返回列表 發帖

各大流行榜@2020/05/23

903 專業推介@2020/05/23
RK LW Songs    Singers
01 04 Ripboy     Eric Kwok
02 15 愚公      Michael C
03 03 First Date   RubberBand
04 07 銀河修理員   Dear Jane
05 05 無力感     許廷鏗
06 06 我的片單    Zpecial
07 10 呼吸有害    莫文蔚
08 14 開始倒數    馮允謙
09 NE 分手第二天   衛詩
10 11 Break It Down Dusty Bottle
11 12 前進號     Pandora
12 19 一人之境    林家謙
13 18 無他      洪卓立
14 17 佚名      梁釗峰
15 16 蒙著嘴說愛你  姜濤
16 13 金都      鄧麗欣
17 20 禁區      SoulJase feat. 鍾舒祺
18 NE 小丑      Nowhere Boys
19 NE 日月      關智斌
20 NE 她整晚在寫信  衛蘭

中文歌曲龍虎榜@2020/05/23
RK LW Songs      Singers
01 03 無力感      許廷鏗
02 11 開始倒數     馮允謙
03 08 前進號      Pandora
04 01 呼吸有害     莫文蔚
05 02 這位蠢才     吳若希
06 09 First Date    RubberBand
07 07 Getaway     李靖筠
08 15 凡人不懂愛    胡鴻鈞
09 12 Break It Down  Dusty Bottle
10 19 蒙著嘴說愛你   姜濤
11 13 我的片單     Zpecial
12 06 紅白       Robynn & Kendy
13 10 無他       洪卓立
14 NE Growing Up   Tyson Yoshi
15 NE 我該放手     JC陳泳彤
16 17 飄洋過海來看你  梁靜茹 / 艾怡良
17 NE 一人之境     林家謙
18 NE 日月       關智斌
19 NE 物之哀      林奕匡
20 NE 分手第二天    衛詩

新城勁爆流行榜@2020/05/23
RK LW Songs   Singers
01 09 進擊的生命  DJ King
02 08 Getaway    李靖筠
03 10 愚公     Michael C
04 07 前進號    Pandora
05 13 日出彩虹   涂毓麟
06 17 蒙著嘴說愛你 姜濤
07 15 凡人不懂愛  胡鴻鈞
08 NE 佚名     梁釗峰
09 12 別為我好   許靖韻
10 11 無力感    許廷鏗
11 14 開始倒數   馮允謙
12 06 我最想    蘇慧恩
13 18 Ripboy     Eric Kwok
14 19 自問自答   洪嘉豪
15 16 無他     洪卓立
16 NE 這位蠢才   吳若希
17 NE 呼吸有害   莫文蔚
18 NE 禁區     SoulJase feat. 鍾舒祺
19 20 Take Care    泫希
20 NE 我未能忘掉你 HANA菊梓喬

MOOV本地熱播TOP100@2020/05/20
RK  LW Songs      Singers
01 01 銀河修理員    Dear Jane
02 12 我該放手     JC陳泳彤
03 02 別為我好     許靖韻
04 07 呼吸有害     莫文蔚
05 03 蒙著嘴說愛你   姜濤
06 04 讓愛高飛     周柏豪
07 09 凡人不懂愛    胡鴻鈞
08 05 Mad       AGA
09 ne 她整晚在寫信   衛蘭
10 08 再度       謝安琪

KKBOX本地單曲週榜@2020/05/22
RK LW  Songs      Singers
01 02 銀河修理員    Dear Jane
02 23 她整晚在寫信   衛蘭
03 01 一人之境     林家謙
04 03 我該放手     JC陳泳彤
05 04 凡人不懂愛    胡鴻鈞
06 10 呼吸有害     莫文蔚
07 06 十字路口     胡鴻鈞
08 05 別為我好     許靖韻
09 07 蒙著嘴說愛你   姜濤
10 ne 想親你      麥浚龍

JOOX本地熱播榜@2020/05/21
RK  LW Songs      Singers
01 01 一人之境     林家謙
02 03 凡人不懂愛    胡鴻鈞
03 ne 她整晚在寫信   衛蘭
04 02 蒙著嘴說愛你   姜濤
05 13 我該放手     JC陳泳彤
06 07 呼吸有害     莫文蔚
07 05 別為我好     許靖韻
08 14 十字路口     胡鴻鈞
09 06 銀河修理員    Dear Jane
10 ne 寂寞的怪獸    One Promise feat.佩男

勁歌金榜@2020/05/23
RK  LW  Songs      Singers
01 02 如果你明白    HANA菊梓喬
02 03 一切正常     吳浩康
03 04 血淚的磨練    鄭俊弘
04 05 別為我好     許靖韻
05 06 致有夢想的人   何雁詩
06 07 分分鐘需要你   戴祖儀
07 08 凡人不懂愛    胡鴻鈞
08 09 二次緣      海俊傑 / 李施嬅
09 10 偶像傳奇     謝文欣
10 NE 我未能忘掉你   HANA菊梓喬

2NE+1冠
CAS好強勢
CYRUS TOP 20 [2020 WEEK #21]
01 秋去冬來 / FIESTER 02 開始倒數 / 馮允謙 03 我的片單 / Zpecial

新城個榜好塞。姜濤胡鴻鈞許靖韻許廷鏗都有得冠下

希望前進號997會冠
新歌推介
前進號 - Pandora
一人之境 - 林家謙

銀河修理員熱播榜開始回落,
出新歌未

出新歌未
PEACH 發表於 2020-5-23 17:58

睇下有無機會拎埋最後一個冠軍歌。Chill Club推介榜湊夠七冠

出新歌未
PEACH 發表於 2020-5-23 17:58

好似差唔多
903冠完就派歌(X
一個人原來都可以盡興
多了人卻還沒多高興

敢個新城冠軍無左。。。

蒙著嘴說愛你其實幾岩呢個時勢幾正,希望有好成績!
禺公都跳得幾快好高位!

lu12 發表於 2020-5-23 17:51

姜濤似宣傳期一過就GG
903落榜 其他2台拿拿聲跳上前10

無力感上十大?
我在乎~~~~我在乎~~~~~

無力感上十大?
henhenhen 發表於 2020-5-23 19:10

儲ap攞男金thx
一個人原來都可以盡興
多了人卻還沒多高興

無力感上十大?

呢首唔好咩?

而家幾多ap?
成班垃圾打手俾人BAM極都仲有面死出黎柒

呢首唔好咩?

而家幾多ap?
abcxyz302006 發表於 2020-5-23 19:12

連今星期過90ap

無力感上十大?

有幾出奇
依家呢個時勢應該會不停播
新歌推介
一人之境 - 林家謙

lu12 發表於 2020-5-23 17:51

估下週冠許靖韻,喺1X位磨咗好多個禮拜,其他歌相對新啲

進擊的生命又有新Remix????
一個人原來都可以盡興
多了人卻還沒多高興

KU5249 發表於 2020-5-23 19:22

個節目好似就黎完
新歌推介
一人之境 - 林家謙

KU5249 發表於 2020-5-23 19:22

好唔好聽?兩個版本都唔係幾接受到

好唔好聽?兩個版本都唔係幾接受到
lu12 發表於 2020-5-23 19:28

冇聽過
一個人原來都可以盡興
多了人卻還沒多高興

無力感上十大?

至尊嘛

某會員講嘅
山  。    下     。   見。

至尊嘛

某會員講嘅
kaman921 發表於 2020-5-23 19:45

至尊歌is belong to敢
等軒仔新歌 等到頸都長

mrshadowll 發表於 2020-5-23 19:51

得不想回家有得爭

無力感串流榜成績唔見影,比新人林家Him都不如

mrshadowll 發表於 2020-5-23 19:51

無力敢

on07111 發表於 2020-5-23 20:03

click rate 都偏低
>>>二〇一九年度全女班音樂流行榜頒獎典禮<<<
完滿結束,多謝支持,女歌手金獎:謝安琪

click rate 都偏低
616.1314 發表於 2020-5-23 20:42

無力感: 9萬
敢:90萬

on07111 發表於 2020-5-23 20:03

林家謙隻歌上到KKBOX一位都算幾奇怪
讓我以樂觀擊倒最慘的戲碼 華麗地前往火化

henhenhen 發表於 2020-5-23 21:02

超脫俗世
46. 我正發覺我有生命必會有光 若還未照亮別人也照亮了我
Week22
1無力感2山下見3前進號

henhenhen 發表於 2020-5-23 21:02

環球幫gin lee買YT views都唔買ap
恭賀唱作小天后陳蕾榮獲兩屆叱咤唱作人銅獎!
2020唱作人金獎/女金指數: 125*-1
喜歡蕾兒! 事不宜遲!

SugarFree 發表於 2020-5-23 21:21

我貢獻左好多次
一個人原來都可以盡興
多了人卻還沒多高興

我貢獻左好多次

我貢獻左好多次
KU5249 發表於 2020-5-23 21:36

我貢獻左好多次
kio0909 發表於 2020-5-23 21:38

咩事
讓我以樂觀擊倒最慘的戲碼 華麗地前往火化

無力感上十大?

華納4首十大ap
林欣彤今年注定做炮灰
Fiona is back;)

華納4首十大ap
林欣彤今年注定做炮灰
fifty1205 發表於 2020-5-23 21:54

真係簽華納都無用

真係簽華納都無用
阿mark 發表於 2020-5-23 22:06

好似話8月先有第二plug
一個人原來都可以盡興
多了人卻還沒多高興

林家謙係咪簽華納?許廷鏗叫佢師弟?

林家謙係咪簽華納?許廷鏗叫佢師弟?
lu12 發表於 2020-5-23 22:49

same school =_________________=
HINZ TOP 20 Week 17
01 孤獨的對岸 - 林奕匡
02 水刑物語 - 柳應廷
03 黑鏡 - 黎曉陽

same school =_________________=
hinz 發表於 2020-5-23 22:49

thx

Heaven!

華納4首十大ap
林欣彤今年注定做炮灰

陳蕾都炮灰
喜歡蕾兒! 事不宜遲!

陳蕾都炮灰

hehehaha 發表於 2020-5-23 23:25

近年至尊歌都係敬老位
希望朱咪咪可以拎到
~Moses Idle in a Narrow Garden~
http://mosesming.blogspot.com/

Eric Kwok
喜欢GIGI

Heaven!
bagfgfcde 發表於 2020-5-23 23:11

Song of the year
AMK 2/3

近年至尊歌都係敬老位
希望朱咪咪可以拎到
mosesming 發表於 2020-5-24 00:52

至尊歌今日出現左:
福頭老師 - 對不起!青年人!
喜歡蕾兒! 事不宜遲!

至尊歌今日出現左:
hehehaha 發表於 2020-5-24 01:55

呼吸有害至尊
如果我擁有海

至尊歌今日出現左:
hehehaha 發表於 2020-5-24 01:55

估唔到佢黃 Respect
李靜儀世界第一!!!

首歌比想像中hit

華納4首十大ap
林欣彤今年注定做炮灰

舊年都爭到一首十大啦,今年又低產又分quota,炮灰都正常

舊年都爭到一首十大啦,今年又低產又分quota,炮灰都正常
moxy 發表於 2020-5-24 14:19