返回列表 發帖
有人扭計要走所以想保住佢
kenneth 發表於 2020-6-8 20:36

其實宜家幾好啊,Hana聽教聽話做一姐只有罐頭劇歌唱
Jinny就可以搵其他音樂人做歌
原本好多首非劇歌擺落劇 ...
steven891026 發表於 2020-6-10 00:15

我覺得類似鍾嘉欣結婚時咁 知道佢都收山就幫佢出隻星空愛情
而家吳若希生第二胎 生完應該又會休息一排 所以而家幫佢拿拿林出隻碟
本週冠軍歌: 說好的未來 - Winka 陳泳伽

D cover一個比一個。。。老套,歌又劇集歌,真是好神奇2020年仲會出呢隻碟。 ...
RABBITHOU 發表於 2020-6-10 13:18

神奇到會係銷量榜好多個星期No.1

歌手:吳若希
唱片名稱:愛情無價
唱片封面:

推出日期:2020/06/16
唱片類型:CD

TrackList:
CD
1.我記 ...
hinz 發表於 2020-6-8 12:49

呢個髮型好似好耐之前
有冇人記得係邊期?
應該拍左 Cover 好耐
但一直拖住冇得出

呢個髮型好似好耐之前
有冇人記得係邊期?
但一直拖住冇得出 ...
Our_Souvenir 發表於 2020-6-11 00:41

星夢出碟真係好慢 每個歌手發行既時間都唔密
Jinny 18年頒獎禮后訪問就已經話準備出碟
個COVER睇起身就係17-18個段時間既
但肥佬一直拖住唔出,延期三四次
宜家大肚逼住唔出唔得

好懷念 我懂了

呢個髮型好似好耐之前
有冇人記得係邊期?
但一直拖住冇得出 ...
Our_Souvenir 發表於 2020-6-11 00:41

睇返似係 2017 年 11 月《你在我心間》MV 果期
連景都好似
之前話係 2018 出碟嘛
點知好似臨時改左俾有 hit 歌嘅譚嘉儀同 HANA 出先

最愛 :

周國賢.迪子.蔣雅文.黃馨

好似舊相

麻醉好聽到呢

麻醉不得了

麻醉好好聽!

麻醉好聽喎!
乾一罐冰汽水

不停loop麻醉,要買碟support下呢個女人,值得撐!

之前loop左好耐《麻醉》MV 有人聲版
日日聽到喊,因為歌詞好中我
而家終於有CD version可以loop
最愛 :

如果嗰堆歌唔係劇歌 再換走08變成咁 好似好好多咁

1.我記得(電視劇「鐵探」插曲)
2.泣血薔薇
3.沒有你並無 ...
eggsteven 發表於 2020-6-10 10:01

翻唱本身都無乜問題嘅

麻醉求派台
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

星夢出碟真係好慢 每個歌手發行既時間都唔密
Jinny 18年頒獎禮后訪問就已經話準備出碟
個COVER睇起身就係 ...
steven891026 發表於 2020-6-11 09:05

點解大肚就要出

唔知麻醉會唔會好似青春頌咁推到派台呢
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

麻醉 Diu打其他劇歌
利申:唔係鏡粉

一隻碟印兩個編號唔奇但VEG0028明明係譚嘉儀can you hear
點解變咗吳若希依隻碟其中一個編號

歌詞本內頁係近幾首歌台北拍MV短髮造型 =.=
但封面係幾年前拍落嘅長髮齊陰
2隻碟變1隻碟出 慳水慳力
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

歌詞本內頁係近幾首歌台北拍MV短髮造型 =.=
但封面係幾年前拍落嘅長髮齊陰
2隻碟變1隻碟出 慳水慳力 ...
fifty1205 發表於 2020-6-16 22:19

慳水慳力預咗
始終都係失寵
咁都仲能夠出到碟都已經偷笑兼還神了
特別係麻醉,真係好多人等左呢首歌出碟好耐

一直以為麻醉同痛醒係同曲異詞

一隻碟印兩個編號唔奇但VEG0028明明係譚嘉儀can you hear
點解變咗吳若希依隻碟其中一個編號 ...
~love1314~ 發表於 2020-6-16 20:33

邊度印錯?封底寫住VEG0029 喎

題外話
星夢skipped 咗027 留俾Hana定Hubert?

星夢情真 發表於 2020-6-17 00:56

你之前係咪淨係聽過intro頭三粒音

不過麻醉真係殺晒其他歌

好surprise
尋晚竟然見到TBB有賣佢隻碟嘅電視廣告
Hana出碟都冇咁嘅待遇

fifty1205 發表於 2020-6-16 10:27

希望派台
如果真係派
應該係生B前最後一擊了

麻醉
真係好得
佢第一隻碟個的K歌格
狂LOOP中, 有的想買碟

好有當年NEWAY熱唱歌個的FEEL

邊度印錯?封底寫住VEG0029 喎

題外話
星夢skipped 咗027 留俾Hana定Hubert?
venus 發表於 2020-6-17 02:16

(用黎擺CD)側邊印有星夢logo隔離打VEGOO28吾通我買果隻印錯?

fifty1205 發表於 2020-6-16 10:27

諗都唔好諗
我估錯這個世界得到教訓

歌,封面。。。真係好老土呀!!!

不過好多50路阿叔成日播佢同哈那d歌。。。。所以封面相,碟名都啱晒target audience

其實佢隻碟嘅combination算幾好,4首張家誠, 3首徐洛鏘, 3首外面, 1首翻唱,
out左幾首古裝劇歌,最後一次分手同為何你要背叛太似,而張家誠個4首都算係3種味道有dd分別嘅罐頭。

比較熊君上隻碟一半膠歌,譚嘉儀連續幾首不倫不類嘅劇歌,鄭俊弘清一色style嘅偽熱血歌,仲有一姐宜家8首張家誠存貨,實在係好太多喇!
如果佢之後出歌可以繼續呢個combination,喺冇人要嘅情況下續約都ok嘅。

btw其實點解月巴人老可以咁out,宜家個樂壇已經轉左一年齋plug 4/5隻歌就夠,但佢又夠膽死連續出幾首一模一樣嘅歌 (i.e. 一姐同譚嘉儀)。另外佢手頭上明明有徐洛鏘朱俊傑韋景雲,情歌得黎style有少少分別,仲有熊君譚嘉儀林師傑都算parttime songwriter,一樣係自己友唔洗嘥錢外聘,但佢偏偏要用死張家誠,跟住又迫自己友唱埋d低質劇集膠歌,係要整死佢地為止,多得佢唔少。

之前已經間唔中loop麻醉個Del咗嘅MV
再聽返真係覺得變倉底貨唔派台真係好浪費
除時係佢歌手生涯中最正嘅歌

唔同曲但姊妹歌

麻醉重好聽過痛醒

麻醉麻醉麻醉 好好聽好好聽好好聽

點解當年派左痛醒而冇派麻醉?? 因為有左BB?

之前已經間唔中loop麻醉個Del咗嘅MV
再聽返真係覺得變倉底貨唔派台真係好浪費
除時係佢歌手生涯中最正嘅歌 ...
Frankiekiekie 發表於 2020-6-18 06:52

炊煙先係最正

點解當年派左痛醒而冇派麻醉?? 因為有左BB?
wakakaxp 發表於 2020-6-18 16:48

係呀 果期已經停左工宣傳唔到
之後復工零鏗又離巢
月巴亻老何嬲到要將首歌放入雪櫃

係同曲,詞《麻醉》正好多
最愛 :

佢d劇歌比較易令人接受,娘味無咁濃

有人扭計要走所以想保住佢
kenneth 發表於 2020-6-8 20:36

吳若希點會走, 肥何最錫佢, 次次出親碟都至少10首歌.
另外, 請問有冇人知麻醉個MV點樣流出嚟?

Hoyin 發表於 2020-6-18 23:05

下邊度聽倒同曲@@

吳若希點會走, 肥何最錫佢, 次次出親碟都至少10首歌.
另外, 請問有冇人知麻醉個MV點樣流出嚟? ...
venus 發表於 2020-6-19 13:41

佢post過上fb之後del咗,應該有人cap低再放上網

CD WAREHOUSE $119
買左
開機連住聽個TRACKLIST又唔係差
當3年來的精選聽都OK
麻醉真係會聽完又聽

最愛別再記起,一聽就諗起Ali bb
麻醉都好聽

Hoyin 發表於 2020-6-18 23:05

同曲?只是相同作曲人

係呀 果期已經停左工宣傳唔到
之後復工零鏗又離巢
月巴亻老何嬲到要將首歌放入雪櫃  ...
Our_Souvenir 發表於 2020-6-18 22:07

但現在是暗中愛我放入雪櫃
你估麻醉會否派台,最後機會搏上903

但現在是暗中愛我放入雪櫃
你估麻醉會否派台,最後機會搏上903
sexykaren 發表於 2020-6-24 16:03

希望 plug 完 "沒有你並無掛念" 之後會 plug "麻醉" 啦

希望 plug 完 "沒有你並無掛念" 之後會 plug "麻醉" 啦
Our_Souvenir 發表於 2020-6-24 22:16

《殺手》準備出街啦 要plug《最遠的距離》沒可能plug《麻醉》

回復 99# steven891026

新歌點解唔入碟...
舞來舞去 不日內開始錄音。