返回列表 發帖

“在一瞬間 有一百萬個可能
該向前走 或者繼續等?”

揀嘅呢首作品一方面呼應到今個星期,試驗性質嘅第0期榜單嘅冠軍作品,即是享樂團嘅到世界塌下;

另方面以呢首歌亦都代表住我本人對壇主bagfgfcde,同版主cymusic等會員鼓勵我出自家音樂推薦名單嘅感激之情。

希望大家都會期待下星期一正式踏入20年下半年嘅第1期榜單,到底呢個榜有乜唔同呢? 會有啲咩咁特別呢?

2020年每周首選回顧*
到世界塌下 /

下半年(開榜)
/

. PINGPUNG潮爆榜 .
(22-6-2020/第000期/week26)

冠/ /到世界塌下   享樂團
亞/ /我一伸手抱住我 SENZA A CAPPELLA
季/ /小謊言     連詩雅
殿/ /南洋別戀    THE BOOGIE PLAYBOYS
五/ /初夏      許紹燊
六/ /一個一個人   布志綸
七/ /命中注定    丁噹
八/ /自由之夏    黃耀明
九/ /鬼滅之日    TONICK
十/ /大人的科學   MADBOII

本周歌曲候選名單

ToNick - 鬼滅之日
The Boogie Playboys - 南洋別戀
黃凱逸 - 巴勒比
Senza A Cappella - 我一伸手抱住我
布志綸 - 一個一個人
謝雅兒 - 那片海
蕭秉治 - 怦然心動
連詩雅 - 小謊言
菊梓喬 - 我輸不起
吳若希 - 沒有你並無掛念
SUGAR BRO feat. KitLo@逆流 - 荒謬
歐信希 - 念親恩
丁噹 - 命中注定
Madboii - 大人的科學
方大同 - 麵麵
享樂團 - 到世界塌下
許紹燊 - 初夏 (潮爆榜獨家候選)
周杰倫 - Mojito
黃耀明 - 自由之夏
ILUB - 細路強勁舞
逆流 - 一瞬
ZolarWind 2.0 - 拳手
謝東閔、戴祖儀 - 夢飛翔
陳健安 - 廢學
蕭敬騰 - 猴籠
嚴駿祺 - 為時未晚
黎明 - 顧家(已婚版)
黎明 - 顧家(同居版)
侯慧寧 - 斷捨離
MIRROR - IGNITED
方大同 - 頭髮有點長
KB - 又要睇又要驚
陳蕾 - 娑婆
盧冠廷 - 快樂老實人
暗網仔 - Doublemay (潮爆榜獨家候選)

十首最爆最潮好音樂選擇

樹立每星期港樂全新指標

©Second half of 2020 LOVEHATEPINGPUNGAllRightsReserved

恭喜呢位會員踏出第一步
雖然我唔係壇主,只係一位小小既榜主
bagfgfcde 發表於 2020-6-22 09:15

係我對你嘅專稱
多謝你
Kenneth一小步,港樂一大步

真係好潮 淨係聽過兩首
josey 發表於 2020-6-22 09:04

慢慢聽下吖 接受多啲

個推介 list 好似金剛棒
賴爽 發表於 2020-6-22 09:18

如果係意味住好正就好lu

開張大吉 恭喜哂 !
多謝點名同希望繼續支持indie  
冠亞殿實在太太太好聽了
聽咗22次哈哈哈哈
你 ...

Yan

希望我的片單好歌有好報
cymusic 發表於 2020-6-22 23:03

其實啱聽我就會支持 唔太關係咪indie事
期望片單成為眾人眼中嘅indie至尊

WYTV Music Chart 2020

冠軍歌巡禮
Week 01-13: 年末感恩 / 鐵蘭花 / 心之書 / 我們的基因 / 漫長 / 相信 ...
kevinlai1621 發表於 2020-6-25 21:51

侘寂同喘息空間唔係big hit咩?
我以為算係添
因為呢兩首我都播到爆咗

you cant spell indie without die

#indielivesmatter
RVHOCPC 發表於 2020-6-26 17:25

乜原來indie係咁解?
我都開咗新榜
重有上indie歌初夏
大家可以留意下啦

仲未 update
睇黎你係真係聽曬啲派台歌
連詩雅成績好好 !!!
油尖旺金毛玲走左由西裝友 ...
chanchan0909 發表於 2020-6-25 07:35

我一向都盡量聽晒
有段比較長嚮論壇少出聲
尤其ban人比較嚴嘅日子覺得要潔身自愛
留個acc忍住唔捲入罵戰

支持indie一姐嘅最新作品 小謊言
RVHOCPC 發表於 2020-6-26 18:29

中意佢唱歌喎 好成績都係畀唱嗰part
可以預告定 有首叫娑婆情況就調返轉
成績會係因為曲同詞嘅主題

私家音樂榜 2020年 第 26 週
冠軍歌:我的片單
曲:Zpecial / 賴映彤
詞:Oscar
編:Zpecial / 賴映彤
監 ...
艾石仔 發表於 2020-6-26 23:48

恭喜zpecial再下一城!

QUAN’s C-CHART 2020 Week 26

冠軍歌:人話 / 彼個所在 / fly / 厭世臉 / 告別 / Ophelia / 愛斯基摩人之 ...
weiquan 發表於 2020-6-27 00:01

第五位困局個trend寫錯咗

私家音樂榜 2020年 第 26 週
冠軍歌:我的片單
曲:Zpecial / 賴映彤
詞:Oscar
編:Zpecial / 賴映彤
監 ...
艾石仔 發表於 2020-6-26 23:48

點解你嚮度唔post埋延伸聆聽嘅?

年度冠軍歌列表:
Season 1  Two At a Time / Reflection / 初音 / 我們的基因 / 人話 / 頭頂有角 / 末日快 ...
jasonng 發表於 2020-6-28 09:49

每一個鍾意片單嘅會員都係我嘅好朋友
大家都一齊期待Zpecial繼續做好音樂啦!
我已經準備好迎接屬於佢哋嘅年代

RE: 非共和榜榜單及預告帖 (2020 WEEK 26)

上年cityboy都覺得唔錯
我的片單就更加好
期待下一首
jasonng 發表於 2020-6-29 13:47

欣賞zpecial人生美滿