出實體我仲好認真咁復左佢,嘥氣,有d失望。

CM要瘋狂了
Long's Music Picks 2020 WK19
1. 再度
2. 金都
3. 呼吸有害

買!買哂兩個封面!

要買晒2個封面 希望個限量唔會真係少到買唔到啦
如果戴埋眼鏡就正

家謙出碟喎
唔買點對得住自己
Support!!!!
一個人原來都可以盡興
多了人卻還沒多高興

買一百隻墊檯

會買藍色cover

好意外 好多個訪問都話唔會出碟...
希望佢會解釋下

藍碟個樣靚d 但整體又比較鍾意黃碟
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

好意外 好多個訪問都話唔會出碟...
希望佢會解釋下

藍碟個樣靚d 但整體又比較鍾意黃碟 ...
liebe 發表於 2020-5-19 20:57

黃碟個樣怪怪地
Btw唔知係邊間公司發行呢?
一個人原來都可以盡興
多了人卻還沒多高興

黃碟好似AK

黃絲買黃色
藍絲買藍色
中立要買哂兩隻色
dixitque Deus fiat lux et facta est lux

CM聯頒大獎專輯獎 is reserved

明明係橙色

明明係橙色
Garfield 發表於 2020-5-19 22:23

暗黃黎
我在乎~~~~我在乎~~~~~

說明 from Mini Shop

大調中的小調。小調中的大調。
在音樂的放大鏡下,發現微小的失落與感動。
2020年5月22日面世 , 限量發售

Track List:
01.  after the party - 曲:林家謙
    離開群體派對,說完再見,一個人坐上地鐵。
02. 一人之境 - 曲 / 詞:林家謙
    一個人的孤獨但不寂寞,一個人的寂寞但自由。
03. memories - 曲:林家謙
   回憶如雪花雪片,覆蓋思路的時候,我們如何選擇回憶的姿勢?
04. 下一位前度 - 曲:澤日生 / 林家謙  詞:林夕
    每個人都在愛裡扮演愛情賦予我們的角色,沒有最愛,永遠只能更愛。
05. 拼命無恙 - 曲:林家謙  詞:林夕
   勉強無恙,拼命向上,要努力忘記還是安心記得,我們才更自在?
06. regression - 曲:林家謙
   抽離往事之後,終需回歸自我。
07. 聽風 - 曲 / 詞:林家謙
   鋼琴聲悠揚傳來,思緒終會隨風而逝,暫時讓生活裡的小確幸與小確喪如風聲漸遠。
08. just carry on - 曲 / 詞:林家謙
   讓一切感覺近乎平淡地舖展開來,跟著水流,遠或近,深與淺都自由漂流。
09. another day - 曲:林家謙
   夜了。我跟自己說辛苦了,tomorrow is another day。

說明 from Mini Shop

大調中的小調。小調中的大調。
在音樂的放大鏡下,發現微小的失落與感動。
2020年5月 ...
boy4dudes 發表於 2020-5-19 22:45

好期待d純音樂
一個人原來都可以盡興
多了人卻還沒多高興

OMG 謙隻碟有2個唔同嘅cover 都係唔差嘅

兩個COVER都好靚
兒童有著兒童畏懼
成人都有成人唏噓
年年適應年年老去
而智慧是沈著面對

yum家謙
HINZ TOP 20 Week 17
01 孤獨的對岸 - 林奕匡
02 水刑物語 - 柳應廷
03 黑鏡 - 黎曉陽

哇竟然出碟啦   又係限量發售

cm男神出碟了
rich謙

yum家謙 ...
hinz 發表於 2020-5-19 11:12 PM

原來同小豬玩
一種永遠 19>X>05>02>01 AP73
Pretty Crazy 10>4>2 AP65*

出一個封面我都會考慮買,依家出兩個我覺得佢有d呃人買lol,仲要微博琴日問人有冇必要出實體我仲好認真咁復 ...
teennum1 發表於 2020-5-19 07:30 PM

好想知你復咗咩
一種永遠 19>X>05>02>01 AP73
Pretty Crazy 10>4>2 AP65*

梗係要買哂兩個封面
叱咤樂壇女歌手銀獎 - 鄧小巧 !

SUNDAY MUSIC CHART WEEK 23
1. 銀河修理員 2. 呼吸有害 3. 無力感

BAG'S A-SIDE AWARDS 2020 年度專輯大獎 confirmed.
dixitque Deus fiat lux et facta est lux

買一百隻墊檯
RVHOCPC 發表於 2020-5-19 20:40

你張檯好大
兒童有著兒童畏懼
成人都有成人唏噓
年年適應年年老去
而智慧是沈著面對

橙色靚 d

好似

竟然冇佢首career best: MAROON
唔買了咁
Jason Playlist 2020 Week 22
#1 山下見 | Retroll Hip Hop重操嘻哈

今日叱咤有訪問?
要聽下先

謙b想加入Mirror?

今日叱咤有訪問?
要聽下先
liebe 發表於 2020-5-20 09:40

今日同聽日都有
一個人原來都可以盡興
多了人卻還沒多高興

留名睇眾 CM 醜會員搶購 100 隻為求謙 B 一笑

(通常靚個啲都係佢嘅 Haters)

麻煩D唱片公司睇下,一個靚既唱片封套應該要點影點做

麻煩D唱片公司睇下,一個靚既唱片封套應該要點影點做
rfv123 發表於 2020-5-20 11:37

簡單就是美
不過都係要係乾乾淨淨靚仔至得嘅
怪形怪相要扮偶像嘅耳環怪 可能就唔太適合嘅種design囉

Yo, this is a contender for worst album of the year.

中意藍色
Week 10 ERadio 華語榜
1. 正式開始 - 陳卓賢  |  2. 莫名哀傷 - 陳慧敏  |  3. 本能寺 - 陳柏宇  |  4. 善良 - 謝霆鋒  |  5. 阿茲與海默 - 黎曉陽

黃藍各一

真係有DJ KING Remix

真係有DJ KING Remix
小伙子. 發表於 2020-5-20 12:47

hidden track形式收錄?
搖滾區的神經病ig

hidden track形式收錄?
阻住 發表於 2020-5-20 12:52

memories有少少DJ King Remix
一個人原來都可以盡興
多了人卻還沒多高興

俾個like唱片封面個攝影師 幾識就角度黎影

#角度的重要性
#辛苦晒

俾個like唱片封面個攝影師 幾識就角度黎影

#角度的重要性
#辛苦晒
kayzzz 發表於 2020-5-20 13:58

由零星味變到有啲啲
算係咁

有無人覺得唔見樣個歌兩個封面靚D XD
Life doesn't Wait. Connor Franta. 22.
Don't Wait. Joey Graceffa. 24.

橙色似Anson Kong, 藍色似Anson Lo
叱咤903, 亂能7咁頒

我未揀定買邊隻色....

限量幾多隻:( 會唔會買唔倒