返回列表 發帖

立法會選舉2020(初選)討論區

7月11,7月12到指定票站投票
有無35+就靠大家一票

https://legco2020.thestandnews.com/primaries/
再將我相信的如煙火般綻放

企疏d。
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

三大目標

• 於來屆立法會取得過半數議席
  • 泛民本土議席達致平衡
  • 超區涂謹申要贏,以保最資深議員之位

香港人,投票!
小企鵝推介流行榜.2023Q1季度推介.敬請期待

希望各位能夠支持本土派參選人!
2001 Cantopop Journey Week 51
1.怪我只敢做好人 2.一了百了 3.正義病患者

三大目標

於來屆立法會取得過半數議席
泛民本土議席達致平衡
超區涂謹申要贏,以保最資深議員之 ...
PenguinMusic 發表於 2020-7-10 14:24

投比後生人會唔會好D?

投比後生人會唔會好D?
samlau 發表於 2020-7-10 17:42
個人決定啦,年紀同能力冇必然關係
小企鵝推介流行榜.2023Q1季度推介.敬請期待

延遲至12點

最緊要踢走垃圾民主黨公民黨

最緊要踢走垃圾民主黨公民黨
rickychan0809 發表於 2020-7-11 12:27

擔心未入過個啲都比人DQ,投民主派會放心啲
鄺神都唔差姐

全投本土
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

區分本土泛民目前已經係冇意義,都唔講得前途自決,都要簽名遵守基本法,所以我只會投最有希望35+的人選

毛哥自己出新東然後 fing 岑子杰去九西係咩策略
睇唔透
week13

22萬8千8百9十3
邁向50萬!加油

投 ex-眾志/本土

九西可投張崑陽 應該都係岑 劉 毛 黃五個搶4席

Kiri好黃
係咁repost初選消息
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

荃投DB
DM多仔多到覆唔哂

31萬了!離50萬不遠
未投嘅快啲去投票啦
今晚9點截止!

荃投DB
mosesming 發表於 2020-7-12 15:14

你支持斬人聯斬人?

過50萬了

荃投DB
mosesming 發表於 2020-7-12 15:14

Dusty Bottle??

#我真係好L鍾意排隊
9月again

58萬,wow

黃big暈會唔會高票當選

希望Lester會贏
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

我下次想投元秋

希望Lester會贏
cymusic 發表於 2020-7-12 22:34

佢應該入硬啦

希望本土派成為主流!
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

bagfgfcde 發表於 2020-7-12 22:29

佢幾時加入樂壇拎最女?
DM多仔多到覆唔哂

bagfgfcde 發表於 2020-7-12 22:29

政壇關愛座

佢幾時加入樂壇拎最女?
mosesming 發表於 2020-7-13 00:04

成功落選
可以轉戰樂壇了

新東無眼睇

民主派初選
民主派初選電子票結果如下(排名根據投票結果):
香港島:許智峯、袁嘉蔚、梁晃維、鄭達鴻、徐子見、楊雪盈

九龍西:岑子杰、張崑陽、毛孟靜、馮達浚、何啟明、劉偉聰、黃碧雲、劉澤鋒、安德里

九龍東:黃之鋒、譚文豪、李嘉達、譚得志、胡志偉、施德來 (出五席)

新界西:朱凱廸、張可森、黃子悦、伍健偉、尹兆堅、郭家麒、吳敏兒、譚凱邦 (出六席)

新界東:何桂藍、劉穎匡、楊岳橋、陳志全、鄒家成、林卓廷、范國威、呂智恆、梁國雄、林景楠、柯耀林、李芝融 (出七席)

區議會(第二)界別:鄺俊宇、岑敖暉、王百羽、涂謹申、李予信
#立場

民主派初選
民主派初選電子票結果如下(排名根據投票結果):
香港島:許智峯、袁嘉蔚、梁晃維、鄭達鴻、 ...
kaman921 發表於 2020-7-13 21:55

投咗郭醫生,啱啱入到閘
I dig my fingers in expecting more than just the skin~

唔好問點解
咁有反對 ,支持佢嘅人就一定有架啦
尊重民意
總之九月唔好投保皇黨就得!

九龍東:黃之鋒、譚文豪、李嘉達、譚得志、胡志偉、施德來 (出席)
kaman921 發表於 2020-7-13 21:55

a joke?
week13

a joke?
b01091018 發表於 2020-7-13 22:52

立法會選舉9月舉行,民主派目標是取得立法會過半數議席,為了避免民主派多隊參選,再發生「贏選票輸議席」情况,港大法律學院副教授戴耀廷和立法會前議員區諾軒牽頭協調出選名單,前晚九龍東有意參選的政黨或人士再開會討論協調方案。戴耀廷表示,會上共識是各黨派都會朝九東取得3席目標出發(目前5席中佔2席),傾向採用「棄選機制」,即是在投票前舉行民調,按民調結果讓低支持度隊伍自行「棄選」。至於棄選機制會否在其他選區採用,他說各區形勢不同,預料其他選區會按自身情况判斷採什麼形式協調方案。

唔好問點解
結果出黎係咁就係咁
尊重民意
總之九月唔好投保皇黨就得!
kaman921 發表於 2020-7-13 22:45

如果你真係想其他人投泛民 建議你少D出聲好D
你所謂既拉票只係得罪緊更加多既人 令人唔會投佢地

MAYBE你只係曲 我太認真
但見到你依D咁既論述 真係好煩厭

MAYBE ...
屮SiU霖屮 發表於 13/7/2020 23:32
MAYBE佢只係認真 你太曲

一個佢一個燈神
我都係睇下邊度仲有位睇幻愛先~~

MAYBE ...
屮SiU霖屮 發表於 2020-7-13 23:32

咩料?都選完仲拉乜票?
叫大家九月踢走班建制派垃圾有問題?
即係好似某年我最喜愛男歌手係吳業坤
個時大家係到鬧,都選完啦仲改變到啲咩
係咪要強求邊個贏?

反對嘅有
支持嘅都有
人地投邊個係人地嘅選擇
我又唔係逼人投邊個
結果係咁就係咁
呢句好似覺得我係想有人投飯民咁
最多咪收番唔講囉
痴線!咁都講得一餐

#881903新聞
林鄭月娥指民主派初選或構成港區國安法中顛覆政權罪行

笑話一則

咩料?都選完仲拉乜票?
叫大家九月踢走班建制派垃圾有問題?
即係好似某年我最喜愛男歌手係吳業坤
個時 ...
kaman921 發表於 2020-7-14 00:12

你唔需要借d兒spin去你心目中想講既題目
我對個結果好滿意 多謝 完

完全係屌緊你個人問題 唔好拉埋去九唔搭八既地方
你自己碌番上去睇番你自己講過咩
依個post冇人屌你 我唔知應該覺得cm係太善良定係太悲哀

借乜L嘢呀
咁我改番囉!
咪唔講囉!
嘩,咩事呀,屌我呀?
身為版主都要講粗口

真係好有問題喎,講句嘢都話有問題
咁以後唔洗有言論自由
Off topic !
唔想嘈!講L完未?
呢個時候唔想分化 玩批鬥
結束呢個話題 勿再回

What in the Alan Tam is going on here!

下?我咁叫引人去屌飯民?
講咗唔講 又嘈?你煩膠完未?
我錯囉,得未?
呀版主 大晒架宜家!
你要咁諗我都無辦法
咪話咗唔想再講囉!
係咪仲要講到今晚訓覺?

唉 以後都唔講囉!
廢事又比啲人又講呢樣又講個樣
乜呢個版主咁能煩嘅

我都對個結果滿意
雖然新東都有啲嚇人
不過本身個cast就唔係特別好
本身仲驚楊范梁李會入哂... ...
bagfgfcde 發表於 2020-7-14 10:51

我九西岑張毛馮入哂
然後逼雲邪神冇機會
睇見都覺得安慰

下?我咁叫引人去屌飯民?
講咗唔講 又嘈?你煩膠完未?
我錯囉,得未?
呀版主 大晒架宜家!
你要咁諗我都 ...
kaman921 發表於 2020-7-14 10:37

嗯

唔明咁緊張仲乜,原來投票都係違犯國安法

我只係幾估唔到OMDB都仲咁多人投

其實九龍西過往都係得2席,今屆建制4席 (有2席補選得席)
只要配票配得好,建制只可以保2或1席

成功落選
可以轉戰樂壇了
bagfgfcde 發表於 2020-7-13 21:08

快啲搵Kiri T幫佢作啲快歌派台
然後請劉謙做MV男主角
DM多仔多到覆唔哂

我九西岑張毛馮入哂
然後逼雲邪神冇機會
睇見都覺得安慰

嗯 ...
屮SiU霖屮 發表於 2020-7-14 12:03

經點票後民協何啟明以百多票之差壓倒馮,以第4高得票入選,馮出局
不需急切一息間變好
悲觀心態 並不是多糟

12名參選人被DQ

消息指12名參選人,包括岑敖暉、黃之鋒、何桂藍、梁繼昌、袁嘉蔚、劉穎匡、公民黨四名黨員,郭榮鏗、楊岳橋、郭家麒、鄭達鴻、鄭錦滿、梁晃維,不獲確認參選資格。