返回列表 發帖

5分
就算Alfred 唱得未算最好都要投俾Kiri
因為編曲真係做得好出色,好迷幻的感覺(連埋MV一齊睇感覺仲強烈)
而且也是Alfred 的新嘗試,support!

因為佢係用出碟模式下咁出歌,我反而覺得唔係應該珍惜嗎
當然你諗成佢好要証明自己都正常
但諗一諗,點解 ...
samsam 發表於 2020-7-13 12:05

所以點解我咁support佢
唔止勤力(雖然有時上鏡係肥左少少
而且係好欣賞佢好堅持同有熱誠同動力去做廣東歌
也肯用新晉作曲填詞人,如吳林峰、T-rexx
即使反應不似預期
即使你係佢haters
不得不承認
佢呢樣野真係已經嬴哂所有男歌手
而且即使歌手身份有幾忙
佢到而家仲堅持緊做牙醫雙線發展
所以佢真係好勤力好勤力

p.s. 一年出一隻廣東碟嘅歌手真係唔多了
我哋真係要好好珍惜Alfred

尋晚一入個post,見到一分仲多過五分成倍,仲以為入錯左Gin Lee post...

可能好fit落專輯呢~ ...
on07111 發表於 2020-7-13 17:20

最攪笑係一日之後五分多返過一分

佢可以攞男牙醫金獎 + 我最喜愛的男牙醫
JasOh103 發表於 2020-7-13 13:58

我又唔係同你講
其實你唔駛回我
你討厭佢,係你嘅事
I don’t care

我又唔覺佢憎佢既。不過無所謂,音樂都係分享,有人喜歡亦人不喜歡
samsam 發表於 2020-7-13 18:23

我都無所謂架
反正一定有人唔like佢
其實個留言我係回覆緊你
係佢無端端叉隻腳埋嚟回我
我先咁講

所以我就講
許廷鏗做專輯有呢d 好,可以做唔同歌迎合唔同人
唔駛一首歌定生死做法 ...
samsam 發表於 2020-7-15 00:24

至弊有啲人唔識欣賞呢
本身係haters又唔認