返回列表 發帖

QUAN’s C-CHART 2020 Week 26

冠軍歌:人話 / 彼個所在 / fly
/ 厭世臉 / 告別 / Ophelia / 愛斯基摩人之吻 / Diamond Mine / 阿茲與海默 / 在尋找什麼? / 夢遊太虛 / 月光族 / 凡星人 / 再度 / 背山望海 / 碧玉 / 銀河修理員 / 呼吸有害 / 秋去冬來 / 金都 / 若有若無 / First Date / 拆穿 / 天生二品 / 困局 / 黑夢

Week 26
黑夢 - White Dimension

RKLWSONGSINGERTREND
0104黑夢White Dimension09>03>04>01
0203網絡安全隱患Serrini04>03>02
0307南昌街王子薛凱琪07>03
0405無窮per se10>05>05>04
0501困局岑寧兒06>03>02>01>05
0602天生二品陳凱詠08>04>01>02>06
0708我一伸手抱住我SENZA A Cappella08>07
0809一起一個人李拾壹09>08
09NEFuvk The FairytaleKiri T09
10NEFavourite Stuff方大同10

XX 06 人間有愛 - R.O.O.T 10>06
XX 10 一人之境 - 林家謙 10

每週推介
清晨的步行 - 海島小輪

今星期冠軍歌相當高質
bagfgfcde 發表於 2020-6-27 00:17

本週冠軍歌取代〈缺氧〉成為我對White Dimension最有印象嘅歌曲
唔知點解 我好記得呢句歌詞「浪潮內躺下去 靜靜在大海中沉睡」

out得非常好!
有首歌可能終於要壽終正寢了
JasOh103 發表於 2020-6-27 01:23

又bully謙B!

第五位困局個trend寫錯咗
kenneth 發表於 2020-6-27 03:14

thx! 最近成日打漏trend

哇,咁陳年你都記得 XD
pacinohopc 發表於 2020-6-27 13:55

我一直以為歌名係蔓延,search翻原來係缺氧

睇到11年發行都嚇親

黑夢真係年度級作品
cymusic 發表於 2020-6-27 11:54

作為上半年最後一期冠軍 剛剛好