返回列表 發帖

IGNITED (Too Hot to Handle Version) - MIRROR

單選投票, 共有 57 人參與投票
50.88% (29)
3.51% (2)
12.28% (7)
1.75% (1)
31.58% (18)
您所在的用戶組沒有投票權限

歌曲宣傳人員: chanchan0909

派台日期: 19/06/2020

作曲:王雙駿
填詞:陳詠謙
編曲:王雙駿
監製:王雙駿

趁我有半秒理性跳進雪櫃裡清醒 冷靜
十萬度攝氏誘發的火噴噴邀請 不懂反應
愛你要押上性命(還是餘興)
加速暖化融化冰川不要停 (今晚估計不會停)
有隻雪豹要撲向火警(搖頭吧別作聲)

焫焫焫焫焫焫著
情愛似燃油炸藥
鋼鐵剎那變脆弱
別對我微微笑著引爆著
然後說不約

愛夠那個已屆滿你說最近欠新歡 太悶
慾望被超高溫處理沸騰了血管 再灼熱氣管
氧氣與氧氣兌換 (還未圓滿)
摸黑探索怒放心花的竅門(找到尖叫的暗門)
愛到髮尾燙了也不管 (來承認我喜歡)

焫焫焫焫焫焫著
情愛似燃油炸藥
鋼鐵剎那變脆弱
別對我微微笑著引爆著
然後說不約

狂熱到無法想像 最愛這樣(誰在燃燒著)
由得我愛情裡等遭殃
明明混帳非常混帳但我想 不小心開一槍

焫焫焫焫焫焫著
焫焫焫焫焫焫著
焫焫焫焫焫焫著
焫焫焫焫焫焫著已焫著
其實約不約?
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 念 - 陳蕾

易入口嘅edm
越聽越好聽嘅旋律
music break最洗腦
5️⃣比5️⃣分唔得
我估錯這個世界得到教訓

未睇credit
一聽到music break就估係咪Carl叔
但整體又幾好聽

好正 等緊funky version

聽多幾次幾順耳...
唔明白點解d粉絲係咁踩首歌難聽
我就是我!

好正 等緊funky version
jasonng 發表於 2020-6-30 01:06

係
比較期待嗰個版
佢哋自己話會好好多

比較期待嗰個版
佢哋自己話會好好多
kenneth 發表於 2020-6-30 01:17

其實唔明點解唔一次過出晒
唔好攤到凍咗先嚟派funky ver

其實唔明點解唔一次過出晒  
唔好攤到凍咗先嚟派funky ver
jasonng 發表於 2020-6-30 01:28

好似話要等3到4個星期
大概我估係因為想hea住啲fans先
過幾星期再派好似派新歌咁
P.s. 希望混多幾星期音會好多少少啦

聽多幾次幾順耳...
唔明白點解d粉絲係咁踩首歌難聽
okadav6 發表於 2020-6-30 01:13
我覺得雖然副歌歌詞真係填得好噴 但其他部分整體都ok
Vocal除左AK果句solo特別難聽之外 其他人都唱得唔錯
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

終於搵到岩既監製

副歌係咪大肆慶祝 2.0?

我覺得雖然副歌歌詞真係填得好噴 但其他部分整體都ok
Vocal除左AK果句solo特別難聽之外 其他人都唱得唔錯 ...
cymusic 發表於 2020-6-30 13:58

但ak solo嗰part係全個mv可觀性最高

加大力度
大肆慶祝
Ignited

MV 拍得麻麻  睇唔清楚佢地跳舞

首歌聽落唔錯既,易入腦,係啲詞差啲,唔明點解用嗰啲詞,好夾硬。
唱就要聽live先知好唔好,chill club唔似live。
跳舞就真係AL AK吸引啲(唔係因為佢2個出鏡多啲,其他鏡仔都有睇埋),Edan動作有啲生硬唔夠自然,Jeremy表情要改善下。
一鏡到底去拍唔知有咩好處,但呢個mv搖嚟搖去睇到頭暈

最差係鏡粉,只要唔係平均分配,隻歌就變到一文不值,但其實首歌唔算差

副歌係咪大肆慶祝 2.0?
thomas199028 發表於 2020-7-1 00:15

OHHH YESSS
我都覺得好耳熟

意味不明

睇埋 funky ver mv,呢個版本真心難聽,就算同mv一齊睇都無意欲去聽多幾次。
點解佢地啲歌中間都要加段 rap? 呢首加咗rap聽落有啲怪

點解可以咁難聽
金草莓級別

THTH>>>>>>>>>Funky

THTH>>>>>>>>>Funky
lalaland 發表於 2020-7-16 12:04

Agree
曲係唔錯
但廠景, 衣著, 唱腔都配合唔到funky嘅感覺
Edan, Ian 唱得特別生硬

以為自己對歌詞已經免疫
但乜L野 Let’s skip the TED talk, and do the TikTok?

Agree
曲係唔錯
但廠景, 衣著, 唱腔都配合唔到funky嘅感覺
Edan, Ian 唱得特別生硬

以為自己對歌詞已經 ...
rickychan0809 發表於 2020-7-16 16:00

係咪兩個版本個MV撈亂咗

點解可以咁難聽
金草莓級別
bagfgfcde 發表於 2020-7-16 09:31

對佢哋係殊榮

funky版都ok, tempo慢左啲
但段rap真係多左

相比之下thth版感覺有活力啲

點解可以咁難聽
金草莓級別
bagfgfcde 發表於 2020-7-16 09:31

金草莓好差咩?
香港人,只聽廣東歌

金草莓好差咩?
BillyTam 發表於 2020-7-17 17:21

金草莓係一個形容,唔係講首歌

#逗逗逗逗逗逗逗逗留在這
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

編曲100分
希望多d人搵Carl叔叔做快歌

歌詞真係唔掂
雪豹撲向火警係乜事
達明一派聖誕節要開騷呀~

唔中意music break 個到

我覺得都唔錯既

我比較鐘意THTH版,無咁拖,同埋有啲句子THTH版嘅隊員比我嘅感覺演繹得好過Funky版,尤其第二段同個bridge。

私心 鍾意funky ver.個mv多啲
Love Hong kong